Makna.online Official Telegram Channel
61 subscribers
8 links
Download Telegram
to view and join the conversation
Hi, di sini saya ingin kongsikan info-info menarik untuk pengunjung setia Makna.online! :)
Apa maksud Di mana ada kemahuan di situ ada jalan?

Bersungguh-sungguh dalam melakukan sesuatu walaupun terdapat seribu satu rintangan.

Peribahasa lain yang sama maksudnya ialah maksudnya hendak seribu daya, tak nak seribu dalih.

Dalam bahasa Inggeris: when there’s a will, there’s a way
Perasan tak yang Vitamin C itu... Acid? Ascorbic Acid. Cuma ia “acid” bermanfaat untuk kita lah. Tapi jangan makan banyak sangat!
Kadang-kadang bila kita dengar perkataan abstrak... Apa yang kita bayangkan dengan perkataan tu?

Dalam post ini anda boleh tengok maksud abstrak ;)

https://makna.online/abstrak/
Kalau saya jual komik atau buku di Makna.online, berminat nak beli tak?
Anonymous Poll
21%
Nak! Nak buku fiksyen/bukan fiksyen
46%
Nak! Nak komik.
33%
Tak nak.
Makna.online Official Telegram Channel pinned «Kalau saya jual komik atau buku di Makna.online, berminat nak beli tak?»
Tadi baru sahaja selesai meletakkan lebih kurang 200 buku dan komik dalam pelbagai kategori.

Antara komik yang kita dah masukkan ialah: https://makna.online/product/misi-4-flat-m30-bm29/

Selain itu, pembaca Makna.online boleh menyokong website ini dengan membeli buku di website ini ☺️

Untuk melihat buku dan komik yang ada, boleh pergi ke https://makna.online/kedai

Terima kasih sekali lagi kerana melayari Makna dan selamat malam! 😴🛏🛏