Minda Niaga Akademi
112 subscribers
132 photos
1 video
379 links
Download Telegram
to view and join the conversation
Forwarded from Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan. (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN
https://bit.ly/3wHo3HN
Forwarded from Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan. (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
BACA BUKA MINDA
ISLAMKAH KITA?
https://bit.ly/34kvvfX
Forwarded from TESTIMONI, FEEDBACK DAN PERMULAAN Minda Niaga Akademi Cikgu ieta (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
Personal / Group LIFE COACHING / CONSULTATION / COACHING ADVANCE BLOGGING & BUSINESS via SocMed Mesej @PuteriNurCahaya / bit.ly/cikgunakcoaching silibus di @kelasbimbingan

@akademicikguieta
GAMBAR dan TESTIMONI SEMINAR, PERSONAL DAN GROUP COACHING.
Forwarded from TESTIMONI, FEEDBACK DAN PERMULAAN Minda Niaga Akademi Cikgu ieta (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
Personal / Group LIFE COACHING / CONSULTATION / COACHING ADVANCE BLOGGING & BUSINESS via SocMed mesej @PuteriNurCahaya / bit.ly/cikgunakcoaching silibus di @kelasbimbingan

@akademicikguieta
GAMBAR dan TESTIMONI SEMINAR, PERSONAL DAN GROUP COACHING.
Forwarded from TESTIMONI, FEEDBACK DAN PERMULAAN Minda Niaga Akademi Cikgu ieta (@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta) @SocialMediaExpertCoach BlogiEta.com RahsiaSocialMedia.Blogspot.com @PanjiAlamNusantara)
Personal / Group LIFE COACHING / CONSULTATION / COACHING ADVANCE BLOGGING & BUSINESS via SocMed mesej @PuteriNurCahaya / bit.ly/cikgunakcoaching silibus di @kelasbimbingan

@akademicikguieta
GAMBAR dan TESTIMONI SEMINAR, PERSONAL DAN GROUP COACHING.
RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA
https://bit.ly/3cmUXps
Orang sakit jiwa ni cuba provokasi saya. Walhal saya tidak ganggu dia pun. Semoga beliau ni dilimpahi taufiq dan hidayah. Aamiin.

Semua ini hanyalah pengganggu saya fokus kerja-kerja saya sebab dia ni telah provoke saya dan screenshot curi geledah gambar saya dan memaki-hamun saya.

Saya akan report polis. Sebab mengganggu, screenshot gambar saya dan memaki-hamun saya. Biadap! Dia punya hal, kita pula nak kena dengar? Lepastu Tanya mana bukti? Banyak bukti dah diberitahu hendak apa lagi?


Berkaitan
bit.ly/3cMx2jm
bit.ly/35hYqSf
t.me/PanjiAlamNusantara/712

--------------------------

Info, Pengalaman, nasihat, tips dan motivasi perniagaan oleh
@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@SocialMediaExpertCoach.

TQ FOLLOW & SUBSCRIBE
1) BlogiEta.com
2) Fb.com/CikguiEta
3) YouTube.com/marsitah1
4) Dunianiagaieta.blogspot.com
5) RahsiaSocialMedia.Blogspot.com
6) PanjiAlamNusantara.Blogspot.com
Mulanya guna nama ni. Selepas saya tanya-tanya tukar nama seperti di atas pula. Bila saya argue dia

"Kenapa perlu saya fikir masalah Cik? Cik sendiri selesai masalah Cik tak perlu provoke saya."

Mental problem sungguh Minah ni. Selepas saya selidik dan berkata jangan provoke saya. Terus diblocknya saya. Tapi saya dahulunya block si mental problem ni. Provoke saya lagi?

Saya akan report polis. Sebab mengganggu, screenshot curi gambar saya (diambil page INI) dan memaki-hamun saya.

Tuan/Puan, dalam Bisnes Dan perkara melibatkan AQIDAH, saya tidak suka sebar perkara merapik ya. Jadi jangan percaya apa pun, selidik dahulu sebelum berbuat sesuatu ya.

Berkaitan
bit.ly/3cMx2jm
bit.ly/35hYqSf
t.me/PanjiAlamNusantara/712

------------
Info, Pengalaman, nasihat, tips dan motivasi perniagaan oleh
@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@SocialMediaExpertCoach.

