Knowledgist 4 Banking 🎯
10.6K subscribers
607 photos
10 videos
206 files
3K links
https://knowledgists.in (India's Premier Banking Platform)
Download Telegram
International Monetary Fund (IMF)

🧿 Founded : 1945
🧿 Headquarters: Washington, D.C.
🧿 Managing Director : Kristalina Georgieva (Bulgaria)
🧿 Chief Economist.: Gita Gopinath (Indian)
🧿 Member countries : 190 (Andorra)


About WORLD BANK

🧿 Founded : 1944
🧿 HQ : Washington Dc
🧿 President : David Malpass
🧿 MD & CFO : Anshula Kant
🧿 Chief Economist : Carman Reinhart
🧿 Executive Director : Rajesh Khullar
🧿 Senior Advisor to Ed of World Bank : Rajeev Topno
🧿 Member Countries :189
🎯 Current Affairs 23 June 2021 🎯

1. Who is going to represent India in the Shanghai Cooperation Organization meeting?
Ans. Ajit Doval

2. Which joint army exercise was held with the Navy of India and the European Union?
Ans. in eu navfour

3. Which country's Lauren Hubbard will be the first transgender to participate in the qualifying qualification amendment Olympics?
Ans. New Zealand

4. According to the United Nations, which country has received 64 billion dollars in foreign direct investment in the year 2020?
Ans. India

5. Which app has been launched by Narendra Modi to provide yoga training videos?
Ans. mYoga

6. Which state announced the formation of "Economic Advisory Council to the Chief Minister"?
Ans. Government of Tamil Nadu

7. Who has started the campaign “Jaan hai to jahan hai” to create awareness about corona vaccination?
Ans. Mukhtar Abbas

. Who has approved the Inland Ships Bill - 2021?
Ans. central cabinet

9. According to which organization's Refugee Agency Commissioner Filippo Grandi, every 96th person in the world is homeless?
Ans. United Nations

10. How many years old Mavya Sudan has become the first woman fighter pilot of Jammu and Kashmir in the Air Force?
Ans. 23 years
Best wishes FOR BOM GBO Exam
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «Please join live BOM PAPER DISCUSSION HELD TODAY https://youtu.be/q8pZNMU5Zvc»
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «https://youtu.be/28Htw2ENXPQ Join live bom exam discussion»
Hedge funds:

📙Hedge funds are actively managed alternative investments that may also utilize non-traditional investment strategies or asset classes.

📙Hedge funds are more expensive compared to conventional investment funds, and will often restrict investment to high net-worth or other sophisticated investors.
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «#STUDENTS #DEMAND #KNOWLEDGISTS #PRESENTS #BANKING #AWARENESS #BATCH JOIN AND FEEL THE DIFFERENCE FOR DEMO WATCH YOUTUBE SESSION https://youtu.be/6s4Cc4dl3jk»
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «#BOM #26June2021 #MEMORY #BASED #Questions #GBO #KNOWLEDGISTS #Part1 https://youtu.be/08HnJpz9OIA»
Your Favourite Channel Knowledgists is about to reach 10000 Subscribers and Just Few numbers away. We request you to Subscribe in case not and Share with Maximum People and Friends To Subscribe. We are committed here to make you qualify in all Exams and seek the little support from each one of you. Do Share the link to encourage others to Subscribe .👇

*Together we will do Wonders*
https://youtube.com/c/Knowledgists