LEEYANARAHMAN VVIP
19.5K subscribers
4K photos
265 videos
86 files
218 links
Download Telegram
to view and join the conversation
Forwarded from ZHAMIRA ARDINA
Kleopak

Bagaikan dakwat dengan kertas, wanita dan bunga berpisah tiada. Begitu juga dengan semangat kenegaraan. Lima rekaan “Kleopak” diinspirasikan dari bilangan kelopak Bunga Raya yang diagungkan sebagai bunga kebangsaan Malaysia. Konsep tropika ini dinukil dari taman-taman botani di seluruh negara untuk menyemarakkan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan tahun ini.

MELEUR PLEATED:
Rekaan kasual ini hadir dalam tiga bahagian: blouse, skirt dan tali pinggang.

Tali pinggang ditempah khas, bebas digayakan dalam memberi pilihan kepada pemakai untuk tampil seperti mengenakan FULL DRESS. Skirt berlipat lurus ke bawah memberikan efek tinggi dan kurus. Gabungan warna ombre pink muda dan biru muda ini cukup serba boleh untuk digayakan ke tempat kerja, acara, mahupun percutian. Alah membeli, menang memakai! Padankan blouse dengan jeans ataupun skirt dengan baju yang lain untuk kegunaan yang maksimum. Dengan material berkualiti tinggi yang sejuk dan tidak mudah renyuk, koleksi ini adalah pilihan yang wajib untuk dimiliki !!

Material : Luxury soft satin silk

PRICE :
Special release : RM219
NORMAL PRICE : RM269

Click link on bio to order now ‼️
.

AVAILABLE DATE :
Admin / PS : 26 August 2020
Boutique / website : 27 August 2020

🌐 www.leeyanarahman.com.my

#malaysiaprihatin #63tahunMERDEKA #LEEYANARAHMANmerdeka2020 #weLOVEmalaysia
KLEOPAK

Bagaikan dakwat dengan kertas, wanita dan bunga berpisah tiada. Begitu juga dengan semangat kenegaraan. Lima rekaan “Kleopak” diinspirasikan dari bilangan kelopak Bunga Raya yang diagungkan sebagai bunga kebangsaan Malaysia. Konsep tropika ini dinukil dari taman-taman botani di seluruh negara untuk menyemarakkan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan tahun ini.

DRESS //
Gaun moden bermotifkan flora tropika ini memberikan aura gaya elegan dengan siluet klasik. Rekaan ini diserlahkan dengan leher berkolar, poket kemeja, lengan cuff dan ditambah pula dengan butang bungkus yang dijahit dari atas hingga bawah dress. Material satin lembut digunakan memberikan efek beralun kepada si pemakai. Koleksi ini hadir dengan tali pinggang GOLD BUCKLE berona biru lembut akan menyerlahkan lagi seri si pemakai.


Material : Luxury soft satin silk

PRICE :
Special release : RM219 (until 28 Aug 2020)
NORMAL PRICE : RM269

Click link on bio to order now ‼️
.

AVAILABLE DATE :
Admin / PS : 26 August 2020
Boutique / website : 27 August 2020

🌐 www.leeyanarahman.com.my

#malaysiaprihatin #63tahunMERDEKA #LEEYANARAHMANmerdeka2020 #weLOVEmalaysia
Forwarded from ZHAMIRA ARDINA
KLEOPAK //

Bagaikan dakwat dengan kertas, wanita dan bunga berpisah tiada. Begitu juga dengan semangat kenegaraan. Lima rekaan “Kleopak” diinspirasikan dari bilangan kelopak Bunga Raya yang diagungkan sebagai bunga kebangsaan Malaysia. Konsep tropika ini dinukil dari taman-taman botani di seluruh negara untuk menyemarakkan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan tahun ini.

ORKED FLIPPED:
Setiap wanita pasti mencari kelainan dalam bergaya. ORKED FLIPPED menggabungkan kameja blouse yang longgar dan seluar yang unik.

