Apadilangit
2.69K subscribers
1.78K photos
95 videos
3 files
1.1K links
Apadilangit, also known as Universe Awareness Malaysia organization popularizing astronomy, space science and space apps in Malaysia.
Website: https://apadilangit.com
Group Chat: https://t.me/ApadilangitClan
Download Telegram
Apadilangit pinned a photo
Selamat Mengundi Pilihan Raya ke-15, Rakyat Malaysia ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Selamat menjalankan tanggungjawab kepada negara. Jaga diri dan patuhi SOP okay!

Like & Follow Media Sosial Apadilangit

โœจ https://linktr.ee/apadilangit โœจ
๐Š๐€๐๐€๐‹ ๐€๐๐†๐Š๐€๐’๐€ ๐Ž๐‘๐ˆ๐Ž๐ ๐Œ๐„๐๐†๐‡๐€๐Œ๐๐ˆ๐‘๐ˆ ๐๐„๐‘๐Œ๐”๐Š๐€๐€๐ ๐๐”๐‹๐€๐ ๐‡๐€๐‘๐ˆ ๐ˆ๐๐ˆ ๐Ÿ“ข

Jom bersama kami sembang santai dalam
๐Ÿš€๐˜ผ๐™‹๐˜ผ ๐˜ฟ๐™„ ๐™‡๐˜ผ๐™๐™‰๐˜พ๐™ƒ๐™‹๐˜ผ๐˜ฟ๐Ÿš€
untuk menyaksikan kapal angkasa Orion menghampiri permukaan Bulan. Hari ini merupakan hari KELIMA misi ARTEMIS 1 sejak dilancarkan pada 16 November yang lepas.

๐Ÿ—“๏ธHari: Isnin
๐Ÿ“…Tarikh: 21 November 2022
๐Ÿ•ฅMasa: 8:15 malam
๐Ÿ’ปLokasi: FB Live & Youtube Live Apadilangit

Jom daftarkan anak-anak anda ke Space Camp bertemakan Artemis pada cuti sekolah akan datang.
๐Ÿ‘‰https://bit.ly/SpaceCampADL

Like & Follow Media Sosial Apadilangit
โœจhttps://linktr.ee/apadilangitโœจ
๐—ช๐—”๐—›, ๐— ๐—”๐—ก๐—จ๐—ฆ๐—œ๐—” ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—๐—”๐—ฌ๐—” ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—”๐— ๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—•๐—จ๐— ๐—œ ๐——๐—”๐—ฅ๐—œ ๐—”๐—ก๐—–๐—”๐— ๐—”๐—ก ๐—›๐—˜๐—ก๐—ง๐—”๐— ๐—”๐—ก ๐—”๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ข๐—œ๐—— ๐—ฌ๐—”๐—ก๐—š ๐—•๐—ข๐—Ÿ๐—˜๐—› ๐— ๐—˜๐—ก๐—š๐—›๐—”๐—ก๐—–๐—จ๐—ฅ๐—ž๐—”๐—ก ๐—•๐—จ๐— ๐—œ?๐ŸŒโ˜„๏ธ

๐—๐—ข๐—  ๐—ฆ๐—˜๐— ๐—จ๐—” ๐—ž๐—œ๐—ง๐—” ๐—๐—”๐——๐—œ ๐—›๐—˜๐—ฅ๐—ข ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—”๐— ๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—•๐—จ๐— ๐—œ!!๐ŸŒ๐Ÿฆธ๐Ÿปโ€โ™‚๏ธโœจ

๐—ฃ๐—˜๐—Ÿ๐—จ๐—”๐—ก๐—š ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—”๐—ž๐—›๐—œ๐—ฅ ๐—”๐—ก๐——๐—” ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—๐—”๐——๐—œ ๐—”๐——๐—œ๐—ช๐—œ๐—ฅ๐—” ๐—•๐—จ๐— ๐—œ!

Jomm daftarkan anak anda ke Kem Angkasa Cilik bertemakan MISI DART ini!

