Leonid Padun
210 subscribers
65 photos
12 videos
1 file
44 links
Download Telegram
📖"Кожне тіло немов та трава, і всяка слава людини як цвіт трав'яний: засохне трава то й цвіт опаде, а Слово Господнє повік пробуває!" (1 Петра 1:24-25).

Часи та обставини змінюються, все рано чи пізно проходить, але єдине, що залишиться назавжди – це Боже Слово. Тому триматися вічного та незмінного Слова, довіритися йому – це найкраще, що ми можемо робити в цьому нестабільному світі.

На протязі всієї історії Біблію намагались знищити, відібрати у людей, але нікому це не вдалось, тому що Бог Сам надприродним чином зберігає та захищає Писання, натхненне Святим Духом.

Слава Богу за різні коментарі, тлумачення, додаткові переклади, якими ми можемо користуватися, але головне – саме Слово, бо воно є "живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного" (До Євр. 4:12). Коли Бог промовляє до нас, від цього слова народжується віра, якою ми можемо жити кожного дня, адже "праведний житиме вірою" (До Рим. 1:17).
📖"Радію я словом Твоїм, ніби здобич велику знайшов" (Пс. 119:162).

🕺Чому Давид так радів слову, отриманому від Бога? По-перше, сам факт, що Бог говорить з тобою – це вже великий привід для радості! По-друге, слово від Бога – це конкретна, практична відповідь від Того, Хто не підведе, не зрадить, і це те, що обов’язково здійсниться в свій час.

Отримати особисте слово від Бога – це не те ж саме, що отримувати від когось мотивуючі листівки з місцями Писання. Слава Богу за листівки, християнські книжки і т.д., але доки слово не оживе в нашому серці, воно залишається лише записаною фразою на папері.

❤️Якщо ми приділяємо час тому, щоб перебувати в особистому спілкуванні з Богом, в Його любові та Його присутності, через читання Біблії, молитву, то ми обов’язково почуємо від Нього. Бог знає, як саме і коли промовити до нас, бо написано «Господь дає слово; провісниць велика многота» (Пс. 68:12).
Сьогодні на недільному Богослужінні зустрів мого брата по вірі Андрія, який перебуває у короткій відпустці. Я такий радий бачити його живим та здоровим!

Ми добре поспілкувалися. Давно не бачилися. Колись ми працювали з ним пліч-о-пліч. Приємно було чути, як він тепло відгукувався про побратимів. Мені сподобалися його слова: «На кожних двох із нашої команди – три вищі освіти, всі самодостатні, освічені, інтелігентні люди, на яких можна покластися».

Так, найкращі з найкращих зараз на фронті. Я сказав, що ми молимося за них та за всіх, хто воює, підтримуємо фінансово, матеріально, чим можемо. Віримо у перемогу та їхнє повернення додому.

Знаєте, я вірю, що саме ці хлопці, чоловіки, дівчата та жінки, які зараз дивляться в обличчя смерті, повернувшись, відновлюватимуть зруйновану країну і займатимуть ключові позиції в суспільному та політичному житті.

Нехай Бог береже тебе, Андрію, і всіх побратимів!
Повертайтесь із перемогою додому!

(Виставляю інформацію з дозволу Андрія).
📖 "Повідомляємо ж вас, браття, про Божу благодать, що дана Церквам македонським, що серед великого досвіду горя вони мають радість рясну, і глибоке їхнє убозтво збагатилось багатством їхньої щирости" (2 Кор. 8:1-2).

🙌🎁Слава Богу за Його благодать, яку Він дарував усім нам через смерть та воскресіння Його Сина Ісуса Христа! Спасіння, яке ми маємо, благословіння та вічне життя ми ніколи не могли б мати без Божої благодаті, бо це є дар.

Але є також благодать, яка дарована, як пише апостол Павло, саме церквам. Це та благодать, яку неможливо отримати та пережити без церкви, бо так вирішив Сам Господь.

Дуже важливо мати відбалансований погляд від Бога, тому що є дві крайності. Одна – коли люди настільки зосередженні тільки на церкві, на служінні, що навіть забувають за те, Хто є Головою церкви – за самого Христа.

І друга – коли люди кажуть: мені церква взагалі не потрібна, я живу з Богом, спілкуюсь із Ним, і більше мені ніхто не потрібен. Але це також не Божий шлях, бо церква – Тіло Ісуса Христа на цій землі, і нехтуючи церквою, ми зневажаємо Самого Господа.

🌊🏔Ісус сказав: "Побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її" (Матв. 16:18). Яким би ти не був сильним в Бозі, наодинці ти не витримаєш тиску і шторму, спричиненого дияволом, а це прийде рано чи пізно, бо диявол набагато хитріший та розумніший від людини і знає наші слабкі сторони. Тому він робить усе можливе, щоб ізолювати віруючих від церкви, відокремити їх одне від одного і "сіяти мов пшеницю".

