Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
561 subscribers
270 photos
5 videos
6 files
360 links
Tukang kongsi :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal islam, alam, survival dan nusantara. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Download Telegram
to view and join the conversation
Doakan saya dapat compilekan semua ya. Gambar ini sahaja cukuplah kalau bab Asmadi sahaja.

Sanggup dia tipu student U ni hidup-hidup?

1) Dia pergunakan pelajar tu untuk promote page dia.
2) Dia cakap kalau dah beratus orang join bawah pelajar tu barulah boleh letak nama pelajar tu. Sebab tu saya tanya percaya ke confirm ke semua ahli tu akan diletakkan di bawah pelajar tu?
3) Asmadi tekankan kepada ahli tak boleh letak no whatsapp nanti Atomy banned. Tapi di sini Asmadi suruh letak no whatsapp pula. Kan dah bercanggah dari term asal yang dia beritahu kepada semua ahli Atomy dalam group dia?

Ini antara bukti. Saya tak bolehlah deal dengan penipu. Tak berkat bisnes saya jika berada dengan Leader yang menipu. Saya pula dianiaya hasil recruitment. Kalau dah begini, mananya keberkatan dalam perniagaan? Hidup dari hasil penipuan dan menganiaya orang.

@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@PanjiAlamNusantara
@SocialMediaExpertCoach
Freelance Blogger & Speaker Digital Marketing. Former Education Services Officer.
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Assalamualaikum. Pada yang baru subscribe, klik Pinned Message untuk mulakan kefahaman ya. InShaaAllah saya akan sambung berkaitan mamat Fahmy Adam ni. FYI, beliau ni juga sedang menternak mengumpul database keahlian Atomy dengan jayanya. ๐Ÿ˜œ Bab Databaseโ€ฆ
Sambungan dari sini https://t.me/PanjiAlamNusantara/148

Perkara ni agak mistik. Nyaris saya mati. Rujuk sini https://t.me/PanjiAlamNusantara/80

Link ke tiga itu, REPORT POLIS saya (seperti pada gambar ni) terhadap Fahmy Adam dan Amir Shahmi. Boleh rujuk dan bacalah di sini ๐Ÿ‘‡ pada 20/9/2020 saya telah kongsi.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218659176970438&id=1228493878

Saya abaikan rasa malu supaya anda semua dapat ambil iktibar usah terjebak dengan unsur-unsur syirik. Biarlah apa anggapan saya tidak kisah. Yang penting, ANDA SEMUA JAUHILAH SYIRIK. Kerana Syirik itu merbahaya. Hampir membunuh nyawa saya.

Ya, di sini juga saya telah dianiaya oleh si perawat ngeng, Amir Shahmi tu kerana snap gambar dan ambil video saya secara curi kemudian fitnah saya. Baca report polis tu dengan teliti sebelum buat tohmahan kepada saya lagi.

@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@PanjiAlamNusantara
@SocialMediaExpertCoach
Freelance Blogger & Speaker Digital Marketing.Former Education Services Officer JAWI, MAIWP.
Dengan ini saya melepaskan berada dalam Atomy rangkaian penipu penganiaya Tengku Asmadi Tengku Mohammad orang atasannya Mohd Sulutan Ali (King).

Penipuan dan penganiayaan Tengku Asmadi Tengku Mohammad orang atasannya Mohd Sulutan Ali (King) terhadap saya dan Student U seperti screenshot di atas, buat saya dan orang kanan saya sudah tidak berminat meneruskan lagi perniagaan di Atomy. Kami tidak mahu berkompromi dengan penipuan.

Pihak Atomy Malaysia yang call saya sendiri pun berbelit-belit bercakapnya tadi. Sebab ada unsur penipuan dan meragukan saya sudah decide stop terus Atomy. InShaaAllah ada rezeki lain lagi yang lebih berkat bukan bermula dari penipuan.

Saya tidak menghalalkan penganiayaan yang berlaku ini. Ramai lagi yang naif tertipu tapi tidak sedar. Rezeki yang berkat adalah dari kejujuran.

@PuteriNurCahata @ Cikgu iEta
+60192586141 @MindaNiaga
@PanjiAlamNusantara
@SocialMediaExpertCoach
Freelance Blogger & Speaker Digital Marketing. Former Education Services Officer JAWI, MAIWP.
Tinggalkan yang Meragukan!

