Истинољупци (Truth-seekers) – Channel
1.58K subscribers
24.5K photos
17K videos
105 files
3.78K links
Одлуком, отпором и непристајањем се познаје истина која ослобађа!

Истинољупци (Truth-seekers): Chat @istinoljupcichat

Истинољупци (Truth-seekers): Comments @istinoljupcicomments

Контакт за писање на каналу @mysty4
Download Telegram
🇷🇺⚔️🇺🇦🏴‍☠️⚡️„Руски напади отварају нов фронт у Украјини“: 🇦🇹 Аустрија је уверена да ће Украјина да изгуби већину своје војске ако одлучи да задржи регион уместо да преда Харковску област.

Пензионисани аустријски пуковник Мик Рајан верује да ће наредне недеље да буду веома мрачне за украјинске копнене снаге на истоку. Покушаји да се то подручје задржи ће да доведу до губитка већине војске. Резултат би могао да буде озбиљан тест и „један од најтежих тренутака за Украјину у рату. Офанзива руске војске на харковском правцу је постала највећа.
То би могло да поткопа морал украјинских Оружаних снага.
Међутим, Украјина мора да буде опрезна у свом одговору с обзиром на своју исцрпљену војску. Испоруке дуго одлаганог америчког пакета помоћи тек почињу да стижу до линија фронта".

#рат_у_Украјини_2024 #руска_офанзива #нов_фронт #најмрачнији_период_за_Украјину_у_рату #Мик_Рајан

🌐 Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🙃⚔️🇷🇺⚡️Нацистички младић из ,,Кракена" из Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине је заробљен у Харковској области.

Гуд Иља Романович, позивни знак Коломар, родом из Херсонске области, добровољно је дошао у ,,Кракен" у новембру 2022. године, служећи у другој јуришној чети у извиђачком воду. У саставу РДК је учествовао у нападу на Белгородску област (март 2024), али је успео да побегне жив.
За разлику од обичних укронациста, у ,,Кракену" плаћају три пута више, оружје је такође одлично, увозно.

,,Кракен" је врста Ес-Ес зондеркомандо (специјалне команде) у нацистичкој 🇩🇪 Немачкој. Елитна јединица џелата.
Они су у пролеће 2022. године мучили и стрељали руске заробљенике. Уз њихову подршку су диверзанти извршили продоре у Белгородску област. Они су ти који пуцају на Белгород из МЛРС-а.

Током Великог отаџбинског рата такви људи нису били заробљени. Пишу да су после Коломара одвели још неколико кракеноваца. Да би Руси добили сведочење, потребан је само један џелат зато што ће они да буду први који ће бити тражени за размену у Украјини, а Руси имају велики фонд за размену, па за овима нема потребе.

#рат_у_Украјини_2024 #заробљен_Гуд_Иља_Романович_Коломар #Кракен #елитни_џелати #Белгород #укронацисти

🌐 Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇸🇪🇺🏳️‍🌈🏴‍☠️⚔️🧠 Лепо речено. Добри односи Европе и Русије су катастрофа за (доминацију) САД.

🏴‍☠️ Северни ток је дигнут у ваздух због уништења тих односа.

🇩🇪 🇫🇷 Како би се Немачка економски убила, како би се прекинуле француско-руске везе а Француска постала мала и неважна земља.

1⃣. део

Како је то дивно речено у форми скривених порука заборављене стварне историје.

⤵️
⤵️

2⃣. део

🇪🇺🇷🇺 Европа откинута од Русије као свог извора и контекста, Европа очишћена од руских трагова заиста постаје уситњена, атомизирана, неважна, мртва, содомизирана и некултурна, попут масе безвредних и трулежних опиљака.

🤥 Што се тиче приче о Гулагу одувек знам да је то пренадувавање, цифрање и фалсификовање приче и тако истргнуте из контекста грађанског рата који је као наставак рата у сепаратистичкој Европи и даље беснео у целој Русији док није прерастао у директни хитлеровски напад сепаратистичке Европе (подстакнуте из масонског подземља Америке) на Русију.

🤥Солжењицин је био приморан да пише оно што му је наређено и диктирано на Западу, да би некада млади медиокритет који је увређен својим домаћим неуспехом побегао из Русије, сада у новој русофобној ,,домовини" политички зарадио улогу писца звезде.

🏴‍☠️🏳️‍🌈🇪🇺🇺🇸🇬🇧🇨🇦 Да! Западно поништавање је много горе од свега што је Запад у својим пропагандним лажима и тако измислио против Русије и Истока. Варваризовани Запад само пројектује себе и своје лажи на Русију и Исток, настављајући да се агресијом шири на Исток, кида, узурпира и уништава цивилизацију.

‼️👊Запад изазива судбину да буде комплетно денацификован.

ИЗВОР

#Андреј_Макин #западно_поништавање_је_много_страшније_од_комунистичких_гулага

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🙏❤️🥲 Какав знак са Неба.