Pilih tarikh yang sesuai dengan anda:
๐Ÿ—“ 26 November 2022 (Sabtu)
๐Ÿ—“ 27 November 2022 (Ahad)

Pilih Sesi Bahasa:
๐Ÿ”ท Bahasa Inggeris: 10:00 am - 11:30am
๐Ÿ”ท Bahasa Melayu: 12:00 pm - 1:30pm

๐Ÿ’ฐ Yuran Penyertaan: RM 25 (Seorang)
๐Ÿ“œ E-sijil akan diberikan
๐ŸŽฅ Platform: Google Meet

Daftar SEKARANG di sini:
https://apadilangitacademy.onpay.my/order/form/kacdart
https://apadilangitacademy.onpay.my/order/form/kacdart
https://apadilangitacademy.onpay.my/order/form/kacdart

Like & Follow Media Sosial Apadilangit

โœจ https://linktr.ee/apadilangit โœจ
Apadilangit pinned a photo
Tahniah diucapkan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim di atas pelantikan sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-10.

๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Semoga Malaysia ke arah yang lebih stabil, aman, makmur & sejahtera.

Like & Follow Media Sosial Apadilangit

โœจ https://linktr.ee/apadilangit โœจ
Apadilangit pinned Deleted message
๐Ÿฅณ ๐—ง๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ ๐—ฐ๐˜‚๐˜๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€?

๐Ÿš€ ๐—ก๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐—–๐—ฎ๐—บ๐—ฝ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ถ๐˜€๐—ถ ๐—”๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚-๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚ ๐—ป๐—ถ?

๐ŸŒ• ๐—๐—ผ๐—บ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ถ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐˜๐—ฒ๐—ฎ๐—บ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ธ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ถ ๐—•๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป!

Panggilan untuk adik-adik sekitar berumur 7 - 13 tahun!!!

Sertai ๐€๐๐€๐ƒ๐ˆ๐‹๐€๐๐†๐ˆ๐“ ๐’๐๐€๐‚๐„ ๐‚๐€๐Œ๐ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ!!!
๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฎ ๐—š๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐—”๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€ ๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Peserta akan diberikan tugasan membina roket,๐Ÿš€ mendarat di bulan, ๐ŸŒ™meneroka bulan dan angkasa serta membina model penempatan manusia๐Ÿ  di bulan.

Peserta Misi Space Camp juga akan didedahkan bagaimana untuk:
1. Berfikir dengan kritis
2. Kreatif
3. Berkolaborasi bersama team
4. Membentuk sifat kepimpinan
โœจHebat kanโœจ!

Temui kami secara ๐—™๐—œ๐—ญ๐—œ๐—ž๐—”๐—Ÿ pada Cuti Sekolah Bulan Disember 2022!!!

Butiran program di
Zon Tengah :
๐Ÿ“š Lokasi : Perpustakaan Sultan Abdul Samad, UPM, Serdang.
๐Ÿ“† Tarikh : 17 & 18 Disember 2022
โ˜€๏ธ Hari : Sabtu & Ahad
โŒš๏ธMasa :
Hari Pertama : 8:30 pagi - 10:00 malam
Hari Kedua : 8:30 pagi - 4:30 petang
๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ9ฬถ0ฬถ ฬถpฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 165 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 155 per pelajar (Anak Staf)
______________________________
Zon Selatan :
๐Ÿซ Lokasi : Fakulti Alam Bina dan Ukur,
Universiti Teknologi Malaysia,
Johor Bahru, Johor
๐Ÿ“† Tarikh : 23 & 24 Disember 2022
โŒš๏ธMasa :
Hari Pertama : 8:00 pagi - 10:00 malam@
Hari Kedua : 8:30 pagi - 4:30 petang
๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ9ฬถ0ฬถ ฬถpฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 165 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 155 per pelajar (Anak Staf)

___________________
Zon Tengah :
๐Ÿซ Lokasi : Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam
๐Ÿ“† Tarikh : 21 & 22 Disember 2022 (Rabu & Khamis)
โŒš๏ธMasa :
Hari Pertama : 8:00 pagi - 4:30 petang
Hari Kedua : 8:30 pagi - 4:30 petang

๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ70pฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 145 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 135 per pelajar (Anak Staf)

