YH MARKETINGβ„’
1.71K members
49 photos
9 videos
5 files
257 links
TIDAK TAHU CARA NAK NAIKKAN FOLLOWER CHANNEL ANDA? USAH RISAU, KAMI SEDIA MEMBANTU ANDA! AUTOSWAP PERCUMA/PAID REVIEW DENGAN KAMI! SINGGAH JUGA DI WEBSITE KAMI www.yhmarketing.my 😍🌹

**T&C APPLY

YH Marketingβ„’ (MA0229920-K)

PM @yhautoswap_bot
Download Telegram
to view and join the conversation
Forwarded from TICKMILL (Malaysia) Info
HOW I CONTROL MY RISKS : MY FAVOURITE TRADING TECHNICS: FIXED SIZE ACCOUNT

Teknik ini biasa digunakan oleh kebanyakkan trader namun cara penggunaannya agak berbeza. Di sini saya ingin tekankan beberapa soalan sebelum anda menggunakan teknik ini supaya saiz lot yang anda pilih itu tepat dan tidak β€œover budget”. Persoalan seperti β€œAdakah Entry secara layer atau single lebih sesuai? Apakah keuntungan yang bakal diperolehi dari entry secara FIXED SIZE ACCOUNT?

CLICK LINK UNTUK ARTIKEL PENUH ATAU TEKAN INSTANT VIEW BUTTON : https://telegra.ph/HOW-I-CONTROL-MY-RISKS--MY-FAVOURITE-TRADING-TECHNICS-FIXED-SIZE-ACCOUNT-07-26
Forwarded from YH MARKETINGβ„’
TUTORIAL CARA-CARA POSTING BERKESAN DALAM CHANNEL ANDA

SEPERTI YANG ADMIN JANJIKAN, INILAH TUTORIAL CARA-CARA PENGGUNAAN BOT (ROBOT) SUPAYA POSTING ANDA LEBIH BERKESAN DI CHANNEL ANDA

BIASANYA ADMIN SHARE INFO NI PADA CLIENT PAID REVIEW ADMIN JE, TAPI KALINI ADMIN NAK SHARE PADA SEMUA ORANG YANG JOIN CHANNEL @yhmarketing NI ☺️

TUTORIAL NI BOLEH DIGUNAKAN UNTUK ANDA SEMUA TAK KIRA CHANNEL QUOTE KE ATAU CHANNEL BUSINESS TETAPI LEBIH BERKESAN UNTUK PROMOTE BUSINESS ANDA

CONTOH KATA ANDA ADA CHANNEL QUOTE DAN ADA BUSINESS SAMPINGAN, BOLEH GUNA STEP NI UNTUK ANDA POST DALAM CHANNEL ANDA DAN SET MASA UNTUK MESSAGE TU DIPADAM DAN KEMUDIAN BOLEH JUGA SET MASA UNTUK MESSAGE TU DIHANTAR SEMULA KE CHANNEL ANDA, JADI TAKDELAH BANYAK IKLAN SANGAT DI CHANNEL ANDAKAN πŸ˜‰

MENARIKKAN?

UNTUK CHANNEL BUSINESS PULA, TUTORIAL YANG SAYA SHARE NI MERUPAKAN SUATU TOOLS YANG SOOOO POWERFULL UNTUK ANDA, SEBAB APE? SEBAB ANDA BOLEH MANAGE POSTING ANDA UNTUK DIHANTAR KE DALAM CHANNEL ANDA BILA-BILA MASA YANG ANDA SUKA!

KEMUDIAN ADA SATU FUNGSI BUTTON LUTSINAR YANG MACAM ADMIN SELALU BUAT TU. MEMANG MENARIK DAN BERKESAN.

ANDA BOLEH PRAKTIKKAN DI CHANNEL ANDA TETAPI KENA INGAT INI HANYALAH SATU DARIPADA CARA-CARA POSTING BERKESAN.

SUBSCRIBERS CHANNEL ANDA JIKA MAHU MENINGKAT STILL KENA PROMOTE MELALUI OPENSWAP / AUTOSWAP / PAID REVIEW.

NAK TAHU CARA NAK TENGOK TUTORIAL TU? TEKAN LINK BERIKUT :


https://yhmarketing.my/tutorial-telegram/

DAN SATU JE YANG ADMIN MINTA, SHARE INFO NI PADA YANG LAIN SUPAYA SEMUA ORANG BOLEH MERASAI ILMU PERCUMA INI DARI ADMIN.

JAZAKALLAHU KHAYRAN πŸ₯°β€οΈ

Boleh jemput singgah juga ya untuk melihat channel paid review admin. click link dibawah πŸ‘‡

https://yhmarketing.my/channel-paid-review-1/

https://yhmarketing.my/channel-paid-review-3/

terima kasih atas sokongan anda. semoga berjumpa pada masa hadapan!

