KVANT O‘QUV MARKAZI
⚡️Test boshlandi 20:00 test kodi:44268 javoblarni @e_test1_bot ga yuboring. tugash vaqti 21:00 @Kimyo2
test kodi o'zgardi 44268
15-savol ikki marta berilibdi. ikkinchi 15 ishlanmasin.
javoblarni yuborganlar qaytadan yuboringlar
15-savol ikki marta berilibdi. ikkinchi 15 ishlanmasin.
javoblarni yuborganlar qaytadan yuboringlar
⛔️Test yakunlandi.
Test muallifi:
Ozod SAYIMOV
Test kodi: 44268
Savollar soni: 20 ta
✅ Natijalar:
1. Ibrohimov Javohirbek - 17 ta 🥇
2. Abduqodirov Islomjon - 17 ta 🥇
3. Murodulloyeva Feruza - 16 ta 🥈
4. Jumanazrov Nurmuhammad - 16 ta 🥈
5. Tillayeva Shafoat - 16 ta 🥈
6. GA - 16 ta 🥈
7. haydarov ilhom - 15 ta 🥉
8. Jeyms Jons - 15 ta 🥉
9. Amonova Yulduz - 14 ta
10. Oripova Durdona - 14 ta
11. Xolmamatova Azima
1305ccddcabadcbcccababaadcacbdcb - 14 ta
12. Bo
1.c 2.a 3.a 4.c 5.c 6.d 7.a 8.a 9.c 10.a 11.d 12.a 13.b 14.d 15.b 16.b 17.d 18.a 19.b 20.b
@Kimyo2
Test muallifi:
Ozod SAYIMOV
Test kodi: 44268
Savollar soni: 20 ta
✅ Natijalar:
1. Ibrohimov Javohirbek - 17 ta 🥇
2. Abduqodirov Islomjon - 17 ta 🥇
3. Murodulloyeva Feruza - 16 ta 🥈
4. Jumanazrov Nurmuhammad - 16 ta 🥈
5. Tillayeva Shafoat - 16 ta 🥈
6. GA - 16 ta 🥈
7. haydarov ilhom - 15 ta 🥉
8. Jeyms Jons - 15 ta 🥉
9. Amonova Yulduz - 14 ta
10. Oripova Durdona - 14 ta
11. Xolmamatova Azima
1305ccddcabadcbcccababaadcacbdcb - 14 ta
12. Bo
ronova Dilnura - 13 ta
13. Bekzod Azamativich - 12 ta
14. Mamayusupova Nazokat - 12 ta
15. Shodiboyeva Hulkaroy - 11 ta
16. Boboyev Isobek - 10 ta
17. Shuhratova Maftunabonu - 10 ta
18. Turg‘unboyeva Diyora - 8 ta
19. Xaydarova Saida - 7 ta
20. Chorshanbiyev akbar - 7 ta
21. Zebo abdullayeva - 7 ta
22. Qayumov Samandar - 7 ta
23. Muxlisa Toshpolatova - 6 ta
24. Mubush - 5 ta
25. Amonqulov Nodir - 5 ta
26. Muhammadjonova Maftuna - 5 ta
27. Raxmonqulova Marjona - 4 ta
28. Usmanova Xafiza - 4 ta
29. Bektemirov BeKZoD - 4 ta
30. kamilov javohir - 3 ta
31. Dildora umarova - 0 ta
Tog`ri javoblar:1.c 2.a 3.a 4.c 5.c 6.d 7.a 8.a 9.c 10.a 11.d 12.a 13.b 14.d 15.b 16.b 17.d 18.a 19.b 20.b
@Kimyo2
Forwarded from KIMYO SERTIFIKAT / RASMIY (Guliston kimyo) (Ozod SAYIMOV)
Fanlar majmuasi NEW 2021.pdf
251.8 KB
Yo'nalishga to'g'ri keladigan fanlarda o'zgarishlar bor!!!
