Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
562 subscribers
271 photos
5 videos
6 files
365 links
Tukang kongsi :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal islam, alam, survival dan nusantara. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Download Telegram
to view and join the conversation
Setakat bising di SocMed apa barangkan? Tegur teruslah mereka bab aqidah ni. Hal Aqidah bukan boleh dibuat main nak lembik meleweh macam Afyan Mat Rawi tuduh saya mencaci maki kemudian screenshot fakta saya kemudian buat posting sendiri MERAIH SIMPATI dan CROWD. Bachul sungguh.

@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
Tak mencari pasal dengan orang kalau orang tak mencari pasal dengan dia. Baca sini kronologi saya FAKTA saya sendiri. T.me/PanjiAlamNusantara/268
TULISAN BERNADA TEGAS!

Setakat bising di SocMed apa barangkan? Tegur teruslah mereka bab aqidah ni. Hal Aqidah bukan boleh dibuat main nak lembik meleweh macam Afyan Mat Rawi tuduh saya mencaci maki kemudian screenshot fakta saya kemudian buat posting sendiri MERAIH SIMPATI dan CROWD. Bachul sungguh.

Oh ya, saya sudah tegur dia direct di postingnya ya. Jangan kata saya tidak menegur lelaki biadap semua ni ya. Cuma Dr. Tengku Asmadi (DTA), Fazli Yusof dan Mohd Sulutan, Fahmy Adam dan Amir Shahmi Md. Ali sahaja saya block sebab mereka semua ni jenis lelaki bachul hanya berani di whatsapp sahaja. Depan saya semua penakut!

Yes. Memang sedang marah ni. Sebab semua lelaki dayus dan bachul ni mencari pasal. Jadi memang saya BONGKAR terus.

@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
Tidak mencari pasal dengan orang kalau orang tak mencari pasal dengan dia. Baca sini kronologi FAKTA dan PENGALAMAN saya sendiri. Dia ni tidak ciplak hak orang lain. Semua siap tulis nama ambil dari mana. T.me/PanjiAlamNusantara/268
BONGKAR LAGI DAN LAGI.

Inilah penjahat dan pengkhianat agama, bangsa dan tanah air Melayu Nusantara. Ugut, khianat, aniaya, fitnah, tohmah dan ajak orang ramai pulau saya. Mereka berdua ni takut saya bongkarkan aktiviti sesat, syirik dan khurafat mereka jalankan.

Siapa ikut pengkhianat ni memang hilang akal. Sebab percaya cakap pengkhianat ni. Saya meluat sebab mereka berdua ni pengkhianat.

Fahmy Adam (Kiri), gila isim dan hackers. Ugut saya. Dalam group dia jual ganja dan garam syiah. Dr. Tengku Asmadi (DTA), Atomy Gerakan Missionary Kristian tu Mentor dia ni. Dia pun ahli juga.

Amir Shahmi Md. Ali (Kanan) rakan sekutu Fahmy Adam. Guru Silat, pemilik Akademi Nur Sufi, Doktor Perawat. Guru sekolah anak saya beritahu dia ni ilmunya bercampur syirik khurafat. Dayus.

Semuanya saya ulang hingga qiamat. KLIK SINI bacalah. Entri Blog dan video tak sempat lagi editing. Beberapa hari ni semput asmaku teruk kuat. Sebab tu AKU TAK TERIMA VAKSIN. Sanggup BABI dalam jasad? Ramai left gang mereka berdua ni. Bagus.
Jangan merapik dengan saya. 🤭
https://bit.ly/2SDqkoD
AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN
https://bit.ly/3wHo3HN
BACA BUKA MINDA
ISLAMKAH KITA?
https://bit.ly/34kvvfX
PENULIS :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal Islam, Kisah Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.
SEJARAH KHILAFAH PEMERINTAHAN ISLAM
https://bit.ly/3uGLEXF

Lihat sebab perpecahan tampok pemerintahan.

Saya bukan kaki ampu dan saya tidak buat semua ni sebab nak tarik crowd. Saya tulis apa saya fikirkan perlu. Saya kick mereka yang tak menentu tak sefikrah dengan saya sekadar menjadi SB sahaja. Padan muka. Kihhh 😋😁

Sebenarnya saya ni malas nak kick dan block orang. Korang baca je lah ya. Saya malas nak buat group. Saya tahu ramai dalam ni dah ada dalam group tersendiri. Baguslah tu. Jangan join Atomy Gerakan Missionary Kristian jadi talibarut Dajjal sudahlah ya.