Sebarang pertanyaan boleh tekan link dibawah
πŸ”»

support.yhmarketing.my/paid_review

support.yhmarketing.my/autoswap

@yhmarketing
Forwarded from YH MARKETINGβ„’
Bismillahirrahmanirrahim..
Admin nak minta tolong sikit, mohon forward mesej ini untuk INVITE sahabat2 yang lain join channel ini ya.❀️


--> t.me/yhmarketing


Jom kita terus berikan sokongan penuh untuk Channel YH MARKETING supaya lebih ramai lagi yang tahu tentang info perniagaan, pelaburan, kehidupan dan sebagainya πŸ‘


Jika seorang forward kepada 10 orang, maka lebih ramai yang akan dapat manfaat inshaAllah.😊
SUBSCRIBERS BANYAK VS SUBSCRIBERS SEDIKIT MANA SATU YANG LEBIH BAIK?

Baru-baru ni admin mendapat seorang client yang telah membuat channel tak sampai sebulan tetapi sudah ada subscribers mencecah 1000 ke atas.

Admin jadi ragu, lalu admin bertanya, adakah dia membeli servis subscribers? Iaitu dengan bayaran serendah rm10 tetapi mendapat beribu-ribu subscribers?

Client admin itu pun mengiyakan. Admin telah mencadangkan agar dia membuat channel baru kerana minggu lepas waktu dia mula-mula contact admin, channel dia ada subscribers dalam 1800+ tetapi selang seminggu sudah jadi 1500+. Semakin turun?

Itulah masalahnya servis subscribers ni. Mereka yang menjual servis ini biasanya menjual internasional subscribers kepada client.

Persoalannya, adakah org internasional itu akan menjadi potential client kita pada masa hadapan? Bahasa melayu pun tak faham, inikan pula jadi potential client?

Sebab tu dari awal lagi admin telah tekankan pada client2 admin supaya buildup channel dari bawah.

Jika client admin tu amik pakej paid review admin serendah rm80 promote 300 kali sebulan tu, perlu bersabar dan tunggu result selepas sebulan, admin akan bagi statistik kenaikkan channel, dari situ anda boleh menilai dan boleh decide nak continue paid review bulan depan atau tidak.

Jadi nasihat admin, bersabarlah dalam buildup channel. Kalau bagi mereka yang ada channel jenis tarbiah ke atau quote ke kata-kata hikmah ke, anda tidak dikenakan sebarang bayarn pun untuk join AUTOSWAP admin.

Cuma perlu cukup 500subs sudah boleh join dan yang paling penting, membenarkan iklan admin masuk dalam channel anda. Simple je rules dia. Tentang iklan pula, perlu kekalkan dalam 12 jam atau list yang terkini sahaja dalam channel anda.

Sekian perkongsian dari admin, bagi mereka yang ada channel business dan mahu paid review dengan kami, boleh click button pm untuk paid review ya.

Atau boleh lihat info penuh paid review dengan menekan link berikut : infopaid.yhmarketing.my



Jazakallahu khayran. Dan salam awal Muharram, moga tahun baru ini memberi seribu satu kebaikkan buat kita semua. In shaa Allah, aamiin 😘❀️

@yhmarketing
​​BAYAR APA JUA PERKHIDMATAN MELALUI QRCODE DENGAN APA JUA BANK PILIHAN ANDA

Zaman sekarang sudah semakin maju, dulu admin ingat lagi kalau nak transfer duit, mesti kena mintak nombor akaun bank, kemudian online dan login website bank, baru boleh transfer wang.

Selepas tu zaman semakin canggih hinggakan keluar wang pun boleh tanpa perlu menggunakan kad. Hanya dengan menggunakan nombor telefon sahaja!

Dan jika mahu transfer wang pula, hanya perlu guna nombor telefon kita dan melalui sistem DUITNOW, anda boleh memindahkan wang tanpa perlu nombor akaun bank lagi!

Sekarang ni ada satu sistem yang dinamakan QRCODE atau QRPAY anda hanya perlu ada aplikasi sesuatu bank itu, anda hanya perlu scan QRCODE dah boleh pindah wang.

Tetapi perlu bank yang sama sahaja baru boleh pindah wang, contoh MAYBANK KE MAYBANK, CIMB KE CIMB atau lain-lain lagi.

Dan lagi canggih lagi, sudah ada QRCODE yang berwarna PINK sekarang ni, iaitu anda boleh scan dengan menggunakan apa jua apps bank pun sudah boleh transfer wang.

Contohnya MAYBANK KE CIMB, CIMB KE HONG LEONG BANK CIMB KE MAYBANK atau apa-apa jua pun, yang penting QRCODE itu perlu berwarna PINK kerana QRCODE yang berwarna pink itu menggunakan sistem DUITNOW tanpa dikenakan apa-apa charge. FREE OF CHARGE.

Bagi yang mahu membuka akaun syarikat dengan menggunakan akaun MAYBANK, dulu maybank tetapkan syarat perlu ada rm2000, seorang introducer baru boleh buka akaun syarikat dengan maybank, tetapi sekarang ni tak perlu, hanya buka akaun syarikat serendah rm1000 sahaja!

Register online, kemudian submit dokumen, transfer rm1000 ke dalam akaun, setel!

