Asri Ahmad Academy
8.6K members
52 photos
9 videos
49 links
Belajar melabur saham STEP BY STEP. Segala perkongsian dalam channel ini adalah bertujuan pendidikan semata-mata.
Download Telegram
to view and join the conversation
Tahniah pemegang saham Takaful yang penuh kesabaran dan ketaqwaan.

Dari hempat hengget telah mencapai tujuh hengget.

Pulangan ROI 70% dalam tempoh 6 bulan wowow ...
Fakta ini memang best.
Lagi best bila kita memiliki saham-saham ini. 😍

Mengapa umat Islam di negara kita masih tidak mahu terlibat dalam bidang pelaburan saham secara aktif sedangkan cabang ekonomi itu sebenarnya berupaya menjana pendapatan besar?

Belajar bagaimana mengesan saham seperti ini dan gandakan kewangan ke tahap maksimum dengan kaedah pembelian dan penjualan yang sebenar.

Ilmu pelaburan saham ni bukan boleh belajar ikut Whatsapp atau Telegram saja. Penuh inbox saya dengan soalan. 7 hari 7 malam pun belum tentu habis jawab.

Tak apa, ada rezeki kita jumpa secara LIVE ya!

www.asriahmadacademy.com
Saya kongsikan sekali lagi cara pengiraan untung dan ROI bila kita jual beli saham.

Ini adalah contoh sebenar milik alumni AAA



Untung = Harga jual - Harga Beli


Harga saham $Takaful setakat 7 Jun 2019: RM 7.02

Masa beli saham $Takaful sebelum hari raya, RM 6.40

Dalam gambar tu nampak kan beliau beli 2,000 unit. Maka modal RM12,800

So...,

RM 7.02 - RM 6.40 = RM 0.62

ROI = Untung / Harga Beli x 100

RM 0.62/RM 6.40 x 100 = 9.69%

Ok tak tu pulangan 9.69% tak sampai setahun?
Makin ramai anak muda kini yang berani melibatkan diri dalam pasaran saham patuh syariah.

Jom join #FBLive saya dan sama-sama dengar pengalaman anak muda ini dalam dunia pelaburan saham.

Tekan >>> https://www.facebook.com/hj.mohdasriahmad/videos/619567268554241/
Dah beli, macam mana nak jual saham pulak?

Kalau dah capai pulangan yang diingini, contohnya 20% maka boleh jual saham yang dalam pegangan kita.

Tekan saja button SELL

#TermaSaham
Orang Kelantan ni ramai sukses dalam bisnes bukan sebab DNA mereka, tapi sebab berani. Berani langgar dulu, belajar kemudian.

Ramai kena tipu dengan skim cepat kaya tu pun sebab berani langgar punya pasal (nauzubillah).

Ambil peluang belajar cara melabur saham yang betul dan patuh syariah.

Kita jumpa nanti di Kota Bharu pada 6 Julai 2019.

Seat nak penuh. Daftar sekarang di --> http://bit.ly/LaburSahamKB6Jul19
Ingat malam nanti, AAA channel akan #LIVE segmen "Sembang Saham" pada 9:00 malam ini di FB Mohd Asri

Jom kita sembang pasal IPO (Initial Public Offerings) malam ni. Kalau nak tahu apa maksud IPO dan untung ke beli saham IPO ni, jom sama-sama tonton.

Siapa free malam ni?

#AsriAhmadAcademy
#MentorSaham
#SembangSaham
❗️ [Live] SEMBANG SAHAM Bersama THMA

Jom kita sembang pasal IPO (Initial Public Offerings) malam ni. Kalau nak tahu apa maksud IPO dan untung ke beli saham IPO ni, jom sama-sama tonton.

Tekan»
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=623129778170396&id=129935247150208
❗️ [Live] CLOSING BELL @ Bursa Malaysia
.
Apakah yang berlaku dalam pasaran Bursa Malaysia sepanjang minggu ni?

Tekan >>
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=370857600220241&id=129935247150208
❗️ [Live!] OPENING BELL @ Bursa Malaysia

Apakah yang dijangka bakal berlaku dalam pasaran Bursa Malaysia pada minggu ini? Dapatkan maklumat terkini...

Tekan >>
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=485636525601049&id=129935247150208
BISMILLAH... [#AKANDATANG] - ALHAMDULILLAH, dengan izin-Nya, SEMINAR BERANI MELABUR! ARTIFICIAL INTELLIGENCE kini kembali untuk sesi 2019.

