Zентропа Србиja
1.36K subscribers
1.13K photos
90 videos
1 file
144 links
Заједница српских револуционарних националиста
Download Telegram
🌲ЛЕТЊИ СОЛСТИЦИЈ🌲

Традиција нашег народа је култ ватре и природе. Увек ћемо пратити светлост током најмрачније ноћи; и у овим мрачним временима ми ћемо бити бакља наде.
"Ја сам цео у борби. Чак иако је то рат без краја, то је рат до победе. И чини ми се да у даљини видим слабо треперење сунчевих зрака."

Михаил Гордјејевич Дроздовскиј
"Делај тако да максима твоје воље постане морални закон за све."

Имануел Кант
Удружени српски тату уметници у сарадњи са ХО Срби за Србе организују хуманитарно Видовданско тетовирање 24.6. Сав новац од прихода биће усмерен угроженим српским породицама са Косова и Метохије.

Више информација потражите код вашег локалног тату мајстора
Forwarded from Клуб 451
Воли маму, Србију и Rock-'n'-roll!
"Оно шта стремимо да обновимо и реанимирамо никада неће доћи од обећања политичара средње класе, већ ће уместо тога доћи из духа последњег Делфског пророчанства, које је прорекло:
- Једнога дана ће се вратити Аполон и то ће трајати заувек."

Гијом Фај, Зашто се боримо
"Наша револуција није јавно надметање у говорништву. Наша револуција није битка финих фраза. Наша револуција не служи за гомилање слогана који нису ништа до сигнали које користе манипулатори покушавајући да их употребљавају као крилатице, шифре, као омот за сопствени приказ. Наша револуција је, и треба да настави да буде, колективни напор револуционара за трансформацију реалности, за унапређење конкретне ситуације маса наше земље."

Томас Санкара
Forwarded from Клуб 451
Вечерас у Клубу 451 имамо за вас специјалан садржај!

Од 19.00 пуштамо документарни филм "Шта је жена?"који се бави питањима полова и трансродности у 21. веку.

Од 21.00 премијерно пуштамо пренос King of The Streets, андерграунд борилачког клуба који организује мечеве између бораца из целог света - без правила.

Видимо се вечерас!
Forwarded from Клуб 451
Хвала свима на сјајној вечери! Имали смо прилике да гледамо један заиста интригантан документарни филм који наводи на размишљање. После тога уживали смо у KOTS мечевима који су нас одушевили својом жестином, а као шлаг на торти дошла је победа нашег саборца Томаша у његовом трећем KOTS мечу.
Zентропа Србиja
Photo
"Да је немачка девојка очарана лицем које је исечено и отрцано све док не изгледа као да је састављено из различитих закрпа које се не поклапају је доказана чињеница."

Овако је британски писац Џером Капка наглашено описао Мензуру у својој хумористичној причи "Три човека на броду" објављеној 1900. године.

Вековима, немачки студенти учествују у овом ритуалу, демонстрирајући дисциплину, храброст и постојаност, изнова и изнова.

Мензура је жива традиција која је у главном распрострањена на немачком говорном подручју. Овај целокупни ритуал постао је нешто јединствено, вукући своје корене од витешких двобоја још из средњег века. За мензуру су вам потребне исте вредности које су основа за исправан и успешан живот.

У којој ситуацији је човек данас принуђен да превазиђе себе, да се суочи са опасношћу и пређе на дело? Како неки критичари мисле, скала тих ситуација није више ажурна, али самим тим је то и боље. Треперење ваздуха пре обрачуна, адреналин који пумпа кроз тело и крв која бубња у глави... звук сударања углачаног челика који при сваком контакту шаље варнице по страни. Мензура је жива култура, сачувана традиција, надилажење себе и много више...

Насупрот неким критичарима који ово називају варварским, ми ипак постављамо питање - ко још жели да умре без ожиљака на лицу?
Косово, наш завет и аманет наших предака. То је више од поља, више од територије, више од сваког документа, резолуције и преамбуле. Са Косовом смо повезани нераскидивом духовном везом која сеже у далеку прошлост. Та прошлост нам се обраћа и говори нам да не постоји ништа вредније од части, честитости и слободе, да су те вредности скупље од људског живота, те да је живот без њих лишен сваког смисла. Косово нама даје смисао, а смисао жртве Косовских јунака нама је једини путоказ којим се морамо водити. Смрт наших предака славна је у оној мери у којој је се сећамо, и не смемо заборавити да смо захваљујући тој смрти оно што смо данас. Смрт обликује наш живот јер нас упућује ка томе да га не живимо дан за даном, већ да је сваки испуњен борбом и да будућност којој тежимо не може доћи без борбе.

Крилатица "слобода или смрт" директна је последица Косовског боја, а "Живела смрт!" даља надградња свете дужности коју испуњавамо према нашим прецима и према себи самима и будућим нараштајима.
Многи би данас волели да осуде чин младобосанских завереника називајући га терористичким. Па шта! Ми баш напротив треба да се огрнемо шињелом терора, утеривања страха у кости свакоме ко жели да стане на пут српској слободи и уједињењу. Није ли то поука стихова "Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашећи господу"? Да! Нека не спавају мирно непријатељи српске слободе, као што нису спавале мирно Бечлије, и њихови лакеји. Нека Гаврило Принцип и Млада Босна буду пример борбе противу тиранства, сликовити приказ каква судбина чека све оне који желе да стану на пут слободе нашег народа.

Пало је царско-краљевско височанство, пашће и свако друго височанство које се буде усудило да се испречи на путу ка нашем ослобођењу.
Forwarded from Клуб 451
Овог петка Клуб 451 организује промоцију другог броја часописа Претходница, листа за слободну и неспутану мисао! Нови број часописа посвећен је руском мислиоцу Захару Прилепину, некадашњем члану НБП који је и између осталог велики критичар руског савременог друштва.

Видимо се у петак од 20.00!
"Ви умирете, ја видим у свима вама карактерне особине распадања. Могу вам доказати, да је сво ваше огромно богатство, огромно сиромаштво, ваш капитализам и ваш социјализам, ваши ратови и ваше револуције, ваш атеизам, ваш песимизам и ваш цинизам, ваша неморалност, ваши пропали бракови, ваша контрацепција, која лије крв од доле и убија вас с врха у вашим мозговима - ја вам могу доказати да су све то биле карактерне особине умирујућих епоха давних држава - Александрије, Грчке и неуротичног Рима."

Освалд Шпенглер