TQ FOLLOW & SUBSCRIBE
BlogiEta.com
Fb.com/CikguiEta
YouTube.com/marsitah1
Dunianiagaieta.blogspot.com
RahsiaSocialMedia.Blogspot.com
PanjiAlamNusantara.Blogspot.com
HITLER 😳
Nama sebenar : arifaiman_23 left channel. Bagus. πŸ˜„πŸ‘

Orang Islam, gunalah nama elok-elok ya. Ibu bapa sudah beri nama Islam, letak nama Hitler dah kenapa kan? ☺️

Begitu jugalah dalam Bisnes, sudah ada produk Muslim, hendak juga join Atomy Gerakan Missionary Kristian kenapa ya tidak? Lainlah kalau awak tu memang Mubaligh Dan Pastor Gerakan Mubaligh Kristian tu. Malulah. Muallaf pun bijak tak mahu join. Yang nama Islam pula kalut berdakyah suruh join Atomy Gerakan Missionary Kristian. πŸ™ˆ

Eh, Bisnes Dan Islam berpisah tiada tahu?

Scammer tidak akan habis selagi ada followers yang taksub.

Saya pentingkan adab dari wang ringgit. Tidak beradab, duit dan ilmu pun saya reject.

@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@SocialMediaExpertCoach
Alhamdulillah,
Hari ini, 29/6/2021.
Online Personal Life Coaching (OPLC) 4/202 sedang berlangsung santai-santai sahaja.

OPLC 1 hingga 3 sudah selesai. Bersambung-sambung mereka masuk Coaching.

Sambil menaip solusi masalah peserta guna handphone, peserta pun tidak sedar coaching sedang berlaku. Alhamdulillah. Yiihaa. πŸ€“πŸ₯°

πŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒ

@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)
Suri Rumah Sepenuh Masa
Isi masa lapang berniaga,

@MindaNiaga
@KisahCikguiEta
@PanjiAlamNusantara
@SocialMediaExpertCoach

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

BlogiEta.com
RahsiaSocialMedia.Blogspot.com
PanjiAlamNusantara.Blogspot.com
Tingkatan Ilmu dan amalan

Kadangkala kita harapkan ugamawan bimbing kita. Tetapi malangnya kita ditipunya. Inilah antara aduan saya terima dari pelbagai golongan di laman sosial.

Saya juga pernah terkena. Hingga hampir hilang nyawa.

.................

Menulis ilmu estakologi, ilmu Fitan ilmu akhir zaman tapi orang bawa dan buat kerja syirik, khurafat dan kesesatan dibiarkan. Hal aqidah diketepikan. Serupa jugalah sama bawa orang ramai ke arah syirik, sesat, khurafat dan kesesatan.

Baik berhenti menulis jika perkara memesongkan aqidah, yang hak dan bathil pun sudah tidak mahu ambil tahu? Tidak layak digelar Ustaz atau Tuan Guru. Polis beritahu, inilah golongan penunggang agama

Mereka tunggang agama secukup rasa hadith dhoif panji hitam pun dijadikan pegangan. Hendak jadi apa? Ulamak Suuk (Ulamak duit)?

Jangan anggap penulisan, bisnes dan semua kita buat tidak ada kaitan dengan agama Islam dan Iman aqidah kita.

Tulislah (dakwah, ajak dan serulah) perkara yang fahamkan orang ramai supaya menjaga aqidah. Ini sekadar Contoh : https://bit.ly/3ygvtT7

.....................

Perkongsian ketiga selepas bebas dari kuarantin beberapa jam. Semuanya pokoknya adalah AQIDAH bit.ly/2UUnYmm Yang tidak sedar lagi tu memanglah sedih sungguh kehidupan. Allah jua memberi taufiq dan hidayah. Aamiin. Bukan saya. Jangan taksub kepada saya.

.................

Pengalaman saya.

2015 sehingga 2018 saya giat membimbing Usahawan tentang Laman Sosial Dan Marketing secara Online. 2019 sehingga 2020, bimbing Usahawan tentang marketing asas Blog dan laman sosial. Advance Blogging & Business via SocMed pun ada peserta.

Awal tahun 2021 sempat buat 2 seminar. Seminar Rahsia Social Media dan Rahsia Likes Free Tanpa Ads. Ebook sudah diagihkan kepada peserta.

PKP, bimbing peserta Life Coaching Online.