Bahagian baju dihiasi corak tropika dan polkadot yang diserikan lagi dengan garisan tengah, cuff dan colar bewarna hitam. Warna dasarnya pula adalah ombre gabungan warna-warna lembut berona biru dan hijau. Untuk nampak lebih menarik, koleksi ini boleh juga digayakan dengan tali pinggang yang sesuai.

Keistimewaan pada koleksi ini terletak di bahagian seluar. Ia dilengkapkan tali di bahagian sisi kiri dan kanan pingang untuk diikat secara menyilang. Hasilnya, seluar ini kelihatan seperti skirt dari pandangan hadapan. Lipatan ini juga boleh diterbalikkan ke belakang untuk mengasilkan gaya yang berbeza. Seluar ini juga dilengkapi dengan zip sorok untuk memudahkan pemakaian.

Gayakan koleksi ini ke pejabat ataupun temuduga. Pastinya Orked Flipped sesuai untuk menyerlahkan lagi sisi professional anda. :)

Material : Luxury soft satin silk

PRICE :
Special release : RM199 (until 28 Aug 2020)
NORMAL PRICE : RM249

Click link on bio to order now ‼️
.

AVAILABLE DATE :
Admin / PS : 26 August 2020
Boutique / website : 27 August 2020

🌐 www.leeyanarahman.com.my

#malaysiaprihatin #63tahunMERDEKA #LEEYANARAHMANmerdeka2020 #weLOVEmalaysia
Forwarded from ZHAMIRA ARDINA
KLEOPAK //

Bagaikan dakwat dengan kertas, wanita dan bunga berpisah tiada. Begitu juga dengan semangat kenegaraan. Lima rekaan “Kleopak” diinspirasikan dari bilangan kelopak Bunga Raya yang diagungkan sebagai bunga kebangsaan Malaysia. Konsep tropika ini dinukil dari taman-taman botani di seluruh negara untuk menyemarakkan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan tahun ini.

KAFTAN//
Rekaan ini terinspirasi dari jubah kaftan yang cirinya besar dan longgar. KLEOPAK KAFTAN diolah dengan potongan yang ringkas pada bahagian lengan dan badan. Datang dengan FREE SIZE, labuhnya pula mengikut ketinggian si pemakai.
Bahagian tepi di bawah baju pula ditampilkan dengan sedikit belahan yang memberi keselesaan. Corak tropika disusun di bahagian tengah baju dengan gabungan polkadot berlatarbelakangkan kain berona kulit.

Koleksi ini dipasangkan dengan seluar panjang yang longgar bagi menyerlahkan kesopanan si pemakai tanpa menghilangkan aura moden. Ia dilengkapi dengan getah penuh di pinggang yang sesuai untuk semua golongan. Rekaan ini amat sesuai untuk mereka yang mahu kelihatan bersahaja namun penuh gaya dan glamor.

Material : Luxury soft satin silk

PRICE :
Special release : RM199 (until 28 Aug 2020)
NORMAL PRICE : RM249

Click link on bio to order now ‼️
.

AVAILABLE DATE :
Admin / PS : 26 August 2020
Boutique / website : 27 August 2020

🌐 www.leeyanarahman.com.my

#malaysiaprihatin #63tahunMERDEKA #LEEYANARAHMANmerdeka2020 #weLOVEmalaysia
KLEOPAK //

Bagaikan dakwat dengan kertas, wanita dan bunga berpisah tiada. Begitu juga dengan semangat kenegaraan. Lima rekaan “Kleopak” diinspirasikan dari bilangan kelopak Bunga Raya yang diagungkan sebagai bunga kebangsaan Malaysia. Konsep tropika ini dinukil dari taman-taman botani di seluruh negara untuk menyemarakkan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan tahun ini.

KLEOPAK FABRIC//
Pertama kali dalam sejarah, Leeyanarahman mengeluarkan kain ela untuk semua peminat. Jualan kain ela ini dibuat atas permintaan LR lovers yang ingin menggayakan rekaan fabrik LR tetapi dalam ukuran bersaiz besar (PLUS SIZE). Tidak lupa juga untuk mereka yang ingin tampil sedondon dengan anak kecil. Setiap set didatangkan dalam ukuran 2 meter. Kleopak fabric yang bermotifkan flora tropika ini dicetak di atas kain satin silk yang lembut dan sejuk. Olah saja mengikut citarasa anda!

