Bisnes Ebay Bersama Sis Dila
20.3K subscribers
2.84K photos
185 videos
1.2K links
Download Telegram
Exited geng ebay kita… bila cek traking barang dah delivered.

Berbaloi guna BerkatPos ni.

3 hari barang dah sampai US dah.

Lagi laju dari barang order kat Shopee nak sampai ke rumah kita walau dalam Malaysia.

Bila barang cepat sampai… buyer teruja dan suka.

Apa lagi… snap result trace traking code tu - fokus pada DELIVERED dan hantar ke buyer untuk dapatkan feedback.

So… lets tambah listing lagi.

Makin banyak listing makin banyak sale masuk.

Ada lagi yang masih tak tahu cara nak buat bisnes ebay ni?

😍
Sharing dari salah sorang geng ebay kita.

Boleh dah tu nak terus withdraw.. tapi katanya nak tunggu rate naik sket lagi.

Hahaa... rasa SD dah lama dah dengan rate 4.3 ni. Tak tau bila nak naik.

Tapi ada juga terbaca yang boleh aik sampai 5.0 dan ke atas.

Kalau dalam masa terdekat rate naik 1usd = RM5, memang beraya lah kawan tu

USD889.36 X 5 = RM446.68

Jauh beza tu dengan rate 4.3 kan.

Korang dah cek balance payoneer hari ni?

Jom withdraw berjemaah 😍
Salam semua...

Sis DIla doakan korang semua dalam keadaan paling baik dan sentiasa dalam redhaNya... aamin.

Sorry sebb SD lama senyap kat sini... kena setelkan beberapa perkara .
Untuk yang baru beli ebook, tapi tak dapat akses, sila follow step ini ye

1- Lepas beli ebook - terus cek emel. Sebab info akan masuk info dalam emel

2-Jika tak dapat emel - korang boleh akses dengan link ini

https://jvwarrior.com/access/login

Masukkan details yang dah korang register tu

USERNAME = email
PASSWD =

3- Untuk dapatkan invoice - refer link ini

--> https://www.jvwarrior.com/access/helpdesk/faq/i/Cara+untuk+mendapatkan+Nombor+Invoice

4- Bila dah dapat akses, terus join grup support ye.

5- Bila dah dapat akses ebok - lakukan step ini

- Baca dulu secara lalu sampai habis semua topik dalam tu
- Tandakan topik-topik penting yang perlu direfer untuk buat akaun
- Mula buat akaun dengan refer balik pada topik yang berkaitan
- Follow step by step cara untuk set up akaun.

Semoga dipermudahkan.
.
👉Harga Baru - RM150
👉Bermula 1 Nov 2022

Terkejut juga Sis Dila tadi bila diberitahu Ebook Export Mudah akan naik harga ke RM150 pada 1 Nov 2022 ni.

Tapi.. Iye lah... Sis Dila pun faham...

Pandemik pun dah berlalu... memang patut lah kan...

Selama ni stay dengan harga RM125 pun sebb Sifu Farhan dan TEM ambil kira pasal isu pandemik juga .

Kalau ikutkan harga asal, EM memang RM250.

Untuk EMV2 pun mungkin juga akan naik dan kekal dengan harga RM250 nanti.

Sis Dila tau, ramai dalam grup ni yang masih bertangguh dan menunggu...

Kali ni tak leh tunggu dah gais... better korang grab peluang ni terus sementara harga masih RM125 ni.

Kalau dah naik harga tu, jangan minta harga lama lagi tau... sebb bab kenaikan harga ni bukan kuasa Sis Dila. Semua di tangan owner produk.

Klik link ni terus dan grab cepat-cepat ye!

--> https://bisnessurirumah.com/r/emv2tlgm

Lepas buat bayaran ebook, terus cek emel untuk akses ebook dan link ke grup kelas online ye.
Iye, dalam masa 3 jam lagi harga EMV2 akan naik ke RM150.

Masih ada masa nak dapatkan dengan harga RM125.

Kena bertindak segera.

Cara nak dapatkan ebook :

Klik link https://bisnessurirumah.com/r/emv2tlgm

Selepas berjaya buat bayaran, terus cek emel.

Semua info dihantar secara auto terus ke emel serta merta.

Malam ni juga dapat terus mula 💪

p/s- Jangan tunggu 11.45 malam baru nak buat belian tau... dibuatnya TAC tak sampai...huhu... 😭
Untuk yang masih tak tau nak cari supplier ebay kat mana, Sis Dila share dengan details kat sini...

korang boleh terus baca ye

👇
https://bisnessurirumah.com/ebay/cara-nak-cari-supplier-untuk-jual-barang-di-ebay/
Yang mana baru nak berkenalan dengan bsines ebay ni, korang boleh refer step by step untuk buat bisnes ebay kat sini ye

--> https://bisnessurirumah.com/ebay/guideline-zero-to-hero-khas-untuk-newbie-yang-baru-nak-mula-bisnes-di-ebay/

Follow satu persatu dan jangan skip ye 😉
Masih ada yang konfius dan tak tau nak guna kurier apa?

Meh Sis Dila bagi pencerahan sikit ye.

