πŸ–Š Tulis Ads πŸ–Š
6.42K subscribers
73 photos
16 videos
224 links
1 tip marketing setiap hari untuk menaikkan jualan anda.
Download Telegram
Kalau ada bisnes berbentuk servis, tuan puan boleh cuba guna template copywriting ni:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aRAc7TmGei7Moe7QrWKhcFHuWCkPeJ64BecEsoVuiAci2GNHQ122132mwDN2xQRKl&id=673888877

Semoga membantu!


- Abdul Rahman @ TulisAds.com

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad
Nak lagi banyak teknik copywriting? Saya share dalam ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/

P.s Nak senang buat ayat yang lebih senang convert sales?

Jangan lupa pakai TulisAds ye. Ada AI yang buatkan draft untuk anda. πŸ₯Έ
Hi korang!

Ni nak share pulak template copywriting makanan crunchy. Boleh tengok sini:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid034REEL7Xazyw8cBMRpPqhLGRpSpdi4JPcrZV5nPhEknWaAZzHkcGQkpiutkADNVSml&id=673888877

Kalau nak lagi senang (dan lagi banyak ayat) nak tulis, boleh dapatkan Tulis Ads ye Jumaat ni. Saya bukak jualan time tu.

Senang buat ayat nanti. 🀩


- Abdul Rahman @ TulisAds.com

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad
Tengok apa saya sharing dalam ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Tengok-tengok esok dah Hari Malaysia. 15hb dah hari ni.

Lagi 107 hari untuk sampai ke 31 Disember.

Apa yang kita nak buat untuk 107 hari lagi ni?

Kalau marketers, macam mana nak pastikan kempen tu tak sia-sia?

Macam mana nak pastikan harapan bukan hanya harapan?

Cuba check.

Fikir layer by layer.

1. Click
2. Link click
3. Landing page view
4. Add to Cart
5. Initiate Checkout
6. Purchase

Pecahkan.

Nak lagi detail pun takpe.

Bila dah pecahkan macam ni, kita tahu di mana kita sangkut.

Click tinggi tapi link click rendah?

Maksudnya ayat / imej / video problem.

Click rendah? Maksudnya hook pun tak cukup strong nak tarik orang.

Lpv ada tapi viewcontent takde? Mungkin orang tak baca pun ke bawah. (Ataupun tak set pun viewcontent dekat web).

Sentiasa fikirkan cara macam mana nak pecahkan aturan orang ke jualan.

Bila macam tu, kita tahu macam mana nak diagnose masalah kita.

Esok pada hari Merdeka saya mula buka jualan Tulis Ads.

Kalau nak pakai template copywriting yang proven dan AI yang boleh tolong anda tulis draft ayat… boleh dapatkan.


- Abdul Rahman @ TulisAds.com

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad
Tengok apa saya sharing dalam ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/

Feedback user Tulis Ads saya compile kan dekat sini: https://t.me/tulisadsannounce
Baru-baru ni saya mendengar sales meeting Sabri Suby. Beliau ialah penulis buku Sell Like Crazy.

Antara perkara yang saya belajar ialah:

- Kita hanya boleh kontrol dua benda je:

Aktiviti kita
Attitude kita

Aktiviti kita seperti outreach, ataupun konten untuk inbound, semua tu penting. Tu yang kita boleh control.

Attitude pun sama. Prospek boleh detect bila attitude kita tak match dengan produk kita. Sebagai contoh bila kita rasa "malas" dan hanya go through je skrip cepat-cepat.

Prospek pun akan match dengan energy kita.

Dia pun akan go through je dan kita takkan dapat komitmen yang kita nak iaitu mereka dapatkan produk / servis kita.

- Kita juga kena record semua sales call kita. Berjaya atau tak, kita review call tersebut supaya kita tahu apa yang kita boleh tambah baik untuk improve diri kita.

- Quality of questions are quality of the sales that we are going to get.

Lagi tinggi kualiti soalan kita, lagi tinggi kualiti sales kita.

Pastikan kita clear dengan masalah prospek kita sebelum kita boleh ke bahagian skrip kita yang seterusnya.

Overall memang syok dengar ni. Kalau nak konten macam ni lagi, jangan lupa share channel ni dengan kawan-kawan ye! πŸ˜‰

- Abdul Rahman @ Tulis Ads

Kalau nak buat puluhan ayat iklan dalam masa belas minit je, boleh pakai Tulis Ads. Info ada di https://tulisads.com/

Dan yang penting... senang convert prospek jadi customer. πŸ₯Έ

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad

P.S Nak idea baru untuk marketing? Tengok dalam grup ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Google pun dah mula memaparkan video pendek sebagai salah satu result nya.

Tiktok, FB, Youtube Shorts, IG, semua platform terkenal ada.

SEO semakin meluas dan tidak hanya di website sahaja.

Ayat yang kita sebut dalam video dan dalam kapsyen main peranan untuk rank dalam Google ye.

Pastikan keywords yang anda letak dalam kapsyen tu onpoint dengan skrip anda cakap dalam video tu.

