Your Branding & Marketing Strategist
17.2K subscribers
1.16K photos
101 videos
2 files
369 links
Ini adalah channel utama sifuBad yang akan berkongsikan tentang Info, Tips dan Strategi berkaitan Branding, Marketing & Bisnes!
Download Telegram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
KESILAPAN FINANCIAL FOUNDER YANG MENYEBABKAN BISNES MENINGGAL!!

Korang ade problem macam dekat atas tak?
Saya rasa korang dah boleh start check balik apa yang tak kena tu.

Saya nak buka Telegram Founder saya ade yang nak? Kalau nak komen dibawah saya pm sorang2

Faham? Dapat tak
Dari Tiruvasi brand lain, Kini houseofruffel cecah 400k++ sebulan menggunakan Strategi Marketing ini.
.
Dulu asyik tgok orang dan buat apa yang orang buat, Apa yang mengubah strategi marketing houseofruffel.
.
.
#1 Omnichannel Marketing
Menggunakan semua platform sedia ada seperti instagram, Facebook, Tiktok, Website dan berbagai lagi platform online supaya kita dapat tarik orang menggunakan platform” tersebut.
.
.
#2 Funnel Marketing
Membina ‘CORONG’ & ‘PAIP JUALAN’ yg dapat mengalirkan keuntungan berterusan.
.
.
#3 Kempen Marketing
Sentiasa mengkaji trend dan mengikut peredaran masa. Marketing yang berbeza dan sentiasa diperbaharui dapat mempengaruhi pelanggan sedia ada ataupun pelanggan baru.
.
.
Dapat tak apa yang saya sharekan?
.
Ps - Saja la nak buat survey, Agak” kalau saya nak buat kelas atau sharing Tajuk apa yang korang nak? Pasal Marketing ke maklum la lepas raya ni Gameplay dia lain sikit. cuba drop komen dibawah
FOUNDER, PATUT TAHU 5 MENDA NI👇🏻
.
😢Ramai founder, maybe hanya tahu marketing itu - hanya adsvertising, hanya content marketing, hanya influencer marketing, live marketing,. Betul tak?
.
INGAT;

☝🏻“MARKETING ADALAH AMPLIFIER DALAM BISNES!”Ianya tentukan bisnes kita boleh naik, atau boleh turun!

Sebagai seorang founder, korang kena tahu ni;
.
1. MARKETING PLAN untuk kempen korang dalam 1 tahun.

2. MARKETING ROADMAP , iaitu bagaimana journey & phase in campaign marketing korang mengikut kalendar.

3. MARKETING BUDGET & PROJECTION, ilmu kira2 dalam menentukan bajet marketing korang yg bakal meramalkan revenue bisnes korang setahun.

4. MARKETING TARGET & KPI yang bantu korang monitor data, analysis data, dan optimization kepada strategi marketing.

5. HIGH IMPACT & SUSTAINABLE MARKETING STRATEGY.. Ini bukan seperti ramai kita pikir.. ini, strategy short term to long term, yang tak mati dek masa..


“BETUL KE SIFU, KENA TAU HAL NI!”
.
.
Kajian mendapati; Hampir 90% founder SME di malaysia ini, tiada marketing plan dalam perjalanan bisnes mereka! Ini mengakibatkan, 60- 70% company SME terpaksa gulung tikar selepas 3-5 tahun berbisnes!
.
Korang pikir sendiri lah ye.

“Sobella cosmetik, semakin laju. Sebab dia ada marketing plan. Tak hairan, bulan puasa ni buat revenue lebih 5 juta”

“Dexandra, why bertahan & semakin berkembang dlm market? Sebab ada planning & strategi dalam kempen bisnesnya.”

“Ivepetcare, bisnesnya naik 5X dalam masa kurang 2 tahun bila ada marketing budget & projection nya”

“Cubremi, saya paksa dia naikkan budget marketing dia dari 20k jadi 80k baru ni. Hasilnya? Almost RM5 juta revenuenya sebulan ni! Bila tau data, kpi, Memang senang.”


ok?

Korang belajar sesuatu? JIKA YE, CUBA KOMEN SKIT “dapat”!👇🏻


ps - korang nak lagi tak saya share2 ni🤭
[COMING SOON] - “MARKETING CHAPTER, PROVEN MARKETING STRATEGIST FOR FOUNDER”
.
.
Banyak FOUNDER menjadi sendu dan TAK TAHU apa nak buat selepas RAYA. Banyak juga Founder Menggunakan BUDGET MARKETING yang terlalu tinggi.
.
.
Tambahan PESAING MULA BERTAMBAH ‘Bagai cendawan tumbuh selepas hujan’ .
.
.
Hal ini, mendapati LEBIH 20% RevenueFOUNDER” mengalami kejatuhan kerana tiada planning Marketing yang sesuai.
.
.
So Sifubad bercadang untuk membuat kelas ISTIMEWA untuk FOUNDER dan OWNER BISNES sahaja pada HUJUNG BULAN MAY ini.
.
.
Kelas kali ini lebih mengfokuskan PLANNING, STRATEGI dan MENINGKATKAN SALE LEBIH 50% - 100% dimana customer tunduk membeli dengan STRATEGY MARKETING YANG PROVEN digunakan.
.
.
“Anda FOUNDER ?” “Rasa layak untuk Join ?” Kerana Kelas ini Limited dan Tak OPEN pada SEMUA…
.
.
Jadi boleh tinggalkan Komen yang mana serius nak JOIN..
.
Ps - ⚠️ Warning! Kelas kali ni adalah untuk FOUNDER yang betul” serious nak growth and GET THEIR FIRST MILLION sahaja..

