Leonid Padun
206 subscribers
99 photos
16 videos
1 file
50 links
Download Telegram
"І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, приймали їжу із радістю та в сердечній простоті" (Дії 2:46).

Я пам'ятаю нашу церкву в Донецьку 90-х років. Тоді ми ще не були настільки освічені теологічно, не були обтяжені великою кількістю знань, але ми мали найголовніше – радість і сердечну простоту.

Ми приходили на зібрання і просто раділи в Бозі. Кожне зібрання було таким святом, що коли ми виходили на вулиці, то були такі щасливі й радісні, немов п'яні від Духа Святого! І ця Божа любов і радість виливалась і на інших людей, торкалась їхніх сердець.

Це було нормою нашого життя! І я вірю, що через це послання про Божу любов, у яке Бог заглиблює мене протягом останніх років, Він хоче повернути нас саме до такого життя.

Ісус Христос прийшов не для того, щоб ми були професорами теології і знали дуже багато. Він прийшов, щоб ми мали Боже життя у собі – життя в радості та сердечній простоті! Якщо цього немає, то навіщо все інше?
"А щодо духовних дарів, то не хочу я, браття, щоб не відали ви. І кожному дається виявлення Духа на користь" (1 Кор. 12:1,7).

Усі дари, служіння та дії – це результат любові Христа. Бог знав, що будуть важкі дні, що іноді ми втрачатимемо віру, що нам буде погано, боляче. Ісус сказав: "Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні".

Але іноді на відважність не вистачає сил. Коли Бог послав Мойсея вивести ізраїльтян із рабства, народ був малодушним. Їхні сили закінчилися. З нами буває те ж саме, і ми потребуємо допомоги.

Саме для цього Бог дав дари різні людям. Щоб коли вже не залишилося сил, тобі могли допомогти, як тому постраждалому, про якого потурбувався добрий самарянин.

Коли душа, емоції беруть гору, часто людина не здатна чути Бога. Агарь, знемагаючи від спраги, знаходилася біля джерела води, але не бачила його, доки Бог не відкрив їй очі.

Кожен із нас може бути цим джерелом живої води одне для одного, Божим даром, через який Бог може говорити в чиєсь життя, зцілювати, піднімати, відновлювати!
Сьогодні я взяв участь у Національному молитовному сніданку під патронатом Президента України, де були присутні представники всіх релігійних конфесій і церков, української влади та міжнародних спільнот.

У своєму зверненні Президент подякував за підтримку, молитви за України, поширення правди про війну, за об’єднання заради держави й загальнолюдських цінностей, закликав усіх продовжувати молитися та боротися, щоб повернути нормальне життя та безпеку всім українським містам і громадам.

Завдяки молитвам віруючих та зусиллям влади і міжнародному посередництву, на днях було звільнено з російського полону 90 військових та 10 цивільних, слава Богу!

Особливо був радий зустріти на заході митрополита ПЦУ Сергія. Ми знайомі багато років, тому зустрілись як давні друзі і були дуже раді бачити один одного!

Впевнений, що ключовим фактором існуючого протистояння є виклик Божому покликанню для України - бути духовною та хлібною житницею для світу. Молитва та віра – потужна вирішальна сила від Бога для перемоги України!
Сьогодні російські ракети знов масовано атакували міста України, в тому числі Київ. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, житлові будинки. На жаль, є багато загиблих, поранених. Під ударом опинилась головна дитяча лікарня «Охматдит», вбито та поранено дітей та медпрацівників… 💔

Завтра, 9 липня в Києві оголошено Днем жалоби. Бракує слів, щоб висловити біль та підтримку... Щиро співчуваю всім рідним і близьким загиблих та постраждалим від російської агресії.

Молимось, щоб зло з боку держави-терориста було зупинено і війна була закінчена перемогою та справедливим миром для України!🙏
Сьогодні в складі ВРЦіРО я взяв участь у молитві за Україну з нагоди Дня хрещення Київської Русі – України та Дня Української Державності. Захід відбувся за участю глав українських церков та релігійних організацій, Президента України, представників уряду, військового керівництва, іноземних гостей тощо.

Україна має покликання від Бога бути духовною та хлібною житницею для всього світу, і її державність, незалежність, а також духовна та фізична свобода – основна запорука для здійснення цього покликання.

Продовжуємо молитись за перемогу й справедливий мир для України, а також за Божий захист та благословення для українського народу і наших воїнів, що мужньо захищають свою землю від російського агресора. 🙏🇺🇦