WHY I BECOME JTT AMBASSADOR?
2.11K members
335 photos
31 videos
1 file
3 links
Download Telegram
to view and join the conversation
Forwarded from JTT : VIDEO
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺 Diplomatic Ties Event (MAS - FRA)
Forwarded from JTT : VIDEO
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺 DUO Masters Makeup Class
Forwarded from JTT : VIDEO
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Anugerah Personaliti Industri Usahawan Malaysia 2018
Forwarded from JTT : VIDEO
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺 Rico Rinaldi Summeraya 2018
Forwarded from JTT : VIDEO
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Spa time with JTT in Milaidhoo Island, Maldives.
Forwarded from JTT : VIDEO
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺 Louis Vuitton Handbag Reward
Kyna nak share sikit pengalaman Kyna dengan JTT business sampai lah dapat beli kereta idaman Kyna yang Kyna selalu tengok orang bawak tu. 🥺 Segan nak share tapi Kyna share jelah nak bagi inspirasi kepada suri rumah atau anyone yang rasa mustahil untuk dapat sesuatu tu.. this is for you.

2017. Permulaan untuk segalanya. Kyna lahirkan Seif Az Azidan. Kyna tak buat apa-apa, husband kata stop je buat private tutor. Pishang betul sebab tak biasa duduk saja takde income. Duit pun ada berapa je dalam acc. Report duty for fulltime housewife. Masak, kemas rumah, jaga ajidan, repeat 😂.

Sampai lah satu hari ni,Allah lorongkan business JTT ni depan mata Kyna. JTT ni selalu lalu kat feed bila kyna bukak ig & fb. Mungkin 1 business yang sesuai dengan jiwa Kyna. Satu business yang Allah suka. Satu business yang Allah tahu Kyna boleh berjaya. Baiknya Allah..Betul apa orang kata. Bila kita jaga anak.. lepaskan keje sblm tu.. insyaAllah ada rezeki lain. Alhamdulillah..♥️

Kyna start pada 25 November 2017. Takde team lagi masa tu dan masa tu still sistem Agent Stokis. Buat je sorang-sorang sambil jaga anak kat rumah.. enjoy.. keep sharing tak pernah stop. Kalau rest sehari pun Kyna akan bersedia untuk start back sebab Kyna sentiasa ingat BIG WHY kyna & kyna nak berjaya macam orang lain. Taknak orang pandang rendah kita ni housewife je.

Housewife pun mesti jadi seorang housewife yang ada gaji sendiri. Taknak harap suami semua benda. Lagi 1.. Kyna taknak buat business hangat-hangat taik ayam. Buat business saja-saja nanti boleh lompat pegi business lain . No. Nak 1 business je yang boleh bertahan sampai hujung nyawa. Dah nekad untuk focus. Ada jugak "ter" buat business lain masa buat JTT tapi patah balik. Nak JTT je sebab JTT ni lain. Satu business yang aura dia lain daripada business lain. Daripada Founder nya yang sentiasa ada idea yang brilliant.. product dia.. circle dia.. semua lah. Lain.

Start 2018 JTT dah tukar sistem. Sistem yang adil dan semua adalah sama. Semua adalah Ambassador. Sape buat, dia dapat. Buat retail, teamwork.. Susah senang sama-sama buat dengan team. Lepastu Kyna terfikir nak beli kereta. Kereta kyna yang 1st tu dah lama & tak boleh jalan jauh. Problem kalau nak g jumpa Ambs / pergi COD barang. Selalu cod kyna pass pada rider je. Rider pun mahal. Sampai bila la kann. Ni kalau isi minyak kereta sendiri RM20 boleh tahan lama banyak tempat bolehg hantar.

Pastu tahun lepas Kyna dah start jatuh cinta tengok HRV maroon ni. Memang terlampau suka sangat sangat sangat tak tau nak cakap mcm mana.🥰 Start dari tu selalu nampak depan mata. Masa tu Kyna fikir mesti mahal kereta ni. Mana mampu. Mampu tengok jelah. Hari-hari tengok.. lepas Subuh in March 2020, Kyna cakap takpelah save dulu gamba HRV ni. Tengok je hari-hari. Mana tahu boleh dapat. Visualize.. doa.. usaha..

Sambil tu bagitau husband, mak , abah.. mintak doakan supaya dapat beli. Doa mereka sangat penting untuk Kyna. Lama tu.. Kyna bagitau husband. In June kot.. bagitau dia. Jom kita pegi tengok HRV nak? Tak plan pun tapi nak sangat pegang.. tengok dalam dia. MasyaAllah sukaaa.🥰 Kat showroom tu macam-macam rasa ada. Salesperson tu nama Zarina. Zarina kata awk booking je dulu bayar RM100 lepastu kita usaha. Mana tahu boleh & bank approve. Salesperson Honda tu terkejut JTT ada payslip. 😆 and it's valid untuk apply loan . Bank check from A to Z.

Ok takpe.. cuba je.. after one month.. dapat berita gembira yang loan dah approve. Alhamdulillah.. lega rasa.. terus bagitau husband, mak , abah.. family..15th July 2020 dapat tengok kereta sendiri yang kita rasa macam boleh dapat ke ni.. ada depan mata. Ke tepi air mata.. 🥺 Tengok muka Ajidan happy kat situ dia kata "kereta mama". Allah... 😭

Terima Kasih Mak Abah, Founder JTT yang sentiasa mendoakan, my leader Nana & my team. Tanpa mereka semua, Kyna tak berdiri kat mana Kyna ada sekarang ni. Syukur sangat . Kepada semua wanita di luar sana.. cari 1 business yang betul-betul kita boleh buat untuk jangka masa panjang. Bukan buat business janji dapat RM10 seminggu. Kalau ada, adalah.
Kalau takde, g la lompat business lain. Nanti kalau JTT best, masuk balik JTT.

Kalau macamtu, sampai bila2 pun akan ada di level yang sama. Sbb kita tak lalui process dari bawah yang susah tu. takde 1 business pun yang kita boleh terus dapat hasil sedebuk. Trust the process. Lama-lama berkembang dan banyak lah hasil tu. Sabar, Usaha, Doa dan Tawakal. ♥️

#primadonatunteja #zeroriskbusiness #jttkitajagakita
Alhamdullilah. Alhamdullilah. Alhamdullilah.

Zakat tertinggi pernah Watie capai dari hasil income Jamu Tun Teja. Zakat ni kita dah convert to Singapore dollar tau.
RM 6003.99 ~ SGD 2070
Zakat 2.5% = SGD 51.75

Syukur yang amat Allah dapat sehingga tinggi ni. Watie masih berazam untuk mencapai SGD 150 ZAKAT hanya dari hasil JTT kepada warga Singapura yang memerlukan.
Doakan Watie sehingga capai ya.. Aamiinn..

Terima kasih kepada Kakak², Adik², Untie² yang sentiasa menyokong Watie. Berkat dari sumbangan semua Watie salurkan 2.5% kepada MUIS. Insyaallah.. Selagi ade yang support Watie, selagi itu Watie akan melaksanakan tanggung jawab seorang Muslimin.

Tidak mungkin mustahil bersama Jamu Tun Teja. Jom join Watie kembangkan pendapatan masing².

❤️❤️❤️

#jttpromomembership
#jamutunteja
#dewidewitunteja