Bidang : 58"

Material :
- Dress fabric , Kaftan fabric, Meleur fabric : Luxury soft satin silk
- Riaw fabric : Italian bridal dutches

PRICE : RM79 / 1meter ( 2 meter per SET)
❗️STOCK LIMITED❗️

Click link on bio to order now ‼️
.

AVAILABLE DATE :
Admin / PS : 26 August 2020
Boutique / website : 27 August 2020

🌐 www.leeyanarahman.com.my

#malaysiaprihatin #63tahunMERDEKA #LEEYANARAHMANmerdeka2020 #weLOVEmalaysia
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ NOGORI DEN - BLOUSE ]
Apa yang ada pada corak koleksi Nogori den ni? Seperti yang semua tahu, Negeri Sembilan sememangnya terkenal dengan Adat Perpatih dan Orang Minangkabau. Busana adat warisan masyarakat Minang dikenali sebagai Bundo Kanduang (Bonda kandung). Pada kebiasaanya, wanita Minang akan mengenakan pakaian tradisi yang terkenal dengan penggunaan tengkolok tanduk kerbau diatas kepala yang menjadi simbol hiasan Kepala masyarakat minang. Maka dari itu terinspirasinya corak ini yang mewakilkan Negeri sembilan dalam "Dirgahayu series". Ada orang Negeri Sembilan tak kat sini?

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included

__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

𝐇𝐨𝐰 𝐭𝐨 𝐏𝐔𝐑𝐂𝐇𝐀𝐒𝐄 :
Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ KEDHOH - BLOUSE ]
Terkenal dengan sebagai Negeri jelapang padi, membawa inspirasi kepada kami untuk menjadikan corak padi sebagai corak yang melambangkan negeri Kedah. Terima Kasih Kedah, kerana telah menjadi antara pengeluar padi terbesar di Malaysia. Ada oghang Kedhoh dok kat sini? 👋🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included

__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ SABAH BHA - BLOUSE ]
Bunga Rafflesia atau juga dikenali dengan nama Bunga Pakma merupakan bunga rasmi bagi negeri Sabah.
Bunga ini merupakan bunga yang terbesar di dunia. Ianya boleh ditemui di dalam Taman Negara Kinabalu dan di beberapa tempat lain seperti Pusat Informasi Rafflesia yang terletak di daerah Tambunan Sabah.
Menarik kan? Maka dari itu terinspirasi lah kami dengan corak daripada bunga Rafflesia ini yang melambangkan Negeri Sabah.
Hai , di sini ada orang sabah kah ? 👋🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included