@GulistonKimyo
@GulistonKimyo
Forwarded from KIMYO SERTIFIKAT / RASMIY (Guliston kimyo) (Ozod SAYIMOV)
Nisbiy atom massa birligida nega aynan C ning 12 dan 1 qismi olingan? 12 dan 2, 3, 4 yoki boshqa qismlari emas?
@GulistonKimyo
@GulistonKimyo
⚡️ Абитуриентларга рухсатномаларни бериш 1 августдан бошланади
2021-2022-ўқув йили учун олий таълим муассасаларининг бакалавриат таълим йўналишларига кириш тест синовларида иштирок этиш онлайн рўйхатдан абитуриентларга «Абитуриент рухсатномаси»ни бериш 2021 йил 1 август санасидан бошланади. Бу ҳақда ДТМ хабар бермоқда.
Рухсатномаларни my.dtm.uz сайтидаги шахсий кабинетдан юклаб олиш мумкин. Рухсатномада тест топшириш санаси, жойи ва шу каби муҳим маълумотлар қайд этилган бўлади.
@Kimyo2
2021-2022-ўқув йили учун олий таълим муассасаларининг бакалавриат таълим йўналишларига кириш тест синовларида иштирок этиш онлайн рўйхатдан абитуриентларга «Абитуриент рухсатномаси»ни бериш 2021 йил 1 август санасидан бошланади. Бу ҳақда ДТМ хабар бермоқда.
Рухсатномаларни my.dtm.uz сайтидаги шахсий кабинетдан юклаб олиш мумкин. Рухсатномада тест топшириш санаси, жойи ва шу каби муҳим маълумотлар қайд этилган бўлади.
@Kimyo2
Forwarded from KIMYO SERTIFIKAT / RASMIY (Guliston kimyo) (Ozod SAYIMOV)
1932 yilgacha H birligi, 1932-1960 yillarda O birligi, 1960 dan boshlab C biligiga o'tilgan. Dastlab H birligi qabul qilinganligi uchun C ning 1/12 qismi olinadi. Bu degani 1 dona C ning 12 dan bir qismi bir dona H massasiga teng deganidir. Agar keyinchalik Ca-40 izotopi olinsa ham uning 40 dan bir qismi olinadi.
@GulistonKimyo
@GulistonKimyo
⚡️ABITURIYENTLAR DIQQATIGA!
"Vodiy Ziyo" o'quv markazi yangi o'quv yili uchun abituriyentlar qabulini boshladi.
"Vodiy Ziyo" o'quv markazi quyidagi fanlar bo'yicha ta'lim berishni yo'lga qo'ygan:
🔹 Ona tili va adabiyot
🔹 Tarix
🔹 Matematika
🔹 Kimyo
🔹 Biologiya
Nega aynan "Vodiy ziyo"? 🤔
✅ TAJRIBALI PEDAGOGLAR
Ta'lim berishda tajriba muhim ahamiyatga egaligini hamma biladi. Shu sabab ham ko'pchilik ota-onalar tajribali ustozlarni izlashadi. "Vodiy ziyo" o'quv markazi jamoasi tajribali ustozlardan iborat. Hattoki, 15 yillik tajribaga ega ustozlar ham dars berishadi.
✅ 6 KUNLIK DARS
Sarflangan mehnat yuqori natijaning garovi ekanligini inkor etib bo'lmaydi. "Vodiy ziyo" o'quv markazi haftalik darslar sonini ko'paytiribgina qolmay, balki dars soatini ham ko'paytirgan. Har bir fandan har kuni 2 soat mashg'ulot olib boriladi.
✅ TEST ASOSIDAGI NOYOB METODIKA
Davlat test markazi har yili kirish imtihonlarida bir biridan yangicha testlar tuzayotgani sir emas. Testni yechish esa maxsus test yechish malakasini talab qiladi. "Vodiy ziyo" abituriyentlarni davlat imtihonlariga mukammal tayyor bo'lishini istadi va bu yilgi ta'lim berish metodikasini nazariy bilimlar bilan bir qatorda test asosida olib borishni yo'lga qo'ymoqda.
