Azizan Osman (Official)
90K subscribers
4.18K photos
1.54K videos
4 files
3.75K links
The official account for Datuk Wira Dr Azizan Osman | Business Growth Mentor | Entrepreneur | Investor

Passionate About Helping People To Start, Grow & Expand Their Business

https://instagram.com/azizanosman_official
https://www.facebook.com/azizanosman
Download Telegram
to view and join the conversation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
“Bagaimana nak bawakan produk anda ke peringkat antarabangsa?”

“Bagaimana nak bergelar jutawan, jika produk dan servis mempunyai margin yang rendah?”

Hurmm pernah ada persoalan seperti ini?

RichWorks bawakan 100 Usahawan Jutawan untuk kongsi strategi Bangkit Bina Bisnes Berjaya ketika Pandemik

Ada yang dah daftar?

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Puan Nur Ashrani Jalani merupakan founder Gelaihh Cafe, sebuah kafe yang menjual ‘western cuisine’ di Pulau Pinang.

Nak berbisnes kena ada mental yang kuat. Jangan cepat ‘down’ dan yakin bahawa pasti ada jalan penyelesaian bagi setiap masalah. Dengan adanya Menthor, pastinya beliau akan memberi dorongan dan membantu memberi solusi untuk mengatasi cabaran bisnes.

Walaupun menghadapi pelbagai cabaran sepanjang PKP dan hampir mengalah, berkat bimbingan MenThor Datuk Wira Dr Azizan Osman, Puan Ashrani mampu menghasilkan jualan yang lumayan untuk kafenya dan mengatasi segala kebimbangan yang dihadapinya. Kini bisnes beliau lebih sistematik dan pengurusan staf juga semakin baik.

100 Usahawan Jutawan - Perkongsian bagaimana mereka berjaya harungi cabaran bisnes ketika pandemik? Nak belajar dari strategi mereka yang telah berjaya? Temui mereka di Virtual Online Program Titan Summit 2021 - 10X Bina Bisnes Berjaya pada 24-26 September 2021 selama 3 hari.

Daftar di richworks.com/titansummit SEKARANG !

#TitanSummit2021
#BangkitBisnes2021
#BangsaUsahawanDigital
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Bergelar Usahawan Pada Usia 23 Tahun? Wow!

“Bagaimana nak jadi usahawan dengan pantas?”

Ada persoalan seperti ini? Apa yang anda perlukan adalah :

Strategi yang betul.

Formula yang Proven Results.

Ilmu yang Proven Success.

Kami nak kongsikan semua ini secara 100% PERCUMA! Nak?

#BangkitBisnes2021
#BangsaUsahawanDigital
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Himpunan 100 Usahawan Jutawan yang akan berlangsung selama 3 hari dari 24-26 Sept 2021, “Bagaimana 100 Usahawan Jutawan ini berjaya mengharungi pelbagai cabaran bisnes ketika pandemik sejak 2020 hingga sekarang.”

Pastikan anda bersama kami sepanjang 3 hari ini untuk himpunan 100 Usahawan Jutawan yang pertama kali dianjurkan di Malaysia!

Jumpa esok, pastikan anda telah daftar!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Kenal mereka?

Mereka adalah di antara 100 Usahawan Jutawan di Titanium Circle yang akan berkongsi Formula kejayaan mereka pada 24-26 September 2021.

Jumpa mereka ESOK!

#BangkitBisnes2021
#BangsaUsahawanDigital
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Puan Nursafriza Ab Halim merupakan CEO Akademi Memandu Nasrom atau juga dikenali dengan nama singkatan AMN, sebuah institut belajar memandu di Kota Bharu. Sebelum berkecimpung dalam bisnes ini, beliau pernah menceburi bidang perniagaan automobil.

‘Big Why’ beliau untuk berbisnes adalah kerana ingin membuktikan kepada mereka yang memandang rendah tentang kebolehan seorang wanita dalam mengendalikan institut memandu yang biasanya dimonopoli oleh kaum lelaki.

Pelbagai cabaran yang beliau hadapi sepanjang menguruskan Akademi Memandu Nasrom. Pernah suatu ketika, beliau melalui detik sukar apabila diboikot dan ditinggalkan oleh staf sendiri. Namun cabaran paling besar tentunya sejak PKP diumumkan dan institut memandu adalah termasuk dalam sektor yang dilarang beroperasi. Sales beliau ketika itu jatuh lebih dari 80%. Tetapi beliau nekad untuk mempertahankan bisnes tersebut kerana beliau ingin bantu lebih ramai orang untuk menjana pendapatan.

Anda nak tau bagaimana Puan Nursafriza bangkit menyelamatkan Akademi Memandu Nasrom agar dapat terus bertahan dan beliau dapat bantu lebih ramai orang? Saksikan ‘Megalive Titan Summit Episod Akhir’ tepat jam 9.00 malam ini di FACEBOOK, INSTAGRAM & YOUTUBE Azizan Osman Official dan ajak rakan-rakan anda untuk turut tonton perkongsian bermanfaat ini.

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
100 Usahawan 20 Industri Berhimpun Dengan Satu Misi Bantu The Nation.

Tak kisahlah anda di mana… Malaysia, Indonesia, Brunei, Singapura atau di mana sekalipun, ini adalah peluang anda.

Nak tahu apa lagi best?

What if kami kata kami nak kongsikan ilmu bagaimana dari baju kurung yang anda pakai tu anda boleh jana lagi pendapatan?

Jangan biarkan diri anda terus selesa dengan apa yang dah ada.

What if kami kata, if you follow dan trust the process, anda pun boleh jadi seperti Sabella yang telah berjaya capai sales RM120 Juta tahun 2020 lepas. Yes, RM120 juta dalam masa satu tahun!