Mudahkan? Anda boleh click link ni untuk register akaun. Saya sudah pendekkan link ni untuk mudahkan anda register akaun syarikat anda:

maybank.yhmarketing.my/register


Bagi channel business yang mahu paid review dengan admin, serendah rm80 promote 300 kali sebulan sahaja, channel business anda boleh grow dari masa ke semasa. Boleh lihat testimoni kami dengan menekan link berikut : @yhtestimoni

Info penuh paid review pula dengan menekan link berikut : infopaid.yhmarketing.my

Sekian perkongsian dari admin, semoga bermanfaat. Jazakallahu khayran.

@yhmarketing
ANAK-ANAK MERUPAKAN PERMATA YANG TIDAK TERNILAI BUAT IBU DAN AYAH

Setiap ibu bapa pasti menginginkan yang terbaik buat anak-anaknya.

Sedari kecil, tanpa diminta oleh anak-anak, ibu bapa pastinya akan berusaha sebaiknya untuk memenuhi apa yang diinginkan oleh anaknya.

Namun setiap ibu bapa mempunyai cara dan gaya didikan yang tersendiri.

Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh mengharapkan agar anak-anaknya membesar dan menjadi seperti apa yang kita inginkan.

Setiap anak pasti ada kehendak dan kemahuannya yang tersendiri. Pasti memiliki cita-citanya sendiri.

Jika kita memiliki anak yang tidak pandai maka bersyukurlah kerana anak itu tidak akan pergi jauh dari kita dan akan sentiasa berada di depan mata kita dan pastinya akan menjaga kita diwaktu susah kita.

Jika kita memiliki anak yang bijak pandai, maka bersyukurlah kerana sudah tentunya masa depannya akan terbela dan kita tidak perlu terlalu risaukan mereka.

Jika kita memiliki anak yang degil dan keras kepala maka bersyukurlah kerana barangkali dengan sifatnya itu akan menjadikan dia berguna pada masyarakat dan negara suatu masa nanti.

Jika kita memiliki anak yang alim dan warak maka bersyukurlah kerana apabila kita sudah tiada suatu masa nanti, merekalah yang akan solatkan jenazah kita nanti.

Apa jua anak yang anda miliki, hargailah ia kerana anak merupakan amanah dari Allah buat diri anda.

Sentiasa beringat bahawa anda amat beruntung kerana memiliki anak kerana ada dalam kalangan kita yang bertahun-tahun tidak memiliki anak.

Bagi yang tidak memiliki anak, usah berputus asa dan sentiasa berusaha, barangkali Allah sedang menjaga keturunanmu dan meninggikan darjatmu kerana apabila kamu tiada, kamu tidak akan meninggalkan waris yang lemah dibelakangmu kemudian hari. Maka tidaklah kamu terseksa dek kerana zuriat keturunan yang melakukan dosa apabila kamu tiada nanti.

Bersangka baiklah kerana Allah beserta dalam sangkaanmu itu. Allah sentiasa mendengar doa dan rintihanmu.

Maka perbaikilah solatmu nescaya Allah membaiki kehidupan mu.


Jazakallahu khayran. 😘🌹

@yhmarketing
Channel photo updated
KELEBIHAN PEMASANGAN PANEL SOLAR UNTUK KEDIAMAN BAGI JANGKA MASA PANJANG

Melatih melihat untung dalam jangka masa panjang adalah skill yang penting.

Saya nak bagi satu contoh.

Semalam saya ada jemput seorang staff syarikat pemasangan solar panel ke rumah saya.

Saya berminat untuk mengetahui bagaimana pemasangan solar panel boleh jadi pelaburan yang menguntungkan.

Pasal emas saya terrer.
Pasal panel solar. Saya zero 😸

Jadi staff yang datang nie ceritakan kelebihan melabur dalam panel solar kat rumah.

Matlamat utama = mengurangkan bil elektrik kepada RM0.

Jadi saya nak share sket (bukan maklumat yang terlalu mendalam dan teknikal ye) supaya anda boleh nakpak macammana caea kira untung jangka masa panjang.

Baik, bil letrik rumah saya sekitar RM500 sebulan. Jadi setahun lebih kurang RM6000 bayaran bil elektrik.

Staff tersebut rekomen untuk install panel solar dengan kapasiti 7.2KWP.

Sistem ini boleh mengurangkan bil elektrik menjadi kosong πŸ₯³

Namun kos pemasangan adalah RM50,000 πŸ˜‰
Agak besar ye ! πŸ˜‰ Kalau anda pakai loan bank pun boleh juga, interestnya dalam 6%.

Jadi, dengan penjimatan RM500 sebulan maka ia akan mengambil masa 8 tahun 4 bulan untuk titik pulang modal (kalau bayar cash RM50,000 lah)

Kalau anda buat loan bank, dijangka 10 tahun baru titik pulang modal sebab kos bank loan.

Jadi, untuk orang yang nak invest dalam sistem panel solar nie, dia perlu fikir untuk jangkamasa yang panjang.

Mat Salleh cakap β€œThink long term”

Jangan harap nak tengok pulangan selagi belum cecah 10 tahun. Jadi kena lah sabarrrrr ajer.. walaupun tengok bil letrik jadi kosong, tapi modal yang besar tu belum recover lagi.