๐Ÿฝ Makanan disediakan!
๐Ÿ“œ E-Sijil disediakan
๐Ÿ”นProgram dalam Dwi-Bahasa

Antara pengisian program:
1๏ธโƒฃ๐’๐ฉ๐š๐œ๐ž ๐„๐ฑ๐ฉ๐ฅ๐จ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง & ๐‚๐š๐ซ๐ž๐ž๐ซ ๐Ÿ’ผ
Jom explore angkasa, bina roket dan lancarkan!!!๐Ÿš€

2๏ธโƒฃ๐‹๐š๐ง๐๐ข๐ง๐  ๐จ๐ง ๐ญ๐ก๐ž ๐Œ๐จ๐จ๐ง ๐ŸŒ•
Bersedia, kru! Jom mendarat di Bulan.

3๏ธโƒฃ๐€๐ง๐š๐ฅ๐ฒ๐ฌ๐ข๐ง๐  ๐‹๐ฎ๐ง๐š๐ซ ๐’๐ฎ๐ซ๐Ÿ๐š๐œ๐ž๐Ÿ—บ
Dah selamat mendarat di Bulan? Jom kenal pasti kawah-kawah di Bulan!๐Ÿ“

4๏ธโƒฃ๐’๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐š๐ซ ๐๐š๐ฏ๐ข๐ ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง๐Ÿ”ญ
Jom kita tengok bintang-bintang pulak.๐ŸŒŒ

5๏ธโƒฃ๐‹๐ฎ๐ง๐š๐ซ ๐๐š๐ฌ๐ž ๐‚๐š๐ฆ๐ฉ ๐Ÿก
Haa, nak menetap di Bulan? Apa yang kita perlu ready?

Daftar SEKARANG! Tempat adalah TERHAD!
https://apadilangit.com/SpaceCamp/
https://apadilangit.com/SpaceCamp/
https://apadilangit.com/SpaceCamp/

Like & Follow Media Sosial Apadilangit

โœจ https://linktr.ee/apadilangit โœจ
๐—ก๐—”๐—ฆ๐—” ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ฃ๐—จ๐—ง๐—จ๐—ฆ ๐—›๐—จ๐—•๐—จ๐—ก๐—š๐—”๐—ก ๐——๐—˜๐—ก๐—š๐—”๐—ก ๐—ž๐—”๐—ฃ๐—”๐—Ÿ ๐—”๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ฆ๐—” ๐—ข๐—ฅ๐—œ๐—ข๐—ก ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—”๐— ๐—” ๐Ÿฐ๐Ÿณ ๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง??? ๐Ÿ˜ฑ

Macam-macam boleh berlaku dalam masa 47 minit di angkasa! Kejadian ini berlaku pada pagi hari rabu lepas, (23 Nov) di mana NASA telah terputus hubungan dengan kapal Angkasa Orion ketika Misi Artemis I.

Awalnya, misi ini berjalan dengan baik sejak dilancarkan namun tiba-tiba pengawal misi tidak menerima sebarang isyarat daripada Orion pada jam 1:09 AM EST (0609 GMT).

Tapi jangan risau, sekarang keadaan telah kembali terkawal semula. Setelah berjaya menghubungi kapal angkasa Orion semula, ternyata kapal angkasa ini masih berada dalam keadaan baik dan berfungsi dengan baik. Fuhh.. legaa๐Ÿ˜ฎโ€๐Ÿ’จ

Punca perkara ini berlaku masih menjadi tanda tanya dan masih dalam siasatan pihak NASA. ๐Ÿง

Tak sabar rasanya nak tunggu manusia boleh menetap di Bulan tak lama lagi kan?

Jom semua bersiap sedia menetap di Bulan dengan membina Generasi Artemis Malaysia bersama Apadilangit! ๐Ÿš€๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Jom Join Space Camp bertemakan Misi Artemis pada cuti sekolah ini!

DAFTAR SEGERA!! ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
https://apadilangit.com/SpaceCamp/

Like & Follow Media Sosial Apadilangit!