What if kami nak kongsikan Formula dan strategi Usahawan Jutawan 100% percuma untuk mereka yang serius dan komited nak dibimbing?

Untuk anda yang berimpian besar nak ubah tahap kewangan dan bisnes anda, pastikan bersama kami ESOK di program TITAN SUMMIT 2021 secara virtual online melalui platform Zoom pada 24-26 September 2021 ini.

Mulakan tindakan dengan layari richworks.com/titansummit SEKARANG!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
100 Usahawan berhimpun dengan Satu Misi Bantu The Nation Mereka adalah usahawan dan founder bisnes Perusahaan Kecil dan Sederhana atau SMEs dari 20 industri berbeza di Malaysia, dan juga negara-negara serantau termasuk Singapura, Brunei dan Indonesia.

Pastikan anda tidak terlepas program Titan Summit pada 24-26 September 2021, kerana RichWorks akan mengupas pelbagai isu, masalah, cabaran dan peluang untuk usahawan bermulanya pandemik sehingga sekarang. Tapi bukan itu sahaja, mereka juga akan kongsikan resepi kejayaan, formula dan strategi yang mereka gunakan untuk harungi cabaran bisnes.

Jangan lepaskan peluang ini! Ini khas untuk usahawan yang komited nak grow sahaja!

Boleh layari richworks.com/titansummit SEKARANG!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Jangan lepaskan peluang untuk bersama 100 Usahawan Jutawan sepanjang hari ini di TITAN SUMMIT 2021 secara virtual online melalui platform Zoom yang bermula hari ini 24-26 September 2021 ini.

Mereka adalah jutawan dari pelbagai industri!

Ini peluang anda! Adakah anda excited? Bagi kami emoji 🔥🔥🔥 tanda anda sangat excited!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Selamat pagi bakal usahawan jutawan!

Jom mulakan sesi pagi ini dengan perkongsian dari usahawan jutawan makanan Eng's Popcorn dan Muiz Hot Chicken, jutawan fesyen Anggun Cotton dan jutawan inovasi pendidikan Al-Quran, Azdan Quranic Centre.

Siapa dah ready pagi ni dengan semangat yang luar biasa say "Iiii'

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Kita teruskan sesi pagi dengan perkongsian dari jutawan gajet Al-Ikhlas Gadget & Pastelsey, jutawan pendidikan dan latihan iaitu Innovative College & Premier Wealth serta jutawan dari industri kesihatan, Dr Juariah Poliklinik Penawar.

Adakah anda merupakan usahawan yang berkecimpung dalam industri yang sama dengan usahawan-usahawan ini?

Jom kita dengarkan sama-sama kisah bisnes mereka!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Slot seterusnya adalah perkongsian dari jutawan pengiklanan dan media iaitu NKMH Media, jutawan batik koho tengok koho comey Irah Sukri, jutawan produk kecantikan Carols Thl Beauty serta jutawan telekung Zara Awliya.

Wah! Ada pelbagai industri dalam satu sesi. Siapa teruja nak dengarkan? Cer komen 😍😍

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Sesi petang akan bermula sebentar lagi!

Kita teruskan sesi petang ini dengan jutawan brand Sueffi Attire & Dmimi dari industri fesyen, dan juga jutawan penyedia servis Renorumah & Memis Engineering.

Siapa masih bersemangat nak dengarkan sesi petang? Cer komen 🔥🔥

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Jom kita dengarkan perkongsian dari jutawan fesyen Dmimi & Rizka, jutawan makanan dan minuman Pekasam Hakak Maneh & Sawanah Koko.

Anda pernah dengar brand mereka ini?

Nak tau? Jom dengarkan!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Jual hardware, coklat, T-shirt dan buka bisnes pusat bekam pun boleh jadi jutawan? Biar betul!

Haa tak percaya jom dengarkan perkongsian dari usahawan jutawan Hassan Hardware, Neo Beqam, Chocodap's dan T-shirt Dakwah.

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Macam mana setakat ni? Dah cukup rasa terbakar? 🔥🔥

Siapa berani sahut cabaran ‘full’ kan capacity tabung ilmu dan inspirasi?

Siapa akan komited saksikan perkongsian usahawan jutawan RichWorks Titanium hingga ke level yang ke-100?

Komen ‘SAHUT!’

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Jom kita teruskan lagi sesi malam ini dengan penuh energy!

Anda pernah dengar Adriana Gold, Mango Float Krabi, Tunik.my dan Od Legacy Realty?

Macam familiar kan? Jom kita dengarkan kisah usahawan-usahawan jutawan ini!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Jual produk orang pun boleh jadi jutawan? Jom dengarkan kisah dari Master Stokis Nurraysa.

Selain tu, dengarkan juga kisah kejayaan jutawan kecantikan Nurfella Beauty, jutawan perabot Mutiara Jati dan jutawan pendidikan saham iaitu PT Ulive Education Center.

Siapa masih excited? Cer belanja ❤️❤️

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Perkongsian terakhir malam ini adalah dari jutawan produk bayi Tasneem Naturel, Otak-Otak JB dan jutawan perabot Ella Furniture.

Jom dengarkan dan jangan lupa share learning points sejurus selesai sesi terakhir hari ini!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis
Tahniah kepada anda yang telah berjaya tamatkan hari pertama Titan Summit 2021! Anda kini berada di level 36.

Apa anda rasa setakat ini setelah menyaksikan perkongsian dari 36 usahawan jutawan dari pelbagai industri ni?

Jom kongsikan bersama kami pengalaman hari pertama anda!

#TitanSummit2021
#BangsaUsahawanDigital
#SatuMisiBantuTheNation
#MakeMalaysiaGreatAgain
#RichworksBantuBangkitBisnesDariKrisis