Sistem panel solar mempunyai jangka hayat 25 tahun. Jadi selepas 10 tahun menunggu, barulah dapat rasa seronok dapat elektrik free lagi 15 tahun.

Kalau rezeki baik, jangka hayat panel solar tu boleh mencecah 30 tahun. Tudia πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³. Bestnya.

Jadi semalam saya dapat satu ilmu yang ada kena mengena dengan pelaburan emas.

Invest untuk jangka masa panjang.

Sesiapa yang ada mindset melabur untuk jangka masa panjang, hatinya tenang gais.

Saya pernah jumpa pelabur emas yang beli emas harga tinggi 2 bulan lepas dan rasa ragu-ragu bila harga emas jatuh.

Saya cakap kat dia β€œawak baru beli emas 2 bulan. Tunggu tengok dalam 2 tahun πŸ“ˆπŸ“ˆβ€

Itu baru betul.

Kenapa saya cakap macam tu?

Sebab saya invest emas sejak 2008. Dah 12 tahun gais.

Saya dah tengok trend emas menaik, menurun dan sideway. Semua trend saya dah tengok.

Tapi bila kita invest untuk jangka masa panjang.

Kita akan menang πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³

CREDIT TO:

#NotaEmasSyukorHashim\
Channel photo updated
Forwarded from YH MARKETINGβ„’
YH MARKETING BERKEMBANG DAN DIPERCAYAI PENGGUNA TELEGRAM

alhamdulillah, tahun ni genap 2 tahun admin menubuhkan @yhmarketing.

Main Focus penubuhan @yhmarketing adalah untuk MENAIKKAN SUBSCRIBERS ATAU FOLLOWERS CHANNEL

admin tidak menjanjikan harini join, terus subscribers meningkat beratus-ratus dalam sekelip mata, tetapi yang admin boleh janjikan adalah untuk LONG TERM subscribers channel anda akan DOUBLE atau jika tidak double pun, ALMOST DOUBLE within 1 years.

Pakej promosi yang admin perkenalkan adalah cukup simple untuk difahami semua.

ada yang free dan ada yang berbayar.

free hanya bagi mereka yang layak untuk join iaitu subscribers mesti 500subs ke atas dan jika channel biz mesti berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Simple.

nama pun free tentu ada peraturannya. Tujuannya adalah admin hanya mahu mempromosikan channel yang BENAR-BENAR REAL bukan fake account. Untuk channel biz, mesti ada SSM, sebabnya jika channel yang ada SSM ni baharulah channel yang boleh dipercayai. jika ada masalah kita boleh detect syarikat tu di mana dan sebagainya.

itu semua berkenaan promosi percuma dari admin yang admin namakan sebagai AUTOSWAP

bagi promosi yang berbayar pula admin namakan sebagai PAID REVIEW

PAID REVIEW ni pula adalah cara promosi admin yang cukup unik. ada FORMULA yang admin gunakan untuk paid review ini. dan antaranya adalah admin menggunakan teknik ONLINE TRAFFIC

dalam telegram ni hanya pengguna code telegram je yang tahu tentang ni dan perkara ni amatlah rumit untuk difahami dan FORMULA RAHSIA ni hanya admin sahaja yang tahu.

jadi disebabkan FORMULA RAHSIA admin inilah yang menyebabkan semua paid reviewer admin berpuas hati dengan paid review dari kami ini.

ada tu yang mengambil pakej sehingga 6 bulan paid review, bukan seorang dua tapi ramai yang telah mengambil pakej sehingga 6 bulan paid review. maksudnya dia bayar admin terus untuk 6 bulan bagi promosikan channel mereka.

Inilah yang membuktikan bahawa mereka mempercayai @yhmarketing dan perkara ini admin amat-amat hargai anda sebagai client kami.

ketahuilah bahawa iklan paid review kami ini tidak keluar dalam channel anda.

apabila channel anda tiada iklan, maka anda akan mudah posting produk anda dalam channel anda sendiri tanpa gangguan iklan.

kadang tu, subscribers/followers sesuatu channel tak suka iklan luar yang panjang lebar dan berjelar-jelar, jadi dengan melanggan paid review kami ini, followers / subscribers channel mereka meningkat dari masa ke semasa walaupun tiada iklan kami dalam channel mereka.

inilah FORMULA RAHSIA ONLINE TRAFIC yang admin gunakan.

dan alhamdulillah admin menerima makin ramai client yang paid review dan autoswap dengan kami.

anda bila lagi? 😘🌹

sekian dari admin.

semoga berjumpa pada masa akan datang. Terima kasih kerana sudi dan setia bersama @yhmarketing. ada banyak lagi info yang kami akan kongsikan pada masa akan datang.

usah risau kerana admin jarang posting disebabkan admin ada menguruskan beberapa business yang lain. dan in shaa Allah admin akan cuba kerap posting dalam channel @yhmarketing.

jazakallahu khayran.

@yhmarketing
Forwarded from YH MARKETINGβ„’
AUTOSWAP ATAU PAID REVIEW?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Admin nak share sikit tentang core biz yang admin jalankan dalam channel @yhmarketing.

