Azizan Osman (Official)
90K subscribers
4.18K photos
1.54K videos
4 files
3.75K links
The official account for Datuk Wira Dr Azizan Osman | Business Growth Mentor | Entrepreneur | Investor

Passionate About Helping People To Start, Grow & Expand Their Business

https://instagram.com/azizanosman_official
https://www.facebook.com/azizanosman
Download Telegram
to view and join the conversation
Pernah tak terfikir kenapa susah nak dapat apa yang kita inginkan dalam hidup? Sebabnya adalah mungkin Alpa dengan perintah Allah SWT.. Buat apa yang DIA suka , In Sya Allah dipermudahkan apa yang kita inginkan.

Renungkan

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#BangkitBerniagaBangsaku
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Hanya jual Kuih Batang Buruk’ sahaja, mampu mengubah seluruh kehidupannya!

Banyak ujian, pengorbanan, banyak juga perih yang di lalui Puan Hedayah Kaulan Founder kepada Hedy's sepanjang tempoh PKP. Itu yang membuatkan beliau sangat faham, bisnes bukannya mudah jika tanpa guru. Pernah mengalami satu ketika, segerombolan ejen tinggalkan beliau.

Eksklusif hanya di channel Telegram Azizan Osman Official!

Himpunan Usahawan! Jom Invite lebih ramai rakan-rakan anda sertai Telegram t.me/AzizanOsmanOfficial SEKARANG!

Boleh boleh?

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#BangkitBerniagaBangsaku
#AzizanOsmanMenthorKami
#SokongPerniagaanKecilSederhana
13 Jun 2021 genaplah 13 tahun RichWorks International mengukir nama di persada perniagaan tanah air. Bermula dari sebuah syarikat yang kecil sehingga sekarang mampu berdiri megah mengibarkan panji semangat 1.1 juta peserta dan usahawan Malaysia yang gigih menimba ilmu perniagaan dengan formula yang betul.

Jika menoleh kembali, 13 tahun bukan tempoh masa yang mudah. Onak dan duri sentiasa ada di setiap perjalanan dan pastinya bersilih ganti dengan manisnya kejayaan dari setiap perjuangan yang saya pertahankan. Turut menjadi kebanggaan adalah melihat wajah-wajah mereka yang bernaung di bawah kami mencapai kejayaan yang diimpikan. Jenama anak tempatan terus berjaya dilahirkan bermula dari zero sehingga akhirnya meraih jutaan ringgit.

Perusahaan seperti Bougas Beauty, MommyHanna, Mutyara by Tya, Mutiara Jati, Anggun Cotton dan Azdan Quranic Centre terus berkembang membuka pelbagai peluang pekerjaan secara tidak langsung memberi khidmat pada bangsa dan agama..

Baca penuh perkongsian dan kongsikan pendapat anda!

https://richworks.com/13-tahun-richworks-ke-mana-seterusnya/

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#BangkitBerniagaBangsaku
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Azizan Osman (Official)
Photo
13 Jun 2021 genaplah 13 tahun RichWorks International mengukir nama di persada perniagaan tanah air. Bermula dari sebuah syarikat yang kecil sehingga sekarang mampu berdiri megah mengibarkan panji semangat 1.1 juta peserta dan usahawan Malaysia yang gigih menimba ilmu perniagaan dengan formula yang betul.

Di mana kedudukan RichWorks ketika ini? Apa lagi yang akan bakal dilakukan RichWorks seterusnya demi membantu anak bangsa? Kami bawakan anda Ahad ini 4 Julai 2021 tepat jam 9.00 malam, Sesi Khas Live Bersama Datuk Wira Dr Azizan Osman ‘RichWorks 13 Tahun: Di Mana RichWorks & Ke Mana Selepas Ini?’

PKP tak PKP Business still perlu survive !

Our Formula to guide entrepreneurs dah Proven Results

Real people
Real business
Real results!

Yang akan tentukan masa depan you, Bisnes you and keluarga you is tindakan you harini sekarang!

This will decide What can you do differently.. It's now or never!

Pastikan anda berada dalam Telegram AzizanOsmanOfficial sekarang kerana RichWorks komited berikan bimbingan 100% percuma , 100% kebajikan !

Sedia untuk Sesi Ahad ini? Tulis '' SAYA JOIN! ''

#AzizanOsman
#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#BangkitBerniagaBangsaku
#SokongPerniagaanKecilSederhana
“Pandemik ini masalah satu dunia dan kita jangan hanya tunggu dan terperangkap dengan fikir bahawa semua akan kembali normal seperti dulu.”