Saya sedang sibuk Coaching online peserta coaching saya dan menulis di blog. Saya dah kurang update dalam ni. Mulakan membaca dari DIREKTORI INI ya.

PENULIS :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal Islam, Kisah Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
INI ANTARA YANG TIDAK BERADAB

Makhluk fake account tidak beradab gang Perawat Consultant tin kosong Syaiful Rizuwa. Dulu rajin juga melayan tapi lepas semakin ramai makhluk ilmu tin kosong yang tidak berADAB begini, malas dahlah hendak melayan gang jahil murakab macam ni.

BILA RAMAI MESEJ SAYA

Saya hormat orang yang hormat saya. Biadap dengan saya? Mendapat. Begitulah hasil kebiadabannya.

JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU DAN JANGAN MENCARUT.

Buat kepada orang lain mereka senyap. Buat kepada saya, siaplah saya sebar. Jangan melampau dengan saya. Lebih-lebih lagi bab AQIDAH. Kerana AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

Ramai makhluk manusia bila disentuh bab jauhi syirik dan bab adab pasti lari atau block kita atau meroyan kuat.

DOSA BESAR SYIRIK MENDUAKAN ALLAH


BONGKAR KEPALSUAN OLEH :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)

@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal Islam, Kisah Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.
BAHAGIAN JAHIL

Pertama: Jahil Basit (الجَهْلُ البسيط)

Menurut para penulis kitab Al-Mu’jam Al-Wasith, jahil basit adalah suatu ibarat yang diletakkan kepada sesiapa yang kita selamat dari kejahilannya (iaitu kejahilannya tidak membawa kemudaratan kepada orang lain).

Manakala Imam Ibn al-Qayyim menyatakan bahawa maksud jahil basit ini adalah : ‘’(Seseorang itu) tidak mempunyai makrifah (pengetahuan) namun dia tidaklah menimbulkan keraguan kepada hal sebaliknya’’. Rujuk Badai’ Al-Fawaid, Ibn Al-Qayyim (4/209).

Ia bermakna, seseorang yang jahil dalam kategori ini tidak mempunyai pengetahuan sebenar terhadap sesuatu isu. Namun dalam masa yang sama dia tidak menimbulkan dakwaan bahawa dia berada di pihak yang benar dan pihak yang berlawanan dengannya itu salah. Iaitu dia tidak menimbulkan keraguan kepada orang lain dalam hal tersebut.

Kedua: Jahil Murakkab (الجَهْلُ المرَكَّب)

Definisi jahil murakkab adalah: ‘’Suatu ibarat yang diletakkan kepada seseorang yang kita tidak selamat dari kejahilannya (iaitu kejahilannya memberi mudarat kepada orang lain)’’. Rujuk Al-Mu’jam Al-Wasith.

Di sisi Ibn Al-Qayyim pula jahil murakkab pula adalah kejahilan tokoh-tokoh pegangan yang bathil. Rujuk Badai’ Al-Fawaid, Ibn Al-Qayyim (4/209).

Penutup

Sebagai kesimpulan, kami menyatakan bahawa jahil basit tidaklah dianggap sebagai suatu yang tercela selama mana seseorang itu tidak menyebabkan kemudaratan terhadap orang lain dari kejahilannya itu.

Manakala jahil murakkab adalah suatu sifat yang tercela. Ini kerana, bukan sekadar dirinya jahil bahkan dia mempertahankan kebatilan tersebut dengan menganggap ia sebagai suatu kebenaran. Justeru, kemudaratan darinya lebih banyak dan berganda terhadap orang lain.

Akhir kalam, kami berdoa semoga Allah S.W.T sentiasa memuliakan kita semua dengan ilmu dan menjauhkan diri kita dari bersikap sombong terhadap kebenaran. Aamiin.

CONTOH PERBUATAN JAHIL MURAKKAB.
CONTOH JAWABAN KEPADA SI JAHIL MURAKKAB.


SUMBER RUJUKAN Sesungguhnya saya amat merindui Pejabat Mufti dan JAKIM seperti dahulu. Tegas, cekap dan amat teliti dalam mengeluarkan dalil dan fatwa. Tidak seperti sekarang ini. Allahuakbar.

TUKANG KONGSI
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach

T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal Islam, Kisah Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.
RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA
https://bit.ly/3cmUXps
Itu lah. Masa saya left group dulu, dia inilah ORANG PERTAMA WHATSAPP SAYA KATA SAYA NI BODOH. NOW DIA YANG TERLEBIH BODOH.