Sebenarnya ada banyak pilihan kurier yang korang boleh guna. Depends pada korang, nak guna yang economy atau yang express.
Ini dah nyata dan jelas dah ada dalam ebook Bab 8.

Ikut sahaja. Sifu Farhan dan bagi penerangan satu-satu dah dari Flexipack, DHL, Fedex, Flickpost, Web2ship dll.

Kalau korang nak guna yang express... macam namanya jugalah, bayaran dia pun memang mahal. Lagipula, dalam 2-4 hari barang dah sampai ke destinasi.

Ramai yang mengeluh kata nak pakai express tapi, macam tak berbaloi.
Iye... memang tak berbaloi kalau korang jual 1 item saja gais. Sis Dila selalu bebel pasal ni kan... kena jual bulk.

Yang mana dah rasa profit dari bulk sale tu, memang seronok lah kan. Senyum je.

Tambah lagi sekarang ni currency masyuk semacam je tu 😍

1USD = RM4.6

Memang seronok sungguh yang withdraw masa seakrang ni kan.

Yang mana baru nak berjinak dengan bisnes ebay tu, korang boleh tengok sini dulu ye.. 👇

—> https://bisnessurirumah.com/r/emv2tlgm
Untuk yang masih ada masalah untuk trace barang tu... jangan risau... sekarang dah makin senang dah.

Sis Dila nak share satu apps yang sangat mudah untuk korang trace barang yang hantar ke kastemer ebay korang.

SD dah buat post kat sini. Korang boleh baca ye

--> https://bisnessurirumah.com/ebay/cara-trace-barang/
Beberapa hari lepas ada yang kontek SD, bertanyakan tentang duit tak masuk dalam payoneer.

Lately macam kerap pula yang bertanyakan pasal ni.

Biasa kalau SD withdraw, cepat je masuk. paling lambat pun dalam 2-5 hari sahaja.

Tips SD adalah...

Withdraw masa hari bekerja.

Seingat SD, tak pernah wd masa weekend.
So yang SD share ni tak sampai 2 jam withdraw, terus dapat emel dah masuk ke akaun bank. SD wd dari payo dalam pukul 11 lebih ( malam)

So nanti, korang kalau nak wd, cuba buat weekdays ye.

Oh ye satu lagi... baca Bismillah ye..

Kalau lambat sikit tu... tak pe. janji dia masuk juga kan.


Yang mana nak income macam ni, baca post yang SD buat khas untuk korang ni dulu ye

---> https://bisnessurirumah.com/scxc

p/s- sekarang dah 1USD = RM4.5 😉. Still ok!

p/s/s-yang mana dok peram USD tu.. dah boleh wd lah tu kan..hehhehe
Hi gais... 😍

SD ada siapkan 1 post khas untuk korang yang serius nak buat sale lebih di ebay melalui cara repeat buyer ni.

Here we go..

Baca kat sini ye 👇

https://bisnessurirumah.com/ebay/cara-dapatkan-repeat-buyer-di-ebay/
Hati-hati gais... jangan main listing je tau...

Karang tak pasal-pasal item kena remove dan dapat cuti dari ebay.

Korang kena tau barang apa yang boleh jual dan tak boleh di ebay.

Baca kat sini ye - https://bisnessurirumah.com/ebay/barang-yang-tak-boleh-jual-di-ebay/
👇
Rasa susah nak buat sale di ebay?

Nah.., Sis Dila ada sharekan kat sini 4 cara untuk newbie buat sale.

---> https://bisnessurirumah.com/ebay/cara-seller-baru-buat-sale-di-ebay/

Siapa yang dah baca sila komen 'done' ye
Assalamualaikum...

Sis Dila doakan korang semua sentiasa sihat walafiat dan dalam RahmatNya.

Hari ni SD ada buat research sket... dan nak share saru benda lah dengan korang.

Semoga dapat bantu korang dan bagi manfaat untuk semua.
Sis Dila tengok ramai juga seller Malaysia yang jual item yang sememangnya sentiasa dapat sambutan kat ebay ni.

Mat salleh memang suka benda-benda yang natural macam ni.

Dan setiap seller jual dengan cara yang berbeza lah.

Tapi seller ni dia bijak... dia siap mention bilangan uncang tu. Bagi nampak banyak. 😍

Kebiasaan seller mention 1 box sahaja.

Dan lagi tambah bijak bila dia mention sesiap dalam tajuk tu ada free gift.

Dalam gamabr pun dia letak sekali gambar free gift tu.

Dan lagi syok... kalau free gift tu pun boleh percepatkan lagi selesaikan masalah prospek tu.

Sis Dila cek kat sini harga barang ni baru RM48.99 untuk 55 sachet.

Ha.. yang free tu, korang racun lah sebagai free gift lagi..

So dah ada 2 free gift kat situ.

Ingat, kedai yang offer lagi banyak benefit, kedai tu lah yang ramai orang tumpu. Depa siap promote lagi ke kengkawan.

So apa lagi? Cepat lah gi skodeng
Siapa yang nampak ada teknik-teknik best yang SD share kat sini, sila komen 'saya mesti cuba'

😉