Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong
368 subscribers
3.46K photos
211 videos
15 files
1.97K links
Suka cerita tentang emas, motivasi kehidupan, dan kewangan.

013 3235478
Download Telegram
“𝑃𝑒𝑟𝑙𝑢 𝑘𝑒 𝑠𝑎𝑦𝑎 𝑎𝑑𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟/ 𝑑𝑒𝑎𝑙𝑒𝑟”
“𝐾𝑒𝑛𝑎𝑝𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑙𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟 𝑚𝑎𝑠𝑎 𝑛𝑎𝑘 𝑑𝑎𝑓𝑡𝑎𝑟?”

Jom saya explain apa fungsi seorang Introducer masa beli emas Public Gold.

Bila kita nak beli emas Public Gold kali pertama sama ada secara online atau di branch, ini soalan yang perlu ada jawapan: "Siapa introducer tuan/puan?"

Jadi, apa yang penting sangat introducer ni? Siapakah Introducer kita..

1. Orang yang bantu perkenalkan anda dengan emas Public Gold.

Tak kisah la sama ada anda cari dia atau dia cari anda baik offline or online. Yang penting anda tanya, dia jawab. Lagi bagus dia explain sampai lebam.

2. Orang yang akan bantu uruskan pembelian emas anda dari mula hingga selesai.

Biasa newbie ni dia blur blur itik sikit. Macam mana nak order, macam mana nak bayar,nak collect, nak post.

Jadi introducer akan guide sehingga anda pandai buat sendiri untuk pembelian seterusnya.

3. Orang yang akan bantu uruskan penjualan emas kita.

Introducer akan bantu macam mana nak buat buyback, di mana nak jual, masa dah sesuai ke belum nak jual tu, dan bila dapat duit. Nak gadai pun boleh refer introducer sebab biasanya mereka berpengalaman bab ni.

4. Orang yang akan bantu cari jalan bila ada soalan dan masalah berbangkit.

Yang ni memang akan banyak bantu mudahkan kerja anda sebab introducer yang expert dia cekap dah selok belok bab teknikal dan sistem PG.

5. Orang yang akan curahkan segala ilmu emas dan bab pelaburan yang dia ada.

Tanyalah apa pun insyaAllah dia mampu jawab.

Jadi ringkasnya, Introducer tu adalah guru merangkap pemudahcara anda dalam bab emas ni.

🔸 🔸 🔸

Okey, nak mula simpan emas bersama klik link di website di bawah. Kami ada share link wasap sekali ya.

www.wasap.my/+60133235478 (shafiq)
📲 www.wasap.my/+60194497345 (aini)

https://publicgoldofficial.com/shafiqrohaizad

#IlmuEmas
𝗥𝗘𝗟𝗔 𝗗𝗔𝗟𝗔𝗠 𝗧𝗘𝗥𝗣𝗔𝗞𝗦𝗔

Kalau tak paksa tak jadi,
Kalau tak paksa tak ada simpanan.

Itulah diri kita yang selalu lupa kalau nak menyimpan. Tetapi dipaksa akhirnya ada juga simpanan.

Bukan tidak boleh menyimpan walaupun gaji kita tak besar seperti orang lain tetapi Jika disiplin ada keinginan kuat untuk menyimpan.

Perkara rasa susah akhirnya jadi mudah.
Kaedah belian emas secara EPP ini kaedah paling mudah untuk sesiapa yang nak disiplinkan diri menyimpan secara konsisten.

Boleh pilih pakej 6 kali bayar atau 10 kali bayar. Habis bayaran emas Public Gold pos sampai ke pintu rumah.

Posting Asal

#TestimoniPenyimpanEmas
𝗕𝗔𝗜𝗞 𝗣𝗨𝗡𝗬𝗔 𝗔𝗞𝗔𝗨𝗡 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗚𝗔𝗣!

Salah satu kemudahan simpanan emas yang popular di Public Gold ialah simpanan emas melalui Akaun Emas GAP.

Melalui akaun ini kita boleh mula menyimpan emas serendah RM100 atau 1gram.

Dan emas yang terkumpul dalam akaun tersebut boleh dikeluarkan dalam bentuk emas fizikal serendah 1gram hingga 1kilo mengikut baki semasa dalam akaun.

Tiada caj simpanan dikenakan dan kita boleh keluarkan emas fizikal bila-bila.

Yang paling menarik melalui Akaun GAP ini kita boleh keluarkan emas fizikal serendah 1gram dengan pelbagai design yang menarik.

Sangat sesuai kepada pengumpul emas atau golongan collector.

Banyak sangat design yang dah tersedia.

Bagi mereka yang dah ada Akaun GAP, anda dah boleh keluarkan emas fizikal 1gram sekarang sebelum kehabisan stok.