โœจhttps://linktr.ee/apadilangitโœจ
Apadilangit pinned ยซ๐Ÿฅณ ๐—ง๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ ๐—ฐ๐˜‚๐˜๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€? ๐Ÿš€ ๐—ก๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ผ๐—ถ๐—ป ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐—–๐—ฎ๐—บ๐—ฝ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ถ๐˜€๐—ถ ๐—”๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚-๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚ ๐—ป๐—ถ? ๐ŸŒ• ๐—๐—ผ๐—บ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ถ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ถ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐˜๐—ฒ๐—ฎ๐—บ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ธ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ถ ๐—•๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป! Panggilan untuk adikโ€ฆยป
๐“๐„๐‘๐Š๐ˆ๐๐ˆ ๐“๐„๐๐“๐€๐๐† ๐Œ๐ˆ๐’๐ˆ ๐€๐‘๐“๐„๐Œ๐ˆ๐’ ๐ˆ: ๐๐€๐’๐€ ๐“๐„๐‹๐€๐‡ ๐Œ๐„๐๐†๐„๐‹๐”๐€๐‘๐Š๐€๐ ๐‘๐€๐Š๐€๐Œ๐€๐ ๐Œ๐„๐๐€๐Š๐‰๐”๐๐Š๐€๐ ๐ƒ๐€๐‘๐ˆ๐๐€๐ƒ๐€ ๐Š๐€๐๐€๐‹ ๐€๐๐†๐Š๐€๐’๐€ ๐Ž๐‘๐ˆ๐Ž๐!

Rakaman indah ini diambil pada hari ke-9 Kapal angkasa Orion terbang ke Bulan. Kapal angkasa ini berjaya menangkap imej seolah melihat ke belakang Bulan daripada salah sebuah kamera yang diletakkan pada salah sebuah sayap solar pada kapal angkasa tersebut. ๐Ÿ“ธ

Kamera ini juga berjaya merakamkan imej mempersonakan bumi terbenam di belakang Bulan!

Wah, selama ni kita hanya dapat lihat bulan terbenam tapi kali ini, kita dapat melihat imej Bumi kita yang terbenam! ๐ŸŒ

Indahnyaa ciptaan Tuhan๐Ÿ˜โœจ

Banyak perubahan yang berlaku pada permukaan Bulan sejak 50 Tahun yang lalu!

Wah, pasti banyak lagi yang perlu kita kaji dan teroka untuk tinggal di Bulan tak lama lagi!

Apa tunggu lagi? Jom semua kita siap sedia untuk menetap di Bulan dengan membina Generasi Artemis Malaysia bersama Apadilangit! ๐Ÿš€๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Daftarkan anak-anak anda ke Space Camp bertemakan Misi Artemis pada cuti sekolah ini!

TEMPAT TERHAD! DAFTAR SEKARANG๐Ÿ‘‡๐Ÿป
https://apadilangit.com/SpaceCamp/

Credit: NASA Johnson Space Centre/ NASA TV

Sumber:
Tavi Technical Space
https://youtu.be/OedzBr9g72k

Like & Follow Media Sosial Apadilangit!

โœจhttps://linktr.ee/apadilangitโœจ

#ProgramCutiSekolah #KemAngkasa #Kemcutisekolah #artemis #apadilangit #apadilangiteducation #stemlearning
๐๐„๐‘๐ˆ๐“๐€ ๐“๐„๐‘๐Š๐ˆ๐๐ˆ : ๐๐„๐‘๐“๐€๐Œ๐€ ๐Š๐€๐‹๐ˆ ๐ƒ๐€๐‹๐€๐Œ ๐’๐„๐‰๐€๐‘๐€๐‡ ๐Š๐€๐๐€๐‹ ๐€๐๐†๐Š๐€๐’๐€, ๐Ž๐‘๐ˆ๐Ž๐ ๐“๐„๐‹๐€๐‡ ๐’๐€๐Œ๐๐€๐ˆ ๐‰๐€๐‘๐€๐Š ๐๐€๐‹๐ˆ๐๐† ๐‰๐€๐”๐‡ ๐ƒ๐€๐‘๐ˆ ๐๐”๐Œ๐ˆ!