ุฏูŽุนู’ ู…ูŽุง ูŠูŽุฑููŠู’ุจููƒูŽ ุฅูู„ูŽู‰ ู…ูŽุง ู„ูŽุง ูŠูŽุฑููŠู’ุจููƒูŽ

DAโ€™ MAA YARIIBUKA ILAA MAA LAA YARIIBUKA

Artinya:

โ€˜Tinggalkanlah yang meragukanmu lalu ambillah yang tidak meragukanmu.โ€™โ€

(HR. Tirmidzi)

Sedangkan yang syubahah pun disuruh tinggalkan. Inikan pula yang haram. Nak ikut lagi Leader yang tidak kisah halal haram?

T.me/PanjiAlamNusantara
Kisah-kisah berkaitan Islam, Alam, Nusantara, Pendedahan tentang Scammer, Perawat kaedah syirik dan unsur kesesatan. Owner : Puteri Nur Cahaya a.k.a @CikguiEta @SocialMediaExpertCoach
MOHON BERTENANG KISAH INI AGAK MISTIK. TUJUAN SAYA AGAR ANDA SEMUA JAUHI SYIRIK DAN SYIAH. SYIRIK MERBAHAYA DAN PERNAH HAMPIR MERAGUT NYAWA SAYA. SYIAH PULA PEMAHAMAN BUKAN AHLISSUNNAH WALJAMA'AH.

SOALAN : Antara freemason, iluminati, dajjal dan syiah dengan Syirik, mana satu lebih patut dijauhi?

JAWABAN : Syirik. Syirik kena jauhkan dulu. Ia melibatkan aqidah.

Kisahnya, malam semalam 28/9/2020 jam 12:48 pagi, seorang Doktor Perawat aliran Syiah serang saya di whatsapp personal saya. Walhalnya sebelum beliau serang saya, saya tidak pernah lagi menyebut nama beliau pun berkaitan Garam tu.

Rujuk voice note saya di bawah supaya semua boleh lebih jelas. Rujuk posting berkaitan Syiah ni

1) t.me/PanjiAlamNusantara/17
2) t.me/PanjiAlamNusantara/21
3) t.me/PanjiAlamNusantara/101
4) t.me/PanjiAlamNusantara/102
5) t.me/PanjiAlamNusantara/125
6) t.me/PanjiAlamNusantara/126
7) t.me/PanjiAlamNusantara/127
8) t.me/PanjiAlamNusantara/128
9) t.me/PanjiAlamNusantara/131


Beliau tanya "Mana bukti saya Syiah?"

Eh eh... Kau yang cerita mesin quantum kau tu ownernya Syiah, Kau yang serang posting saya di facebook tanya "Kenapa tak minum air ECPI? Sebab Syiah?" Kau yang bocor rahsia, kau pula lupa? Itulah. Terlampau mencari Tuhan, Syiah pula jadi pilihan. Lepastu nak meroyan. Ish ish ish... Kan dah kena ceramah? Blue tick terus. ๐Ÿคฆ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ˜…

Sebab itu jugalah saya buat channel ni ๐Ÿ‘‰๐Ÿป T.me/PanjiAlamNusantara Khusus untuk mudahkan saya bercerita tentang kisah-kisah berkaitan Islam, Alam, Nusantara, Pendedahan tentang Scammer, Perawat yang guna kaedah syirik dan unsur kesesatan.

Matlamat saya satu sahaja. mohon JAUHI SYIRIK dan perkara berkaitan scammer dan yang melanggar aqidah.

Syirik itu, bila kau percaya selain daripada Allah dan melakukan perbuatan samakan peribadatan Islam kepada ibadah selain Islam, itulah SYIRIK!

Syirik itu merbahaya! Boleh meragut nyawa! Saya ini pernah menjadi mangsa. Perawat guna rawatan kaedah syirik hingga saya termasuk ke alam ghaib (mistik/paranormal) hampir mati!

