Sitetify
850 members
10 photos
7 links
Affordable ecommerce platform to sell anything online
Download Telegram
to view and join the conversation
Channel created
Channel photo updated
Salam semua, Channel ini ditubuh khas untuk kongsi ilmu-ilmu asas untuk mengenai website ecommerce .

Ilmu2 di dalam di akan dikongsi secara percuma. Jadi kalau ada rakan2 bisnes anda yang baru nak start belajar ni. Boleh ajak dia join sekali.

boleh foward link ni untuk join channel ini .

https://t.me/sitetifychannel
5 kepentingan website kepada bisnes owner .

Kalau anda berniaga, tapi tak ada website, ia dah macam bisnes anda ni tak wujud. Kalau anda hidup tahun 2017 ni, masih lagi tak pandai nak guna teknologi terkini seperti smart phone, tablet atau laptop…

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/05/16/5-kepentingan-website-kepada-bisnes-owner-2/
8 Tips memilih nama domain untuk website anda dengan betul, supaya tidak buat kesilapan .

Di internet, nama domain atau”domain name” adalah nama perniagaan anda jadi pastikan anda memilih nama domain yang betul dan sesuai kerana ia melambangkan perniagaan dan jenama anda. Disini saya ingin kongsikan beberapa tips bagi memilih nama domain yang sesuai …..

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/05/17/8-cara-pilih-nam…nda-dengan-betul/
#TESTIMONI

“ Sejak menggunakan platform @sitetify ni , bisnes sy jadi lebih mudah dan automatik . Data sales lebih teratur dan tersusun . - Alif Gazman⁣

#ecommerce #sitetify #entrepreneur #usahawan #website #bisnesonline #bisnes
Apakah itu E-commerce ?

Jualan E-commerce/E-dagang runcit global dijangka mencecah $ 27 trilion pada 2020

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/05/22/apakah-e-commerce-e-dagang/
3 perkara website ecommerce anda perlu ada untuk meningkatkan jualan anda .


1-Design website yang focus untuk menjual

Ia berbunyi aneh tetapi terdapat banyak website e-commerce yang direka tanpa berfikir untuk focus membuat jualan. Design mereka mungkin kelihatan cantik tetapi ia sama sekali tidak berguna jika ia tidak membuat pelawat website ingin membeli .

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/06/02/3-perkara-website-ecommerce-anda-perlu-ada/
Sebelum anda ingin mempunyai website ecommerce , anda wajib mempunyai 5 perkara tersebut . Baca lagi di link dibawah .

https://www.sitetify.com.my/2019/06/08/5-perkara-anda-perlu-sediakan-sebelum-ingin-mempunyai-website-ecommerce/
Sitetify pinned «Salam semua, Channel ini ditubuh khas untuk kongsi ilmu-ilmu asas untuk mengenai website ecommerce . Ilmu2 di dalam di akan dikongsi secara percuma. Jadi kalau ada rakan2 bisnes anda yang baru nak start belajar ni. Boleh ajak dia join sekali. boleh foward…»
Bagaimana untuk memulakan perniagaan E-Commerce di Malaysia?

Seperti yang kita ketahui bahawa pengaruh dan impak Internet berkembang dengan pesat, dan sekarang adalah  benar-benar masa yang sesuai untuk pemilik perniagaan kecil-kecilan untuk merebut peluang ini!

Tidak pernah terlambat untuk memulakan perniagaan E-commerce pertama anda di Malaysia dan bahkan mungkin mengembangkannya di seluruh dunia.

