БУНТ је стање духа
86.4K subscribers
18.7K photos
6.73K videos
29 files
23.9K links
Контакт власника: @buntjestanjeduha

Поштована браћо и сестре, уколико желите да подржите рад БУНТ-а, снажење слободне ријечи и обнове националне мисли поделите наш канал људима у вашем окружењу.
Download Telegram
У окупираној држави и друштву и ово је могуће

Предсједник "Савјета Албанаца у Србији" Невзад Луфтију отворио је Музеј посвећен албанским терористима из организације под називом "Ослободилачка Војска Прешева, Бујановца и Медвеђе".
Овај Музеј се налази у објекту који је служио као штаб ове терористичке организације и лоциран је у селу Кончуљ код Бујановца (Централна Србија!!!).
Објаву којом позива "грађане тзв. Прешевске долине" је поставио само на албанском језику (у приказаној фотографији/скриншоту је аутоматски превод).

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
https://www.koha.net/sr/lajmet-e-mbremjes-ktv/420254/mbyllen-gjashte-njesi-te-bankes-postare-kursimore-vepronte-ilegalisht-ne-kosove

"Након извештаја институција за финансијски надзор, Косовска полиција је у понедељак предузела акцију затварања шест јединица Поштанске штедионице на северу. Док су акцију пратили Еулекс и Кфор, поједини грађани Србије извели су симболичну акцију да кажу да им је ова ситуација неподношљива. Акција је предузета неколико дана након неуспеха у проналажењу решења за примену Уредбе ЦБК на северу."

🫣 Просто невероватно како Република Србија није знала да се ово спрема, иначе би обавестили грађане. Нису знали, сасвим сигурно.
86688658:0


🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Дубока Држава (Доктор Ливси)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
69,420:0 за нас! Након свих поБедАаа од погрома преко бриселских неспоразума до француско - немачких планова, победе се нижу једна за другом! И данас цена де факто признања тзв. Косова* долази на наплату у ратама. Данас на снагу ступа укидње српског динара на Косову и Метохији, услед појачаних притисака запада на Србију, јер је ово и даље једини фронт на којем могу да успешно демонстрирају силу. А могу јер они који су доведени да буду извршитељи њихове воље то дозвољавају! Некада досманлије, данас њихова кристализована форма СНСа и шиптарске глисте!
На КиМ су остале српске још само школе, болнице и цркве; а колико ће то дуго трајати, остаје да видимо.
Али пошто све ово већ знамо, шта је решење? Решење би било да напети погледи баце свој поглед на савезнички наклоњене супер силе као што су Русија и Кина, и за почетак врате проблем КиМ у УН, а не да се о томе преговара са отворено непријатељском ЕУ. Повлачење из свих досадашњих договора, и форсирање резолуције 1244.
(Наставак у коментарима)
Forwarded from ОЦИЛО
☄️📣Позивамо сав слободољубив народ Црне Горе који је са нама чувао светиње и дуже од годину дана био у литијама да нам се прикључи испред Владе Црне Горе у Подгорици 22. маја од 19 часова, како бисмо послали поруку онима које смо тада подржали надајућу се правди и за српски народ, наводе у изјави за ИН4С портал организатори протеста‼️

Подношењем предлога резолуције о геноциду у Сребреници ,ова Влада на чијем је челу Милојко Спајић на најгрубљи начин је показала да не уважава управо жртве српског народа и да поништава све вриједности наше тродеценијске борбе.  Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу, рекли су организатори скупа.

Органиозатори скупа: 
Српски културни центар “Патријарх Варнава”
Српски културни клуб “Свети Сава”
Српско друштво Свети Сава из Бијелог Поља. 
Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.

НВО “Херцег” – Пљевља
НВО “Српска нит”
НВО “Божури”
НВО “Ступови”
НВО “Михољски збор”
НВО “Сердар”
Ноћни вукови

Подсјетимо, Влада Црне Горе донела је одлуку да гласа за резолуцију о Сребреници у УН, предложену од стране Немачке и Руанде.
Очекује се да се скупштина УН одржи, након претходних одлагања, 23. маја.

☦️ ОЦИЛО на 💬Телеграму 💬Иксу 📷Инстаграму
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Чисто да нервирамо ове неке.