Rujuk sini berkaitan SYIRIK
1) t.me/SocialMediaExpertCoach/4318
2) t.me/PanjiAlamNusantara/80
3) t.me/PanjiAlamNusantara/85
4) t.me/PanjiAlamNusantara/90
5) t.me/PanjiAlamNusantara/91
6) t.me/PanjiAlamNusantara/94
7) t.me/PanjiAlamNusantara/99
8) t.me/PanjiAlamNusantara/101
9) t.me/PanjiAlamNusantara/102
10) t.me/PanjiAlamNusantara/111
11) t.me/PanjiAlamNusantara/114
12) t.me/PanjiAlamNusantara/115
13) t.me/PanjiAlamNusantara/119
14) t.me/PanjiAlamNusantara/122
15) t.me/PanjiAlamNusantara/126
16) t.me/PanjiAlamNusantara/127
17) t.me/PanjiAlamNusantara/131
18) t.me/PanjiAlamNusantara/132
19) t.me/PanjiAlamNusantara/133
20) t.me/PanjiAlamNusantara/134
21) t.me/PanjiAlamNusantara/135
22) t.me/PanjiAlamNusantara/136
23) t.me/PanjiAlamNusantara/137
24) t.me/PanjiAlamNusantara/138
25) t.me/PanjiAlamNusantara/139
26) t.me/PanjiAlamNusantara/140
27) t.me/PanjiAlamNusantara/141
28) t.me/PanjiAlamNusantara/142
29) t.me/PanjiAlamNusantara/163

Malam ni dapat soalan pulak dah. Memang kena marahlah. Sebab dah tahu lagi nak tanya. Orang dari group Ebook si Fahmy Adam yang penakut remove saya selepas saya seru ahli group jauhi syirik itu lah. ๐Ÿคฆโ€โ™‚

SOALAN : Suami akk, selalu pening... Sakit kepala.. Dah malas mkn ubt. Ri tu ada sebut pasal Dr amir.. Dia Tanya, tak nk g situ ke? Akk kata Dr tu berubat cara Islam.. Mcm dlm cerita China kung-fu... Letak tgn blkg pesakit.Tu Tanya ita, klu kita sakit biashe biashe, org biashe biashe... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Boleh g berubat cara Islam dgn Dr tu? Takut dia pasang lagu gamelan plak

JAWABAN : JANGAN BERURUSAN DENGAN DIA! BUKANKAH SAYA SUDAH CERITA DIA MERAWAT GUNA KAEDAH SYIRIK? TAK BACA SEMUA SAYA DAH SHARE? LAGI NAK TANYA. INI BUKAN PERKARA MAIN-MAIN DAN KELAKAR. FAHAM?

SOALAN : Faham... Faham.. Mmg tak nk bawa.. Tapi tak tahu nk ckp apa kat suami.. Klu akk cerita apa yg berlaku pada ita kpd suami akk boleh?Akk tak cerita lagi kat dia..

JAWABAN : Silakan ceritalah. Jangan jadi macam saya. Hampir putus nyawa saya @PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta

T.me/PanjiAlamNusantara
DOKTOR PERAWAT, GURU SILAT DAN PENGASAS AKADEMI NUR SUFI AJAR KESESATAN.

Amir Shahmi bin Mohd Ali. Beroperasi di Poliklinik Zainee. Boleh google cari. Saya pernah berkursus dengan dia ni. Selepas berkursus dengan mamat ni sakit slipped disc berulang balik dan dirawat oleh mamat ni pada bulan 8/2020.

Saya tak adalah nak ke doktor lagi sebab masa 2017 saya sudah ke Hospital dan Doktor tapi sakit tidak juga sembuh.

Alhamdulillah self healing, DENGAN IZIN ALLAH bulan 11 saya sembuh. Kali ini kononnya nak dirawat secara Islamlah pula. Atas rekmen Fahmy Adam, saya pun dapatkan rawatan dari Mamat ni.