__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ JOHO - BLOUSE ]
TARIAN zapin sinonim dengan negeri Johor. Terdapat kira-kira 20 jenis tarian zapin di Johor yang gerak tarinya diasaskan oleh masyarakat Melayu tempatan, malah hampir semua daerah di negeri ini mempunyai versi tarian zapin yang tersendiri. Menariknya seni zapin mula berkembang di Johor sejak kira-kita 500 tahun dahulu sehingga kini masih memberikan keutamaan kepada nilai murni dan resam budaya Melayu. Siapa yang pernah ke Majlis perkahwinan di Johor, mesti terpegun melihat tarian zapin dipersembahkan.🥰
Dekat sini ramai orang Johor tak ek? 🙌🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ KELATE - BLOUSE ]
Sejak berkurun lagi permainan wau sangat rapat dengan masyarakat Kelantan. Wau ini juga telah diangkat untuk dijadikan sebagai salah satu tradisi negeri Kelantan.
Wau Kelantan ini sangat terkenal dengan kehalusan seni ciptaannya dan turut dianggap unik oleh sesetengah masyarakat luar.
Antara wau yang paling popular ialah Wau Bulan.
Dari ini, terinspirasilah kami untuk menghasilkan corak wau sebagai icon bagi Negeri Kelantan.
Sapo dio ore klate sini? Hye sikit👐🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ KEYEL - BLOUSE ]
Sebut sahaja Kuala Lumpur, pasti gambaran menara Menara Berkembar Petronas ( KLCC ) ini yang kita lihat dahulu. Merupakan mercu tanda Malaysia, menara Petronas yang direka oleh jurubina César Pelli dari Argentina ini, siap dibina pada tahun 1998 setelah menelan masa tujuh tahun sehingga menjadi bangunan tertinggi di dunia sewaktu disiapkan. Sebagai icon yang mengambarkan Kuala Lumpur, terhasilnya koleksi KEYEL sempena kemerdekaan ini dengan berlatarbelakangkan warna bendera Malaysia.
Siapa orang KL kat sini? Lambai la sikit👋🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ PEGHELIH - BLOUSE ]
Biasanya bila sebut Perlis. Orang akan tanya “Apa yang best dekat perlis?”. Ate kome ni, sini manja cerita sikit tentang Peghelih.
Selain menjadi tempat persinggahan untuk pelancong. Negeri Perlis sememangnya sinonim dengan nama Harumanis. Mangga Harumanis Perlis merupakan antara baka mangga terbaik di Malaysia. Mangga ini mendapat nama daripada aromanya yang harum dan rasanya yang manis. Mangga harumanis memerlukan musim kemarau dari Januari hingga Mac untuk berbunga dan musim Mangga harumanis Perlis adalah singkat iaitu hanya sebulan atau sebulan setengah dalam setahun. Justeru, faktor inilah yang membuatkan Mangga Harumanis Perlis bebeza dengan mangga lain kerana pengeluaran yang sangat terhad. Bukan Harumanis saja yang manis, orang yang memakai koleksi “Peghelih” ni juga akan nampak manis.
Ha.. betoi ka orang peghelih ni manis? 😛 jawab ler.

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ PINENG - BLOUSE ]
Penang street art merupakan salah satu tarikan pelancongan yang terdapat di Pulau Pinang. Street mural yang mula-mula popular di Penang ialah hasil lukisan pelukis dari Lithuania, Ernest Zacharevic. Street mural ini terletak di George Town. Bukan setakat pengunjung tempatan, malah pelancong luar turut menjejaki hasil seni yang mengagumkan ini. Kami memilih street mural yang terletak di Lebuh Armenian - “Little Children on a Bicycle” sebagai inspirasi untuk koleksi negeri Pulau Pinang. Mural ini merupakan mural yang paling popular, bukan sahaja di Pulau Pinang tapi di seluruh negara.

Sapa dia oghang Pineng kat sini? Habak mai sat🙌🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ KAMEK SARAWAK - BLOUSE ]
Nampak sahaja corak yang kami gunakan dalam koleksi ini, pasti anda terus terlihat negeri Sarawak. Mari kita mengenali sedikit tentang burung ini.
Sarawak Hornbill of Borneo, juga dikenali sebagai Rhinoceros Hornbill atau Burung Kenyalang, adalah kebanggaan dan kegembiraan penduduk Sarawak. Burung ini merupakan lambang ikonik kepada rakyat Sarawak dan digunakan sebagai lambang rasmi kerajaan negeri. Burung Kenyalang dipercayai melambangkan tuhan yang paling berkuasa menurut kaum dayak di Sarawak. Pada zaman dahulu, penduduk dayak menganggap burung Enggang Badak iaitu burung kenyalang sebagai dewa perang atau lebih dikenali sebagai Singalang Burong.

Kamek mauk nanyak, sitok ada orang sarawak? 🙌🏻


𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ TRANUNG - BLOUSE ]
“Di setiu pata peranginan, Singgah sebetor ke rantau abang, Kita tengok penyu telor, Kita tengok penyu telor~~” Siapa saja tak kenal dengan lirik lagu “Terengganu kita” ini. Sekali dengar pasti akan diulang. Banyak keistimewaan Negeri Terengganu yang dijelaskan dalam lagu ini. Salah satunya tentang penyu. Ya! bila lihat sahaja penyu sudah tentu membawa fikiran anda ke negeri Terengganu. Pantai Rantau Abang terkenal sebagai destinasi pelancongan di Terengganu kerana menjadi tempat pendaratan penyu untuk bertelur. Dari ini kami mengambil penyu sebagai corak utama yang melambangkan negeri Terengganu.