✅ HAMMABOP NARX
O'quv markaz izlayotganlar bilishadi, ayrim o'quv markazlarda narx qimmat va u yerda ta'lim olish oilaviy sharoitga mos kelmasligi mumkin. "Vodiy ziyo" sifatli ta'lim hamda hamyonbop narxni birlashtirdi.
✅ YOTOQXONA
Uzoqdan kelevchilar o'quv markaz yaqinda kvartiralarga joylashtiriladi.
☝️FARZANDINGIZ TAQDIRIGA BEFARQ BO'LMANG!!!
📝Qo'shimcha ma'lumotlarni telefon orqali yoki o'quv markazga kelib bilib olishingiz mumkin.
Manzillarimiz:
1⃣ Andijon shahri Furqat ko‘chasi Oq laylak toyxon oldi 50-maktab yonida
Mo'ljal: Do‘mboq jo‘jalar yonida
☎️ Telefon raqamlar:
👨🔬Biologiya ustozlar nomerlari:
+998911677170
👨🔬Kimyo ustozlar nomerlari:
+998999052355
👨🔬Ona tili ustozlar nomerlari:
+998905471441
👨🔬Matematika ustozlar nomerlari:
+998906210786
@KIMYO
"Vodiy Ziyo" o'quv markazi yangi o'quv yili uchun abituriyentlar qabulini boshladi.
"Vodiy Ziyo" o'quv markazi quyidagi fanlar bo'yicha ta'lim berishni yo'lga qo'ygan:
🔹 Ona tili va adabiyot
🔹 Tarix
🔹 Matematika
🔹 Kimyo
🔹 Biologiya
Nega aynan "Vodiy ziyo"? 🤔
✅ TAJRIBALI PEDAGOGLAR
Ta'lim berishda tajriba muhim ahamiyatga egaligini hamma biladi. Shu sabab ham ko'pchilik ota-onalar tajribali ustozlarni izlashadi. "Vodiy ziyo" o'quv markazi jamoasi tajribali ustozlardan iborat. Hattoki, 15 yillik tajribaga ega ustozlar ham dars berishadi.
✅ 6 KUNLIK DARS
Sarflangan mehnat yuqori natijaning garovi ekanligini inkor etib bo'lmaydi. "Vodiy ziyo" o'quv markazi haftalik darslar sonini ko'paytiribgina qolmay, balki dars soatini ham ko'paytirgan. Har bir fandan har kuni 2 soat mashg'ulot olib boriladi.
✅ TEST ASOSIDAGI NOYOB METODIKA
Davlat test markazi har yili kirish imtihonlarida bir biridan yangicha testlar tuzayotgani sir emas. Testni yechish esa maxsus test yechish malakasini talab qiladi. "Vodiy ziyo" abituriyentlarni davlat imtihonlariga mukammal tayyor bo'lishini istadi va bu yilgi ta'lim berish metodikasini nazariy bilimlar bilan bir qatorda test asosida olib borishni yo'lga qo'ymoqda.
✅ HAMMABOP NARX
O'quv markaz izlayotganlar bilishadi, ayrim o'quv markazlarda narx qimmat va u yerda ta'lim olish oilaviy sharoitga mos kelmasligi mumkin. "Vodiy ziyo" sifatli ta'lim hamda hamyonbop narxni birlashtirdi.
✅ YOTOQXONA
Uzoqdan kelevchilar o'quv markaz yaqinda kvartiralarga joylashtiriladi.
☝️FARZANDINGIZ TAQDIRIGA BEFARQ BO'LMANG!!!
📝Qo'shimcha ma'lumotlarni telefon orqali yoki o'quv markazga kelib bilib olishingiz mumkin.
Manzillarimiz:
1⃣ Andijon shahri Furqat ko‘chasi Oq laylak toyxon oldi 50-maktab yonida
Mo'ljal: Do‘mboq jo‘jalar yonida
☎️ Telefon raqamlar:
👨🔬Biologiya ustozlar nomerlari:
+998911677170
👨🔬Kimyo ustozlar nomerlari:
+998999052355
👨🔬Ona tili ustozlar nomerlari:
+998905471441
👨🔬Matematika ustozlar nomerlari:
+998906210786
@KIMYO
ω(SO3) = 26,5% bo’lgan oleum tarkibidagi kislotaning mol ulushini (%) aniqlang.