Kami faham keadaan semakin perit setiap hari jadi kami nak bantu bimbing anda dan Bisnes dari Krisis ini.

Pastikan anda tak terlepas Sesi Khas bersama MenThor Datuk Wira Dr Azizan Osman, esok jam 8.00 pagi secara Live Voice Chat di Telegram AzizanOsmanOfficial.

Kami mendengar keluhan ramai usahawan di luar sana dan kami terus komited untuk bantu dan bimbing sesiapa sahaja yang mahu Bangkit dengan solusi Bisnes dan Pemasaran Digital.

Siapa yang bakal join sesi ESOK? Tulis 'SAYA BANGSA USAHAWAN'

#AzizanOsman
#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Sudah menyumbang point kepada Malaysia dalam Popcatlympic?

Jangan terlepas untuk sumbang point bagi Malaysia yang kini berada pada carta kedudukan ke-3 di dunia.

Dalam masa sama, apa yang boleh kita belajar tentang pemasaran online daripada trending #popcat ini?

#TeamRichWorks
#BangsaUsahawan
#RichWoksBusinessReview

Klik di sini untuk baca lebih lanjut >> https://richworks.com/kenapa-popcat-jadi-trending/
Ketika pandemik melanda beliau hampir-hampir terpaksa menutup bisnes. Apabila fikir semula Big Why, beliau teruskan juga.

Dahulunya beliau berniaga hanya pada musim perayaan sahaja. Beliau merasakan hanya pada musim perayaan sahaja produknya relevan untuk dijual dan jualan pada bulan-bulan biasa pasti sendu..

Alhamdulillah kini, bisnes beliau telah berjaya mempunyai 3 cawangan di 3 negeri berbeza!

Cuba teka apa jenama yang usahawan ini bawakan..

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Dulu Berniaga Hanya Pada Musim Perayaan, Alhamdulillah bila Belajar dengan RichWorks, Bisnes Yang Sama Dapat Berniaga Sepanjang Tahun!

Dahulunya Tuan Khairul Hakimin hanya mempunyai sembilan orang team sahaja, kini beliau telah berjaya memiliki 57 orang team dan kejayaan besar Tuan Khairul Hakimin adalah tahun ini beliau akan selesaikan semua hutang beliau! Alhamdulillah..mesti best kan perasaan tu?

Nak tahu bagaimana Tuan Khairul Hakimin berjaya jadikan bisnes beliau kekal relevan walaupun bukan di musim perayaan dan bagaimana beliau berjaya selesaikan hutang?

Set reminder anda untuk menonton secara live malam ini di Megalive Bangkit Usahawan Digital Episod 13 malam ini tepat jam 9.00 malam bersama tetamu jemputan khas kami di FACEBOOK, INSTAGRAM & YOUTUBE Azizan Osman Official!

Jangan lupa tag rakan-rakan anda yang masih berniaga secara bermusim untuk tonton perkongsian malam ini!

Ada soalan untuk Tuan Khairul Hakimin? Cuba ajukan dibawah!

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Setiap peluang adalah berharga. Oleh itu, manfaatkanlah peluang sebaiknya..

Bersyukurlah Allah SWT panjangkan usia kita, kerana setiap hari yang kita ada adalah peluang untuk kita melakukan yang lebih baik dalam hidup dan lebih mendekatkan diri kepadaNya.

Sabda Rasulullah SAW : Manfaatkanlah waktu sihatmu sebelum datang sakitmu. Manfaatkanlah waktu hidupmu sebelum datang matimu.” (HR. Bukhari)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Bagaimana nak mulakan perubahan?

Hidup sentiasa perlu ada perubahan ke arah yang lebih baik. Namun, perubahan itu bergantung pada keinginan diri kita sendiri kerana orang lain tidak mampu mengubah diri kita.

Firman Allah SWT : "Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali mereka sendiri yang mengubahnya" (Surah Ar-Ra'd Ayat 11)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Sentiasalah bersyukur dengan rezeki dan nikmat Allah walaupun hanya sedikit.

Sebagai manusia kadangkala kita terlupa bahawa kesihatan, umur yang panjang dan keimanan adalah sebuah rezeki dan nikmat dari Allah SWT dan kita wajib mensyukuri semua itu dan kelak Dia akan tambahkan lagi nikmatNya.

Sabda Rasulullah SAW : “Barang siapa yang tidak mensyukuri yang sedikit, maka dia tidak akan mampu mensyukuri sesuatu yang banyak.” (HR. Ahmad)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Nak results? Nak sesuatu?

Nak jadi the best, belajar dengan the best yang ada proven results. Bagaimana kita nak tahu orang tu the best? Tengok results mereka.