Браћа заувек.
🇷🇸❤️🇷🇺

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from БУНКЕР
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
„Вук на овцу своје право има ка тирjанин на слаба човека; ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познању права, то је људска дужност најсветлија!“

t.me/BunkerSrb
На Филозофском факултету у Новом Саду избила је туча приликом гласања за студентски парламент а једна ученица је изгубила свијест.
Спречавање гласања су изазвали сљедбеници Динка Грухоњића
Вратите се нормалним поздравима, нисмо мутави и рука руци, нисмо турци.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️🇪🇺 ЕУ је одобрила коришћење прихода од замрзнутих средстава руске централне банке за помоћ Кијеву, 90 одсто ће ићи за помоћ Оружаним снагама Украјине, рекао је шеф чешког Министарства спољних послова.

t.me/buntcg
Протест слободољубивог народа 22. маја у 19:00 испред зграде Владе!

Позивамо сав слободољубив народ Црне Горе који је са нама чувао светиње и дуже од годину дана био у литијама да нам се прикључи испред Владе Црне Горе 22. маја од 19 часова, како бисмо послали поруку онима које смо тада подржали надајућу се правди и за српски народ, наводе у изјави за ИН4С портал организатори протеста.

Опширније читајте на 👉 ЛИНКУ!
Од данашњих вести издвајамо једну занимљивост, покрет МИ - снага народа излази на изборе у Београду и другим местима у Србији са слоганом: "ДА СЕ НАРОД ПИТА, А НЕ ХИЛ И КВИНТА".

Не знам зашто ови добри људи нападају доброг Хила, као да је неки губернатор, али нама одговара. 🥂

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️🇷🇸 На Космету се терор наставља

Основна школа „21. новембар“ у Гојбуљи, код Вучитрна, каменована је у недељу од стране Шиптара.

t.me/buntcg
⚠️Честитамо браћо Срби, осетљив језик од јуче је у обавезној употреби у медијима, образовању и науци.

Тиме је почела пуна примена Закона о родној равноправности, који је у Скупштини усвојен 20. маја 2021. године, а којим се у праксу уводи родно сензитивни говор.

Замислите народ који има један од најстаријих, најлепших и најсавршенијих, језика на свету, а и свесно га не негује већ самостално унакарађује. Не морате да замишљате, Срби. Све чега у свету нема, има код нас, па чак и овог накарадног закона који у свим државама ЕУ и даље постоји само само препорука.

🔻Првобитна српска писменост, дакле, подразумевала је старословенски језик, а наше богослужбене књиге биле су исписане двама писмима: глагољицом и ћирилицом. Многи првим српским књижевним језиком сматрају српскословенски језик, настао уношењем особина српског народног језика у старословенски крајем 11. или у 12. веку.
У питању је језик целокупне српске средњовековне књижевности и културе, почев од Светога Саве и Стефана Првовенчаног, преко Теодосија, Доментијана, Константина Филозофа, све до Гаврила Стефановића Венцловића. Многе савремене речи српског језика окамењени су траг ове епохе: васкрс, васкрснути, васиона, савет, сабор, општи, општина, сушти, суштина, мошти, свештеник и сл.

Напоредо са делима на српскословенском, током средњег века настајала су и дела на српском народном језику, увек са јаким присуством књижевног, српскословенског. Почев од Повеље Кулина бана с краја 12. века и хиљада других повеља, преко Законика цара Душана из 14. и Закона о рудницима деспота Стефана из 15. века, све до беседа Гаврила Стефановића Венцловића, пратимо и српско културно наслеђе стварано на језику блиском тадашњем говорном.

🔻И тако, да не тупим причу више, јер би вероватно било мало неколико година да се каже све што се има казати о великом Српском језику.

Уздравље били, за нас закон не важи, а ко воли, нек’ изволи.


🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️ Зашто је крајње време за забрану рада YIHR и осталих страних плаћеника у НВО сектору?

Иницијатива младих за људска права (YIHR) није једноставно једна у низу невладиних организација које делују у Србији. Њихове активности представљају намерно и систематско подривање националне свести и поноса српског народа. Док се њихови представници наводно залажу за људска права и демократију, у стварности, њихове акције служе интересима оних који желе да ослабе и деградирају српско друштво изнутра. Уместо да раде у корист народа, они се понашају као плаћеници чија је једина мотивација новац добијен од страних донатора са скривеним агендама.

