Azizan Osman (Official)
90K subscribers
4.48K photos
1.63K videos
4 files
3.81K links
The official account for Datuk Wira Dr Azizan Osman | Business Growth Mentor | Entrepreneur | Investor

Passionate About Helping People To Start, Grow & Expand Their Business

https://instagram.com/azizanosman_official
https://www.facebook.com/azizanosman
Download Telegram
to view and join the conversation
Jangan Salah Guna Waktu Kerja.

Kesalahan utama bagi orang berbisnes sambil bekerja ialah mengabaikan tugas di tempat kerja sebab nak berniaga. Jadi anda perlu bijak nak settlekan urusan kerja tanpa mengabaikan perniagaan anda.

Suka tips ini? Bagi emoji ❤️❤️❤️ untuk kami kongsi lebih banyak lagi tips!
Masalah ramai orang ialah nak mula. Bila ada produk sendiri, nak mulakan dengan terus nak jadi founder. Kemudian tak mula sampai ke sudah. Puncanya masih tak bersedia untuk berfikir dan bertindak sebagai founder.

Nak mulakan Berniaga tapi tak tahu nak buat bisnes apa?

Haa ini peluang anda untuk yang Nak Mula Berniaga dengan ilmu Proven Results bersama RichWorks di Program Nak Mula Berniaga pada 29- 31 Oktober 2021.

Ada kenal sesiapa yang betul-betul nekad nak ubah hidup dengan nak mula berniaga? Tag mereka kerana kami serius dan komited nak bantu mereka sehingga berjaya!

#NakMulaBerniaga
Hati yang cenderung melihat kesusahan orang lain dan membantu mereka, akan dinilai Allah SWT. Lagi banyak sedekah lagi luas rezeki. Jangan tunggu kaya baru nak sedekah. Orang kata kalau kita ada sikit pun susah nak bagi, kalau ada banyak confirm susah juga nak sedekah. Rezeki tak sempit, mungkin sedekah yang sikit.

The Power of Sedekah Insha Allah mampu merubah hidup & kewangan mereka bila dilakukan secara istiqomah dari mereka belum ada kewangan yang banyak.

Janji Allah SWT sendiri yang Dia membalas mereka yang bersedekah berkali-kali ganda.

Insha-Allah.

#AzizanOsman
#TeamRichWorks
Terbang sekawan si burung merbah,
Batang selasih di Kuala Kedah,
Kepada tuan puan kami persembah,
Sesi perkongsiaan penuh faedah.

Perkongsian Good Day People! Hari ini bersama usahawan yang menjalankan bisnes klinik veterinar.

12.00 tengahari : Dr. Azliza Ahmad (Klinik Veterinar Chinta Qaseh)

Dengan adanya model bisnes baru, Dr. Azliza kini tidak lagi bergantung kepada sales klinik semata-mata. Apa yang beliau lakukan untuk membuat peningkatan jualan? Jom dengarkan perkongsian beliau!

Siapa yang akan bersama Dr. Azliza nanti? Cer belanja ❤️❤️

#ResultMatters
#GoodDayPeople!
Makin banyak hasil anda nak dapat. Semakin banyak cabaran yang anda perlu lalui.

Ingat!
Cabaran nak dapatkan RM100 tak sama dengan cabaran nak dapatkan RM1000. Cabaran nak dapatkan RM10 ribu juga tak sama dengan cabaran nak dapatkan RM100 ribu.

3 hari lagi Oktober nak labuhkan tirai… Berapa lagi target anda nak pecut dalam masa 3 hari ini… Cuba kongsikan...
Ini peluang anda untuk memperbaiki diri anda, memperbaiki kehidupan anda serta kewangan anda dengan mula berniaga dengan strategi yang betul, ilmu yang proven results!

Kenapa anda perlu hadir?

Anda tidak perlu lagi langgar dinding buat strategi salah.
Peluang anda dapatkan kepastian apa yang anda perlu lakukan.
Anda tak perlu buang duit, laburkan pada perkara yang tak pasti.
Yang paling penting 100% Percuma!

Kami di RichWorks sentiasa komited untuk pastikan anda berjaya, namun kejayaan itu seharusnya diiringkan dengan adanya sifat KOMITED nak berjaya dalam diri sendiri.

2-Hari lagi Nak Mula Berniaga, jangan lupa set reminder anda pada 29 Oktober - 31 Oktober 2021 secara Virtual Online Zoom!

Ada yang akan KOMITED hadir untuk mulakan berniaga dengan ilmu Proven Results?

Tulis “SAYA KOMITED HADIR” di ruangan bawah sekarang!

#NakMulaBerniaga
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Nak tahu salah satu sikap orang yang berjaya?

Mereka bersungguh-sungguh melakukan setiap perkara yang mereka mahu lakukan dengan luar biasa! Mereka akan atur strategi dengan kreatif supaya dia sentiasa berada di hadapan pesaing.

Sikap anda sekarang akan menentukan di mana tahap anda 3 hingga 5 tahun dari sekarang. Kalau anda nak jadi orang yang berjaya, anda perlu ada sikap seperti orang yang berjaya.

Apa kesanggupan anda? Cuba kongsi…
This media is not supported in the widget
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in the widget
VIEW IN TELEGRAM
Selamat tengahari usahawan! Tengahari ini kita bersama Dr. Azliza Ahmad, Founder Klinik Veterinar Chinta Qaseh.

Bisnes klinik pun boleh hasilkan jutaan ringgit? Nak tahu bagaimana? Jom dengarkan perkongsian ini!

#TeamRichWorks
This media is not supported in the widget
VIEW IN TELEGRAM
Miss Jueliner Winnie, Executive Partner bagi Faith Fleur by Ctmary. Sebelum ini, beliau hanya seorang student sepenuh masa. Ketika beliau baru ingin menyambung pelajaran, ibunya banyak keluarkan duit sehingga terpaksa meminjam.

Malam ini, saksikan kisah kebangkitan usahawan wanita Miss Jueliner Winnie di sesi MegaLive Wanita Bangkit Berniaga Episod 5 jam 9.00 malam di Platform Facebook, Instagram dan Youtube Azizan Osman Official!

Siapa excited nantikan sesi Megalive malam ini? Cer respond ❤️❤️

#UsahawanHebat
#UsahawanWanita
#WanitaBangkitBerniaga
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Kita tidak boleh jangka apa yang bakal terjadi pada masa akan datang, jadi lebih baik jika kita sebagai wanita bersedia lebih awal.

Wanita!

Nak tak ada kewangan sendiri?
Nak tak nak beli apa-apa tak perlu minta duit suami lagi?
Nak tak berbakti untuk ibu dan ayah tanpa berkira-kira lagi?

Inilah peluang anda! RichWorks Perkasakan Ekonomi Wanita dengan anjurkan Program Wanita Bangkit Berniaga. Program ini khas untuk kaum wanita berniaga dengan berbekalkan ilmu, strategi, dan tips awal yang Proven Results untuk secara PERCUMA selama 3-Hari 26-28 November 2021!

Daftar sekarang di https://wanitabangkitberniaga.com/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Kebengangan Hidup Yang Dilalui Menjadikan Puan Suhaila Yacob Seorang Usahawan Wanita Yang Tegar Meskipun Sering Dipandang Rendah!

Apa yang Puan Suhaila lakukan hingga Made From Krabi (MFK) berjaya membuat peningkatan sedemikian? Tonton video ini!

#ResultMatters
#UsahawanWanita
🔴Megalive Wanita Bangkit Berniaga bersama Miss Jueliner Winnie, Associate Executive Partner Faith Fleur by CtyMary.

Jom tonton perkongsian bagaimana beliau bangkit dari kesukaran hidup dan berjaya upgrade hingga menjadi Executive Partner dan menjana jutaan ringgit hanya dengan menjual produk orang lain.

>> https://www.facebook.com/azizanosmanofficial/videos/206347664904614/

#TeamRichWorks
#UsahawanRichWorks
Alhamdulillah.. Sektor industri kecil sederhana dah mula ‘bernafas’ semula sejak kita memasuki fasa endemik.

Jadi.. Bisnes mana yang anda dah support hari ini?

#TeamRichWorks
Ya Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Cukupkanlah kami dengan rezeki yang halal dan jauhkanlah kami dari yang haram, dan cukupkanlah kami dengan kurniaan-Mu daripada bergantung kepada selain-Mu.

Jauhkan lah kami daripada sifat-sifat yang membawa kami ke arah kemungkaran. Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu dari keburukan apa yang telah kami kerjakan dan dari keburukan apa yang belum kami kerjakan

Semoga Allah SWT memudahkan urusan kita kita semua untuk melunaskan hutang sebelum ajal datang menjemput.

#AzizanOsman
#TeamRichWorks
Nelayan turun pergi berlayar,
Ikan tangkapan di wadah bambu,
Tak kenal masa kita belajar,
Agar sentiasa mendapat ilmu.

Good Day People! membawakan perkongsian ilmu bermanfaat hari ini dari usahawan yang mengusahakan bisnes kafe dan restoran.

12.00 : Tuan Haji Suyanto Osman (Founder Sumiran Cafe)

Sejak PKP di negara kita diumumkan, beliau berusaha untuk memantapkan sistem pengurusan online dan berjaya mewujudkan ‘central kitchen’.

Apa yang Tuan Haji Suyanto lakukan bagi memajukan lagi Sumiran Cafe? Dengarkan perkongsian beliau tengahari nanti!

Cer komen “EXCITED 🔥” kalau anda tak sabar nak dengarkan perkongsian ini!

#ResultMatters
#GoodDayPeople!
Dalam tak sedar, Tuhan telah pun makbulkan doa-doa kita satu persatu. Kita hari ini, adalah apa yang kita telah doakan.
.
Perasan tak?
.
Cuba tulis apa yang Tuan Puan syukuri harini 👇🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Pernah tak dengar orang cakap :

“Ekonomi dah tak bagus, ramai orang dah tak membeli”

Pernah dengar orang cakap macam ni?