IdeealMart HQ
115 subscribers
2.9K photos
172 videos
12 files
829 links
Kedai halal toyyib terbesar di Dungun. Nak beli secara online boleh ke www.ideealmart.com.my
Nak tanya apa2,boleh terus ke hotline www.wasap.my/601156762160
Download Telegram
"Bidara Syifa Produk Penyembuhan Penyakit Rohani"

Ada tak kat sini sahabat yang ada masalah gangguan macam ni 👇🏻😥
✘ Sering ternampak sesuatu
✘ Pasangan selalu berkelahi
✘ Selalu mimpi terjjun tempat tinggi
✘ Susah nak tidur malam
✘ Sentiasa pening kepala terutama waktu asar keatas

Jangan risau sahabat. Di Ideealmart sekarang, ada bermacam produk dari Bidara Syifa tau. Ada gel mandian, minyak aromaterapi, jus botani, dan gel urut.

Bagi sahabat yang ada masalah berkaitan gangguan, sihir, dan santau boleh cuba ikhtiar dengan Bidara Syifa. In Sha Allah, sangat mujarab 🥰

Nak cuba berikhtiar dengan Bidara Syifa ? Jom walkin di Ideealmart sekarang atau pm saja kami 👇🏻🥰
https://www.wasap.my/601156762160/BidaraSyifa
Kombo Binatang Darat ni masih available lagi ye sahabat 😍

Boleh tengok ye kita masak real Kambing Perap By Terbangs Food. Daging dia sangat-sangat juicy dan lembut ye sahabat. Sangat-sangat sedap dan berbaloi 😋

Dalam satu set Kombo ni ada 4 jenis protein tau :
Ada Ayam, Kambing, Daging dan Kepak Ayam . Setiap jenis ni beratnya 1kg sahabat. Sangat jimat. Bagi yang nak dapatkan item di atas ni secara loose, kami juga sediakan. Jangan risau 🥰

Kombo ni dah takbanyak ye sahabat. Boleh terus walkin ke Ideealmart untuk dapatkan stok ye 🥰
https://www.wasap.my/601156762160/KBD
SharingHariIni : Kardiovaskular : 5 Tips Sihat Turun Kolestrol

Pernahkah anda terfikir cara mengurangkan kolesterol yang berkesan? Haaa ini min kongsikan beberapa tip yg boleh membantu menurunkan kolesterol dengan efektif.

Sebelum itu mari kita kenal apa sebenarnya kolesterol ni? Kolesterol adalah sejenis lemak yang diperlukan oleh tubuh untuk pembinaan sel, vitamin dan pelbagai jenis hormon.

Dua jenis kolesterol adalah:

⭐️Kolesterol yang tidak baik iaitu lipoprotein berketumpatan rendah.
(LDL: Low density lipoprotein)

⭐️Kolesterol yang baik iaitu lipoprotein berketumpatan tinggi.
(HDL: high density lipoprotein)

Sekiranya tubuh mengandungi LDL yang berlebihan atau HDL tidak mencukupi, risiko pengumpulan kolesterol pada bahagian dalam dinding salur darah yang membawa darah ke jantung dan otak akan meningkat.

Hal ini akan menyebabkan salur darah utama ke jantung atau otak akan menyempit dan tersumbat, seterusnya boleh mengakibatkan serangan jantung atau strok berlaku.
Haa nampak tak sahabat? Kita tak boleh pandang ringan dengan Kolesterol ni tau 🥰 Semoga sahabat min di sini sentiasa sihat-sihat belaka semuanya ya 🌹
"JOM GANDAKAN MATA GANJARAN BERSAMA IDEEALMART DATANG LAGI" 🎉

Kali ini, dengan jumlah belian sebanyak Rm100 anda akan berpeluang untuk mendapatkan mata ganjaran berganda dari Ideealmart😍

Mata ganjaran berganda ?? Iye betul Tuan/Puan. Dengan syarat mata ganjaran berganda ini hanya sah untuk pembelian barangan selain daripada barangan kawalan seperti Minyak, Beras dan Gula.