Bagi yang belum ada Akaun GAP, boleh register hari ini. Wasap saya atau isteri saya Pn Nuraini Nabilah Kamal

📲 www.wasap.my/+60133235478 (shafiq)
📲 www.wasap.my/+60194497345 (aini)

Emas 1gram ini limited edition. Kalau habis tiada stok lagi. Jom semua!

https://publicgoldofficial.com/shafiqrohaizad
https://t.me/MohamadShafiqRohaizad
https://bit.ly/EBOOK5MINITPERCUMA

#IlmuEmas
𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚 𝗧𝗔𝗟𝗞 𝗦𝗛𝗢𝗪

Link FB Live : https://fb.watch/h738yfnAhe/

Link Youtube : https://youtu.be/oeR28d_lmA0

#G100TalkShow
𝗣𝗥𝗢𝗠𝗢𝗦𝗜 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗗𝗔𝗡 𝗗𝗘𝗔𝗟𝗘𝗥

Berita baik kepada semua peminat emas. Sekarang ada promosi belian emas dan jadi dealer.

Kepada yang berminat untuk grab promosi sekarang boleh wasap saya atau isteri saya Pn Nuraini Nabilah Kamal.

Kelebihan jadi dealer


Mulakan simpanan emas:
📲 www.wasap.my/+60133235478 (shafiq)
📲 www.wasap.my/+60194497345 (aini)

https://publicgoldofficial.com/shafiqrohaizad
https://t.me/MohamadShafiqRohaizad



#PromosiSemasa
𝗝𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗕𝗢𝗖𝗢𝗥 𝗟𝗔𝗚𝗜

Banyak penyimpan emas yang saya bimbing mula alihkan kepada emas sebab nak elak duit bocor.

Bila ada duit. Apa kita buat?
Kita fikir apa nak belanja dulu.
Ada lebih baru simpan.

Benda sama saya buat dulu.
Tunggu .... ada lebih baru simpan.

Hakikatnya, apabila kita berbelanja. Kita berbelanja bukan mengikut akal tetapi emosi.

Nampak tu beli,
Nampak ini beli.

Akhirnya RM100 habis, RM50 pun habis. Balik rumah tinggal RM1.00

Kata guru-guru kewangan seperti Tuan Azizi Ali. Simpan dulu baru belanja. Dah simpan, lebihan tu baru kita belanjakan.

Memang tak cukup, Kalau tak menyimpan tak cukup juga. Lebih baik menyimpan. Tak cukup pun sekurang-kurangnya kita ada simpanan.

Ada masalah duit bocor? Ubat segera dengan emas. Mula dulu #1gram1bulan.

#IlmuEmas
𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚 𝗚𝟭𝟬𝟬 𝗔𝗖𝗛𝗜𝗘𝗩𝗘𝗥𝗦 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧

🖥 Tonton di:

FB : https://fb.watch/h9Hf0aP1mG/

YouTube : https://youtu.be/stXrDO7pOhs

#AktivitiG100
𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 𝗚𝗢𝗟𝗗 𝗟𝗘𝗔𝗗𝗘𝗥𝗦𝗛𝗜𝗣 𝗧𝗥𝗔𝗡𝗜𝗡𝗚 (𝗣𝗟𝗧)

Hari ini bersama-sama lebih 400 daeler dan customer G100 Network dalam Public Gold Leadership Traning iaitu traning bulanan untuk mereka yang serius membina bisnes emas Public Gold (PLT).

Traning ini saya tidak tinggalkan kerana setiap slot ada ilmu baru yang kita belajar.

Baca seterusnya
𝗞𝗔𝗠𝗜 𝗗𝗘𝗔𝗟𝗘𝗥 𝗧𝗘𝗥𝗟𝗔𝗧𝗜𝗛

Alhamdulillah selesai sudah training bulanan untuk dealer-dealer Public Gold dari team G100 Network iaitu sebuah team dealer PG di bawah mentorship Tuan Mohd Zulkifli Shafie penulis Buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang.

Saya dan isteri salah seorang peserta bersama lebih 400 peserta yang hadir dari serta pelosok negara dan sebahagiannya dari negara jiran Indonesia.

Saya dan rakan dealer lain merupakan dealer terlatih yang sedia memberi servis yang terbaik kepada lebih 300,000 penyimpan emas dalam empayar G100 dan 3,500 penyimpan emas dalam empayar saya secara peribadi.

Ini supaya setiap tuan puan yang berdaftar sebagai penyimpan emas di dalam empayar G100 dan saya mendapat bimbingan yang sebaiknya.

Tuan puan bukan sekadar beli emas dapat emas tetapi mendapat manfaat sebenar daripada hasil daripada simpanan emas yang diusahkan.