Admin buat PROMOSI CHANNEL KE CHANNEL iaitu secara list dengan menggunakan bot.

so takdelah korang bersusah payah message satu channel ke channel lain untuk promote channel korang bagi tujuan naikkan subscribers channel korang tu.

LEBIH KURANG SWAP PROMOTE

Bagi channel baru buat, yang subscribers masih tidak banyak, admin sarankan guna alternatif OPEN SWAP supaya channel anda lebih cepat berkembang.

OPEN SWAP ni adalah cara promote secara manual. Anda perlu cari mana2 channel yang creatornya boleh izin promote channel anda dalam channel mereka.

Anda promote channel mereka dalam channel anda, mereka promote channel anda dalam channel mereka.

So anda kena contact beberapa creator dalam satu masa.

Ramai yang bertanya dengan admin kenapa admin tidak buat autoswap bagi channel yang bawah 500 subscribers?

Jawapannya ada channel yang bawah 500 subscribers ni tidak bertahan lama.

Ada tu tak sampai setahun da beku channel penuh dengan list iklan. πŸ˜‚

Dari channel quote da jadi channel iklan πŸ˜…

So admin tak nak berlaku macamtu pada channel korang tu.

Jangan sampai tulisan PRECIOUS korang yang berharga tu ditutupi dengan iklan-iklan. 😘

So disebabkan itu admin tidak promote channel yang bawah 500.

Once korang da guna autoswap dari @yhmarketing, bot akan automatik akan send list tu sampailah bila2. So sebabtu autoswap ni hanya relaven dengan channel yang aktif sahaja ya. 😘

Dan dalam masa sama admin ada jalankan khidmat paid review juga.

Paid review ni pula sama je lebih kurang dengan autoswap. Dengan menggunakan list juga.

NAMUN APABILA TIBA GILIRAN CHANNEL ANDA, GAMBAR PROFIL CHANNEL ANDA AKAN TERPAMPANG DI HAMPIR KESEMUA LIST KAMI.

So dalam paid review ni admin akan promote channel anda berbeza sedikit dengan autoswap.

Dan yang paling penting, IKLAN TIDAK KELUAR DALAM CHANNEL ANDA 😘

Dan link channel anda akan berada dalam HAMPIR KESEMUA LIST KAMI

PROMOTE
690X sebulan if menggunakan full pakej kami. jika pakej biasa promote pun baru 300x jerr πŸ˜‚

anda kena faham apa yang dimaksudkan dengan promote 690x sebulan. maksudnya hari-hari admin promote channel anda sehinggalah sampai next due date channel anda.

yelah cuba anda fikir, kalau admin promote jam 9 pagi contohnyakan. jam 9 malam kemudian, list yang admin promote tu dah berada nuuunnn jauh diatas, sebabnya admin channel tu mesti posting something dalam channel mereka dan tentunya ada iklan lain dalam channel tu. so kenalah scroll-scroll baru jumpa list tu.

so, bila admin rajin update list setiap hari, rajin promote channel anda setiap hari, takdelah list anda berada jauuuhh kat atas. tepat masanya terus keluar iklan setiap hari. so yang baru lihat channel akan nampaklah iklan admin tu dan join channel anda.

bila admin post je, akan keluar notification pada phone subscribers channel yang berkaitan. so dorg akan start servey ler iklan admin dan join channel anda.

itulah kelebihan paid review dari @yhmarketing

Kalau autoswap, link anda hanya ada dalam satu list sahaja dan iklan keluar dalam channel anda.

Biasanya yang join autoswap ni channel yang jenis quote je.

Sebab mereka aktif berchannel dan rajin delete list iklan kami bila sampai masa yang ditetapkan. 😘

Sebabtu kami sarankan channel quote join autoswap kami.

Cukup 500 subscribers ke atas je da boleh join 😘

Sekian pencerahan dari admin.

Admin doakan anda berjaya dalam apa jua yang anda usahakan. In shaa Allah, aamiin 😍🌹

Keep it up.

HUSTLE DEMI HASIL

PAKEJ LANJUT PAID REVIEW KAMI
πŸ‘‡
https://telegra.ph/CARA-CARA-PROMOSI-PAID-REVIEW-DARI-YH-MARKETING-01-12

PM UNTUK PERTANYAAN πŸ‘‡

http://t.me/yhquestion_bot

@yhmarketing
MALAYSIA PRIHATIN

Alhamdulillah harini merupakan sambutan hari malaysia buat seluruh rakyat malaysia khususnya sabah dan sarawak yang telah bergabung dengan persekutuan tanah melayu sehingga wujudnya satu negara yang dinamakan MALAYSIA.

Di dalamnya terdapat berbagai bangsa yang telah sama-sama berganding bahu mengekalkan keharmonian negara sehingga ke hari ini dan hari-hari yang mendatang.

Selama admin hidup di bumi yang bertuah ini, admin dapati walaupun kita berbilang bangsa, budaya, warna kulit, bahasa dan sebagainya tetapi kita disatukan dengan satu perkara iaitu dengan satu bahasa kebangsaan iaitu bahasa malaysia.