Salah satu ajarannya dalam Kursus, "Tidak salah meminta tolong leluhur (makhluk ghaib). Semasa rawatan memang dia pasang muzik Majapahit. Muzik ni menyeru dan memanggil alam kayangan (ghaib). Dia ni selalu share muzik Majapahit personally. Hendak korek rahsia Majapahit sebenarnya. Rujuk sini kisahnya ya.
1) t.me/SocialMediaExpertCoach/4318
2) t.me/PanjiAlamNusantara/169

TOLONG JAUHI SYIRIK IA MERBAHAYAKAN NYAWA.
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
DOKTOR PERAWAT, GURU SILAT DAN PENGASAS AKADEMI NUR SUFI AJAR KESESATAN. Amir Shahmi bin Mohd Ali. Beroperasi di Poliklinik Zainee. Boleh google cari. Saya pernah berkursus dengan dia ni. Selepas berkursus dengan mamat ni sakit slipped disc berulang balikโ€ฆ
Ada yang tanya saya Amir Shahmi Md Ali (Ahli MOFA, Guru silat, pemilik Akademi Nur Sufi, Doktor Poliklinik Zainee) dan Fahmy Adam dah buat apa?

1) Amir telah aniaya, fitnah, tohmah dan mengaibkan saya.

2) Amir merawat dengan petik (panggil dan seru) leluhur di alam ghaib. Tidak salah meminta bantuan dari leluhur dan tidak syirik katanya.

Kalian fikir sendirilah. Bolehkah kita minta bantuan selain dari Allah sehingga mengkucar-kacirkan kita? Sedangkan kita sepatutnya minta bantuan hanya dari Allah S.W.T.

3) Amir ni bukan sahaja Guru dan perawat gila merapik tetapi telah menuduh minda saya ni rosak. Menuduh saya Bipolar dan macam-macam lagi. Walhalnya dia yang tidak tahu kaedah merawat sakit slipped disc saya. ๐Ÿ™„

4) Amir BIADAPโ—kerana dia telah memperguna saya yang sedang sakit kronik Slipped Disc waktu itu untuk mencuri rahsia keturunan dan susur galur dia.

5) Amir guna kaedah keji, pasang muzik Majapahit (seru alam ghaib) untuk korek rahsia kisah dan sejarah kuno zaman purbakala lama sewaktu merawat sakit Slipped Disc saya. Sudahlah BIADAPโ€ผ๏ธ ambil gambar curi saya sedang berjalan dengan Tuan Suami saya dan ambil video curi sewaktu berkursusโ€ผ๏ธ Saya minta padam dan buang dia buat bodoh. Memang niatnya jahat dari awal lagi rupanya.

6) Amir hanya petik (seru) melalui lagu Majapahit yang dia whatsapp secara personal kepada saya tetapi TIN KOSONG kerana tidak berani tutup balik hingga selesai. Saya ni hampir hilang nyawa! bersusah-payah saya dan suami saya selesaikan sendiri.

Antara soalan semasa rawatan,
Betul ke Puteri Gunung Ledang cintakan Hang Tuah? RUJUK REPORT POLIS DI SINI (klik).

Semua soalan ni diajukan di hadapan Tuan Suami saya. DAN saya masih ingat semua soalan diajukan tu lagi.

7) Memang BIADAP sebab soalan ditanya tiada kaitan langsung dengan saya yang sedang sakit kuat Slipped Disc. Amir Shahmi Md. Ali, Guru PERAWAT GILA, PENCURI RAHSIA KERAJAAN yang sudah lama runtuh dengan cara yang KEJIโ€ผ๏ธ

8) Dia sudah buat saya ni hampir hilang nyawa kerana muzik digunakan telah buatkan saya ni berada di alam paranormal selama saya dirawatnya sehingga hampir 2 bulan lamanya. SUNGGUH BIADAPโ€ผ๏ธ

9) SEMASA DI GUNUNG LEDANG, kononnya hendak bermuzakarah, saya pergi ke sana untuk meneruskan sesi rawatan sebenarnya tapi lain jadinya. Selepas saya kembali ke alam nyata, saya ditanya lagi.

- Jambatan emas tu di mana?
- Apa yang ada di Gunung Ledang tu?
- Bila Kerajaan Majapahit bermula?

RUJUK SINI BUKTI PERTEMUAN DI GUNUNG LEDANG.

10) Amir gunakan kursus dan title Doktor Perawat dia tu untuk korek rahsia Kerajaan Majapahit dan rahsia susur galur keturunan dia melalui peserta dan pesakit dia

11) Amir ajar peserta semasa kursus perubatan, tidak salah meminta bantuan dari leluhur dan tidak syirik. Solat cukup berselawat.