Ови актери, који се могу описати само као бедни медиокритети, одвојени су од стварности у којој живи просечан грађанин Србије. Њихова неспособност да препознају и разумеју истинске потребе и интересе своје нације претвара их у марионете страних интереса. Када се све сабере, ова  организација, у суштини, представља озбиљну претњу по националне интересе Србије, поткопавајући стабилност и углед земље на међународној сцени.

Најдрастичнији пример антисрпског деловања Иницијативе младих за људска права (YIHR) је њихова подршка резолуцији о наводном геноциду у Сребреници.

Финансирање ове организације од стране страних донатора попут Фондације Отворено друштво, National Endowment for Democracy (NED), и разних западних амбасада, не оставља места сумњи у њихове праве намере. Ове структуре имају своје агенде које су у директној супротности са интересима Србије. Финансијска подршка која долази од ових извора омогућава YIHR-у да организује скупе  акције које не би могле бити изведене без оваквог спонзорства. Очигледно је да YIHR служи као марионета у рукама страних сила које настоје да дестабилизују Србију.
Фондација Отворено друштво, коју је основао Џорџ Сорош, један је од највећих финансијера YIHR-а. Према доступним подацима, ова фондација је уложила милионе долара у различите пројекте и активности YIHR-а (Биланс успеха (1) ) .

👉 ЦЕО ТЕКСТ

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Да није јадно и понижавајуће, било би смешно.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇩🇪 Немачка ће одржати уводни говор на генералној скупштини УН-а и тражиће подршку за усвајање резолуције о Сребреници.

t.me/buntcg
Forwarded from БУНКЕР
🇷🇸🇷🇺🇩🇪 Русија спрема резолуцију о геноциду на совјетским народом, Белорусија спрема сличну резолуцију, сваку од тих резолуција ће Србија коспонзорисати

t.me/BunkerSrb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Што се њемаца тиче, све по старом, не подносим их, хвала им што су нам непријатељи и хвала деди на победи.

Поздрав за све домаће германофиле, биће боље, издржите.
🤣

У позадини песма - Дођи швабо да видиш где је српско Текериш,

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Штит Србије
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Сви водећи светски аналитичари и професори на најбољим универзитетима су сагласни у једном - није га било!

После забоденог ножа у леђима "братских" земаља Црне Горе и Грчке доносимо вам изјаве Јермена поводом Сребренице и такође добре вести да Русија покреће иницијативу о геноциду Немачке над Русима, као и иницијативу у УН Белорусије.

Уз Русе и Белорусе ће стати Србија и коспонзорисасти исте!


Нема предаје до коначне победе! 🇷🇸☦️

Запратите:
t.me/stitsrbije

#srbija #balkan #srebrenica
🇷🇸🇷🇺 Небензја: Резолуција ће можда бити усвојена, али ће то бити „Пирова победа”

„Свесни смо да ће резолуција можда бити усвојена и да ће то бити „Пирова победа” за њене сопнзоре„, казао је руски амбасадор.

Небензја је рекао да ће у четвртак говорити на седници Генералне скупштине УН, на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници, али није хтео да открије шта ће да каже да не би унапред упозорио оне којима ће се обратити.

„Од самог почетка Србија има подршку Русије”, рекао је Небензја одговарајући на питање новинара да ли ће Русија подржати Србију, преноси Танјуг.

🙏 Опет и опет, Срби и Руси браћа заувек! - објавите ово на "Путинове лажи", молићу лепо, и хвала!

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇷🇸 Влада Републике Српске позвала је данас институције и грађане да у четвртак, 23. маја, поводом гласања у Генералној скупштини УН о предлогу резолуције о Сребреници, истакну заставе Српске и симболично искажу противљење намери да тај документ буде усвојен.

„Истицањем застава грађани Републике Српске ће јасно и недвосмислено исказати јединство и саборност српског народа, у тренутку тешких искушења по целокупни српски народ”, наводи се у саопштењу.

🇷🇸 Догодине једна држава!

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM