Leonid Padun
210 subscribers
66 photos
13 videos
1 file
45 links
Download Telegram
Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з Різдвом Христовим!

У ті часи, коли народився Ісус Христос, був дуже темний період в історії. Під правлінням Римської імперії люди страждали від окупації, було багато вбивств та жорстокості, і здавалось, не було жодної причини для радості та втіхи.

Але Бог так полюбив світ, що послав Свого Сина, Ісуса Христа, на цю землю!

Янгол, який з’явився на полі, де були пастухи, сказав: «Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім» (Луки 2:10). І ці пастухи вернулись до своїх отар з радістю!

Я вірю, що навіть у цей непростий час, який ми зараз переживаємо, ми можемо жити в любові Божій разом з Ісусом Христом і радіти тому, що Христос народився. Ця радість, яка була у Отця, подарована нам, ми можемо її приймати, берегти в своєму серці і радіти кожен день!

Христос народився! Славімо Його!
Дорогі друзі!

Минулий рік був непростим, і ми не знаємо, яким буде наступний.
Але ми можемо бути цілком впевнені в одному: в незмінній любові Божій до кожного з нас!

Ісус Христос сказав: «Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй!» (Івана 15:9).

Як Отець полюбив Свого Сина? Він супроводжував Його під час земного життя та служіння, і коли Ісус помер на хресті за нас, зійшов у пекло і поніс покарання, Отець не залишив Його там. Він воскресив Його з мертвих, підняв і посадив на Небесному престолі поруч із Собою!

Любов Небесного Отця незмінна, і вона така ж сама і до нас з вами! Ісус Христос – вираження цієї Божої любові до нас.

Написано: «Той же, Хто Сина Свого не пожалів, але видав Його за всіх нас, як же не дав би Він нам із Ним і всього?» (Рим. 8:32).

Тож, попри всі труднощі та страждання давайте увійдемо в новий рік з вірою та впевненістю в любові Небесного Отця!

Мира, спокою та добробуту вам та вашим родинам!
📖"Истину говорю во Христе, не лгу, свидетельствует мне совесть моя в Духе Святом, что великая для меня печаль и непрестанное мучение сердцу моему: я желал бы сам быть отлученным от Христа за братьев моих, родных мне по плоти, то есть Израильтян..." (Рим. 9:1-4).

Павел, ты духовный человек, как ты можешь так говорить, не эмоции ли это? Но Павел вполне осознавал свои слова. Он настолько был отождествлен со своим народом, настолько ревновал о его спасении, что готов был отдать свою жизнь за них.

💔🇺🇦Можем ли мы подобное сказать о себе? Болит ли наше сердце за свой народ, за украинцев, которым пришлось пережить столько всего за всю свою историю и сегодня опять довелось встретиться с тяжелыми испытаниями?

🙏Симеон, Анна, которые служили Богу во времена рождения Иисуса Христа, "чаяли", ожидали утешения, избавления Израиля. Первым вопросом учеников, который они задали Иисусу после Его воскресения был: "Не в это ли время, Господи, восстанавливаешь Ты царство Израилю?" (Деяния 1:6).

За время земного хождения со Христом мышление учеников во многом изменилось, от многих вещей они избавились, но любовь к своему народу никуда не делась. Они не отгородились от всего мира и всего "земного", подобно многим сегодняшним верующим. Любовь к своей стране и к людям – это нормально, Иисус Сам был таким!

❤️🙌Очень важно, чтобы мы видели себя частью общества и могли принять его в своё сердце, если мы хотим стать для него ответом. Были для людей свидетелями Божьей любви, а не "рупором" обличения и осуждения. Чтобы эта любовь могла течь к другим и утешать, поддерживать, исцелять и показывать выход!
📖"И вот благовестие, которое мы слышали от Него и возвещаем вам: Бог есть свет, и нет в Нем никакой тьмы" (1 Ин. 1:5).

Было время, когда я думал и говорил о том, что мы не всё поймем здесь на земле, что есть вещи, которые Бог откроет нам только на небе. Но размышляя над словами Иоанна, я понимаю, что это не так. Люди склонны к тому, чтобы что-то скрывать, недоговаривать, и на это есть свои причины, но Бог так не делает.