12) Saya sudah pun buat report polis kerana Amir telah fitnah, aib tuduh saya. Saya juga tidak takut membongkarkan cara dan kaedah rawatan syirik Amir ni kepada jabatan agama jika dipanggil.

13) Begitu juga dengan Fahmy Adam yang telah ugut saya, tuduh saya sesat, tuduh saya Wahabi sedangkan saya ini berpegang kepada Al-Quran, Hadith, Ijmak Ulamak dan sunnah Nabi.

14) Rujuk bukti tuduhan di sini
1) t.me/PanjiAlamNusantara/101
2) t.me/PanjiAlamNusantara/132
3) t.me/PanjiAlamNusantara/133
4) t.me/PanjiAlamNusantara/134
4) t.me/PanjiAlamNusantara/135
5) t.me/PanjiAlamNusantara/136
6) t.me/PanjiAlamNusantara/137

15) Amir Shahmi Md. Ali, Guru, Doktor Perawat dan Guru Silat yang tidak beradab, SCAMMER telah berpakat dengan Fahmy Adam yang gila isim jual dadah dan garam Syiah telah aniaya dan menjatuhkan saya.

15) Mereka juga curi rahsia keturunan ahli-ahli VIP group ebook akhir zaman. Merapik tidak berilmiah. (Sekarang VVIP Panji Akhir Zaman di Tekegram).

16) Ebook bukan Fahmy tulis tapi mengaku dia yang tulis. Duit berkepuk hasil penipuanโ—

Usah terima rawatan dan ilmu sebarangan.

Perkongsian oleh,
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara

Cerita tentang Islam, Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Dengan ini saya melepaskan berada dalam Atomy rangkaian penipu penganiaya Tengku Asmadi Tengku Mohammad orang atasannya Mohd Sulutan Ali (King). Penipuan dan penganiayaan Tengku Asmadi Tengku Mohammad orang atasannya Mohd Sulutan Ali (King) terhadap sayaโ€ฆ
ATOMY

SOALAN
Coach N : maaf puan tapi penipuan dalam sistem ke mcm mana ya? business plan ada yg tak kena ke? free tanpa perlu keluar modal kan?

JAWABAN : Penipuan dalam sistem dan kaedah marketing. Cakap pun berdolak-dalih. Yang Hq pun sama, Asmadi pun sama.

Saya discuss dengan orang kanan saya dan suami saya. Suami saya pun orang marketing. So saya decide terus immideately QUIT.

Betul tanpa modal bagus dah tapi saya dan kami mahukan kejujuran. Biarlah orang lain. Saya muktamad ikut apa saya sudah belajar masa sekolah pondok dulu,

ุฏูŽุนู’ ู…ูŽุง ูŠูŽุฑููŠู’ุจููƒูŽ ุฅูู„ูŽู‰ ู…ูŽุง ู„ูŽุง ูŠูŽุฑููŠู’ุจููƒูŽ
Rujuk sini :
1) t.me/PanjiAlamNusantara/158?single
2) t.me/PanjiAlamNusantara/165?single
3) t.me/PanjiAlamNusantara/167

Coach N :
Faham puan, terima kasih kerana share. Really appreciate it ๐Ÿ‘

Saya :
Alhamdulillah. ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜

Serius, saya berasa lega bila dapat beri kefahaman berkaitan melanggar hukum Allah. Inilah Dakwah. Amar Ma'ruf Nahi Munkar.

Owner :
@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta @SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara/268
Himpunan Kisah-kisah berkaitan Islam, Alam, Nusantara & Survival. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik, khurafat dan sesat.
SUMBER : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218911648002056&id=1228493878

RITUAL IBADAH? ๐Ÿค”

ุงู„ุดุฑูƒ, ุงู† ุชุดุฑูƒ ุจุบูŠุฑุงู„ู„ู‡

Bila kita telah kenal diri, kita tahu apa tanggungjawab kita sebenarnya. Walau siapa pun kita, tanggungjawab kita bersama banteras syirik dan kesesatan.