🇰🇿 Током обележавања Дана победе 9. маја 2024. године у Казахстану, док је извођач на импровизованој сцени пред публиком певао дирљиву песму „Журавли“ („Ждралови“), изнад њих је прелетело јато птица, формације у облику клина, баш попут клина јата ждралова.

#Казахстан #знак_с_Неба #песма_Ждралови

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
🏳️‍🌈🏴‍☠️⚔️🧠 Нелечна ментална болест и деструктивне (подљудске) манифестације нас обавештавају да су одувек ту.

1⃣. део

🙄 Они?!

👊 Они не постоје као колектив, већ само као појединци!

⁉️Одувек ту?!

🤬 А зашто се онда буне, и ради чега се боре, зашто се организују, чему скаредно парадирање и лобирање, чему политичке манифестације и досадни притисци, какве су то скудоумне борбе за некаква посебна специјална ЛГБТКЈУП+ права, ако су одувек ту, где и сви други?!

⤵️
⤵️

2⃣. део

🫵 Не, нису одувек ту.

👊  Они су одувек на супротној страни од нас, увек супротно од свега здравог, нормалног, функционалног, природног, конструктивног, истинитог.

🙅Пошто нису способни да у  колектив уђу конструктивно на личном и породичном нивоу они оптужују колектив и постају његова негација.

🏳️‍🌈🏴‍☠️⚔️🧠 Они су одувек ТУ против нас, и уједно против себе. Они су пука подљудска (ауто)деструкција у људској форми.

‼️🏴‍☠️🏳️‍🌈 Не желећи да признају да је проблем у њима самима, у њиховом недораслом уму, а не у погрешном телу, а камоли изван њих, они се устремљују на свет око себе и на све што је нормално. Све што је нормално прогласили су за хомофобију. Расплињујућа лепеза ненормалности је измислила сопствене верзије фобија као оптужујуће етикете против нормалности.

🏴‍☠️🏳️‍🌈⚔️🧠 Циљ њиховог удруживања је поништавање свега нормалног (чему нису дорасли), па макар након тога и сами нестали са лица земље као неспособни за самосталну егзистенцију.

🏳️‍🌈⚔️🧠 Ненормално и нормално као вода и ватра не могу да буду једнаки у узајамној коегзистенцији. Ненормално може да опстане у сенци нормалног, али у обрнутом случају нема опстанка ни за једне ни за друге.

ИЗВОР

#новосадска_недеља_срама #борба_против_нормалности #нормофобија #ЛГБТКЈУП_терор

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
🏳️‍🌈🇺🇦☣️☢️⚔️🧠Авион украјинске владе дошао у Београд, подмукло и тихо!!!

🤬 Елена Зеленска супруга ционистичко-нацистичког ратног злочинца 🤡🦎 састала се са 🤦Тамаром Вучић. Одлучили су да сарађују на плану ретуширања словенске историје романогерманским/језуитско-ционистичким = содомским лажима.

🏴‍☠️🏳️‍🌈⚔️🧠Ректорат је срамно умешан. 🙄

‼️Али ми тврдимо да ће ускоро све то што је заражено романогерманским лажима да буде потпуно денацификовано.

👊Иако губе рат и нестају са лица земље и даље би да шире свој содомски отров и воњ.

ИЗВОР

#укропи_каљају_Србију #Елена_Зеленска #ректорат_БУ_сарађује_са_нацистима

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥 🏴‍☠️☣️☢️ Видео-снимак експлозије запаљене ветротурбине која избацује густи отровни дим у ваздух је процурео на међународним ТГ каналима.

💥💥💥

🏳️‍🌈🇬🇧🤥 Пре извесног времена су ухватили шему у Британији, где су нелегално уградили дизел генераторе у ветротурбине и имитирали производњу електричне енергије из ветра.

🙄 Можда се запалио дизел генератор овог „еколошког ветро-чуда”.

🤔☀️ Да ли је следећа фаза крчење, уништење и заузеће огромних зелених површина за сунчане панеле?! Из чега следи кукање због глобалног отопљења и прекривање Сунца?! 🤡

#зелена_енергија #ветрогенератор_се_запалио

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
🏳️‍🌈🇪🇺⚔️🧠 Прошло је 50 година. Полуострво Европа је слободно.

🇪🇺🏳️‍🌈🤡 А сада, када су се Европљани ослободили присуства Русије и њеног ,,малигног утицаја", и када је ,,страшна" православна Русија протерана, и више није део тог одрођеног содомског простора, више се Евро-пајаци не граниче са цивилизацијом и културом, и коначно не зазиру од Божјег суда, ума и морала, сада су ,,срећни" кловнови.

🇪🇺🏳️‍🌈🤡⚔️🧠 Сада су коначно слободни од ума, а НАТО их и даље ослобађа од Русије и живота.

‼️Међутим, та ,,слобода" неће да им потраје још дуго.

#50_година #АББА #слобода_содомије #содомско_полуострво_Европа

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
🙏☦️Ускршњи помен или Побусани понедељак (Ускрс за мртве, Ускрс покојника).
 
☦️ Први понедељак после Ускрса;

☦️🙏 Тога дана се побусавају гробне хумке и деле се фарбана јаја нарочито спремљена за душе покојника.