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/08/10/bagaimana-untuk-memulakan-perniagaan-e-commerce-di-malaysia/
Siapa dalam channel dah ada website E-commerce ?
Anonymous Poll
8%
Dah Ada
92%
Belum
Malaysia adalah pasaran yang menarik untuk eCommerce di Asia Tenggara kerana ekonomi yang dinamik dan infrastruktur yang dibangunkan untuk teknologi digital. ⁣⁣
⁣⁣
Malaysia mempunyai ~ 25.84 juta pengguna internet aktif (80 peratus daripada penduduk) dan mempunyai kadar pengguna telefon bimbit yang sangat tinggi. ⁣⁣
⁣⁣
Daripada 32.25 juta rakyat Malaysia (data Januari 2019), 25 juta adalah pengguna media sosial, 40.24 juta langganan mudah alih, dan 24 juta menggunakan media sosial pada peranti mudah alih mereka.⁣⁣
⁣⁣
Sektor eCommerce Malaysia berada pada fasa pertumbuhan dan sudah mendapat manfaat daripada pelaksanaan program di bawah enam teras teras Strategik Pelan Strategik eCommerce (NeSR) Kebangsaan. ⁣⁣
⁣⁣
Majlis eCommerce Kebangsaan (NeCC), yang terdiri daripada pelbagai kementerian dan agensi ditubuhkan untuk memacu pelaksanaan pelan hala tuju ke arah ⁣⁣
⁣⁣
menggandakan kadar pertumbuhan e-dagang Malaysia untuk mencapai sumbangan KDNK sebanyak USD53 bilion pada 2020. Sumber - export.gov⁣⁣
Website ecommerce yang sesuai untuk bisnes online anda .

Boleh Connect Dengan Instagram
Lengkap Dgn Payment Gateway
Design Yg Menarik
Mobile Friendly

Website Client Kami :

Kosmetik:
www.tyabeauty.com
www.perfexybeauty.com

Handbag:
www.henneybear.com.my

Pakaian :
www.Sweetlaling.com
www.Miraclefashion.com.my
www.fiddyandsuch.com
www.shawleena.com.my

Jika ada pertanyaan boleh pm admin

>>> https://t.me/Sitetify
Korang dah ada bisnes ke belum ?
Anonymous Poll
57%
Dah ada
43%
Belum ada
5 Cara Terbaik Untuk Meningkatkan Jualan Website Ecommerce Anda

Sama ada anda perniagaan baru atau telah berniaga selama beberapa tahun, mendapat lebih banyak jualan di ecommerce website akan memberi manfaat kepada syarikat anda.

Malangnya, perniagaan ini ada masa kita untung dan rugi. Sudah pasti perkara-perkara ini akan berlaku, tetapi jangan berkecil hati.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan dan meningkatkan pendapatan, saya disini akan memberi anda beberapa tips .

Sangat penting perniagaan anda sentiasa mengikuti tren baru.Tabiat pengguna telah berubah, terutamanya dalam industri e-commerce .

Berikut adalah untuk menjana lebih banyak jualan di tapak e-dagang anda.

1.Sasarkan pelanggan sedia ada anda

Ramai bisnes owner hanya fokus untuk mencari pelanggan baru . Tetapi hari demi hari , kos untuk mendapatkan pelanggan baru semakin tinggi .

Daripada menumpukan semua usaha anda pada pemerolehan pelanggan baru, anda harus meningkatkan strategi untuk menujual kepada pelanggan sedia ada anda.

Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/10/03/5-cara-terbaik-u…e-ecommerce-anda/
Menurut statista.com , anggaran 64% pengguna internet di malaysia sudah membuat pembelian pertama mereka di website ecommerce .

Data ini merangkumi semua jenis website ecommerce dari marketplace seperti lazada , shoppe , 11street sehingalah website ecommerce persendirian seperti nike.com , adidas.com.my dan brand tempatan lain ,

Jumlah pendatapan tahunan bagi sektor ecommerce untuk 2019 ialah sebanyak 3.6 Bilion USD dan mempunyai sebanyak 19.9 Juta pengguna di malaysia .

Ini di jangka pendapatan bagi sektor ini akan meningkat sebanyak 11% dan pengguna akan meningkat sebanyak 4% pada tahun 2020-2023

apabila menteri komunikasi dan multimedia mengumumkan akan meningkatkan jalur lebar internet ke luar bandar di seluruh malaysia bermula pada tahun 2020 .
Salam kepada semua usahawan dan bisnes2 owner dari kami team Sitetify™️

Kami Nak Share Tips sikit …

Bagaimana untuk memulakan perniagaan E-Commerce di Malaysia?

Seperti yang kita ketahui bahawa pengaruh dan impak Internet berkembang dengan pesat,

dan sekarang adalah  benar-benar masa yang sesuai untuk pemilik perniagaan kecil-kecilan untuk merebut peluang ini!


Baca lagi di link di bawah :

https://www.sitetify.com.my/2019/08/10/bagaimana-untuk-memulakan-perniagaan-e-commerce-di-malaysia/