Dari segi luaran kita nampak lain tetapi jauh dari segi kelainan itu wujud satu persamaan iaitu kita merupakan makhluk tuhan yang terus-menerus menempuh kehidupan bersama-sama membangunkan negara dan keluarga tercinta.

Kalau kita lihat dalam drama TV pun, kita dah nampak persamaannya iaitu kalau bukak cter drama melayu je, mesti tentang cinta, cter drama cina pun tentang cinta, drama india pun tentang cinta. Semuanya tentang cinta. Tentang kekasih kna amik org lah, tentang org kaya kawin org miskin lah, tentang macam2 perkara kehidupan πŸ˜‚

Kalau kita pergi kedai makan pulak, yang kita order nasi lemak, tak pun roti canai, tak kira siapa pun, apa pun bangsa pun semua sama. Kalau sarapan pagi, kalau pekena nasi lemak ke, roti canai ke, mee goreng ke semua pasti akan rasa... Satu perasaan yang sama.. iaitu aman, damai, harmoni tanpa gangguan dan ancaman dari mana pun.

Itulah hikmahnya hidup berharmoni di bumi bertuah ini. Setiap bangsa menyumbang kepada kebolehan dan keupayaan yg masing-masing dan pelbagai. Jika kita lihat org susah, tak kira apa jua bangsa pun, yg menderita kita sebagai rakyat malaysia pasti prihatin dan pasti menghulurkan bantuan sedaya yang boleh.

Asbab kebaikkan-kebaikkan yang telah kita perbuat inilah maka lingkaran kebaikkan itu menjadi baik dan bertambah baik.

Saya ingat dulu, mse sy sedang bawa motor, sy nampak ada org motor rosak, sy berhenti motor saya bagi salam terkejut saya sebab yg toleh tu bukan islam. Saya pun tanya, bro motor rosak ke, meh sy tolak pergi ke bengkel, pastu sy tolak motor dia sampai ke bengkel, sampai bengkel dia berterima kasih pada saya dan saya menjawab sama-sama dan berlalu pergi.

Suatu hari motor sy pulak rosak, org lain dtg tolong sy dan harini jika sy lihat org motor rosak pasti akan ada org yg membantu tidak kira apa bangsa pun. Inilah yg harus ada pd semua org.

Dan alhamdulillah saya berada dalam lingkungan yang positif ini kerana ape? Kerana saya yang mahu dan saya yang pilih.

Dan saya bersyukur kerana walaupun kita berbeza dari segi bangsa tetapi kita tetap sama di hati dan jiwa kita. Kita rakyat malaysia. Rakyat yang prihatin. Jagalah keharmonian kita bersama sehingga hari kiamat. In shaa Allah.

Salam sayang dan salam malaysia prihatin. Selamat hari malaysia. ❀️
BERJAYA ATAU TIDAK SEMUA BERGANTUNG PADA REZEKI DAN USAHAMU SENDIRI

Pernah ke kita merasakan yang apa yang kita buat semua serba tidak kena dan tidak menjadi?

Adakala tu ujian demi ujian yang berterusan silih berganti membuatkan kita rasa seperti tidak ada penyelesaian atas segala dugaan.

Ketahuilah bahawa itu semua menandakan bahawa Allah sayang pada kita.

Dia uji kita atas kemampuan yang ada pada diri kita dan Allah tahu sejauhmana kita sanggup dan mampu hadapi semua dugaan itu.

Apa yang kita boleh buat sebagai insan yang merupakan hamba pada yang esa?

Sabar dan solat

Itulah kunci kejayaan dunia dan akhirat.

Kukuhkan sabar dan solat itu dengan sedekah dan saling bantu-membantu antara satu sama lain khususnya pada yang memerlukan.

In shaa Allah pasti ada jalan keluar dari segala kesulitan.
😘

www.yhmarketing.my
APA JUA PERKARA BAIK YANG DILAKUKAN, YANG PENTING ISTIQOMAH

Semua orang boleh berniaga, semua orang boleh membuat apa perkara yang disuka, semua orang mampu bersaing antara satu sama lain.

Tetapi yang membezakannya adalah sejauhmana seseorang itu mampu tetap dan kekal dalam melakukan perkara yang sama berulang-ulang.

Inilah yang dinamakan sebagai istiqomah.

Kamu melakukan sesuatu perkara yang sama berulang, setiap hari, setiap masa dan ketika. Tetap melaksanakan perkara yang sama.

Ada orang tetap melaksanakannya sesuatu perkara itu sampai akhir hayat, ada itu sesorang hanya melakukan perkara separuh jalan.

Walau apa jua yang kamu lakukan, laksanakanlah ia dengan ikhlas, dengan penuh rendah diri yakni low profile.

Biar orang tidak tahu apa yang kamu tahu, apa yang kamu ada, apa yang kamu rancang.

Tetaplah laksanakan ia tanpa lelah, tanpa berputus asa. Asalkan ia perkara yang baik demi menggapai redha ilahi.