Masa tu boleh la anda dapat free traffic ke video anda daripada Google!

☺️

- Abdul Rahman @ TulisAds.com
p.s nak buat macam2 kapsyen menarik? Boleh pakai Tulis Ads ye. Boleh pergi ke https://tulisads.com untuk info.

Feedback2 saya kumpul dalam ni: https://t.me.tulisadsannounce
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Hi! Ramai ye yang baru join channel Tulis Ads ni.

Mungkin ada yang tak tahu apa tu Tulis Ads.

Ia satu software yang memudahkan orang buat ayat.

Kapsyen gambar/video untuk media sosial ke. Emel ke. FB/IG ads ke.

Ni ada walkthrough mudah apa tu Tulis Ads.

Kalau nak tengok apa feedback user, boleh tengok dekat website ye.

=> https://tulisads.com/

Boleh tengok info lain di channel di bawah:

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad

Boleh tengok idea marketing dalam ni ye: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
β€œNOTHING BEATS BEING POSITIVELY REMARKABLE

If people talk about you in a positive way, your marketing budget reduces to zero.”

Cara untuk tak payah spend dekat marketing?

Bagi orang bercakap antara satu sama lain.

Dengan gembiranya cerita pasal produk anda.

Bila tu jadi, maksudnya spend iklan zero.

Sales tetap masuk.

Bagi customer happy.

Nanti dia refer orang lain lagi dekat kita.

- Abdul Rahman @ Tulis Ads

Oh idea pelik2 kekadang saya share dalam ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
FB Ads restricted?

Tiktok hanya salah satu jalan je.

Cara lain?

Buat prospect list sendiri.

Buat website dapat trafik dari search engine.

Buat audience sendiri. Youtube, Linkedin, Twitter pun boleh.

Combine semua tu.

Buat satu prospect list yang kita sendiri kawal.

Bila dah macam tu, kurang sikit serabut tu.

Kena restrict ke, boleh pakai prospect list yang kita sendiri kawal tu.

Kalau nak tahu lagi banyak cara nak dapatkan customer dan close sales, boleh join group ni. Free je: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Bila promote produk or bisnes, selalu sangat orang cakap ads.

Bukan tu je boleh buat.

Ni beberapa aktiviti yang boleh dianggap promosi… tanpa rasa promosi sangat. Saya dah guna untuk banyak jenis produk.

Try buat semua… tengok mana yang paling efektif untuk produk anda:

- tulis how-to guna produk
- tulis kajian kes guna produk
- tulis artikel mengenai masalah yang produk boleh selesaikan
- tulis artikel possible solution untuk masalah
- tulis artikel / buat imej atau video mengenai alternatif solution dalam pasaran yang ada. Kiranya Top 10 cara untuk {selesaikan masalah}

Fuh banyak tu benda boleh buat.

Cuba ye.

Dah ada Tulis Ads?

Tekan je Engagement Post. Banyak la idea korang nanti. πŸ€“πŸ€“

Klik link dekat bawah ni untuk pergi ke Tulis Ads:

πŸ‘‰ https://tulisads.com/

- Abdul Rahman @ Tulis Ads

FB: https://facebook.com/theimplementor
Twitter: https://twitter.com/arahman
Tiktok: https://www.tiktok.com/@arahmansamad

Nak lagi banyak idea cara untuk menjual? Join group ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/ Macam-macam idea ada untuk tuan puan implement.
Saje tanya AI Tulis Ads.

Apa nak buat kalau sales teruk bulan ni. Ni jawapan dia.

Tuan puan boleh cuba ye tips ni!

Kalau ada akses pada Tulis Ads, boleh tanya sendiri dengan AI soalan2 tuan puan ada. Tengok dia jawab apa. πŸ₯Έ
Rasa nak give up? Jangan.

Ni nasihat AI pada harini.
Cara split test yang mudah?

Ini saya buat satu panduan mudah untuk tuan puan.

Harap dapat membantu!

https://web.facebook.com/theimplementor/posts/pfbid0GnrdmaePwAYSU9HsKMm4Z2FwmYVu6iJN8ETxbLL5aTZFV8z7kUccr9fjgjLA31VAl

Nak lagi macam-macam idea? Boleh tengok dalam ni ye. Free no bayar2: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Pernah tak orang cakap, eh mahal la harga?

Sebab dia tak nampak value tu.

Cara nak orang nampak value tu?

Kita bagi dia anchor.

Contoh, upah copywriter fulltime RM3k-RM5k. Ni yang elok lah.

Sebulan bape ratus copywriting nak jana?

10 CW x 30 hari = 300 CW.

Dan dia bukan robot. Ada harinya.

Tulis Ads pula harganya RM197.

Boleh jana 2,000 copywriting pada harga tu.

Kalau dah habis, topup je token dalam sistem. Tadehal.

β€”

Itu contoh price anchor.

Harga copywriter dengan sistem copywriting.

Cuba kaitkan satu yang super mahal atau super tak selesa berbanding bagusnya dapatkan produk anda.