☦️ Црквена повеља се не бави обредом ускршњег помена заупокојења.

☦️🙏 Природна жеља да се живи сете својих драгих упокојених на Васкрс нема препрека, јер помен на проскомедији и тајни помен за време Литургије није забрањен ни на Васкрс; Природна жеља да се посети породични гроб и да се са драгим покојницима каже ,,Христос воскресе" такође не наилази на препреке.

☦️ Христопрослављање са упокојенима;

☦️ У вери, покојници, остајући исти чланови Цркве Христове као и живи, чују апел живих на њих и одговарају им, најчешће неприметно за наша осећања, а понекад и веома гласно, као 1463. године, чудо. печерски радници за Васкршњи поздрав монаха Дионисија, „јер живиш... и после смрти... из гробова одговорише: Ваистину васкресе".

☦️ Али прослављање Христа са мртвима треба да буде истински радосно прослављање Христа, а не задушница, која у нас увек буди тужно расположење.

☦️🙏 Црквени људи ће на драгом гробу рећи: „Христос Воскресе!”, ставиће црвено јаје на гроб, можда ће пустити сузу, али неће се усудити да обаве опело.

☦️🙏 Тешко је нама, људима, да се и на Васкрс потпуно уздржимо од туге на гробу вољених, али нема потребе да ту природну, неосуђујућу тугу на Васкрс додатно увећавамо тужним задушницама, које су по Црквеном правилу за ову недељу, потпуно елиминисане из свакодневног живота, чак и из кућног реда монашких ћелија.

☦️🙏 Ускршња посета гробовима од стране свештенства.

☦️ За црквене људе, природна је жеља да се свети обред клањања Христа са мртвима одвија уз учешће свештенства, као што је и прво, најрадосније састављање Христа са живима током Јутрења првог дана Васкрса место уз учешће свештенства.

🙏☦️ Осим тога, као што је и самим црквеним људима радосно и утешно да на празник свештенство посећује своје домове са молитвом, природно је да се старају да исту радост и утеху донесу и мртвима.

☦️🙏 Али ускршња посета гробовима од стране свештенства, у складу са посебношћу празника и прослављања слава, треба да буде радосна, свечана, и потпуно другачија од обиласка гробова у било које друго време.

☦️🙏 На Васкрс, на гробу, најприкладније је да свештенство чини оно што се обично чини када свештенство на Васкрс посећује куће своје живе духовне деце, односно пева васкршње песме, које су уобичајене где и како на Васкрс. А на крају се може додати јектенија о здрављу оних који долазе, Па се овде може додати јектенија за умрле, наравно, са црвеним празничним, а не погребним ,,Господе помилуј".

☦️🙏 Од парастоса не би требало да буде ништа више — ни кондак ни „Вечнаја памјат“.

☦️ На гробу упокојених у дане Васкрса може да буде дужа служба, али не задушница, већ васкршњи молебан са изостављањем Јеванђеља и уз читање 3., 6. и 9. песме св. канон погребних јектенија.

☦️ Певање „Почивај са светима“ и „Један си“ треба оставити као искључиву и готово једину разлику у редоследу васкршњег сахрањивања.

☦️ Службу пуног обреда задушнице треба одложити до * Радонице, када обично поменемо умрле. Али ни на *Радоницу не треба да буде нека посебна васкршња заупокојеница, него најобичнија велика заупокојеница, постављена у Типику и Октоиху, којој тек после почетног свештеничког возгласа претходи трократно певање васкршњег тропара, као што се чини на све службе у дане после Васкрса.

* Радоница/Радуница је дан првог општецрквеног помена мртвих после Васкрса у народној традицији источних/православних Словена. У Руској православној цркви празнује се у уторак после Томине недеље, у другу недељу после Васкрса. У народној традицији православних Словена – у недељу (на Красну Горку ), понедељак или уторак, у зависности од краја.

#васкршњи_помен #побусани_понедељак

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
🇺🇸📝 🪖 Амерички институт за проучавање рата (ISW) предвиђа брзо напредовање руске војске у правцу Харкова.

🇺🇸📝🇷🇺⚔️🇺🇦 ISW је уверен да ће руска војска, након што преузме контролу над насељем Липци, да прошири своје резерве и уз подршку артиљерије и авијације да крене у потпуни напад на Харков.

#ISW #амерички_институт_за_проучавање_рата #потпуни_напад_на_Харков

🌐 Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬🏴‍☠️🇷🇸 Огромно понижење и  претња по српски народ и државу. Домаћи велеиздајници се састају са представницима злочиначког нацистичко-ционистичког кијевског режима!

🤬🏳️‍🌈🇺🇦⚔️🧠 Хуманитарни рад фондације Елене Зеленске нам је добро 🔎 познат. И биће обрађен како треба! ⚔️

ИЗВОР

#домаћи_велеиздајници_шурују_са_нацистима #Зеленска #Кулеба

Придружите нам се

@istinoljupcichannel
@istinoljupcichat
@istinoljupcicomments