Komen ‘SayaOn’ , yang terawal mendaftar esok saya nak bagi something special.. Terhad kepada 70 terawal sahaja
100K SEBULN, DARI 10K SEBULAN! BELAJAR DARI TELEGRAM FOUNDER SAJA TAU!
.
.
Korang camne? Bagi ilmu macamana pon, korang buat tak? Korang buat sungguh2 tak? Korang hargai tak ilmu tu?
.
.
Sebab itu saya selalu kata;

“ILMU PERCUMA BUATKAN KITA BELAJAR! TAPI, ILMU YANG BERBAYAR BUATKAN KITA TERPAKSA KEJAR, DAN TERPAKSA BELAJAR!”
.
.
Ps - tgok je dalam Telegram Founder Saya.. bagi macam2 tapi ada founder buat derk jer! Kalau jadi bapak ni, aku sengkeh kepala😜🤭 (gurau yer, jangan mare)

Ada yang nak join Telegram saya😁.. Saya open untuk 15 orang jea sebb saya ada buat Kontes ngopi2 dengan saya dalam tu😜..

Kalau nak Komen dekat bawah “SayaNakSifu”
[ NOW OPEN ] CLASS MARKETING CHAPTER, HIGH STRATEGIC LEVEL FOR FOUNDER.
.
Akhirnya Kelas Marketing LEVEL tinggi untuk FOUNDER, DIBUKA. Ilmu Marketing yang dapat memecahkan sel - sel otak anda hingga terpaksa untuk UPGRADE Marketing Bisnes ke NEXT LEVEL.
.
"Apa yang akan didedakan didalam MARKETING CHAPTER KALI NI SIFU? " Anda akan didedahkan dengan :

#1 FUNNEL MARKETING

Korang bakal didedahkan strategi funnel yang mampu menyedut lebih ramai pelanggan untuk membeli produk anda bukan hanya sekali.. 2 kali tapi.. berkali-kali.

#2 BUDGET MARKETING PREPARATION

Korang akan didedahkan formula paling simple untuk membuat bajet dalam kempen marketing.
Pelajari step by step cara buat kiraan bajet marketing dengan betul dan tepat supaya korang dapat elakkan kerugian besar.

#3 FORMULA 1ST MILLION

Korang bakal didedahkan formula untuk capai revenue (bukan sales retails) RM1juta dalam masa 12 bulan. Untuk new founder, formula ini memang khas untuk korang!
Didedahkan ROADMAP & ACTION PLAN untuk capai revenue 7 figure. Guideline dah ada, korang hanya perlu ikut step by step.
.
.
Amaran Keras! Kelas kali ni saya open yang betul" serius nak growth dan nak berkembang ke next level. Kalau ikutkan syaratnya adalah sale 30k keatas, tapi untuk raya kali ni saya kurangkan syarat Siapa sale ATAS 11K, boleh join Kelas ni
.
.
Ps - Korang boleh decide nak join sekarang atau bertangguh lagi. Yang mana daftar harini dapat SPECIAL EDITION T SHIRT POLO KHAS dan Saya akan pilih 2/3 orang untuk mengopi dengan saya lepas Raya nanti
NOW OPEN! Kelas malam ni,jam 8.30 Malam, The Real Marketing Plan : After Raya. Klik link dibawah ni utk register

Link register zoom;
==> https://bit.ly/realmktgplanzoom

☝🏻 ☝🏻 ☝🏻

Boleh rujuk gambar yg diatas ni utk cara2 pendaftaran zoom

=======
NOTES;
=======

1. Pastikan korang guna emel sebenar, dengan huruf kecil, dgn ejaan yg betul, tidak gunakan emel.my/uk (emel .my/uk tak lepas zoom). Guna email yang aktif/yang korang selalu guna.

2. Lepas register, check pengesahan emel dlm masa kurang 2 jam selepas register, atau sebelum 6 ptg hari ini. Tim sifubad sahkan, dan korang akn dapat emel dari zoom.

3. Pastikn bila register tu, buka dari satu device saja. Satu link utk satu device. Kalau nak buka kat device yg lain, off zoom yg di device pertama dulu, buka semula zoom guna link yg dpt di email.

4. Pastikan korang tak pass link korang ke orang lain sbb link unik untuk korg seorang sahaja.

Kalau sudah settle
👉🏻komen ‘SAYA DAH'
NOW OPEN! Kelas malam ni,jam 8.30 Malam, Recruiting Agent. Klik link dibawah ni utk register

Link register zoom;
==> https://bit.ly/sifubadraz

☝🏻 ☝🏻 ☝🏻

Boleh rujuk gambar kat link ni utk cara2 pendaftaran zoom;
==> https://bit.ly/zoomregisterflow

=======
NOTES;
=======

1. Pastikan korang guna emel sebenar, dengan huruf kecil, dgn ejaan yg betul, tidak gunakan emel.my/uk (emel .my/uk tak lepas zoom). Guna email yang aktif/yang korang selalu guna.

2. Lepas register, check pengesahan emel dlm masa kurang 2 jam selepas register, atau sebelum 6 ptg hari ini. Tim sifubad sahkan, dan korang akn dapat emel dari zoom.

3. Pastikn bila register tu, buka dari satu device saja. Satu link utk satu device. Kalau nak buka kat device yg lain, off zoom yg di device pertama dulu, buka semula zoom guna link yg dpt di email.

4. Pastikan korang tak pass link korang ke orang lain sbb link unik untuk korg seorang sahaja.

Kalau sudah settle
👉🏻komen ‘SAYA DAH'