NotaEmas FauziSabri
246 subscribers
1.04K photos
37 videos
765 links
Emas perhiasan syurga yang available di dunia. Di sini dikongsikan segala info berkaitan emas. linktr.ee/fauzisabri
Download Telegram
to view and join the conversation
PRICE DROP ALERT ‼️

Masa untuk memborong emas ! Jom borong gram hari ini 😍

Jangan fikir dan tunggu lama-lama. Terus tambahkan lagi simpanan emas anda πŸ˜‰

Ingat emas, segalanya di KAB Gold ✨
πŸ‘‰ www.emaskab.com
Turun lagi... Jom borong
UE 25 Nov 2021
[⬆️ RM 1]

0.25g = RM 66.25

Jom simpan emas 999.
Belum mampu 1 gram emas?
0.25 gram pun boleh dengan Uncang Emas.

πŸ‘‰ www.emaskab.com
Promosi minggu gaji.
Jom jadi wakil jualan KAB Gold
Info lanjut: wasap.my/60173276997/WakilJualan

RM6635 untuk layak jadi Gold Advisor
RM10600 untuk layak jadi Gold Manager
RM26500 untuk layak jadi Gold Group Manager

Modal yang akan berbalik semula dalam simpanan anda. Sambil menyimpan sambil menjana pendapatan tambahan. Model perniagaan referrals. Mudah dan menguntungkanπŸ˜‰

Jom, jadi wakil jualan kami hari ini !

Ingat emas, segalanya di KAB Gold ✨
Daftar percuma: www.emaskab.com
Gaji dah masuk. Jom reward diri dengan 1 gram emas. 😊
Jom mulakan simpanan emas anda hari ini.
πŸ‘‰ www.emaskab.com
🌟🌟🌟Ilmu Simpanan 🌟🌟🌟

βœ… Harga Tertinggi Emas Belum Sampai LagiπŸ€—

βœ… Harga Terendah Emas Sudah TerlepasπŸ€ͺ

βœ… Harga Emas Sekarang Adalah Harga Tercantik ❀️

βœ… Harini RM266/gram sudah kawan-kawan.

❌ Tunggu sahaja tanpa tindakan tak dapat lihat dan menikmati simpanan dari kenaikan harga emas. Tiada emas.

βœ… Bertindak dan tunggu, kita akan lihat proses kenaikan harga emas. Malah akan rasa bersyukur sebab buat simpanan emas awal. Hasil dari sebuah tindakan. Ada emas dalam simpanan. 😍

⏳Belian pertama sebagai penanda aras yang pertama, jadi bila harga naik atau turun. Kita tahu bila harga rendah dan harga tinggi.

πŸ“ŠBagi newbie atau belum pernah simpan emas sebelum ni, naik atau turun harga emas dalam jangka masa pendek tu biasa.

Tapi, dalam jangka masa panjang, emas sentiasa tinggi.

Dapat faham sesuatuπŸ˜‰

Mari saya bantu sebaiknya.
wasap.my/60173276997/KABGold
Daftar percuma di sini: bit.ly/KABGoldSelfRegister
Kadang-kadang tips pelaburan emas yang power nie, dia simple ajer.

Contohnya:

"Buy gold and wait, not wait to buy gold"

"Beli emas dan tunggu.. bukan tunggu bila lah nak beli"

Sebab:

Bila ada gram dalam simpanan, barulah kenaikan harga emas menguntungkan anda.

Bila asyik tengok ajer harga emas tapi takde gram dalam simpanan, maka untung = kosong

Gitulah.. mula baru tunggu..

Dapat faham sesuatuπŸ˜‰

Mulakan langkah pertama dengan mendaftar secara percuma KAB Gold.
πŸ‘‰ www.emaskab.com
Mesti semua orang perasan yang harga barang naik dan ada yang naik sehingga 200%. Sementara kadar gaji masih tetap.

Kadar inflasi Malaysia naik 4.4% sejak bulan Mei 2021.

Ini bermaksud, walaupun kita ada simpanan sebanyak RM100,000. Kuasa beli kita jadi RM95,600. Bermaksud kerugian sebanyak RM4,400.

Tahun-tahun akan datang, berapa pula nilai RM100,000?

Maka, untuk melindungi kuasa beli, ramai orang mulakan simpanan emas dan perak.

Jadi permintaan ke atas logam-logam ini meningkat drastik, menyebabkan harganya melonjak naik.

Jom, mula sekarang ☺️

Ingat emas, segalanya di KAB Gold ✨

Info lanjut: www.emaskab.com
𝗠𝗔𝗑𝗙𝗔𝗔𝗧 𝗭𝗔𝗠𝗔𝗑 π—•π—˜π—žπ—˜π—₯𝗝𝗔 π—¨π—‘π—§π—¨π—ž π—¦π—œπ— π—£π—”π—‘ π—˜π— π—”π—¦

Zaman bekerja adalah zaman yang dilalui oleh semua orang. Zaman ini kita membina kerjaya di samping membina simpanan untuk jangka masa 10 - 20 tahun akan datang.