Speaker yang undang kali ini adalah mereka yang sudah terbukti berjaya dan sudi berkongsi pengalaman bagaimana mereka membina bisnes walaupun secara part time sehingga berjaya mendapat pendapatan pasif RM2,500 sebulan 12 bulan dari sekarang.

Sambil simpan emas dalam pada yang sama pandaikan masyarakat tentang simpanan emas. PG akan bayar hasil kerja kami lakukan dengan baik.

Ilmu yang disampaikan oleh speaker-speaker hari ini sangat pratikal kerana boleh ia dipelajari dan ditiru oleh mereka yang baru sebagai dealer.

Malah, ilmu yang dikongsikan juga adalah ilmu yang mereka lakukan sendiri bukan sekadar teori semata-mata.

Terima kasih semua komiti dan mereka yang menjayakan traning kali ini.

#AktivitiG100
𝗕𝗘𝗟𝗜 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗣𝗘𝗚𝗔𝗡𝗚 𝗖𝗘𝗣𝗔𝗧-𝗖𝗘𝗣𝗔𝗧

Kalau beli emas, lebih-lebih lagi kali pertama. Seelok-eloknya pegang emas tersebut secepat mungkin.

Kelau beli melalui Akaun Emas GAP Public Gold. Keluarkan sedikit untuk pegang sendiri.

Ambil aura emas.

Ikut pengalaman saya. Bila kita pegang emas, baru teruja nak simpan emas lagi,
rasa nak tambah dan tambah sampai sedar-sedar dah berpuluh gram.

Secara tidak langsung motivasi menyimpan tu membuak-buak datang.

Seronoknya simpan emas apabila dikumpulkan.

Sesiapa yang mahu mencuba menyimpan emas boleh bagitahu saya atau isteri saya Pn Nuraini Nabilah Kamal

📲 www.wasap.my/+60133235478 (shafiq)
📲 www.wasap.my/+60194497345 (aini)

https://publicgoldofficial.com/shafiqrohaizad
https://bit.ly/EBOOK5MINITPERCUMA
https://t.me/MohamadShafiqRohaizad

#IlmuEmas
𝗪𝗘𝗘𝗞𝗟𝗬 𝗕𝗨𝗦𝗜𝗡𝗘𝗦𝗦 𝗠𝗘𝗘𝗧𝗜𝗡𝗚 (𝗪𝗕𝗠)

Seperti biasa setiap malam Ahad saya bersama team G100 hadir dalam Weekly Business Meeting (WBM) iaitu kelas setiap minggu untuk belajar dan recharge energy untuk teruskan perjuangan.

Ilmu ini sifatnya berkembang. Jadi jangan berhenti belajar untuk terus berjaya. Kalau berhenti belajar bermaksud kejayaan juga akan terhenti.

Jom kita!



#AktivitiG100
𝗦𝗼𝗮𝗹𝗮𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂 𝗯𝗲𝗿𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗳𝗶𝗸𝗶𝗿𝗮𝗻 𝗸𝗶𝘁𝗮. 𝗦𝗮𝗺𝗽𝗮𝗶 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗯𝗲𝗹𝗶?

Jawapnya, bergantung pada posisi dan matlamat kita.

𝗠𝗮𝘁𝗹𝗮𝗺𝗮𝘁 𝗦𝗲𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴 𝗣𝗲𝗹𝗮𝗯𝘂𝗿 𝗘𝗺𝗮𝘀.

Matlamat beli harga rendah jual harga tinggi. Bila harga emas naik melepasi harga belian asal. Jual emas-emas tu.

Jual semua yang kita ada. Jika ada rasa sayang pada emas tersebut. Pesan guru emas anda bukan pelabur emas tetapi penyimpan emas.

𝗠𝗮𝘁𝗹𝗮𝗺𝗮𝘁 𝗦𝗲𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴 𝗣𝗲𝗻𝘆𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻 𝗘𝗺𝗮𝘀.

Tak kisah harga emas, sama ada naik atau turun. Yang penting gram emas dalam tangan bertambah.

Jika harga emas naik, mereka happy sebab nilai emas dalam simpanan mereka meningkat. Harga emas turun lagi happy sebab dapat beli barang yang mahal dengan harga yang muraj.

Kalau saya nak jual emas-emas saya. Saya pilih beberapa situasi berikut:

(𝟭) 𝗗𝗮𝗻𝗮 𝗞𝗲𝗰𝗲𝗺𝗮𝘀𝗮𝗻 𝗦𝗮𝘆𝗮 𝗗𝗮𝗵 𝗛𝗮𝗯𝗶𝘀.

Saya akan jual emas saya dalam keadaan saya segera nak pakai duit.

Saya tak fikir untung rugi. Yang penting masalah saya dapat diselesaikan segera.