@PanjiAlamNusantara
Himpunan Kisah-kisah berkaitan Islam, Alam & Nusantara. BANTAH dan DEDAH scammer, Perawat kaedah syirik dan unsur kesesatan. Owner : @PuteriNurCahaya a.k.a Cikgu iEta @SocialMediaExpertCoach +60192586141
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
SUMBER : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218911648002056&id=1228493878 RITUAL IBADAH? ๐Ÿค” ุงู„ุดุฑูƒ, ุงู† ุชุดุฑูƒ ุจุบูŠุฑุงู„ู„ู‡ Bila kita telah kenal diri, kita tahu apa tanggungjawab kita sebenarnya. Walau siapa pun kita, tanggungjawab kita bersama banterasโ€ฆ
RITUAL IBADAH? ๐Ÿ˜ณ๐Ÿค”

SOALAN :
Contoh ritual ibadah tu camne puan?

JAWABAN :
Terima kasih soalan. Kita beragama Islam. Jadi cukuplah dengan menulis amalan harian. Usah samakan apa jua pun ibadah kita dengan amalan bukan Islam walaupun sekadar perkataan apatah lagilah perbuatan.

Amalan harian kita sebagai Muslim seperti beristighfar, berzikir, membaca Al-Quran, melakukan perkara sunat qabliyyah atau ba'diyyah solat, bersedekah dan banyak lagi amalan ibadah yang menjadi amalan lazim kita sebagai hamba Allah yang mulia di sisiNYA.

Ritual itu upacara pemujaan dan penyembahan dilakukan oleh ajaran selain Islam.

Contoh :
Ritual pembaptisan, ritual Syiah sewaktu mengingati peristiwa Karbala, upacara penyembahan ajaran lain terhadap berhala mereka dan lain-lain lagi yang lebih kepada sembah dan puja.

Contoh lain, amalan puja bulan penuh, melakukan perkara yang disebut sebagai ritual ibadah di masa bulan penuh.

Ketahuilah bila bulan penuh, kebanyakan yang ada di alam Kayangan akan turun ke Bumi. Kekuatan ilmu hitam pun akan bertambah kuat. JADI, Tolong jangan sesekali terikut dan taksub kepada amalan bulan penuh.

RITUAL IBADAH? ๐Ÿค”

Antaranya ialah Amalan malam bulan penuh itu yang berkaitan dengan kepercayaan, ritual pemujaan dan penyembahan selain dari Allah, ianya adalah syirik.

APA ITU SYIRIK?

Percaya pada sesuatu selain kekuasaan Allah itulah syirik khafiyy (tersembunyi).

Puja sembah patung dan ritual pemujaan dan penyembahan itulah syirik Jaaliyy (nyata).

Secara halus sangat tanpa disedari mereka itu telah disesatkan oleh guru/cikgu mereka melalui kalimah-kalimah yang terang lagi nyata menjurus kepada MENYAMAKAN amalan Islam kepada amalan dan perbuatan bukan Islam yang sesat lagi menyesatkan yang boleh membawa kepada Syirik dan terus kepada murtad. Wal'Iya Dzubillahi Min Dzalik.

Yang pernah buat, tolonglah bertaubat dari amalan SYIRIK ini. Segera bertaubat sebelum meninggal.

Rujuklah Surah Al-Ikhlas itu.

Berhati-hati juga dengan segala posting yang kita share melalui media sosial kita. Usah share perkara menjurus kepada agama lain. Kita ini beragama Islam. Tetaplah dengan Islam. Usah buat perlakuan syirik, murtad dan langgar aqidah ya.

SUMBER : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218911648002056&id=1228493878

Semoga pencerahan ini ibarat terang bulan mengambang tanpa bersuluh bagi mengurangkan kekusutan pemikiran tahyul pelbagai dalam masyarakat.

๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Bila kita telah kenal diri, kita tahu apa tanggungjawab kita sebenarnya. Walau siapa pun kita, tanggungjawab kita bersama banteras syirik dan kesesatan.