Pada Hari ke-13, Kapal angkasa Orion dalam Misi Artemis I telah sampai di jarak paling jauh dari Bumi dibandingkan dengan kapal angkasa yang pernah dibina manusia sebelum ini!

Kapal angkasa yang dibina untuk manusia melakukan Misi penerokaan angkasa lepas dan Bulan ini telah memecahkan rekod jarak terjauh kapal angkasa pernah sampai, melebihi jarak Misi Apollo pernah sampai dulu!

Rekod Sebelum ini:
๐Ÿฐ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐Ÿญ๐Ÿณ๐Ÿญ ๐—ธ๐—บ

Rekod Baru Orion:
๐Ÿฐ๐Ÿฏ๐Ÿฎ ๐Ÿญ๐Ÿต๐Ÿฑ ๐—ธ๐—บ

Wah, mengagumkan!!!๐Ÿ˜ฑโœจ

Ini adalah antara pencapaian paling cemerlang pernah dilakukan dalam sejarah penerokaan angkasa lepas!

Jadi, untuk terus meneroka angkasa lepas demi kebaikan generasi akan datang, kita perlu membina generasi Artemis mulai dari sekarang!

Jom bina generasi Artemis Malaysia bersama Apadilangit dengan daftarkan anak-anak anda ke Space Camp pada cuti sekolah ini!๐Ÿš€๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Anak-anak akan rasai pengalaman menjadi peneroka angkasa menuju ke Bulan!๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿš€

๐™๐™€๐™ˆ๐™‹๐˜ผ๐™ ๐˜ผ๐˜ฟ๐˜ผ๐™‡๐˜ผ๐™ƒ ๐™๐™€๐™๐™ƒ๐˜ผ๐˜ฟ!
๐™…๐™Š๐™ˆ ๐˜ฟ๐˜ผ๐™๐™๐˜ผ๐™ ๐™Ž๐™€๐™†๐˜ผ๐™๐˜ผ๐™‰๐™‚๐Ÿ‘‡๐Ÿป
https://apadilangit.com/SpaceCamp/

Credit:
NASA

Like & Follow Media Sosial Apadilangit!

โœจhttps://linktr.ee/apadilangitโœจ

#ProgramCutiSekolah #KemAngkasa #KemAngkasaCilik #Apadilangit #Apadilangiteducation #stemlearning #Artemis
๐€๐๐€๐ƒ๐ˆ๐‹๐€๐๐†๐ˆ๐“ ๐’๐๐€๐‚๐„ ๐‚๐€๐Œ๐ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ!!!
๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฎ ๐—š๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐—”๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€ ๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Panggilan untuk anak-anak anda yang berumur 7 - 13 tahun!!! Jom sertai kami secara ๐—™๐—œ๐—ญ๐—œ๐—ž๐—”๐—Ÿ pada Cuti Sekolah Bulan Disember 2022 ini !!!

Butiran program di
Zon Tengah :
๐Ÿ“š Lokasi : Perpustakaan Sultan Abdul Samad, UPM, Serdang.
๐Ÿ“† Tarikh : 17 & 18 Disember 2022
โ˜€๏ธ Hari : Sabtu & Ahad
โŒš๏ธMasa :
Hari Pertama : 8:30 pagi - 10:00 malam
Hari Kedua : 8:30 pagi - 4:30 petang

๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ9ฬถ0ฬถ ฬถpฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 165 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 155 per pelajar (Anak Staf)
__________________________

Zon Selatan :
๐Ÿซ Lokasi : Fakulti Alam Bina dan Ukur,
Universiti Teknologi Malaysia,
Johor Bahru, Johor
๐Ÿ“† Tarikh : 23 & 24 Disember 2022
โ˜€๏ธ Hari : Jumaat & Sabtu
โŒš๏ธ Masa :
Hari Pertama : 8:00 pagi - 10:00 malam
Hari Kedua : 8:30 pagi - 4:30 petang

๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ9ฬถ0ฬถ ฬถpฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 165 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 155 per pelajar (Anak Staf)
_______________

