Sifu Mandarin
4.69K members
1.78K photos
175 videos
7 files
607 links
Kelas online PERCUMA untuk rakyat Malaysia yang tiada asas bahasa Mandarin. Dikendalikan oleh Hawa Laoshi@Sifu Mandarin
Download Telegram
to view and join the conversation
Jawapan Quiz Santai Mandarin semalam ialah 👉 B
.
Tahniah kepada anda yang jawab B !
Gōngxǐ !Gōngxǐ !
.
Terbaik 😊👍
Assalammualaikum 😊
祝大家平安
Zhù dàjiā píng'ān
.
Jumaat minggu ni laoshi nak kongsikan terjemahan surah Al - Kauthar dalam Bahasa Mandarin.
.
Klik untuk membaca :
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1566976960152281&id=192599254256732
.
Laoshi doakan semoga kita semua sentiasa mendapat perlindungan daripada Allah S.W.T.
.
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Dalam video ini, laoshi akan terangkan secara details, cara untuk sebut perkataan PAGI dalam bahasa Mandarin.
.
Walaupun perkataan ni pendek, tetapi anda perlu sebut dengan betul.
.
Contohnya bila nak sebut huruf Z, anda perlu tukar kepada huruf apa?
.
Contohnya nak sebut perkataan "Shang", macam mana cara sebut yang tepat?
.
Jom klik video di bawah sekarang untuk belajar.
.
.
Nak laoshi bimbing anda cakap Mandarin dengan betul, step by step?
.
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Malam ni laoshi kongsikan 3 ayat tanya dan 3 jawapan yang anda boleh gunakan bila berjumpa kawan Cina yang baru anda kenal.👆
.
Situasi diatas ini contoh sahaja, anda boleh guna atau ubah berdasarkan situasi anda ya.
.
Nak laoshi bimbing anda cakap Mandarin dengan betul, step by step?
.
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
大家,星期三好
Dàjiā, xīngqísān hǎo
.
Simple Quote pagi ini
Semoga urusan anda dipermudahkan.
Malam semalam laoshi ada sesi monthly coaching bersama pelajar-pelajar di Kelas Sifu Mandarin.
.
Sesi monthly coaching ni tujuannya untuk ulangkaji + praktis sebutan + polish sebutan untuk SETIAP pelajar.
.
Setiap pelajar diberi peluang untuk menyebut setiap ayat dengan sebutan yang lebih tepat.
.
Setiap pelajar juga perlu jawab soalan atau latihan ringkas yang laoshi bagi. Kalau dalam gambar ni anda boleh tengok ruangan sebelah kanan, ada tulisan pelajar-pelajar laoshi.
.
Alhamdulillah, pada peringkat awal terdapat banyak kesalahan sebutan yang perlu diperbetulkan.
.
Namun setelah di bimbing, sebutan dan pemahaman pelajar menjadi lebih baik.
.
加油
Jiāyóu
Terus berusaha💪
.
.
Nak laoshi bimbing anda cakap Mandarin dengan betul, step by step walaupun anda tiada asas bahasa Mandarin?
.
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Dalam video ini, laoshi akan terangkan secara details, cara untuk sebut perkataan TENGAHARI dalam bahasa Mandarin.
.
Walaupun perkataan ni pendek, tetapi anda perlu sebut dengan nada yang betul.
.
Bila salah bunyi nada maka salah juga maksud yang anda ingin cakapkan.
.
Jom klik video di bawah sekarang untuk belajar.
.
.
Nak laoshi bimbing anda cakap Mandarin dengan betul, step by step walaupun anda tiasa asas ?
.
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
大家好
Dàjiā hǎo
.
Post kali ni laoshi nak kongsikan satu Mandarin Slang, ia biasanya digunakan dalam percakapan sehari-hari, terutama di kalangan anak-anak muda dan juga biasa ditemui di media massa dan internet.
.
Apakah perkataan terssebut?
Rujuk poster ya😊
Siapa lagi yang nak belajar asas bahasa Mandarin dengan betul tanpa perlu datang ke kelas?
.
Ok, sempena PKPB ini, anda juga boleh belajar skill baru seperti bahasa Mandarin untuk meningkatkan nilai diri, kerjaya dan bisnes anda.
.
Memperkenalkan buku hasil tulisan laoshi iaitu 150 Ungkapan Mudah Bahasa Mandarin.
.
Istimewanya buku ini :

- Bonus 50 tips cara tepat cakap Mandarin
- Percuma 12 video penerangan secara online.
- Buku dalam bahasa Melayu dari penulis Melayu Muslim Malaysia.
- Penuh warna warni dengan kertas berkualiti.
- Sesuai untuk pelajar dewasa 13 tahun keatas.
- Harga hanya RM 39 sahaja (tak termasuk pos).
.
.
Jom dapatkan buku ini, klik link di bawah :

https://ezy.la/buku150
https://ezy.la/buku150
https://ezy.la/buku150
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Dalam video ini, laoshi kongsikan cara sesi praktikal dijalankan dalam kelas Sifu Mandarin Online.
.
Pada awalnya laoshi akan sebut setiap perkataan untuk pelajar dengar.
.
Kemudian pelajar pula akan sebut bergilir-gilir dan laoshi akan dengar. Jika ada kekurangan laoshi akan tegur dan baiki.
.
Jom klik video di bawah sekarang untuk lihat sesi praktikal ni ya
.
.
Nak laoshi bimbing anda cakap Mandarin dengan betul, step by step walaupun anda tiasa asas ?
.
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my
Ada banyak cara nak nyatakan OK dalam bahasa Mandarin.
.
Post kali ni laoshi kongsikan 4 ayat mudah untuk anda nyatakan OK dalam Bahasa Mandarin.
.
Nak tau ayat - ayatnya, klik :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1567506300099347&id=192599254256732
“汉字 hàn zì (han cjerk)”ialah sejenis tulisan Logogram yang digunakan untuk menulis tulisan Cina (chinese character).
.
Ia merupakan salah satu cara penulisan antara yang tertua di dunia.
.
Cara penulisan tulisan Cina terbahagi kepada dua :
.
1) “ 繁体字 Fántǐ zì (fan thi cjerk) ”atau Chinese Traditional.
.
2) “ 简体字 Jiǎntǐ zì (ciyen thi cjerk) ”atau Chinese Simplified.
.
.
Dalam kelas online terbaru laoshi ini ada juga modul belajar tulisan Cina, innsyaallah, pelajar akan dibimbing step by step untuk menulis...biarpun mereka langsung tiada asas menulis tulisan Cina.
.
.
Khas untuk anda yang nak dibimbing oleh laoshi dari zero hingga ke tahap faham dan boleh cakap asas Mandarin...laoshi jemput anda ke pendaftaran Early Bird yang telah dibuka sekarang.
.
Ini BONUS laoshi bagi kepada 5 orang terawal yang mendaftar, tak kisah mana-mana pakej pun :
.
1) PERCUMA Rakaman kelas MCM berdurasi lebih 4 jam bernilai RM 499.
Jika terlepas kelas, tak perlu risau kerana anda boleh tonton dan buat ulangkaji pada bila-bila masa di samping support group FB yang sedia ada.
.
.
Maklumat lanjut pakej, harga dan lain-lain terus klik link dibawah cepat ya :
Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my

Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my

Klik = https://kelassifumandarin.wasap.my