🤝❤️💒💪Але коли ми разом, поєднані в одне Тіло, маємо одні думки та одне серце, перебуваючи в Божій любові та Його благодаті, немає жодної сили в світі, яка б змогла перемогти нас!
📖"А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець" (Матв. 16:17).

Ми можемо вивчати Біблію, можемо слухати чиїсь проповіді, але доки Небесний Отець не відкриє нам якусь істину, не запалить якесь слово в нашому серці, доки не відбудеться цей "небесний контакт", воно не буде діяти в нашому житті.

💯Коли Бог щось відкриває, у нас вже немає сумнівів. Іноді ми навіть не можемо до кінця це пояснити, це може бути просто 100% внутрішня впевненість: "Я знаю, що я знаю, що я знаю". Не тому, що так сказали люди, але тому що сам Бог помістив це у наше серце Духом Святим!
"Адже Христос не послав мене хрестити, але звіщати Євангеліє, і то не в премудрості слова, щоб не був позбавлений сили хрест Христа. Тому що слово про хрест є безумством для тих, хто гине, а для нас, які спасаємося, це — Божа сила" (1 Кор. 1:17-18).

Апостол Павло говорить про те, що хрест Христа може бути позбавлений сили. Як це може статися? Коли основна суть Євангелія – слово про смерть та воскресіння Ісуса Христа – починає замінятися «премудрістю слова», людськими міркуваннями.

Сила Божа і слово про хрест нероздільні. Слово про хрест для людської логіки – це безумство, але для тих, хто вірить – Божа сила!

Коли лунає чисте Євангеліе, Бог дбає про те, щоб Його сила проявлялась, як це було за часів першої церкви: "Вони ж пішли і проповідували всюди, а Господь допомагав і стверджував слово чудесами, які його супроводжували" (Марка 16:20).
📖"А це звістка, що ми її чули від Нього і звіщаємо вам: Бог є світло, і немає в Нім жодної темряви! Коли ж кажемо, що маємо спільність із Ним, а ходимо в темряві, то неправду говоримо й правди не чинимо! Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха." (1 Ів. 1:5-7).

💡🙌"Немає в Нім жодної темряви" – ці слова дають надію на те, що у Бога є відповідь на кожне наше питання. Ми звикли думати про те, що багато речей на землі ми ніколи не зможемо зрозуміти, тільки на небі. Проте Бог є світло, а всяке незнання, нерозуміння – це темрява.

Далі апостол Іван говорить ще радикальніші речі. Якщо ми ходимо в цій темряві, тобто погоджуємось так жити, не шукаючи Божого світла, Його розуміння, значить ми не маємо спільності з Ним і не чинимо правди! Бог нічого не приховує від нас, ми самі можемо блукати в темряві.

У мене особисто є багато питань, і я молюсь, щоб Бог просвіщав очі мого серця, як молився про це апостол Павло.

Там, де Бог вмикає Своє світло, все стає простим і зрозумілим!
Сьогодні відбулась зустріч Президента України з представниками протестантських та Римсько-католицької церков, які проживають в Україні.

Глава держави привітав усіх присутніх із Великоднем та подякував священнослужителям за молитви та підтримку людей у важкі часи війни, наголосив на важливості посилення капеланського служіння на фронті.

Зі свого боку ми запропонували започаткування загальнодержавного молитовного сніданку, Президент підтримав цю ідею, а також звернувся з проханням підтримувати діалог між церквами на міжнародному рівні, розуміючи великий вплив церкви на суспільство і лідерів держав.
📖"Щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його, просвітив очі вашого серця, щоб ви зрозуміли, до якої надії Він вас закликає, і який багатий Його славний спадок у святих, і яка безмірна велич Його сили в нас, що віруємо за виявленням потужної сили Його, яку виявив Він у Христі" (Еф. 1:17-20).

Ще в 2004 році Бог сказав нам про те, що Україна буде хлібною та духовною житницею світу, і Він не змінив Своїх планів. Але це покликання для країни тісно пов’язане з покликанням кожного з нас. Для виконання Божої волі на цій землі Йому потрібні люди.

Я вірю, що Бог говорить до кожного з Своїх дітей, вкладає Свої бажання в наші серця. І кожен, хто чує Його голос, знає й розуміє, що саме він може зробити для того, щоб Божа воля для України здійснилась.

Хтось може сказати: «Я лише "маленька" людина, без посади, без можливостей, без великих коштів, що я можу зробити?» Але є безліч прикладів, коли Бог саме через таких "маленьких", незначних в очах світу людей творив великі справи на цій землі, справи, які впливали на хід усієї історії.

