Azizan Osman (Official)
โœ”
85.8K subscribers
6.22K photos
2.43K videos
7 files
4.93K links
The official account for Datuk Wira Dr Azizan Osman | Business Growth Mentor | Entrepreneur | Investor

Passionate About Helping People To Start, Grow & Expand Their Business

https://instagram.com/azizanosman_official
https://www.facebook.com/azizanosman
Download Telegram
Dalam metamorfosis rama-rama, tugas ulat adalah untuk mengambil makanan sebanyak mungkin dan mengeluarkan apa sahaja yang tidak berguna.

Usahawan pula menghadam semua maklumat yang ada pada peringkat awal dan mengabaikan yang tidak relevan.

Apabila ulat mempunyai semua protein yang diperlukan untuk membina rama-rama, ia bersedia untuk membentuk kepompong dan mula mencerna protein.

Ini juga satu permulaan bagi peniaga menyusun maklumat dan ilmu yang mereka ada dan mula merancang
tindakan mereka hingga selesai.

Sekarang, anda dah faham apa kaitan metamorfosis rama-rama dan juga perjalanan kejayaan usahawan?

#BMB
#AzizanOsman
#TeamRichWorks
#BusinessMetamorphosisBootcamp
Eh, dah habis program Business Metamorphosis Bootcamp selama 3 hari.

Bila berada di sini, rasa sekejap je masa berlalu.

Jika nak berjaya, mulakan dari sekarang. Lagi lambat anda bermula, lagi lambatlah untuk anda berjaya.

Anda nak dibimbing dan berjaya dalam bisnes?

>> https://fb.watch/eLg1Zv6ZTK/

#BMB
#AzizanOsman
#TeamRichWorks
#BusinessMetamorphosisBootcamp
Azizan Osman (Official)
Photo
Berakhirnya Business Metamorphosis Bootcamp (BMB), program baru RichWorks dan selepas 3 hari kita berkampung siang malam, kita berjaya gegarkan otak kita, jiwa kita dan Setia City Convention Centre (SCCC) ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Saya hanya seorang hamba Allah yang menunaikan kewajipan saya sebagai guru dan mentor anda untuk berkongsi ilmu Bangkit Bina Bisnes Berjaya demi semua anak murid dan bangsa saya.

Apa yang penting adalah tindakan kita selepas ini dan bagaimana kita sama-sama boleh buat persediaan awal dengan ilmu Transformasi Metamorphosis Bisnes. Kita bakal hadapi cabaran ekonomi yang dahsyat. Biar kita bersedia kali ini dengan ilmu yang Allah SWT telah lorongkan kepada kita supaya kita berupaya membantu lebih ramai orang bila krisis berlaku.

Allah SWT lebih tahu, kita yang perlu bertindak dengan ilmu yang ada.

Terima Kasih kepada semua yang menjayakan BMB ini terutamanya usahawan dan anak didik saya dari ahli Titanium Premier, Circle, SPIRE dan EliteX dalam bimbingan Mentorship atas komitmen anda yang super amazing.

Sempena 10 Muharram 1444H ini, saya bersama Team RichWorks doakan Allah SWT lorongkan yang terbaik untuk anda semua, anak didik yang saya sayang untuk bangkit bisnes dan berjaya di dunia dan di akhirat.

Aamin Ya Rabb ๐Ÿคฒ๐Ÿป
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
๐——๐—ผ๐—ฎ ๐—ž๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ธ๐—ฎ ๐——๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ถ ๐—›๐˜‚๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด

: ุงูŽู„ู„ู‘ูฐู‡ูู…ู‘ูŽ ุงูƒู’ููู†ููŠ ุจูุญูŽู„ูŽุงู„ููƒูŽ ุนูŽู†ู’ ุญูŽุฑูŽุงู…ููƒูŽุŒ ูˆูŽุงุบู’ู†ูู†ููŠ ุจูููŽุถู„ููƒูŽ ุนูŽู…ู‘ูŽู†ู’ ุณููˆูŽุงูƒูŽ

Dari Ali radhiallahu โ€˜anhu bahawasa ada seorang budak mukatab (budak yang melakukan perjanjian dengan tuannya untuk menebus dirinya) telah datang kepadanya lantas berkata:

โ€œAku sudah tidak mampu lagi menebus diriku. Kerana itu, bantulah aku.โ€ Maka Ali. RA menjawab: โ€œMahukah aku ajari engkau doa yang pernah diajarkan oleh Nabi sallallahu โ€˜alaihi wasallam kepadaku, yang sekiranya engkau memiliki hutang sebesar gunung sekalipun, pasti Allah Subhanahu wataโ€™ala akan membantu membayarnya?โ€ Beliau melanjutkan: โ€œAjarkanlah:

ุงูŽู„ู„ู‘ูฐู‡ูู…ู‘ูŽ ุงูƒู’ููู†ููŠ ุจูุญูŽู„ูŽุงู„ููƒูŽ ุนูŽู†ู’ ุญูŽุฑูŽุงู…ููƒูŽุŒ ูˆูŽุงุบู’ู†ูู†ููŠ ุจูููŽุถู„ููƒูŽ ุนูŽู…ู‘ูŽู†ู’ ุณููˆูŽุงูƒูŽ
โ€œYa Allah, cukupkanlah aku dengan rezeki-Mu yang halal (hingga aku terhindar) dari yang haram. Cukupkanlah aku dengan kurnian-Mu (hingga aku tidak perlu meminta2) kepada selain-Mu.โ€

(HR Tirmidzi 3563)

#AzizanOsman
#TeamRichWorks
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Dalam dunia ni tak ada benda yang sempurna. Tapi you boleh perbaiki diri you.

Belajar upgrade diri you untuk menjadi lebih baik dan hampir sempurna.

Tag rakan you yang mungkin nak dengarkan tips ini.

www.BinaBisnesBerjaya.com

#AzizanOsman
#SpontanAzizan
#BangsaUsahawan
#BangkitBisnesDariKrisis
#SatuMisiBantuTheNation
Live stream scheduled for
Live stream started
Ingat kata-kata Datuk Wira Dr Azizan Osman semalam?

Orang yang awal adalah orang yang luar biasa. Anda yang tentukan kejayaan anda dan anda juga yang tentukan masa depan anda.

Jom recap program 3 hari Business Metamorphosis Bootcamp!

>> https://fb.watch/eM5bh802lC/

#TeamRichWorks
Live stream finished (27 minutes)
Beliau mula berjinak-jinak dalam perniagaan sejak kecil. Macam-macam pernah dijual, daripada jual air mineral tepi jalan sehingga jual bunga di tepi longkang.

Berniaga tak pernah mudah. Beliau pernah melalui pengalaman pahit ditipu ratusan ribu ringgit ketika mahu menjual pakaian kurta.

Bermula dengan modal perniagaan yang tidak besar, bagaimana MommyHana kini mampu menjadi pilihan ibu-ibu yang mempunyai anak kecil?

Semuanya terjawab dalam - The Titan Edisi ke Sembilan Belas khas buat anda.

Richworks.com/thetitan

#TheTitan
#AzizanOsman
#SatuMisiBantuTheNation
#LetsMakeMalaysiaGreatAgain