Lagi idea lain nak tengok? Boleh tengok dalam group ni:

https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/

Oh, kalau nak tengok apa tu Tulis Ads, boleh klik URL di bawah ye:

πŸ‘‰πŸ» https://tulisads.com/
"Bang, susahlah nak faham contoh price anchor tu. Ada contoh lain tak? Contoh kalau saya jual insurans."

Oh boleh je.

Kalau jual insurans ni, banyak dah perasan ramai orang dah guna teknik ni.

Duduk hospital demam beberapa hari pun dah cecah RM10 ribu. Tu anak saya lah.

Kalau sakit macam-macam? Lagi lah.

Tu salah satu anchor yang boleh dibuat.

RM10k di hospital versus RM150 bulanan.

Kalau jual rawatan kosmetik?

Boleh compare macam ni pula:

Berapa banyak sales boleh close bila kita semakin konfiden dengan penampilan diri kita?

Tak payah buat rawatan plastik yang kosnya berpuluh ribu.

Kita anchorkan / kaitkan harga rawatan plastik yang berpuluh ribu dengan rawatan kosmetik yang kita tawarkan.

Dan alang-alang tu kita akan makin yakin dengan diri kita.

Nampak tak macam mana nak play around dengan price anchor tu?

Yang penting prospek akan nampak produk kita ni bernilai untuk harganya. Kita kena kreatif dengan siapa kita compare.

Kalau produk kita paling mahal dalam kategorinya, ha tu ada resepi dia juga πŸ™ˆ

Apa pun, cuba fikir macam mana nak nampak kan nilai produk yang anda jual tu.

You can do this!

- Abdul Rahman @ Tulis Ads

Dan kerja-kerja mengayat ni jadi lagi senang kalau ada Tulis Ads. Masukkan je dalam AI ni apa yang nak compare.

Nanti dia tulis ayat tuk kita. Bolehlah buat ayat sebanyak-banyaknya ye.

Boleh baca apa user-user Tulis Ads cakap di https://tulisads.com/

Oh, nak tengok idea πŸ’‘ marketing?

Tengok dalam ni: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Tips ni saya kongsikan dalam Tulis Ads Community.

Ada staff yang bertugas jadi copywriter? Boleh share tips ni.

Tips2 lain tuan puan boleh baca di https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/

☺️

- Abdul Rahman @ TulisAds.com

Ada video2 mengenai marketing yang saya upload di TikTok saya. Boleh tengok di sini: https://www.tiktok.com/@arahmansamad

P.s Ni ada orang cakap mengenai Tulis Ads: https://t.me/tulisadsannounce
Tak semestinya buat iklan suruh orang beli.

Cuba buat yang terbalik.

Buat sebab kenapa patut tak beli.

Dan tengok bagaimana orang respon pada iklan tersebut.

- Abdul Rahman @ TulisAds.com

p.s masuk group Tulis Ads Community di sini: https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/
Sales teruk?

Jangan give up.

Apa yang masih lagi berkesan sekarang?

Teruskan.

Dah kurang efektif? Buat satu lagi alternatif. Ubah sikit cara tulis. Ubah sikit offer tu.

Cari sampai jumpa yang lagi better daripada yang berkesan tu.

Kalau guna Tulis Ads, jangan lupa gunakan AI yang saya provide tu.

Biar dia buat ayat untuk anda.

Lepastu, guna tips yang saya share dalam group pembeli Tulis Ads.

Kadang-kadang, anda satu iklan je lagi untuk dapatkan sales yang anda nak tu.

Jangan give up.

- Abdul Rahman

P.S Takde lagi Tulis Ads? Boleh pergi ke website untuk tengok apa pengguna cakap mengenai sistem copywriting ni:

https://tulisads.com/
Nak buat ayat tak payah pening.

Letak nama produk. Letak keyword.

Suruh generate.

Dah dapat draft. Lepastu tambah CTA untuk orang klik iklan.

Tak puas hati? Tekan generate lagi. Tambah keyword lain.

OK?

Boleh dapatkan di https://tulisads.com/ kalau nak.
Tofu. Mofu. Bofu. Marketer lama confirm dah tahu apa benda ni kan?

Bukan tauhu ok! πŸ˜‚

Top of funnel.

Middle of funnel.

Bottom of funnel.

Tapi apa jenis iklan yang sesuai?

Kalau TOFU, boleh buat iklan entertainment dan how to.

Maksudnya bagi orang engaged dulu dengan ads kita.

Obviously kena ada pixel attached dengan ads tu. Meta akan measure behavior orang yang engaged dengan ads tu dan β€œtag” orang tu accordingly.

Adakah orang ni (dan attributes ini) akan jadi viewer semata2, ataupun yang akan engaged, ataupun yang ada potensi jadi audien conversion?

Dari iklan entertainment dan how-to ini akan jadi sumber untuk orang consider produk dan mungkin menjadi pelanggan.

- Abdul Rahman @ TulisAds.com

p.s Dalam group FB Tulis Ads, macam2 sharing pasal marketing yang saya buat. Boleh join ye. Free. No caj2.

https://www.facebook.com/groups/2128149290674452/