(𝟮) 𝗗𝗮𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗣𝗲𝗹𝘂𝗮𝗻𝗴 𝗧𝗲𝗿𝗯𝗮𝗶𝗸.

Datang peluang terbaik dalam pelbagai keadaan. Contohnya peluang beli rumah usia muda, bawah 30 tahun.

Jual emas yang kita kumpul untuk bayar duit deposit beli rumah, kos guaman, dan kos-kos lain.

Jual jer, usah sayang-sayang emas tu. Tak perlu fikir 18 kali, kali ke-19 baru nak jual.

Tak per, emas yang dijual boleh kumpul balik nanti. Bila jual emas untuk beli rumah, ibarat aset bertukar aset.

#IlmuEmas
HARGA EMAS TURUN! 🔥
HARGA EMAS TURUN! 🔥
HARGA EMAS TURUN! 🔥

Gais hari ini berita gembira kepada semua penyimpan dan peminat emas. Harga emas turun menjunam masuk longkang hari ini. 📉

Hari ini harga RM271. Harga sangat rendah setakat ini.

Dan bersempena harga emas jatuh, jom grab promosi emas dan dealership bagi sesiapa yang dah lama nak jadi dealer.



https://www.facebook.com/2005836316300767/posts/pfbid02icPK5v5aua5sKSiMqBTUP1gAVzrNKZUWm1Khwc3SJWqh8hRmrEDKvzRNSdkdr2TXl/?mibextid=Nif5oz

#PromosiSemasa
LIVE SEKARANG G100 TALK SHOW

Link FB Live : https://fb.watch/hghSxJ-doN/

Link Youtube : https://youtu.be/6yClCw2w8_o

#WebinarEmasSetiapRabu
𝗞𝗔𝗟𝗔𝗨 𝗡𝗔𝗞 𝗕𝗘𝗟𝗜 𝗘𝗠𝗔𝗦 ...

Secara peribadi saya bukanlah pelabur emas tetapi saya adalah penyimpan emas.

Saya gembira mana-mana harga emas sekalipun walaupun harga emas sedang turun atau naik.

Berdasarkan pengalaman saya membimbing lebih 500 penyimpan emas di Malaysia dan di Indonesia dengan pelbagai latar belakang ekonomi.

Saya lihat mereka yang buka akaun atau jumpa secara langsung untuk beli emas ada 2 sebab.

Satu mereka memang sudah ada simpanan yang kukuh.

Mereka ini beli emas sebab nak lindung nilai simpanan mereka daripada kejatuhan nilai (inflasi).

Kebiasaannya golongan ini seperti peniaga atau orang memang tiada masalah kewangan.

Ada simpanan yang baik dan menjadikan emas sebagai aset mereka. Mereka ini akan beli 50gram atau 100gram ke atas kebiasaannya.

Kedua, mereka nak jadikan emas sebagai ubat merawat masalah tak boleh menyimpan.

Yang ini memang ramai saya bantu.

Alhamdulillah apabila mereka mula simpan emas dengan ilmu yang betul, baca #BukuWangEmas dan #MisiBebasHutang, follow rapat-rapat gorup bimbingan saya.

Alhamdulillah, ada yang sudah dapat konsisten menyimpan dan ada simpanan yang kukuh.

Kalau sebelum ini tak boleh menyimpan. Praktis simpan #1gram1bulan, ada jer duit nak menyimpan.

Sebelum kenal emas, duit habis entah ke mana. Dah simpan ada jer duit nak menyimpan.

Kebanyakkan kita ini bukan tak boleh menyimpan tetapi banyak sangat alasannya.

Tak boleh simpan banyak, simpan sedikit dan pastikan yang sedikit itu supaya tidak bocor.

Tempat paling ialah EMAS!

Begitulah

Your Ultimate Financial Freedom Begins Here

#IlmuEmas
𝗕𝗘𝗟𝗔𝗝𝗔𝗥 𝗗𝗔𝗟𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪 𝗗𝗘𝗔𝗟𝗘𝗥 𝗢𝗥𝗜𝗘𝗡𝗧𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡

Inilah antara rutin bulanan saya dengan isteri iaitu hadir setiap bulan New Dealers Orientation (NDO).

Dalam NDO kami belajar dan mendapatkan update terbaru tentang Public Gold dan SOP jual beli emas semasa.

Apabila kami tahu apa yang terbaru mudahlah kami untuk guide penyimpan emas di bawah bimbingan kami.

NDO ini terbuka kepada semua sama customer atau dealer G100 Network. Bagaimana bersama kami.

Hanya mulakan simpanan emas RM100 anda sudah boleh join mana-mana support tools yang G100 sediakan.

https://publicgoldofficial.com/shafiqrohaizad
https://bit.ly/EBOOK5MINITPERCUMA
https://t.me/MohamadShafiqRohaizad

#TrevelogDealer