Zon Tengah :
๐Ÿซ Lokasi : Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam
๐Ÿ“† Tarikh : 20 & 21 Disember 2022
โ˜€๏ธ Hari : Selasa & Rabu
โŒš๏ธMasa :
Hari Pertama : 9:00 pagi - 4:30 petang
Hari Kedua : 9:00 pagi - 4:30 petang
(*Makan Malam tidak disediakan)

๐ŸงงYuran HARGA PROMOSI!!!
RฬถMฬถ ฬถ1ฬถ70pฬถeฬถrฬถ ฬถpฬถeฬถlฬถaฬถjฬถaฬถrฬถ ฬถ(ฬถPฬถeฬถnฬถdฬถaฬถfฬถtฬถaฬถrฬถaฬถnฬถ ฬถlฬถeฬถwฬถaฬถtฬถ)ฬถ
RM 145 per pelajar (Pendaftaran terawal sehingga 11 Disember 2022)
RM 135 per pelajar (Anak Staf)

๐Ÿฝ Makanan disediakan!
๐Ÿ“œ Sijil disediakan
๐Ÿ”นProgram dalam Dwi-Bahasa

Antara pengisian program:
1๏ธโƒฃ๐’๐ฉ๐š๐œ๐ž ๐„๐ฑ๐ฉ๐ฅ๐จ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง & ๐‚๐š๐ซ๐ž๐ž๐ซ ๐Ÿ’ผ
2๏ธโƒฃ๐‹๐š๐ง๐๐ข๐ง๐  ๐จ๐ง ๐ญ๐ก๐ž ๐Œ๐จ๐จ๐ง ๐ŸŒ•
3๏ธโƒฃ๐€๐ง๐š๐ฅ๐ฒ๐ฌ๐ข๐ง๐  ๐‹๐ฎ๐ง๐š๐ซ ๐’๐ฎ๐ซ๐Ÿ๐š๐œ๐ž๐Ÿ—บ
4๏ธโƒฃ๐’๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐š๐ซ ๐๐š๐ฏ๐ข๐ ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง๐Ÿ”ญ
5๏ธโƒฃ๐‹๐ฎ๐ง๐š๐ซ ๐๐š๐ฌ๐ž ๐‚๐š๐ฆ๐ฉ ๐Ÿก

Peserta akan diberikan tugasan membina roket,๐Ÿš€ mendarat di bulan, ๐ŸŒ™meneroka bulan dan angkasa serta membina model penempatan manusia๐Ÿ  di bulan.

Daftar SEKARANG! Tempat adalah TERHAD!
https://apadilangit.com/SpaceCamp/
https://apadilangit.com/SpaceCamp/
https://apadilangit.com/SpaceCamp/
Apadilangit pinned ยซ๐€๐๐€๐ƒ๐ˆ๐‹๐€๐๐†๐ˆ๐“ ๐’๐๐€๐‚๐„ ๐‚๐€๐Œ๐ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ!!! ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฎ ๐—š๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ถ ๐—”๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€ ๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Panggilan untuk anak-anak anda yang berumur 7 - 13 tahun!!! Jom sertai kami secara ๐—™๐—œ๐—ญ๐—œ๐—ž๐—”๐—Ÿ pada Cuti Sekolah Bulan Disember 2022 ini !!! Butiran program di Zon Tengah : ๐Ÿ“š Lokasi : Perpustakaanโ€ฆยป
๐ŸฅฐSelamat Menyambut Hari OKU Sedunia๐Ÿฅฐ

"Able doesn't mean enabled, disabled doesn't mean less able."
Layan manusia sama rata, buka pintu, pecahkan halangan, dan jadikan Malaysia, masyarakat lebih prihatin.

Apadilangit sentiasa prihatin dalam memberi kesedaran tentang langit dan angkasa kepada kumpulan inklusif dan ekuiti.

Baca lebih lanjut projek inovasi kami khas untuk OKU Pendengaran dan Penglihatan:
โ™ฆ๏ธIMPACT Dome : https://apadilangit.com/impact-dome/
โ™ฆ๏ธLightsound Device : https://apadilangit.com/lightsound-device/

Like & Follow Media Sosial Apadilangit

โœจ https://linktr.ee/apadilangit โœจ