💡"Он открывает глубокое и сокровенное, знает, что во мраке, и свет обитает с Ним" (Дан. 2:22).
💡"Воззови ко Мне – и Я отвечу тебе, покажу тебе великое и недоступное, чего ты не знаешь" (Иер. 33:3).
💡"Не видел того глаз, не слышало ухо, и не приходило то на сердце человеку, что приготовил Бог любящим Его. А нам Бог открыл это Духом Своим; ибо Дух все проницает, и глубины Божии" (1 Кор. 2:9-10).

Бог ничего не скрывает от нас, потому что Он есть свет. Он не закрыл на ключ какую-то комнату в Своём Царстве, сказав: "Сюда вам входа нет". Бог – абсолютно открытая личность. Другое дело, что нам не всегда может нравиться Его свет.

Например, написано, что дня, в который придет Иисус, не знает никто, кроме Отца. Как бы нам ни хотелось узнать, и даже если мы будем молиться об этом, мы не узнаем. Это может не нравиться нам, но "нет" – это тоже Божий свет, потому что Он уже сказал об этом в Своем слове.

Когда ученики спросили Иисуса о восстановлении Израиля, Он ответил: "Не ваше дело знать времена или сроки, которые Отец положил в Своей власти" (Деяния 1:7). Иными словами: "Всему свое время, не беспокойтесь об этом. Это дело Отца. Ваше дело – доверять Ему". И в этом ответе тоже был Божий свет, хотя ученики, скорее всего, ожидали чего-то другого.

Один из ответов, который сегодня интересует нас больше всего – когда закончится война? Ведь Бог знает точно, а мы нет. Когда исполнится Божье призвание для Украины? Когда наши города станут такими, как сказал о них Бог? Когда, когда, когда?..

🙌❤️Всё, что сказал Бог, исполнится. Наше дело – продолжать доверять Ему, пребывать в Его любви и быть ответом для людей вокруг нас, которые ходят во тьме. Бог силен давать нам самим терпение, утешение и радость, и мы можем служить этим другим. Посреди всего, что происходит вокруг нас, Бог хранит, защищает, поддерживает нас и являет Свои чудеса – и мы можем быть для других людей свидетелями Его любви!
«Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога, і в Мене віруйте!» (Ів. 14:1).

Що таке віра, про яку ми так багато вже чули, так багато вивчали?

Слава Богу за всі знання, багато з яких дуже корисні. Але, насамперед, віра - це не «10 кроків», не «20 пунктів». Віра - це не те, чим можна «бити» когось по голові, докоряючи її нестачею чи відсутністю, бо написано: «Ти маєш віру? Май її сам про себе перед Богом» (Рим. 14:22).

🙏❤️Віра - це довіра, 100% впевненість у тому, що Бог любить, Бог чує, відповість, захистить. Віра - це стан серця.

🔥Коли навколо літають ракети, лунають вибухи, палає вогонь, або відбувається щось, що ти не можеш контролювати, ти не будеш бігти шукати конспекти та книжки. Ти можеш просто не встигти цього зробити.

У такі хвилини «спрацьовує» лише одне: твій особистий зв‘язок їз твоїм Небесним Батьком, особисті стосунки, які дозволяють тобі довіряти Йому та перебувати в спокою.❤️🤝🙌

Бо якщо ти близько знаєш Когось, ти знаєш, чого від Нього очікувати.
🕯🇮🇱Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту — час вшанування мільйонів людей, що стали жертвами найжахливішої трагедії в історії людства. За роки Другої Світової війни тільки в Україні було знищено понад 1,5 мільйона єврейських жінок, дітей, літніх людей, і це наша спільна трагедія.

Голокост став символом людської жорстокості та найглибшого порушення прав людини. Не забувати про цю трагедію — це не лише наш обов'язок перед минулим, а й запорука майбутнього, щоб історичні помилки не повторювалися, а люди могли жити в мирі та злагоді, незалежно від своєї національності, релігійної чи культурної приналежності.

На жаль, не всі це розуміють, і жахливий приклад цього – війна, яку розв'язала росія проти України, намагаючись влаштувати черговий геноцид українського народу.