Йосип мав покликання від Бога, і які б випробування йому не довелось пройти, це покликання здійснилось і стало благословенням для багатьох людей. Але до того, як це відбулось, мало щось змінитись у серці Йосипа, у його характері.

Чи готові ми не тільки відповісти на Божий поклик, але й впоратись з тим, що Він може нам довірити? Велика посада, великі гроші, великі можливості можуть благословити, а можуть вбити, якщо характер людини не в змозі цього витримати.

Я молюсь за те, щоб Бог просвітив очі нашого серця і допоміг нам не тільки побачити своє покликання, але й здійснити його. Щоб ми стали саме такими людьми, яким Бог може довірити великі речі для виконання Його волі на цій землі! 🙌
📖"Радію я словом Твоїм, ніби здобич велику знайшов" (Пс. 119:162).

Чому Давид порівнював Боже слово, отримане особисто, з великим прибутком?

Бог знає, що чекає на нас – через рік, через місяць, за хвилину. Він точно знає, що нам потрібно у конкретній ситуації, знає, як попередити нас про щось, убезпечити нас від неправильних речей і, навпаки, направити до правильних дій. Слово від Бога – це наша запорука від Нього в будь-якій ситуації. Ніхто з людей не може дати такого скерування та такої гарантії, ні за які гроші.

Люди можуть тільки логічно щось припускати, але точно все знати може лише Бог. І Святий Дух може передавати нам ці знання, як написано, что "А нам Бог відкрив це Своїм Духом, усе бо досліджує Дух, навіть Божі глибини" (1 Кор. 2:10).

Бог завжди хоче давати Своє слово кожному з нас, але іноді ми не здатні чути чи вірити в те, що чуємо. Іноді наша душа настільки атакована страхом, зневірою, інформацією з новин, якимись особистими переживаннями та стражданнями, що ми просто не можемо більше нічого почути. Ми стаємо подібними до радіоприймача, який ловить усі частоти, які тільки можна, окрім тієї, що потрібна.

Тому наша частина – заспокоювати перед Богом свою душу та зосереджувати свою увагу на Ньому.
І отримавши слово, ми радітимемо, як ті, що отримали величезний прибуток! 🙌🎁💎
Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас із Великоднем!

Ісус Христос, Син Божий, є проявом Божої любові до кожного з нас. Наш Господь сказав: "Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй!" (Ів. 15:9).

Через віру в Його любов і те, що Він помер за нас на хресті та воскрес із мертвих, ми отримали спасіння, свободу від гріха та вічне життя!

Смерть і пекло не могли втримати Ісуса Христа, Бог Отець воскресив Його і прославив. Є час страждань і скорбот, але є й час воскресіння, піднесення, перемоги на виконання Божого слова!

Україна має покликання, долю від Бога – бути хлібною та духовною житницею світу. Нехай усяке зло буде переможене і Божа воля здійсниться для нашої країни!

Нехай Бог благословить вас і ваших близьких, наповнить ваші серця любов’ю, радістю та миром, надією та вірою в добре майбутнє!

Христос воскрес! Воістину воскрес!
📖"І нема ні в кому іншому спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали" (Дії 4:12).

Багато людей мають щире бажання вірувати в Бога, дотримуватися Його заповідей, творити добро, не робити гріха. Але через певні стереотипи, власні уявлення та незнання Слова Божого вони не знають, як це робити правильним, Божим чином. Або тільки впевнені, що знають.

Якщо у людей запитати про Божі заповіді – якими вони є, найчастіше люди відповідають про десять заповідей, які Бог давав Своєму народу у Старому Заповіті.

❤️Але Ісус Христос сказав: "Нову заповідь Я вам даю: Любіть одне одного! Як Я вас полюбив, так любіть одне одного й ви!" (Ів. 13:34). Нова заповідь – приймати Божу любов, перебувати в ній, і потім цією любов'ю ділитися з іншими!

Якщо у людей запитати про те, що Бог вважає найбільшим гріхом проти Нього, вони перерахують цілий список усього неправильного, що тільки може зробити людина.

❤️Але Ісус сказав, що "Як прийде (Дух Святий), Він світові виявить про гріх, що не вірують у Мене" (Ів. 16:8-9). Найбільший гріх, найбільша помилка – це не вірувати в Того, Хто є дорогоцінностю для Отця, Того, Кого Він віддав на смерть задля спасіння кожної людини на цій землі.

Якщо у людей запитати, які добрі діла найбільш догоджають Богу, люди скоріше за все перерахують все, що можна, окрім головного, про що сказав Ісус:

❤️"Оце діло Боже – щоб у Того ви вірували, Кого Він послав" (Ів. 6:29).