Shopee MY Class
17K members
237 photos
2 videos
37 links
Channel ini di bawah seliaan @syazayasmin dan tim. Tiada kaitan dengan tenaga pengajar lain.

Dijadikan sebagai rujukan kepada 'newbies' dalam Shopee.

Group Q&A: @shopeemyclass2
Testimonial Class: @shopeemyclass3
Download Telegram
to view and join the conversation
PLEASE REDUCE THE TIME "ORDER AUTOMATICALLY COMPLETED".

Hai Shopee team,
Good day to you.

My name is _______ and my shop name is ________.

In consequence of reduction of the time "to ship" from 3 days to 2 days, please reduce also the time of "order automatically completed" accordingly.

This is because I got few customers who didn't log in to their Shopee account anymore after the order is made.

Even when they are reminded to press "order received" button, they still didn't do.

The 3 days taken to auto complete the order is actually TOO LONG for us as a seller, hence the customer have enjoy all the way and we also need to roll our money.

Again we urge, please review again "to automatically complete" time.

Thank you.
👆

Edit dan boleh email kan ke support@shopee.com.my
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Takde online banking? Takde masa nak pegi bank? Keje siang malam? ATM jauh?
.
.
.
Sekarang dah takleh guna alasan tu lagi untuk tak shopping di Shopee.

Pembayaran dah jadi lebih mudah dengan cara terbaru ni. Cuma perlu cari 7e berhampiran, bayar di kaunter dan minta cashier 7e scan barcode dari hp awak. Settle.

- Sampaikan salam raya dan khabar gembira ini kepada buyer dan prospek awak.

@shopeemyclass
@shopeemyclass2
@shopeemyclass3
Lambat lagi. Bulan depan.

Sempat buat kira-kira untuk ubah harga.

Oh ya. Hati-hati naikkan harga dan buat discount tag.

Jangan sampai kena Misleading Discount pula!

😆
DAFTAR SEKARANG DAN DAPATKAN REBET RM30*

Nak belajar berniaga di Shopee?
Tapi rasa susah nak belajar secara online?

Nahh kami bawakan SSC Tour di tempat anda. Bangi sudah, KL sudah. Next ialah Shah Alam.

SSC Tour: Shah Alam

Tarikh: 6.7.2019
Tempat: Shah Alam

Yuran:
RM149 - early bird
RM199 - normal seat
RM420 - 3 orang
RM620 - 5 orang
RM1200 - 10 orang

* Rebet akan diberikan selepas kelas tamat

Link: https://bit.ly/2GkovmX
Biar betul shopping pun boleh dapat duit? MUSTAHIL!
.
Ya. Memang ramai yang tak percaya setiap kali Kassim Masdor bagitau dia boleh buat duit di Internet dengan shopping je.
.
Jangan kata orang, dulu - Kassim sendiri pun tak percaya. Benda-benda buat duit di Internet ni, dia pandang dengan sebelah lubang hidung je.
.
CUMA, bila dia nampak sendiri lepas ditunjukkan bukti, baru dia tergerak hati nak mencuba.
.
Kassim mula join group ABJAD bulan lepas kelolaan Tuan @ridzuanxyz dan belajar cara-cara buat dengan cashback melalui shopping online. Dengar kata, lepas ni Tuan @ridzuanxyz nak kongsikan pula cara-cara "cashback" dengan shopping offline pula. Tazzabar!
.
Kassim suka program cashback sebab dia bukan kena ubah gaya hidup pun. Kassim masih suka berbelanja dengan pilihan yang pelbagai di Shopee, Lazada dan lain-lain.
.
Berniaga?
.
Kassim belum terbuka hati lagi nak meniaga. Kalau tak, lama dah dia belajar menjual di Shopee dengan masuk kelas SSC yang dah masuk edisi ke 16 bulan depan ni. Kawan dia siap balik link ni lagi -> http://bit.ly/shopee-ssc16 kalau-kalau hati dia dah terbuka, tapi iyelah kalau hati tak hendak tu, tak boleh dipaksa-paksa.
.
Sama la juga macam program cashback ni. Peluang ada depan mata, tinggal nak tak nak je.
.
Kassim tu fiksyen je tau. Tapi, buat duit dengan cashback tu, tak. Picit link bawah ini untuk belajar percuma:
.
http://bit.ly/abjadinitiative
http://bit.ly/abjadinitiative
SLOT IKLAN

#SELASA 18/6/2019

Anda ingin berniaga di Shopee dan mencari trusted supplier?

Join atau hubungi ID berikut:

1. @dsmomsquad
Dermags Skincare, Annona Skincare, Ronella Essential

2. @teamziana
Serunding halia, tudung souk

3. @babyfoodCikNaa
Pasta sayur,
cereal,savoury,biskut

4. @dscadarkarpet
Karpet,cadar opt 1 dan 2. Keuntungan thorbaikkk.

5. @yana_ahmad
Planner2020
Back To School
Kids Pyjamas

6. @wawacosmeticsbysarah
Order guna apps. Senang nk check stock

7. @DSShopeeHQCunnaPretty
Sabun Zumba - Sabun Kurus paling berkesan abad ini