Пам’ятаємо і молимось про мирне та безпечне життя в Україні, за майбутнє наших дітей, вільне від жорстокості і всякого зла! 🙏
📖"Кожне тіло немов та трава, і всяка слава людини як цвіт трав'яний: засохне трава то й цвіт опаде, а Слово Господнє повік пробуває!" (1 Петра 1:24-25).

Часи та обставини змінюються, все рано чи пізно проходить, але єдине, що залишиться назавжди – це Боже Слово. Тому триматися вічного та незмінного Слова, довіритися йому – це найкраще, що ми можемо робити в цьому нестабільному світі.

На протязі всієї історії Біблію намагались знищити, відібрати у людей, але нікому це не вдалось, тому що Бог Сам надприродним чином зберігає та захищає Писання, натхненне Святим Духом.

Слава Богу за різні коментарі, тлумачення, додаткові переклади, якими ми можемо користуватися, але головне – саме Слово, бо воно є "живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного" (До Євр. 4:12). Коли Бог промовляє до нас, від цього слова народжується віра, якою ми можемо жити кожного дня, адже "праведний житиме вірою" (До Рим. 1:17).
📖"Радію я словом Твоїм, ніби здобич велику знайшов" (Пс. 119:162).

🕺Чому Давид так радів слову, отриманому від Бога? По-перше, сам факт, що Бог говорить з тобою – це вже великий привід для радості! По-друге, слово від Бога – це конкретна, практична відповідь від Того, Хто не підведе, не зрадить, і це те, що обов’язково здійсниться в свій час.

Отримати особисте слово від Бога – це не те ж саме, що отримувати від когось мотивуючі листівки з місцями Писання. Слава Богу за листівки, християнські книжки і т.д., але доки слово не оживе в нашому серці, воно залишається лише записаною фразою на папері.

❤️Якщо ми приділяємо час тому, щоб перебувати в особистому спілкуванні з Богом, в Його любові та Його присутності, через читання Біблії, молитву, то ми обов’язково почуємо від Нього. Бог знає, як саме і коли промовити до нас, бо написано «Господь дає слово; провісниць велика многота» (Пс. 68:12).
Сьогодні на недільному Богослужінні зустрів мого брата по вірі Андрія, який перебуває у короткій відпустці. Я такий радий бачити його живим та здоровим!

Ми добре поспілкувалися. Давно не бачилися. Колись ми працювали з ним пліч-о-пліч. Приємно було чути, як він тепло відгукувався про побратимів. Мені сподобалися його слова: «На кожних двох із нашої команди – три вищі освіти, всі самодостатні, освічені, інтелігентні люди, на яких можна покластися».

Так, найкращі з найкращих зараз на фронті. Я сказав, що ми молимося за них та за всіх, хто воює, підтримуємо фінансово, матеріально, чим можемо. Віримо у перемогу та їхнє повернення додому.

Знаєте, я вірю, що саме ці хлопці, чоловіки, дівчата та жінки, які зараз дивляться в обличчя смерті, повернувшись, відновлюватимуть зруйновану країну і займатимуть ключові позиції в суспільному та політичному житті.

Нехай Бог береже тебе, Андрію, і всіх побратимів!
Повертайтесь із перемогою додому!

(Виставляю інформацію з дозволу Андрія).
📖 "Повідомляємо ж вас, браття, про Божу благодать, що дана Церквам македонським, що серед великого досвіду горя вони мають радість рясну, і глибоке їхнє убозтво збагатилось багатством їхньої щирости" (2 Кор. 8:1-2).

🙌🎁Слава Богу за Його благодать, яку Він дарував усім нам через смерть та воскресіння Його Сина Ісуса Христа! Спасіння, яке ми маємо, благословіння та вічне життя ми ніколи не могли б мати без Божої благодаті, бо це є дар.

Але є також благодать, яка дарована, як пише апостол Павло, саме церквам. Це та благодать, яку неможливо отримати та пережити без церкви, бо так вирішив Сам Господь.

Дуже важливо мати відбалансований погляд від Бога, тому що є дві крайності. Одна – коли люди настільки зосередженні тільки на церкві, на служінні, що навіть забувають за те, Хто є Головою церкви – за самого Христа.

