Knowledgist 4 Banking 🎯
10.6K subscribers
607 photos
10 videos
206 files
3K links
https://knowledgists.in (India's Premier Banking Platform)
Download Telegram
βœ…Certificate of Deposit: Certificate of deposits are issued by commercial banks or developmental financial institutions to individuals, institutions, corporations and companies.

πŸ‘‰πŸ» It is an unsecured, negotiable instrument in bearer form.
πŸ‘‰πŸ» It is issued in periods of tight liquidity, when the deposits by individuals and households are less, but the demand for credit is high.
πŸ‘‰πŸ» They help to mobilise large amounts of money in a short time period.



βœ…Commercial Bill: It is a bill of exchange used by business firms to meet their working capital needs.

πŸ‘‰πŸ» It is an unsecured, negotiable instrument in bearer form.
πŸ‘‰πŸ» When goods are sold on credit, the seller (drawer) draws a bill of exchange on the buyer (drawee), who accepts it. When he accepts the bill, it becomes a marketable instrument, which is called a trade bill. When the seller presents it to the bank for discounting it, to get the funds before the maturity of the bill and the bank accepts it, it is called a commercial bill.
βœ… International Monetary Fund (IMF)

🧿 Founded : 1945
🧿 Headquarters: Washington, D.C.
🧿 Managing Director : Kristalina Georgieva (Bulgaria)
🧿 Chief Economist.: Gita Gopinath (Indian)
🧿 Member countries : 190 (Andorra)


βœ… About WORLD BANK

🧿 Founded : 1944
🧿 HQ : Washington Dc
🧿 President : David Malpass
🧿 MD & CFO : Anshula Kant
🧿 Chief Economist : Carman Reinhart
🧿 Executive Director : Rajesh Khullar
🧿 Senior Advisor to Ed of World Bank : Rajeev Topno
🧿 Member Countries :189
🎯 Current Affairs 23 June 2021 🎯

1. Who is going to represent India in the Shanghai Cooperation Organization meeting?
Ans. Ajit Doval

2. Which joint army exercise was held with the Navy of India and the European Union?
Ans. in eu navfour

3. Which country's Lauren Hubbard will be the first transgender to participate in the qualifying qualification amendment Olympics?
Ans. New Zealand

4. According to the United Nations, which country has received 64 billion dollars in foreign direct investment in the year 2020?
Ans. India

5. Which app has been launched by Narendra Modi to provide yoga training videos?
Ans. mYoga

6. Which state announced the formation of "Economic Advisory Council to the Chief Minister"?
Ans. Government of Tamil Nadu

7. Who has started the campaign β€œJaan hai to jahan hai” to create awareness about corona vaccination?
Ans. Mukhtar Abbas

. Who has approved the Inland Ships Bill - 2021?
Ans. central cabinet

9. According to which organization's Refugee Agency Commissioner Filippo Grandi, every 96th person in the world is homeless?
Ans. United Nations

10. How many years old Mavya Sudan has become the first woman fighter pilot of Jammu and Kashmir in the Air Force?
Ans. 23 years
Best wishes FOR BOM GBO Exam
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «Please join live BOM PAPER DISCUSSION HELD TODAY https://youtu.be/q8pZNMU5Zvc»
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «https://youtu.be/28Htw2ENXPQ Join live bom exam discussion»
Hedge funds:

πŸ“™Hedge funds are actively managed alternative investments that may also utilize non-traditional investment strategies or asset classes.

πŸ“™Hedge funds are more expensive compared to conventional investment funds, and will often restrict investment to high net-worth or other sophisticated investors.
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «#STUDENTS #DEMAND #KNOWLEDGISTS #PRESENTS #BANKING #AWARENESS #BATCH JOIN AND FEEL THE DIFFERENCE FOR DEMO WATCH YOUTUBE SESSION https://youtu.be/6s4Cc4dl3jk»
Knowledgist 4 Banking 🎯 pinned «#BOM #26June2021 #MEMORY #BASED #Questions #GBO #KNOWLEDGISTS #Part1 https://youtu.be/08HnJpz9OIA»