Jangan kata kutuk keji saya. Apatah lagilah UGUT, TOHMAH, FITNAH atau AJAK ORANG RAMAI PULAU saya. KETULAHAN sudah. 🤣

Bagus yang tukang troll gang-gang TAKSUB Atomy Gerakan Missionary Kristian DTA ni. Saya boleh TUMPANG KETAWA. Kahkahkahkah
🤣🤣🤣🤣🤣🙈🙈🙈🙈

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!
https://bit.ly/3wHo3HN

AKIBAT BUTA SEJARAH
https://bit.ly/3v1KPsC
Saya tidak main-main dalam hal Atomy Gerakan Missionary Kristian Dr. Tengku Asmadi (DTA) ni.

Bila ada lagi perkara berbangkit saya akan kongsikan lagi dan lagi dan lagi. Semoga pihak berwajib celik mata hal ini.

AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!
https://bit.ly/3wHo3HN
DIREKTORI
T.me/PanjiAlamNusantara/268
SOALAN:
Mcmana kita nak selamat dari kena Paksa ambik vaksin.. Risau plak

JAWABAN :
Sebab tu saya tulis posting ni. MEREKA DIAM BISUKAN ALIM ULAMAK. Lama dah perasan. Tapi baru sahaja tulis.

Kalau saya ni sakit, minda rosak, sesat, wahabi dan jin, seperti 2 ekor jantan BIADAP, Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam fitnah, tohmah saya siap arah orang ramai pulau saya, kalian fikir saya boleh tulis macam ni ke?

Kalian fikir saya ni boleh ajak ahli-ahli group Fahmy tu JAUHI SYIRIK? Fikir sendirilah kalau beriya sangat nak ikut dan TAKSUB kepada 2 ekor keparat tu. Akal ada semua letak di lantai belaka. MUSLIM KE percaya mereka berdua tu yang ilmu merapik banyak syirik dari Islam? 🙄

BELAJAR TABAYYUN (SEMAK) DAHULU SEBELUM PERCAYA KEPADA SESIAPA MEMBUTA-TULI GILA KHINZIR. 🤭

Bizi jugalah. Sedang menulis consult berbayar beberapa orang warga manusia. Maaf saya tiada masa berbual kosong ya.

Jika dianiaya cakap lembik-lembik, tu namanya penakut. Saya bukan jenis bachul seperti mereka semua ni.

PERKARA BERKAITAN
1) MEREKA BISU DIAMKAN ULAMAK
2) SCAMMER BIADAP DAN JAHAT
3) HIDUP USAH JADI PAK SANGGUP
Forwarded from ISU SEMASA (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
ALLAH JAGA KITA DARI BALA WABAK BENCANA https://bit.ly/3x7bENr
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Masa ni ☝🏻saya baru lepas dimaki-hamun perawat konsultan tin kosong Shaiful Rizuwa ni. Kalian tak diuji seperti saya bolehlah kalian gelakkanlah saya. One day kalian kena baru kalian tahu tinggi rendahnya langit tu. Kecoh di SocMed Shaiful Rizuwa konon Konsultan…
SHAIFUL RIZUWA PERAWAT TIN KOSONG DAN BIADAP.

Biadap dan kuat meroyan. Saya sembang dengan rakan saya tentang leluhur. Dia biadap meroyan tuduh saya ni buniyan dan memaki-hamun saya? Ilmu tak cukup masih nak berbohong serata alam?

Kalau saya buniyan best juga. Boleh terobos dinding dan terbang pi bunuh Yahudi dan Dajjal tu ha. Ini tidak, saya kena drive ke sana ke sini. Apa dah? Jin khodam syaithon pun takdak kat saya ni ha. Kuajaq sungguh mamat perawat konsultan tin kosong ni. 🤦🏻‍♂️

Sudah lama sebenarnya saya simpan gambar ini. Hari ini baru saya terfikir kenapa tidak saya kongsikan sahaja di sini? Inikan ruang saya kongsikan hal scammer?

Kebetulan ada yang MENGADU kepada saya dia di scam oleh Shaiful Rizuwa. Gambar di bawah. Detail rujuk SINI, SINI dan SINI. Jika saya ni sesat saya tak buat entri NI dan INI. 🤦🏻‍♂️

MUSLIMkan?
JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK, JANGAN MENIPU dan JANGAN MENCARUT.


@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
T.me/PanjiAlamNusantara