Walaupun peserta saya non Muslim, saya tetap menekankan bab ADAB dan AQIDAH. Al-Quran Dan Hadith panduan dan rujukan saya. Guru scammer dan mereka yang biadap sesat-menyesatkan ramai, saya tentang habis-habisan.

Akhir zaman,
Melayu Dan Islam itu sangat sinonim. Oleh itu,

"Takkan. Melayu hilang di dunia, selagimana kita berpegang kepada Al-Quran Dan Hadith Nabinya (jaga Iman dan aqidah kita)" kata Dato' Laksamana Hang Tuah.

Nama pena
@PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta
@SocialMediaExpertCoach
Ini jawaban kepada yang tanya kenapa kongsikan hal scammer semua dalam channel dan semua laman sosial saya ada.

Video dah siap. Tinggal tidak publish sahaja lagi.

Kalau pandai dan rajin membaca mesti tidak akan tanya lagi kenapa kenapa.

Mencuri copy paste tanpa kredit itulah PLAGIAT.

PLAGIAT perbuatan tidak beretika di kalangan segelintir pengamal Social Media membunuh ketulenan penulisan.

Hidup, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

PENULIS :
@PuteriNurCahaya (Cikgu iEta)

@MindaNiaga
@SocialMediaExpertCoach
T.me/PanjiAlamNusantara
Hal-Ehwal ISLAM, ALAM, SURVIVAL dan NUSANTARA. BANTERAS aniaya, penipuan (scammer) syirik dan kesesatan.
Sentiasa bersyukur [Sumber]

Satu petang tu,

"assalamualaikum cikgu, baki saya lg rm55 ya. saya cuba bnk in kn hrni atau esok ya" mesej diterima.

"Boleh. InShaaAllah ada bahagian yang saya sedekahkan kepada asnaf. Aamiin". Jawab saya tanpa sebarang prejudis.

"Alhamdulillah, ok baik cikgu dh bnk in nanti saya terus bg resit". Mesejnya lagi.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sehingga hari ini,

....... kosong.

_______________________________

Begitulah dianya. Ini antara kisah saya sepanjang online. Ada banyak beribu kisah lagi saya tidak kongsi. Alhamdulillah dokumen tidak diserahkan lagi. Bersangka baik. Mungkin client saya itu sudah jatuh ditimpa tangga. πŸ₯΄

Alhamdulillah saya hanya buat life coaching ni sambilan isi masa lapang santai-santai sahaja. Alhamdulillah dapat lagi pengalaman mahal ini. Ada juga perkara boleh kongsi di laman sosial saya.

________________________________

Kawan-kawan, dalam berurusniaga atau hendak memberi, bila ada rasa ada gerak di hati, Ikutkan sahaja kata di hati. Ikhlaskan diri. Ajar, jangan biar diri dibuli. Ajar, biar ikut disiplin diri. Tiada disiplin, tiada beradab, biarkan usah dilayani.

________________________________

7/7/2021
Alhamdulillah saya bersangka baik. Client mesej beritahu beliau jatuh sakit dan terpaksa menggunakan wang itu untuk rawatan. 14/7/2021 suaminya baru gaji.

Ya Allah. Kalau dekatlah, saya pasti hulurkan sumbangan. 😒

#PuteriNurCahaya #cikguieta #MindaNiaga #PersonalLifeCoaching #isimasalapang #RealitiKehidupan #scammer #jagaadab #belajarredha #AllahAda #AllahJagaKita

Info, Pengalaman, nasihat, tips dan motivasi perniagaan oleh
@MindaNiaga
@PuteriNurCahaya
@ Cikgu iEta
@SocialMediaExpertCoach
.
TQ FOLLOW & SUBSCRIBE
BlogiEta.com
Fb.com/CikguiEta
Dunianiagaieta.blogspot.com
RahsiaSocialMedia.Blogspot.com
PanjiAlamNusantara.Blogspot.com
Minda Niaga Akademi pinned Β«Bila buat sesuatu kerana Allah pasti hasilnya juga terbaik dari Allah. Tetapi jika buat sesuatu kerana manusia dan takutkan apa kata manusia pasti hasilnya juga tidak mungkin terbaik untuk kita sebagai manusia. Lakukan apa sahaja hanya kerana Allah bukan kerana…»
SAKA APA YANG PERLU ANDA TAHU https://bit.ly/3kSjjfH