Zaman bekerja tidak lama, paling lama kita bekerja pun 30 tahun atau kurang daripada itu. Zaman bekerja zaman keemasan bagi mereka yang ingin mempelbagaikan cabang simpanan.

Dalam tempoh ini sudah tentu kita menyimpan sebahagian gaji kita dalam Tabung Haji, ASB, Unit Trust dan hartanah. Tetapi ramai tak jadikan emas sebahagian simpanan mereka.

Tanggapan emas barang mahal. Hanya orang tertentu saja yang boleh simpan emas adalah andaian semata-mata. Simpan emas sama saja konsepnya seperti menyimpan duit. Kelebihan emas ialah nilai kekayaan kita kekal dalam jangka panjang.

Manfaatkan zaman bekerja untuk menyimpan emas sekurang-kurangnya 1gram 1bulan. Ada seorang warga emas 50-an menyesal tidak simpan sejak mula bekerja tetapi hanya menyimpan wang gajinya dalam ASB saja.

Jangan lupa, zaman bekerja ini mulakan bisnes sambil bekerja kerana tidak selama-lamanya kita mampu bekerja. Pilih bisnes yang bersifat pasif income seperti bisnes emas KAB Gold.

Buat bisnes sebelum kita perlu bisnes.

Simpan emas sambil kita membina bisnes.

Zaman muda hanya sekali. Jangan bazirkan waktu 10 jam - 16 jam menghadap telefon dengan benda yang tidak bermanfaat.

Orang main telefon habiskan duit. Kita main telefon sambil bina bisnes dalam pada yang sama menyimpan emas.

Semoga bermanfaat. Saya bantu sebaiknya.
wasap.my/60173276997/BizEmas
Promosi minggu gaji.
Jom jadi wakil jualan KAB Gold
Info lanjut: wasap.my/60173276997/WakilJualan

RM6,725 untuk layak jadi Gold Advisor
RM10,760 untuk layak jadi Gold Manager
RM26,900 untuk layak jadi Gold Group Manager

Modal yang akan berbalik semula dalam simpanan anda. Sambil menyimpan sambil menjana pendapatan tambahan. Model perniagaan referrals. Mudah dan menguntungkanπŸ˜‰

Juga, anda telah selamatkan simpanan tunai anda daripada ditekan inflasi ke dalam bentuk logam yang kalis inflasi.

Jom, jadi wakil jualan kami hari ini !

Ingat emas, segalanya di KAB Gold ✨
Daftar percuma: www.emaskab.com
#TabungKeluarga

HARGA BARANG AKAN NAIK LAGI?

Kenaikkan harga barang ini bukan hanya akan berlaku di Malaysia, ia juga sedang berlaku diseluruh dunia. Kadar inflasi kita telah naik sehingga 4.4% dan dikira antara yang tertinggi.

Nilai ringgit yang susut sehingga RM4.24 bagi satu dolar juga menjadi punca kenaikkan harga ini. Kita masih banyak barang makanan import dari luar kawan kawan.

Kita belanja RM55.4 bilion untuk import makanan sahaja setiap tahun. banyak woi!. Jika satu kos binaan hospital RM472 juta. bermakna kita boleh bina 117 buah hospital.

Kita kena buat apa sekarang?

1. Hidup Secara Berjimat.
Nasihat klasik ini tetap perlu diulang sepanjang zaman. Tambah pendapatan bagus macam manapun, kita tetap kena berjimat. Ini amalan semua jutawan dunia!

2. Belajar Seni Pelaburan.
Cari pelaburan yang kita faham, suka dan boleh kuasai. Jika suka dengan saham, jadilah mahir dengan saham. Jika suka dengan emas, faham nilai dan bila boleh beli emas. Jika suka hartanah, jadilah seorang pelabur yang baik.

3. Sediakan Diri Pada Pilihan.
Dalam situasi begini, sediakan pilihan buat diri seperti ada lebih dari satu pendapatan, ada perlinduangan jika ada kemalangan dan sebagainya. Sentiasa ada Exit Plan jika sesuatu berlaku pada kita.

4. Memiliki Rumah
Memiliki rumah dan hartanah sendiri antara pilihan yang baik waktu begini. Kadar nilai hartanah biasanya akan naik secara perlahan setiap tahun bagi hartanah yang baik dan betul.

5. Mula Belajar Simpan Emas
Jika ada lebihan, kita sudah mula boleh belajar menyimpan emas dari sekarang. Nilai matawang kita sedang menyusut nilai sekarang. Mulakan dengan simpanan kecil kecil.

Kita sedang mengharungi kesan kesan pandemik yang lepas secara global. Hadapi dengan baik dan tenang, selepas pandemik penyakit. Kita sedang hadapi pandemik ekonomi pula sekarang.

Azizul Azli Ahmad

Jom mulakan simpanan emas.
πŸ‘‰ www.emaskab.com
πŸ‘‰ www.emaskab.com
πŸ‘‰ www.emaskab.com