In shaa Allah, Allah suka, Allah sayang selagi mana perkara itu tidak bertentangan dengan syarak.

Jika kamu istiqomah kepada jalan keburukan pula, maka perlahan-lahan keluar dari keburukan itu.

Sedikit demi sedikit, sejengkal demi sejengkal, namun tetap berterusan, moga keburukan itu mampu kamu baiki dan menjadi sebuah kebaikkan buatmu kelak.

Jazakallahu khayran!
πŸ₯°


www.yhmarketing.my
SETIAP INSAN DILAHIRKAN DENGAN KEUPAYAAN YANG BERBEZA NAMUN SALING MELENGKAPKAN ANTARA SATU SAMA LAIN

Mungkin kita lihat orang yang buta itu tidak mampu melihat, atau orang yang tuli itu tidak mampu mendengar, atau orang yang tidak ada tangan itu tidak mampu menulis ataupun orang yang tidak ada kaki itu tidak mampu berjalan.

Namun kita sering terlepas pandang bahawa adapun dalam kalangan kita, yang celik matanya, yang jelas pendengarannya, yang sempurna kejadiannya namun serba kekurangan, dan serba tidak berkeupayaan disebabkan ape?

Sifat malas

Yang sebenarnya bukan mata itu yang tidak dapat melihat tetapi hati itu yang buta tidak mampu melihat hakikat bahawa kesempurnaan itu datang dari jiwa yang tenang, jiwa yang ikhlas, jiwa yang tidak dipenjarakan oleh sifat malas itu sendiri.

Jika manusia itu ditimpa dengan penyakit malas, alangkah malangnya dan deritanya ia.

Alangkah kasihannya dirinya jika orang disekeliling telah berusaha membantu dirinya untuk keluar dari "dunia kemalasannya" namun semakin dicuba semakin tidak berjaya.

Disebabkan itulah Allah berfirman bahawa Allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kaum itu mengubah nasib diri mereka sendiri.

Bangkit dari sifat kemalasan kepada sebuah semangat yang jitu dan terus usaha untuk mencapai apa jua matlamat yang diidamkan.

Tanamkan azam untuk berjaya dan tidak salah untuk pasang angan-angan besar asalkan ada usaha di dalam setiap angan-angan itu.

Mudah-mudahan kamu berjaya

Jazakallahu khayran!
πŸ₯°

www.yhmarketing.my
APAKAH ITU AUTOSWAP DAN BAGAIMANA CARANYA BERFUNGSI

Kerap kali juga admin sering disoal tentang perkara ni dan kalini admin mahu buat satu posting untuk menceritakan lebih detail berkenaan autoswap dan secara tidak langsung anda akan tahu core business yang admin jalankan di YH MARKETING. ☺️

Bagi mereka yang baru buat channel dan tidak ada subscribers langsung, tentu anda akan tertanya-tanya bagaimana caranya untuk anda menarik lebih ramai subscribers atau follower untuk join channel anda bukan? πŸ€”

Antara cara yang boleh anda lakukan adalah secara manual atau secara automatik.

jika anda boleh melakukan secara manual mudah sahaja. anda perlu join mana-mana channel yang anda berminat, hubungi creator channel itu dan katakan kepadanya anda mahu openswap.

openswap adalah anda promote link channel mereka dalam channel anda dan mereka akan promote semula link channel anda dalam channel mereka.

mungkin dengan beberapa caption atau huraian tentang channel anda disertai dengan link channel anda. apabila anda promote link channel mereka dan mereka promote semula link channel anda inilah yang dinamakan SWAP iaitu pertukaran.

OPENSWAP bermaksud bertukaran terbuka iaitu ada satu waktu khusus untuk channel-channel yang buat openswap. ada ketikanya pada setiap hari jumaat, ada ketikanya hari lain.

OPENSWAP ni agak leceh juga sebabnya anda perlu menghubungi creator channel yang banyak barulah ada yang setuju dan ada yang tidak.

Antara solution lain adalah buat secara automatik iaitu anda perlu membayar sesuatu channel yang membuat SWAP ini dan ini secara tidak langsung dinamakan AUTOSWAP.

AUTOSWAP pula menggunakan robot untuk menjalankan fungsinya. ada creator channel yang membuat AUTOSWAP secara percuma dan ada yang berbayar.

kebiasaanya yang berbayar adalah untuk channel-channel yang zero (0) subscribers.

dan kebiasannya yang percuma pula adalah untuk channel-channel yang dikenakan syarat-syarat tertentu.

dan bagi admin pula admin tetapkan syarat perlu ada sekurang-kurangnya 500 subscribers baru boleh join AUTOSWAP dengan admin.

kenapa 500 subscribers? kerana hanya mereka yang berjaya mencapai 500 subscribers sahaja yang akan menjadikan channel mereka aktif dan bukan separuh jalan.

syarat lain pula adalah channel mereka hanyalah channel yang jenis QUOTE, boleh iklan dalam channel mereka dan jika channel BUSINESS pula WAJIB berdaftar dengan SSM.

jika anda memenuhi syarat-syarat yang admin tetapkan ini maka barulah anda boleh join autoswap bersama @yhmarketing.