Piye sining org ganu?? Hye sikek!
🙌🏻

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ PEGHOK ATE- BLOUSE ]
Ingat di Itali je ada menara condong? Oghang Peghok pun ade!
Kelihatan seperti hampir tumbang, menara condong ini telah dibina oleh arkitek cina En. Leong Choon Cheong dan berfungsi sebagai tangki simpanan air untuk bekalan penduduk sekitar disamping berfungsi sebagai jam. Ia juga telah menjadi salah satu dari tarikan utama pelancong ke Teluk Intan. Setelah meneliti segala keistimewaan yang terdapat di negeri Perak, kami memilih menara condong sebagai motif istimewa bagi malambangkan Perak dalam koleksi kemerdekaan kali ini.

Ate kome oghang Peghok ke?

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ SLANGO WEY - BLOUSE ]
Masjid Negeri Selangor Darul Ehsan yang dinama Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah adalah sebuah masjid yang terletak di Shah Alam Selangor. Masjid ini mempunyai kubah yang terbesar di dunia. Empat menara tinggi dibina di keliling kubah. Reka bentuk kubah dengan bewarna biru dengan garis putih menonjolkan keindahan masjid ini. Dari situ kami menjadikan itu sebagai ilham dalam menghasilkan rekaan bertemakan Negeri Selangor.

Mesti ramai orang Selangor dekat sini kan? Cuba comment 👇

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ KOI PAHANG- BLOUSE ]
Teringinnya nak makan ikan patin kan. Rasanya semua orang tahu, kalau nak cari ikan patin segar dan rasai ikan patin masak tempoyak original, kena datang Temerloh, Pahang. Sehingga kan bandar tersebut digelar sebagai Temerloh Bandar Ikan Patin. Bila kita sampai ke Pahang memang wajib mencuba lauk ikan patin masak tempoyak selagi tak dapat jangan keluar Pahang. hehe.. Jadi manja inspirasikan corak ikan patin dalam koleksi ini. untuk siapa yang merindui rasa ikan patin mungkin boleh terubat rindu.

Awok orang Pahang ke?

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia.

[ MELAKAU - BLOUSE ]
Sebut sahaja beca, ianya tidak dapat dipisahkan dengan Melaka, kerana ia adalah salah satu daripada aktiviti yang menarik di Bandar bersejarah ini. Rugi kalau datang ke Melaka tak cuba naik beca di sini. Yang unik tentang beca di Melaka ni ialah setiap beca dihias dengan pelbagai hiasan yang menarik dan berwarna-warni. Kebanyakan pelancong akan merasai pengalaman menaiki beca sambil mengenal dan mencuci mata melihat bangunan-bangunan bersejarah di bandar Melaka.

Ada orang Melake tak kat sini?

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo


𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin
//DIRGAHAYU SERIES// Koleksi Kemerdekaan berdasarkan 14 buah negeri yang berada di Malaysia. Disini manja ingin ungkapkan satu persatu cerita tentang koleksi "Dirgahayu" bersempena menyambut kemerdekaan pada tahun ini.

Baca semua caption tau,
mungkin ada sedikit ilmu pengetahuan tentang setiap negeri yang korang dapat belajar.. Ini baru namanya cinta terhadap negara 😉

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥: Luxury soft satin silk
•front Button
•Nursing friendly
•Wudhu Friendly
•Diamond patch
•Pants not included
__
𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: RM129 (Np: RM159)
𝐒𝐢𝐳𝐞: XS - XL

Untuk order boleh tekan link whatsapp admin di bawah
ADMIN MIA : https://wa.link/rtv9zb
ADMIN SYASYA : https://wa.link/ft3kxe
ADMIN HANA : https://wa.link/ll41xo

𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐀𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 : Friday, 3sept (10am)
Only at 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙚𝙚𝙮𝙖𝙣𝙖𝙧𝙖𝙝𝙢𝙖𝙣.𝙘𝙤𝙢.𝙢𝙮

#leeyanarahman
#dirgahayuLEEYANARAHMAN
#MalaysiaPrihatin