Maharashtra MBA CET JBIMS
6.64K subscribers
36 photos
20 files
27 links
MBACET exam preparation in Thane, Dombivli, Kalyan and Shahapur.

Our APP - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.targetgovtjobs.www

Content Partners - TGJ's - The Learning APP

Our Website - www.TargetGovtJobs.com
Download Telegram
Google questions

1. Why you want to do mba after engg/mbbs/bpharma/bcom etc ?
2. Which branch you will prefer for mba as a fresher
3. Which is your favourite book/movie/city/brand etc and why
Last Year Welingkar Question at PI for most of the students

Who decides your dress code? How did you decide on today’s dress?
Last year dalmia Favourite PI question

What are the other examinations you have appeared in/ qualified?
Rest questions will be discussed one to one as we need answers and then they need to be refined
CAT 18 preparation startomg from tommorow in full force. We are closing down fresh addmissions as our only 30 students batch is full now
MCGM JE SE 2018 Exam TGJ:
We are starting the workshops of CET exam from next weekends

Intrested students can join us.

Also these group is active now for doubts

I have made the setting to share the questions in both sides.

Regards
www.TargetGovtJobs.com
Group for all queries and doubts
Also for strategy and free questions
Simplification Set 1

1. 456 ÷ 24 * 38 – 958 + 364 = ?
A. 126
B. 127
C. 128
D. 138
E. None of these

Answer & Explanation
Answer – C. 128
Explanation :
19 * 38 – 958 + 364 = 128

2. 5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?
A. 34
B. 39
C. 38
D. 37
E. None of these
Answer & Explanation
Answer – B. 39
Explanation :
5616 ÷ 18 = 312
312 / 8 = 39

3. (85410 + 36885 + 24705) ÷ 1600 = ?
A. 92.875
B. 91.875
C. 93.675
D. 92.675
E. None of these
Answer & Explanation
Answer – B. 91.875
Explanation :
(85410 + 36885 + 24705) = 147000; 147000/1600 = 91.875

4. 12.5 * 14 ÷ 8.75 + 12 = 20 + ?
A. 14
B. 11
C. 12
D. 18
E. 15
Answer & Explanation
Answer – C. 12
Explanation :
12.5 * 1.6 = 20 ; 20 + 12 – 20 = 12

5. x * (523.5 + 687.5) = 24220
A. 10
B. 15
C. 17
D. 20
E. 30
Answer & Explanation
Answer – D. 20
Explanation :
24220 / 1211 = 20

6. 5610 ÷ 35.0625 * 25 = ?
A. 3000
B. 2000
C. 5000
D. 4000
E. 6000
Answer & Explanation
Answer – D. 4000
Explanation :
5610 ÷ 35.0625 = 160; 160 * 25 = 4000

7. 184 ÷ 46 ÷ 0.008 ÷ 12.5 = ?
A. 30
B. 40
C. 60
D. 80
E. None of these
Answer & Explanation
Answer – B. 40
Explanation :
184 ÷ 46 = 4; 4 ÷ 0.008 = 500; 500 ÷ 12.5 = 40

8. (4270 ÷ 122) + ? = 200
A. 165
B. 155
C. 175
D. 185
E. None of these
Answer & Explanation
Answer – A. 165
Explanation :
4270 ÷ 122 = 35
200 – 35 = 165

9. (2222.5 – 1680 * 0.75)*1.2 = ?
A. 1015
B. 1255
C. 1115
D. 1055
E. 1155
Answer & Explanation
Answer – E. 1155
Explanation :
2222.5 – 1260 = 962.5; 962.5*1.2 = 1155

10. 20*168÷14-40 = ? + 110
A. 60
B. 30
C. 40
D. 80
E. 90
Answer & Explanation
Answer – E. 90
Explanation :
168/14 = 12; 20*12 – 240; 240 – 40 = 200; 200 – 110 = 90
Forwarded from Prashant Badhe
To prepare the fundamentals of the Word problems for Quant section. You need to prepare all the pdfs uploaded as follows.

Remember not to use the formulaes used in the pdfs nor the solutions. They are bit lengthy , time consuming and confusing. Prefer the TGJ methods to deal with them.
Forwarded from Prashant Badhe
Number Series
Quadratic Equations_TGJ-4
Puzzle 1

A, B, C, D, E, F and G are seven students of the Engineering college. All of them belongs to different branch of Engineering: Mechanical, Chemical, Electrical, Computer Science, IT, Textile and Electronics but not necessarily in the same order. Each one of them likes different sports Snooker, Golf, Tennis, Badminton, Cricket, Football and Volleyball not necessarily in the same order. All of them are of different height. D is taller than C and F. E is taller than G.B studies in Mechanical and likes Football. E studies in Computer Science but not likes Tennis or Cricket. The one who studies in IT likes Snooker. F likes Golf but does not studies in Chemical or Electronics. C is taller than E. B is taller than only A.A person who studies in Electrical likes Badminton. The one who studies in Electronics does not like Cricket. G studies in IT and C likes Tennis. The one who is tallest likes Badminton.

Q1.Who plays the Cricket?
(a) D
(b)A
(c)E
(d)D or E
(e) None of these


Q2.E plays which game?
(a) Badminton
(b) Golf
(c) Cricket
(d) Volleyball
(e) None of these

Q3.Which of the following combinations of branch-person-sports is definitely correct?
(a) Electrical – B –Badminton
(b) Chemical – E – Volleyball
(c) Electronics – D – Cricket
(d) Chemical – D – Cricket
(e) None of these

Q4.Who studies Textile?
(a) C
(b) D
(c) G
(d) F
(e) None of these

Q5.Who is the Golfer?
(a) C
(b) F
(c) D
(d) Cannot be determined
(e) None of these