ANDA PELABUR TEGAR?? ANDA PELABUR BARU ??

Kalau ada cara mudah; buat apa pening kepala !

Kalau boleh guna A.I, buat apa cara lama !

Seminar BERANI MELABUR! A.I - MENCETUS IDEA, MEREVOLUSI kaedah pembuatan keputusan menggunakan ARTIFICIAL INTELLIGENCE, di dalam Pelaburan Patuh Syariah di Bursa Malaysia.

Speaker istimewa, Datuk Dr. Mohd Daud Bakar, tokoh syariah global juga bakal berkongsi pentas.

Ketahui STRATEGI BARU!!
Kurangkan KESILAPAN!!
MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN!!

Tak cukup belajar sehari, kami tambah 2 HARI!
ISTIMEWA untuk anda! Hari RABU 19 Jun 2019 ini, ada SPECIAL OFFER bakal diberikan kepada yang BERTINDAK AWAL.

>> 19 JUN 2019
>> 9 PAGI - 9 MALAM SAHAJA

STANDBY esok saya akan bagi link untuk dapatkan offer ni. Rugi kalau lepaskan peluang ni🙊

SO…Cepat set ALARM anda sekarang supaya tak terlepas offer ni. Kalau terlepas, saya tak dapat nak tolong dah...
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
=============
SPECIAL OFFER‼️
=============

Ini bukan main-main. Ini bukan cobaan. Ini serius.

Anda bersedia?

ISTIMEWA untuk anda! Hari RABU 19 Jun 2019 ini, ada SPECIAL OFFER bakal diberikan kepada yang BERTINDAK AWAL.⁣

Ingat..

>> 19 JUN 2019⁣
>> 9 PAGI - 9 MALAM SAHAJA⁣

Seminar BERANI MELABUR! A.I - MENCETUS IDEA, MEREVOLUSI kaedah pembuatan keputusan menggunakan ARTIFICIAL INTELLIGENCE, dalam pelaburan Patuh Syariah di Bursa Malaysia.⁣

Ketahui STRATEGI BARU!!⁣
Kurangkan KESILAPAN!!⁣
MAKSIMAKAN KEUNTUNGAN!!⁣

SO…Cepat set ALARM anda sekarang supaya tak terlepas offer ni. Kalau terlepas, saya tak dapat nak tolong dah...

#AsriAhmadAcademy
#BeraniMelaburAI
❗️ [Live] Seminar Berani Melabur - Revolusi 'Artificial Intelligence' Dalam Pelaburan Saham Patuh Syariah..
.
Menemui anda tidak lama lagi..
.
"Penggunaan teknologi A.I dalam Pelaburan Saham"

Tekan >>
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=197085264546192&id=129935247150208
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
[#DIBUKA] - SEMINAR BERANI MELABUR! ARTIFICIAL INTELLIGENCE 2019 (Klik link dibawah)
.
.
--> http://bit.ly/SeminarBeraniMelaburAI-2019
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
SEMINAR BERANI MELABUR! ARTIFICIAL INTELLIGENCE 2019

(Klik link dibawah)
.
--> http://bit.ly/SeminarBeraniMelaburAI-2019


Pendaftaran telah dibuka.
Tiket FLASH SALE sedang fast selling. 😂

LIVE buat pertama kalinya, SEMINAR BERANI MELABUR! A.I - MENCETUS IDEA, MEREVOLUSI kaedah membuat keputusan menggunakan ARTIFICIAL INTELLIGENCE di dalam pelaburan saham Patuh Syariah di Bursa Malaysia.

Pelabur baru boleh
Pelabur lama juga boleh

Sertai mereka yang telah pun berjaya !!
❗️ [Live]

Seminar Berani Melabur - Artificial Intelligence
.
Sembang saham bersama DJ Fuzz.. Bagaimana berkreatif dalam musik diaplikasikan dalam pasaran saham..

Tekan >>
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=697397914042455&id=129935247150208
Bila nak beli saham ni kena letak harga yang kita sanggup bayar

Letak harta rendah kadang-kadang orang tak nak jual.

Letak harga yang lebih tinggi, maka cerahlah peluang.

#TermaSaham
Allah akan ubah nasib kaum yang ingin mengubah nasib mereka.

Alhamdulillah...Saya mendoakan semua anak murid saya kaya dan berjaya di pelaburan saham. Jika mereka boleh, dah tentu anda juga boleh!