Sentiasa beri yang terbaik untuk dapat yang terbaik.
Jika anda buat perkara yang sama akan menghasilkan RESULTS yang sama. Nak berjaya ikut jejak orang yang dah berjaya.

Pernah dengar kata-kata ini “What you give, you will get back more!?”

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Adakah anda cukup pantas dalam bertindak atau selalu berlengah untuk mencapai kejayaan yang anda impikan?

Kejayaan tidak akan dapat dicapai dengan mudah jika anda hanya berimpian tanpa berusaha ke arah mengambil tindakan dengan pantas dan konsisten dalam melakukan perkara yang betul.

Sabda Rasulullah SAW : "Sesungguhnya amalan yang paling dicintai oleh Allah ialah amalan yang terus-menerus dilaksanakan walaupun sedikit." (HR. Bukhari)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Adakah anda biarkan ketakutan menguasai diri?

Jangan berasa takut dan ragu-ragu untuk melakukan sesuatu yang baik kerana Allah SWT sentiasa ada bersama kita. Apa yang penting anda perlu mencari ilmu dan berusaha sehabis baik kemudian bertawakal kepadaNya. InSyaAllah Dia akan permudahkan jalan untuk anda.

Dan janganlah kamu merasa lemah, dan jangan pula bersedih hati, sebab kamu paling tinggi darjatnya, jika kamu orang beriman. (Surah Ali 'Imran Ayat 139)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Anda tau apa yang dimaksudkan dengan ‘berbakti’ di jalan Allah?

Mencari keberkatan hidup melalui amalan bersedekah kerana dalam setiap sedekah yang diberikan mengandungi nilai barakah. Dan sentiasa ingat bahawa dalam rezeki kita ada rezeki orang lain di samping sebagai salah satu cara untuk berbakti di jalan Allah SWT.

Allah SWT berfirman : “Perumpamaan orang-orang yang menafkahkan hartanya pada jalan Allah, seperti sebutir benih yang tumbuh menjadi tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji, dan Allah melipat gandakan bagi siapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas kurniaan-Nya lagi Maha Mengetahui.” (Surah Al-Baqarah, Ayat 261)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Jauhi prasangka buruk kerana ia hanya akan membuatkan hidup anda tidak tenang.

Bersangka baik akan menjadikan kehidupan seseorang itu lebih tenang dan Allah SWT akan melimpahkan kebaikan yang banyak, kurniaan, kelebihan serta pelbagai pemberian kepada orang yang berbaik sangka kepadaNya.

Firman Allah SWT : Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa. (Surah Al-Hujurat ayat 12)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Adakah anda konsisten dengan perubahan yang ingin anda lakukan?

Istiqamah dan konsisten dalam melakukan perubahan bukanlah sesuatu yang mudah dilakukan. Namun, jika anda berjaya melakukannya, anda akan memperoleh kejayaan dan kebaikan yang berterusan.

Sabda Rasulullah SAW : “Wahai manusia lakukanlah amalan mengikut keupayaan kamu. Amalan yang paling Allah sukai ialah amalan yang berterusan walaupun sedikit.” (HR al-Bukhari dan Muslim)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Adakah anda memanfaatkan potensi diri sebaiknya?

Kemampuan dan potensi diri adalah nikmat dan anugerah yang Allah SWT kurniakan kepada kita. Percaya dengan kebolehan diri anda dan manfaatkan ia sebaik-baiknya dengan melakukan perkara yang dapat memberi manfaat kepada orang lain.

Rasulullah SAW bersabda: "Sebaik-baik manusia di antara kamu adalah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain." (Riwayat Bukhari dan Muslim)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Setiap manusia impikan perubahan ke arah menjadi manusia dan hamba Allah yang lebih baik. Namun, setiap perubahan itu bergantung pada matlamat dan tujuan yang ingin anda capai sama ada di dunia mahupun di akhirat.

Sabda Rasulullah SAW : “Dan siapa yang akhirat itu menjadi niat utamanya keinginan terbesar di hatinya akhirat, Allah akan kumpulkan urusannya, dan Allah akan jadikan kekayaan di hatinya dan dunia akan mendatanginya dalam keadaan dunia itu hina di matanya.” (HR Ibnu Majah)

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana
Jangan biarkan ego terus menguasai diri anda..

Ego dalam diri akan buatkan anda stuck tanpa ada apa-apa tindakan nak ubah hidup. Cuba rendahkan ego dan merendah diri untuk belajar dari kesilapan agar anda tidak menyesal di kemudian hari.

#BangsaUsahawan
#BinaBisnesBerjaya
#PesanAzizanOsman
#SokongPerniagaanKecilSederhana