Front Channel
1.01K subscribers
9.7K photos
12.7K videos
3 files
968 links
Millitary channel
Download Telegram
🇷🇺 Ministarstvo odbrane Rusije u vezi sa isporukama naoružanja OS RF tokom 2023. godine
🚀 Prema zvaničnim podacima MO UKrajine danas je oboreno svih 10 lansiranih X47M2 "Kindžal"

PS: procena je da je danas UKR PVO ukupno oborila 35% raketa i dronova kamikaza i da ukrajinska strana namerno umanjuje broj lansiranih ruskih raketa i dronova
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇵🇸🇮🇱 Borbe IDF sa pripadnicima HAMAS-a u Han Junisu
🚀 Ponovljeno raketiranje Belgoroda

🔸Zasad nema informacija kakve su štete rakete napravile u gradu i imali žrtava.

🔸Prethodno su sa 17 projektila Oljha OSU bezuspešno pokušale da nanesu udar po Belgoradu u tri navrata u 12:00, 13:00 i 14:30 časova.

🔸Predsednik Ukrajine Zelenski najavio je da će u 2024. godine OSU preći na istoku u aktivnu odbranu, čuvaće pozicije na reci Dnjepar, dok će sva pažnja biti usmerena na napade na Krim.

🔸Iz udara na Belgorod nazire se taktika, a to je da kombinovanim udarima besposadnim platformama sa mora i vazduha nanesu štetu ruskim instalacijama na poluostrvu, a raketnim udarima prekinu snabdevanje Krimskim mostom.

🔸Borbeni avioni F-16 imali bi zadatak pružanja podrške bespilotnim morskim platformama kako bi neometano prilazile svojim ciljevima na Krimskom poluostrvu. Ove platforme bi bili nosači raketnih lansera za napade na objekte na obali ili dronove kamikaze za dejstvo na objekte i instalacije Crnomorske flote i protivvazdušnih odbrambenih sistema.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸Ono što preti OS RF je da u jednom trenutku ostanu bez raketa za uzvratne udare i odbranu vazdušnog prostora.

🔸Naravno, takva ukrajinska dejstva treba posmatrati i iz perspektive uticaja na javno mnjenje. Ova akcija može imati dvostruki efekat - prvo, može služiti kao sredstvo uticaja na mišljenje građana Rusije pred izbore, gde se ratni sukob prenosi i na njihovu teritoriju, može uticati na stavove i percepciju situacije. Drugo, može se koristiti kako bi se promenilo mišljenje ukrajinskih građana o ratu, podstičući ih na podršku mobilizaciji i odziv na pozive za opštu mobilizaciju.

PS: U suštini cilj je naterati Rusiju na zaustavljanje rata i zamrzavanje konflikta. Najviše uspeha imali su na moru i pošto su svesni da ne mogu da povrate izgubljene teritorije pokušaće da iscrpe Rusiju sitnim pobedama. F-16 može postati platforma za rakete poput Storm Shadow / Scalp EG kojih američka vojska ima napretek, radi se o AGM-158 JASSM dometa 370 km, koje menjaju nove rakete produženog dometa do 1.000 km.
🇺🇸🇺🇦 Sjedinjene Države su dozvolile Ukrajini da izvede dalekometne udare iz HIMARS MLRS - ukrajinsko izdanje „Strana.ua

🔸Ukrajinska vojska sada može samostalno da bira mete udara koristeći američki HIMARS MLRS, rekla je ambasadorka SAD u Ukrajini Bridžit Brink.


🔸 Prema rečima Brinkove, Vašington će uskoro dostaviti nekoliko dodatnih uplata pomoći Kijevu.

🔸 Publikacija nije potvrdila da će Pentagon snabdeti Ukrajince granatama za gađanje na daljinama većim od 160 kilometara. Iako nedavni događaji potvrđuju da se ova municija možda već nalazi u Ukrajini.

🔸Početkom decembra meseca SAD su počele sa isporukama vojsci nove rakete PrSM dometa najmanje 500 km, koje trebaju da zamene rakete ATACMS dometa oko 300 km, kojih u američkim zalihama ima sasvim dovoljno da mogu da ih isporučuju Ukrajini.
⚡️ Jedan od oborenih ruskih dronova kamikaza Geranj-1

PS: video nema veze sa slikama
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⚡️ Lancetiranje samohodne haubice 2S1 "Gvozdika" kalibra 122 mm na desnoj obali Dnjepra kod sela Tjaginka u Hersonskoj oblasti