@PanjiAlamNusantara
Himpunan Kisah-kisah berkaitan Islam, Alam & Nusantara. BANTAH dan DEDAH scammer, Perawat kaedah syirik dan unsur kesesatan. Owner : @PuteriNurCahaya a.k.a Cikgu iEta @SocialMediaExpertCoach +60192586141
Malam ni bulan purnama. Usah dok buat amalan karut-marut syirik khurafat dan sesat ya.

http://t.me/PanjiAlamNusantara/181
5_6059972308016038235.mp4
12.4 MB
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
5_6059972308016038235.mp4
* Addy Kana dan Geng Macau Scammer mereka, ramai dah kena tangkap.
.
* Tp aktiviti scammer masih belum terhenti.
.
Dengarkanlah pesanan MACAU SCAMMER ni baik2.
.
Rakaman Perbualan jujur dgn Scammer Baik. Kita doakan dia agar dipermudahkan urusan dunia dan kembali ke pangkal jalan.
Isi kandungan perbualan :
* Mengapa mangsa scammer mudah terpedaya
* Dari mana sumber maklumat diperolehi
* Apa yg ada dlm hati scammer2 yg call kita selama ni.
* Pesanan JUJUR Scammer kpd masyarakat di luar sana.
.
*Video perbualan berdurasi 14 Minit ini mampu menyelamatkan ramai org dari menjadi mangsa scammer.

Sumber : Group Banteras Penipuan Online.
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
MOHON BERTENANG KISAH INI AGAK MISTIK. TUJUAN SAYA AGAR ANDA SEMUA JAUHI SYIRIK DAN SYIAH. SYIRIK MERBAHAYA DAN PERNAH HAMPIR MERAGUT NYAWA SAYA. SYIAH PULA PEMAHAMAN BUKAN AHLISSUNNAH WALJAMA'AH. SOALAN : Antara freemason, iluminati, dajjal dan syiah denganโ€ฆ
Assalamualaikum.

Di bawah ni ๐Ÿ‘‡ saya akan sambung berkaitan Syiah yang ditentang oleh Ahlus Sunnah Wal Jama'ah.

Hari ini saya terima whatsapp dari ahli group Fahmy Adam berkaitan Garam SYIAH. Maka saya kongsi terus screenshot serangan whatsapp Perawat berkaitan. Juga voice note saya yang tiada sebarang jawaban.

Suami saya telah mengharamkan saya berhubung dengan Perawat ini sama seperti diharamkan saya berhubung lagi dengan pengugut, pengkhianat, pentohmah dan pemfitnah Fahmy Adam dan Amir Shahmi.

Jika dipanggil ke Jabatan Agama pun saya sedikit pun tidak takut. Kerana saya tidak bersalah.

Rujuk sini t.me/PanjiAlamNusantara/169 dan sini t.me/PanjiAlamNusantara/170 dahulu ya. Moga Allah buka pintu hati kefahaman Tuan Puan semua di dalam memahamkan tentang apa yang saya banteras hasil dari pengalaman saya sendiri. Aamiin.

Info PERCUMA oleh
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Cerita tentang Islam, Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.

JAUHI GARAM SYIAH :
t.me/PanjiAlamNusantara/456
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Assalamualaikum. Di bawah ni ๐Ÿ‘‡ saya akan sambung berkaitan Syiah yang ditentang oleh Ahlus Sunnah Wal Jama'ah. Hari ini saya terima whatsapp dari ahli group Fahmy Adam berkaitan Garam SYIAH. Maka saya kongsi terus screenshot serangan whatsapp Perawatโ€ฆ
CONVERSATION DENGAN DOKTOR ALIRAN SYIAH

Sudah mengaku tapi terlupa pula. Tak apalah. Saya tetap share agar tidak ada lagi yang terjebak dengan mereka semua. Aamiin.

Rujuk sini dan tekan link biru tu ya t.me/PanjiAlamNusantara/186

Yang left tidak mengapa. Yang non Muslim termasuk ke sini, Alhamdulillah. At least sudah sedikit memahami.

Yang pasti saya tetap dengan pendirian saya, kongsi kisah-kisah berkaitan Islam, Alam & Nusantara di Channel ini, BANTAH dan DEDAH scammer, perawat kaedah syirik dan unsur kesesatan. Ini tanggungjawab saya. โœŒ๏ธ

Info PERCUMA oleh
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Cerita tentang Islam, Alam, Survival dan Nusantara. Banteras aniaya, penipuan (scammer), syirik dan kesesatan.