Terbuka kepada semua pemegang kad ahli Ideealmart bermula 27 September - 6 Okt sahaja ya 🤩🤩

Jemput datang membeli-belah di Ideealmart beramai-ramai dan dapatkan mata ganjaran berganda anda bermula hari ini 🎉
Stok ayam yang available di Ideealmart sekarang 😍👆🏻

Ada macam-macam brand dan macam-macam pilihan jenis dan potongan ayam. Best sangat kan sahabat, balik cuci sikit pastu terus masak aje 🥰

Yang penting, produk ayam di Ideealmart ini sah Halal, Bersih dan Suci 😊 Jom dapatkan stok ayam anda di Ideealmart hari ini.. Sebelum habis , Oopss 🤭
Ada lagi ke sahabat yang belum sempat rasa Kambing Perap by Terbangs Food minggu lepas ??🥹

Haa jangan risau. Hari ni kita open sampling lagi tauu 🤭Jemput datang semua ke ideealmart untuk TESTER PERCUMA KOMBO BINATANG DARAT BY TERBANGS FOOD🥰

Dalam kombo ni ada 4 jenis item tau sahabat 👇🏻
Ayam terbangs
Chee ken wing terbangs
Kambing terbangs
Daging terbangs

Haa mana yang masih belum cuba produk Terbangs Food ni boleh datang ke Ideealmart harini tau! Best sangat ni sahabat 😍

HARI INI ‼️HARI INI ‼️HARI INI ‼️
Teh Senna kita dah restock ye sahabat. Mana yang tercari-cari Daun Teh Isitimewa ni boleh terus dapatkan di Ideealmart ye 😊

Bagi yang belum tahu lagi apa khasiat Teh Istimewa ni boleh tengok ye min share 👇🏻:
🍂Mengempiskan Perut
🍂Melangsingkan Badan
🍂Membuang Lemak
🍂Mencuci Kerak Usus
🍂Merawat Sembelit
🍂Membuang Angin
🍂Membuang Toksin
🍂Merawat Kencing Manis
🍂Membersih Darah Kotor
🍂Mengurangkan Kolestrol
🍂Mengawal Tekanan Darah
🍂 Melancarkan Peredaran Darah

Sekarang dah ada yg Flavour Lemon jugak tau. Bagi yang tak dapat walkin ke kedai, wasap saja kami di no di bawah ya. Kami ada menyediakan khidmat cod dan postage 🥰
https://www.wasap.my/601156762160/TehSenna
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Assalamualaikum sahabat semua. Selamat pagi 🌹

Sahabat semua apa khabar? Sihat ? Moga sihat-sihat sentiasa semuanya ya 🥰

Hari ni min tertarik untuk kongsi "amalan istimewa" sharing dari Ustazah Asma ni. Jom kita sama-sama amalkan doa ni sahabat 👆🏻 Moga anda semua dikurniakan keberkatan dan rahmat Allah Swt 🤲🏻🥰

Kedai beroperasi seperti biasa ya jam 9 pagi-10 malam. Jemput datang ye semua 🌹
Sedikit perkongsian untuk sahabat Ideealmart

Ramai tak sahabat kat sini yang tahu khasiat Kurma Cina{kurma merah) ni? Nama lain untuk buah ajaib ni adalah "Jujube". Haa yang ni mesti pernah dengar kan? Biasanya Jujube ni mesti ada dalam skincare atau pun dalam ubat-ubatan yg dijual di pasaran 🫣

Jom tengok apa khasiat buah Jujube ni 👇🏻
📍Melawan pertumbuhan sel kanser
📍Melancarkan dan memelihara saluran pencernaan
📍Meningkatkan kualiti tidur dan mencegah insomnia
📍Memelihara fungsi otak
📍Mencegah penyakit jantung dan pembuluh darah
📍Mencegah penyakit berkaitan hati
📍Meningkatkan kesihatan kulit
📍Meningkatkan penghasilan sel darah putih
📍Sangat berkhasiat untuk pesakit Diabetes
📍Mengatasi masalah perut kembung dan penderita masalah sembelit
📍Sesuai untuk batuk berkahak dan sakit gusi
📍 Membantu ibu2 selepas bersalin dan melancarkan pengeluaran darah haid
Terlalu banyak khasiat Kurma Merah ni kan sahabat? Patut lah buah merah ni wajib ada dalam hidangan atau masakan orang di China 🥰 Sangat rugi jika kita tak amalkan buah berkhasiat macam ni kan sahabat ? 🥺