PembantuTadbirN19
9 members
7 photos
4 files
5 links
Peperiksaan Online PTN19
Download Telegram
to view and join the conversation
Channel created
MAKLUMAN TERKINI : JADUAL PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM (PSEE)
===============================================

PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19 DI JABATAN PERKHIDMATAN AWAM
TARIKH PEPERIKSAAN : 10 OKTOBER 2019 (KHAMIS) dan 15 OKTOBER 2019 (SELASA)

Pautan Alternatif:
-----------------------
http://e-semakan.spa.gov.my/ptpo
JENTERA PENTADBIRAN KERAJAAN
PERSEKUTUAN DAN NEGERI DI
MALAYSIA
Forwarded from PTD2019
Intipati Bajet 2019.png
293 KB
intipati bajet 2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Forwarded from PTD2019
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Untuk makluman calon,

Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N19 akan dijalankan pada 10-15 Oktober ini.

Jumlah kekosongan adalah : 136 orang

Soalan standard SPM dengan format seperti berikut :

Seksyen A – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen B – Kefahaman Bahasa Inggeris

Adakah anda sudah bersedia untuk mejadi calon temuduga seterusnya. Aggaran kami calon
peperiksaan online ini mungkin mencecah puluhan ribu.

Pihak kami ada menyediakan bantuan rujukan persediaan yang dah bantu ribuan calon sebelum ini.

- Pelbagai contoh soalan mengikut format
- Rujukan
- Jawapan dan huraian

Jualan akan dibuka esok. Boleh download dulu previw copy untuk anda lihat dan kaji.
https://klikjom.com/prevcopypN19
Berita baik, Rujukan untuk Peperiksaan Online
Pembantu Pejabat N19 telah dibuka. Dapatkan segera sebelum jualan ditutup.

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

Nota ringkas
Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah.
Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?

Contoh Soalan
Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian

Jawapan & Huraian
Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

Dapatkan sekarang
https://klikjom.com/pptn19
https://klikjom.com/pptn19
Dah ready untuk exam PEMBANTU TADBIR? Pastikan buat persediaan sehabis baik. Jadi bila sampai sesi exam tu tak kelam kabut sangat.

Buat benda ni;

> Jawab semua contoh soalan SEKSYEN A yang anda beli tu. Semua soalan tu adalah dibuat dari soalan yang pernah keluar sebelum ini.

> Semak juga jalan kira setiap soalan SEKSYEN A tu. Kita buat untuk mudahkan. Bukan hanya jawapan, tapi jalan kira sekali! Untuk mudahkan persediaan anda :)

> Semak semua nota Matematik yang kita buat tu. Tu semua nota untuk soalan yang biasa ditanya. Kuasai semuanya!

> Selesaikan semua 30 contoh soalan penilaian BAHASA INGGERIS. Tak susah sangat pun penilaian ni. Tapi kena prepare la supaya masa esok tak terkejut!

> Minta restu mak ayah. Minta mereka doakan kejayaan anda.

Eh jika masih belum dapatkan semua contoh soalan dan nota matematik, boleh dapatkan terus di;

[+] https://klikjom.com/pptn19


Kami doakan kejayaan anda dan nak lihat anda sukses tahun ini!
Berita baik, Rujukan untuk Peperiksaan Online Pembantu Tadbir Kewangan telah dibuka. Dapatkan segera sebelum jualan ditutup.

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

Nota ringkas
Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah.
Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?

Contoh Soalan
Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian

Jawapan & Huraian
Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

Dapatkan sekarang

http://klikjom.com/PtKew