NDMBGD
387 subscribers
277 photos
4 videos
2 files
1.08K links
Download Telegram
⚖️ Tužili smo Vesića zbog serije uvreda.

👉 Aktivista pokreta #NDMBGD Radomir Lazovic izjavio je danas da se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nije pojavio na suđenju po tužbi tog pokreta za povredu časti, kao i da njegova odbrana „nije negirala optužbe za uvrede koje je Vesić 2019. godine na društvenim mrežama upućivao članovima tog pokreta i samom pokretu“.

👉 Dobrica Veselinović iz tog pokreta precizirao je da je suđenje protiv Vesića pokrenuto zbog „brojnih uvreda koje je iznosio na njihov lični račun i na račun pokreta Ne davimo Beograd i Instituta za urbane politike“.
🔴 Konferencija za medije povodom novih informacija o uništavanju kulturno-istorijskog nasleđa Vračara i najavljenom rušenju objekata.
Pratite uživo prenos 👇👇👇

https://www.facebook.com/nedavimobeograd/videos/358580613038025/
🏙️ Uspostavićemo kriterijume merenja stvarnog doprinosa nove izgradnje užoj i široj zajednici i načine zaštite javnog interesa u procesima urbanog razvoja.

📐📏 Planska dokumenta moraju se izrađivati uz uključivanje eksperata iz relevantnih oblasti, uz visok stepen profesionalne autonomije, stalnu evaluaciju potreba i uz korišćenje utvrđenih mehanizama za učešće građanki i građana, udruženja i organizacija.
📨 Poruka za članove i članice: Na mejlu imate poziv za VI Skupštinu pokreta Ne davimo Beograd. Prvi deo je u sredu, 15.06., na Zoom-u. Pogledajte i sve detalje i materijale u prilogu 💛
A večeras i jedna molba medijske grupe: Podržite našu odborničku grupu koja se lavovski bori u Skupštini Beograda i podelite ovu naslovnu stranu Danasa na društvenim mrežama. Pišu upravo o sjajnom utisku koji je ekipa Ne davimo Beograd ostavila 💪
🌻 Zašto bi bilo kome smetalo to što je Ne davimo Beograd, ne samo kao ravnopravan, nego kao partner koji je u ovoj koaliciji na izborima doneo najviše osvojenih glasova, zaštitio ime koalicije kojoj pripada.

🌻 Mi nemamo nikakvu nameru da ga koristimo za sebe i apsolutno je on vlasništvo svih koalicionih partnera, a to što smo ga mi zaštitili, prosto je neko morao da podnese zahtev.

https://nedavimobeograd.rs/brend-moramo-zasticen-za-potrebe-koalicije-moramo/
📢 Projekat Linijski park nije nikakav park, već velika privatizacija obala i izgradnja komercijalnih objekata na zaštićenim površinama protiv interesa građana

📌 U subotu 18. juna u parku kod Spomenika braniocima Beograda (u blizini SRC Gale Muškatirović) organizujemo razgovor sa građanima o štetnim aspektima ovog projekta.

🌿 U okviru događaja biće organizovane i radionice za naše najmlađe sugrađane.
👇👇👇

https://fb.me/e/3nFHiOh2m
Prethodne subote održana je konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj su po prvi put učestvovali odbornici pokreta Ne davimo Beograd i koalicije “MORAMO Za dobar grad”, koji su ostavili dobar utisak na javnost svojom odlučnošću da se i u institucijama suprotstave naprednjačkom režimu.

💪 Energija koju smo jako puno puta pokazivali na ulicama, protestima i blokadama videla se jako dobro i za skupštinskom govornicom.

https://nedavimobeograd.rs/ne-davimo-beograd-zapoceo-rad-u-gradskom-parlamentu-energiju-sa-ulica-prenecemo-u-institucije/
🌳 Iza najavljene izgradnje „Linijskog parka“ krije se opasan projekat izgradnje više stotina hiljada kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora i komercijalnih sadržaja na Starom gradu i Paliluli koji našu reku i priobalni pojas pretvaraju u još jedan izvor prihoda bahatih investitora i korumpirane vlasti

🌻 Vidimo se sutra!

✍️ POTPIŠITE PETICIJU:

https://www.peticije.online/linijski_park_prevara
Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd danas su napravili protestnu akciju ispred zgrade Vlade Srbije i velikim banerom SOLIDARNOST, uputili poruke podrške radnicima i radnicama FIAT-a.

📢 Pokret Ne davimo Beograd podržava zahteve radnika i smatra da je obezbeđivanje socijalnih prava i zaštite svakoga od njih najvažniji zadatak države

https://nedavimobeograd.rs/solidarnost-sa-radnicima-fiat-a/
💌 Poruka za članice i članove:

Proverite mejl. Stigao vam je poziv za VI Skupštinu pokreta Ne davimo Beograd koja će se odrzati u ponedeljak, 20.6. u 18h u Dorćol placu 🌷

Vidimo se!
Nežni podsetnik za članice i članove:

Proverite mejl. Stigao vam je poziv za VI Skupštinu pokreta Ne davimo Beograd koja će se odrzati danas, 20.6. u 18h u Dorćol placu 🌷

Vidimo se!
🌼 Na šestoj Skupštini Ne davimo Beograd, članice i članovi su velikom većinom glasova usvojili odluku da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na nacionalnom nivou.

🌼 Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100 hiljada glasova.

https://nedavimobeograd.rs/ne-davimo-beograd-prerasta-u-partiju-koja-ce-delovati-na-nacionalnom-nivou/
🔴 Uživo smo kod Sava Centra gde su radnici FIAT-a blokirali gazelu 👇

📢 Pokret Ne davimo Beograd podržava zahteve radnika i smatra da je obezbeđivanje socijalnih prava i zaštite svakoga od njih najvažniji zadatak države.

https://www.facebook.com/nedavimobeograd/videos/315566007432366/