І друга – коли люди кажуть: мені церква взагалі не потрібна, я живу з Богом, спілкуюсь із Ним, і більше мені ніхто не потрібен. Але це також не Божий шлях, бо церква – Тіло Ісуса Христа на цій землі, і нехтуючи церквою, ми зневажаємо Самого Господа.

🌊🏔Ісус сказав: "Побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її" (Матв. 16:18). Яким би ти не був сильним в Бозі, наодинці ти не витримаєш тиску і шторму, спричиненого дияволом, а це прийде рано чи пізно, бо диявол набагато хитріший та розумніший від людини і знає наші слабкі сторони. Тому він робить усе можливе, щоб ізолювати віруючих від церкви, відокремити їх одне від одного і "сіяти мов пшеницю".

🤝❤️💒💪Але коли ми разом, поєднані в одне Тіло, маємо одні думки та одне серце, перебуваючи в Божій любові та Його благодаті, немає жодної сили в світі, яка б змогла перемогти нас!
📖"А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець" (Матв. 16:17).

Ми можемо вивчати Біблію, можемо слухати чиїсь проповіді, але доки Небесний Отець не відкриє нам якусь істину, не запалить якесь слово в нашому серці, доки не відбудеться цей "небесний контакт", воно не буде діяти в нашому житті.

💯Коли Бог щось відкриває, у нас вже немає сумнівів. Іноді ми навіть не можемо до кінця це пояснити, це може бути просто 100% внутрішня впевненість: "Я знаю, що я знаю, що я знаю". Не тому, що так сказали люди, але тому що сам Бог помістив це у наше серце Духом Святим!
"Адже Христос не послав мене хрестити, але звіщати Євангеліє, і то не в премудрості слова, щоб не був позбавлений сили хрест Христа. Тому що слово про хрест є безумством для тих, хто гине, а для нас, які спасаємося, це — Божа сила" (1 Кор. 1:17-18).

Апостол Павло говорить про те, що хрест Христа може бути позбавлений сили. Як це може статися? Коли основна суть Євангелія – слово про смерть та воскресіння Ісуса Христа – починає замінятися «премудрістю слова», людськими міркуваннями.

Сила Божа і слово про хрест нероздільні. Слово про хрест для людської логіки – це безумство, але для тих, хто вірить – Божа сила!

Коли лунає чисте Євангеліе, Бог дбає про те, щоб Його сила проявлялась, як це було за часів першої церкви: "Вони ж пішли і проповідували всюди, а Господь допомагав і стверджував слово чудесами, які його супроводжували" (Марка 16:20).
📖"А це звістка, що ми її чули від Нього і звіщаємо вам: Бог є світло, і немає в Нім жодної темряви! Коли ж кажемо, що маємо спільність із Ним, а ходимо в темряві, то неправду говоримо й правди не чинимо! Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха." (1 Ів. 1:5-7).

💡🙌"Немає в Нім жодної темряви" – ці слова дають надію на те, що у Бога є відповідь на кожне наше питання. Ми звикли думати про те, що багато речей на землі ми ніколи не зможемо зрозуміти, тільки на небі. Проте Бог є світло, а всяке незнання, нерозуміння – це темрява.

Далі апостол Іван говорить ще радикальніші речі. Якщо ми ходимо в цій темряві, тобто погоджуємось так жити, не шукаючи Божого світла, Його розуміння, значить ми не маємо спільності з Ним і не чинимо правди! Бог нічого не приховує від нас, ми самі можемо блукати в темряві.

У мене особисто є багато питань, і я молюсь, щоб Бог просвіщав очі мого серця, як молився про це апостол Павло.

Там, де Бог вмикає Своє світло, все стає простим і зрозумілим!
Сьогодні відбулась зустріч Президента України з представниками протестантських та Римсько-католицької церков, які проживають в Україні.

Глава держави привітав усіх присутніх із Великоднем та подякував священнослужителям за молитви та підтримку людей у важкі часи війни, наголосив на важливості посилення капеланського служіння на фронті.

Зі свого боку ми запропонували започаткування загальнодержавного молитовного сніданку, Президент підтримав цю ідею, а також звернувся з проханням підтримувати діалог між церквами на міжнародному рівні, розуміючи великий вплив церкви на суспільство і лідерів держав.