NAMUN, jika anda channel business yang tidak ada SSM ataupun baru nak mula buat channel, takde subscribers langsung, usah risau, anda tetap boleh join autoswap channel dengan admin cumanya admin beri kelebihan tambahan yang admin namakan sebagai PAID REVIEW.

PAID REVIEW ini berbeza dengan AUTOSWAP. AUTOSWAP promote 2 kali sehari, sebulan dalam 60 kali tetapi paid review pula mengikut pakej, ada tu sehari 10 kali, sebulan 300 kali, sehari 23 kali sebulan 690 kali promote. berbeza dan bergantung dengan pakej yang anda pilih.

untuk melihat pakej yang kami ada, anda boleh click link berikut : infopaid.yhmarketing.my


dan yang paling penting, iklan PAID REVIEW admin tidak masuk dalam channel anda. berbeza dengan AUTOSWAP, iklan masuk dalam channel anda.

bagi mereka yang mahukan AUTOSWAP PERCUMA, asalkan cukup 500 subscribers je sudah boleh join dan channel business pula wajib ada SSM

jika channel business ada SSM tetapi taknak iklan masuk dalam channel mereka boleh pilih pakej PAID REVIEW admin.


untuk info lanjut boleh click link berikut untuk sebarang pertanyaan : http://t.me/yhpaid_bot

sekian dari admin. semoga berjumpa pada masa hadapan. dan selamat maju jaya. jazakallahu khayran! ☺️❀️

www.yhmarketing.my
PERNIAGAAN DI TELEGRAM AMAT BERKESAN BERBANDING PLATFORM MEDIA SOSIAL YANG LAIN

...Sorang rakan saya bertanya kepada saya, bagaimana mahu mulakan perniagaan di media sosial, ape platform yang terbaik?

Ada yang kata facebook, ada yang kata Instagram, ada yang kata twitter, ada yang kata whatsapp, telegram, jadi mana yang terbaik.

Saya pun kata pada dia, apa media sosial pun bagus untuk mulakan perniagaan tetapi yang paling baik adalah telegram. Sebabnya..

Baca Lanjut di Sini : https://yhmarketing.my/2020/09/25/perniagaan-di-telegram-amat-berkesan-berbanding-platform-media-sosial-yang-lain/
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حياΨͺي Ψ°ΩƒΩŠΨ± Ψ§Ψ³Ω…Ψ§Ψ§Ω„ Ψ­Ψ³Ω†Ω‰ 99 Ω†Ψ§Ω… Ψ§Ω„Ω„Ω‡
πŸ“²β˜’οΈWEBSITE UPDATED β˜’οΈπŸ’»

Admin dah update website rasmi YH Marketing.

Boleh jemput singgah ya. click link dibawah πŸ‘‡

infopaid.yhmarketing.my

admin update harga promote mengikut bulan, lagi lama promote dengan @yhmarketing, lagi banyak diskaun yang kami beri! Mengikut Pakej yang anda pilih.

bagi channel yang baru dan promote dengan kami tetapi kenaikkan subscribers tidak banyak iaitu bawah 10 subscribers sebulan, jika anda mahu sambung promote next month, admin akan bagi DISKAUN mengikut pakej yang anda pilih.

Yang penting, pastikan channel anda tidak melanggan SERVIS TELEGRAM yang palsu iaitu membeli subscriber dengan harga murah dan tup tup je channel meningkat mendadak beribu riban sebulan. yang tu tak boleh terima DISKAUN admin ya. ☺️

terima kasih atas sokongan anda. semoga berjumpa pada masa hadapan!

Sebarang pertanyaan boleh tekan link dibawah πŸ”»

support.yhmarketing.my/paid_review

support.yhmarketing.my/autoswap

@yhmarketing
Forwarded from TICKMILL (Malaysia) Info
TICKMILL TRADE CONTEST 2020


🎁 JOM KITA SAMA2 JOIN CONTEST dengan minimum deposit serendah 250usd sahaja❕

πŸ“Œ 8 orang teratas yang berjaya mengumpul jumlah profit(percentage) yang tertinggi dengan modal yg telah ditetapkan, layak memenangi πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

1st prize - 1500 USD
2nd prize - 1000 USD
3rd prize - 500 USD
4th to 8th - 200 USD

βœ… Kedudukan terkini para peserta akan di update website Tickmill

βœ… Pertandingan bermula 12 October 2020 & Berakhir 30 November 2020.

βœ… Hadiah akan dikreditkan terus ke akaun MT4.

βœ… Penyertaan tertaluk pada terma & syarat.

JOIN SEGERA SEBELUM TERLAMBAT!! BAGI SESIAPA NAK JOIN TU SILA REGISTER DI WEBSITE BAWAH NI DAN PERLU BUKA SATU LAGI MT4 ACCOUNT YANG BARU UNDER IB CODE IB16458703 😊

https://www.tickmill.com/ms/lp/world-of-champions πŸ‘ˆπŸ‘ˆ

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau memerlukan sebarang bantuan, sila pm sy di TELEGRAM di ID @Quifx
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–