🇷🇸 Бела Пчела
264 subscribers
1.43K photos
638 videos
8 files
1.61K links
Download Telegram
На данашњи дан 1924. године рођен је Владимир Шипчић - Соко са Дурмитора и последњи Краљев војник у Отаџбини који након завршетка Другог светског рата комунистима није давао мира и на сваком ћошку је исмевао тадашње службе које му нису могле ући у траг.

Био је припадник Фочанске Четничке бригаде којој је приступио са само 17 година. Како један од најмлађих, исто тако је био и један од најхрабријих бораца те је 1943. постао и најмлађи официр у Четничким одредима. Борио се против усташа, а потом остатак свог живота посветио је борби против комуноусташких власти.

Своме народу никада ништа нажао није учинио па је из тог разлога постао народна легенда и оличење правде и слободе. Разлог за страх имали су само они који су имали повезаност са комунистичком влашћу.

Ко то има тврде очи,
Тару воду да прескочи?
Прескочи је једно вече
Шипчић Владо и утече!


🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Slava Ti i Milost Dragi Sveti Vasilije Ostroski ! Moli Boga za nas gresne !

https://youtu.be/r_euKF4_hbg?si=dCmDggWsKX-2r-nQ
Forwarded from Code 17
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 У Белорусији су снимали филм о Другом светском рату ... деда излетео да убије Немца.

http://t.me/code17tv
Forwarded from Code 17
🟥 Nisi jedini Rakita.
Ima nas još jedno barem 4 miliona koji misle kao ti.

http://t.me/code17tv
Forwarded from ТВ СВЕТЛО (Ristić)
„Кад се патријарх на Косово врати“

Како ствари стоје, врховни српски поп ће се на Косово вратити кад и војска – судњег дана. У међувремену, можда би помогло да што пре довуче врховног католичког попа у Србију и да му се наљубе скута, па да сви заједно скокну до Метохије и доврше процес покатоличења српске православне баштине на АП КиМ. Кад је „Томос“ могао за МПЦ, зашто не би могао и за „Косову“?



Загреб и ја се волимо јавно, Оскар и ја волимо се бајно, папа и ја се волимо тајно, а Курта и ја волимо се на одложено. Тако отприлике стоје ствари. Јасеновци ће се смањивати, Сребренице увећавати, „Томоси“ умножавати, Курта и Мурта ће по „Нобела“, а нашег врховног попа вратише са Мердара. Изгледа да са задњег седишта није прочитао „дисклејмер“, али је зато добро разумео „одбијеницу“ коју су добили и осталих седморица величанствених.

Ко то није радио свој посао? Јетиш Јашари, или Дејан Павићевић? Емануел Жиофре? Марко Ђурић? Или су можда баш радили, предано, на независности? Јашари сигурно.

У Резолуцији 1244 СБ УН, јасно пише да на административним прелазима треба да буду само снаге УНМИК-а и КФОР-а, евентуално и ЕУЛЕКС-а. Нажалост, захваљујући „Борковим“ споразумима и потоњим „Бриселским“ споразумом и пратећим документима, на административним прелазима су се одомаћиле структуре НДК-независне државе Косово. Србија се обавезала да ће њени државни представници на „Косову“ моћи да уђу само у складу са уговореним улазно-излазним процедурама. Да упростим, Јашари и Павићевић преко канцеларија ЕУ на „Косови“ и у Србији, размене обавештења о посети и онда сачекају повратно одобрење, или неодобрење посете, о чему у року од 48 сати у суштини одлучују Владе „Косове“ и Србије (читај амбасадори Америке, онај доле и овај горе). Посете се могу забранити из процедуралних разлога, али и без образложења. Тако су од Куртија...

https://srbin.info/pocetna/aktuelno/kad-se-patrijarh-na-kosovo-vrati/
Forwarded from Arno Gujon
Неизмерно је задовољство помоћи обнову сваке српске светиње на Косову и Метохији, али урадити то у Призрену је заиста велики благослов и част.
"... син ми погибе пр­ед мојим очима и немадох када да му бар камен више главе ста­вим. Заједно са митраљезом од кога се није одвајао, италијанском “бре­д­о­м­“, Воја је сахрањен на ушћу једног поточића у ре­ку Пра­чу, у пра­вцу који води од воденице и моста..."

Речи Драже Михајловића, након погибије његовог сина у бици на Зеленгори, која је завршена на данашњи дан 1945. потпуним поразом ЈВуО од стране партизанских јединица.
Тиме је окончана свака нада за обнову краљевине, а победа комуниста у Југославији запечаћена и потпуна.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🥳Браво! Влада Грузије је одбила да се састане са контингентом европских преговарача.

☎️Да би се „деескалирала ситуација“, у Тбилиси су допутовали шефови спољнополитичких одбора парламената Немачке, Пољске, Чешке, Летоније, Литваније и Естоније.

⛔️Међутим, нису их прихватили ни парламент ни Влада која подржава „активисте” Европљана
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇮🇱🇵🇸 На видео снимку који је поносно поставио Израелски батаљон у Гази, види се како се дрон шаље у џамију у Гази да је скенира, потврђујући да нема никога унутра, указујући да нема претњи. Након тога, видео приказује детонацију џамије.

🔹Други снимак на сличан начин приказује детонацију школе и околних зграда.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
♥️ Маргарита Симоњан, главна уредница медијске групе „Русија севодња”, чији је део и Спутњик, коментарисала је атентат на словачког премијера Роберта Фица.

⚫️@sputniksrbija | Вести | Odysee | X | TikTok⚫️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
По чему је познат словачки премијер Роберт Фицо на којег је извршен атентат:

📍 Још у априлу 2023. године, као лидер парламентарне опозиције, најавио је да жели да обустави испоруке оружја Украјини;

📍 У новембру 2023. словачка влада је блокирала републичку доделу новог пакета војне помоћи Украјини у вредности од 40,3 милиона евра;

📍 Обећао је да Словачка неће подржати молбу Украјине за чланство у НАТО, јер је то „највећа глупост“;

📍 Фицо је изјавио да земља више неће слати војну помоћ Кијеву из складишта словачких оружаних снага;

📍 По његовом мишљењу, западна војна помоћ Украјини нема смисла и само доводи до повећања броја жртава сукоба;

📍 Он сматра да антируске санкције „негативно утичу на становнике Словачке“;

📍 Политичар је нагласио да одбацује идеју да Русија не треба да постоји: „Била је, јесте и биће”.

💬 „Русија није заинтересована за трећи светски рат, а сукоб у Украјини је могао да буде угашен на самом почетку, али је неко рекао Украјинцима да то не треба да се ради”, говорио је Фицо.

⚫️@sputniksrbija | Вести | Odysee | X | TikTok⚫️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Dejan Beric
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🇷🇺 🇨🇳 Владимира Путина у Пекингу дочекују на највишем владином нивоу.

Подсетник: Блинкена је дочекао домар аеродрома


😘 ДЕКИ на 🌐 Телеграму 🌐 Јутубу 🌐РуТубу
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Code 17
🔴 UPRAVO

Peru doneo zakon po kome se transrodne osobe klasifikuju kao mentalno bolesne.

http://t.me/code17tv