Anonymous Quiz
14%
30,6
45%
69,4
21%
25
20%
73,5
CuSO4 eritmasi orqali qancha (F) zaryad o'tsa, teng massali mis elektrodlarda 48 g farq yuzaga keladi
(elektrodlarda gaz ajralmagan).
@Kimyo2
(elektrodlarda gaz ajralmagan).
@Kimyo2
Anonymous Quiz
20%
0,25
30%
0,5
27%
1,5
22%
0,75
Forwarded from KIMYO SERTIFIKAT / RASMIY (Guliston kimyo) (Ozod SAYIMOV)
#Masala_Time
1. 2 hajm 6 M HCl va 3 hajm 4 M H2SO4 eritmalarini aralashtirilishidan olingan 50 ml eritma 3,51 g Mg va Al qotishmasini to’la eritish uchun sarflandi. Qotishma tarkibidagi metallarning atomlar soni nisbatini aniqlang. α =100%
A) 1 : 2 B) 3 : 1 C) 4 : 1 D) 2 : 3
2. 20 ml 6 M li HCl eritmasiga necha millilitr 4 M li H2SO4 eritmasidan qo’shilganda, hosil qilingan eritma, mol nisbati 1 : 2 bo’lgan Mg va Al dan iborat 3,51 g qotishmani to’la eritish uchun sarf bo’ladi? α =100%
A) 20 B) 30 C) 40 D) 50
3. Bariy xloridning 40% li eritmasiga 55% li eritmasi qo’shilganda 200 gr X% li eritma olindi. X ni aniqlang?
A) 35 B) 55 C) 40 D) 45
4. A element atomi glyukoza tarkibiga kiradi. Metan va glyukozadagi uning massa nisbati 1:3 ni tashkil qiladi. Bu atom quyidagi qaysi modda tarkibiga ham kiradi?
A) CO B) PH3 C) O3 D) Na2C2
5. Ikki xil ishqoriy yer metal (Ca va X) oksidlari 3:2 mol nisbatda aralashtirilganda kalsiyning massa ulushi ikkinchi oksidnikidan 1,5 marta katta bo’ldi. Ikkinchi oksid molyar massasini (g/mol) aniqlang?
A) 40 B) 153 C) 104 D) 25
6. Asab kasalliklari va uyqusizlikda bemorlarga qanday element tutgan dori darmonlar tavsiya qilinadi?
A) Ag B) Br C) Ca D) J
7. Ketma-ket ulangan uchta idishda CuSO4, AgNO3, Cd(NO3)2 tuzlari elektroliz qilindi. Natijada katodda mos ravishda 6,4 g mis, 0,15 mol vodorod, 22,4 g kadmiy ajraldi. Tuzlarning mol nisbatini aniqlang. (uchinchi idishda faqat tuz elektrolizlangan)
A) 1 : 1 : 2 B) 2 : 1 : 4
C) 1 : 2 : 4 D) 1 : 1 : 1
8. 1 mol alyuminiydigidrokso sulfat va 1 mol sulfat kisklota reaksiyasi natijasida qanday tuz(lar) hosil bo’ladi ?
A) alyuminiygidrokso sulfat
B) aluminiy sulfat
C) aluminiy gidroksosulfat va aluminiy sulfat
D) aluminiy gidrosulfat
9. Olimlarni gidrolizlagan moddalari bilan juftlang.
1) Kucherov; 2) Vyoler; 3) Krixgoff; 4) Brokkeno
5) Vyurs;
a) 1,2 –dixlor etan; b) asetilen; c) oqsil; d) disian; e) kraxmal
A) 1b, 2a, 3d, 4c, 5e
B) 1b, 2d, 3e, 4c, 5a
C) 1a, 2d, 3e, 4c, 5b
D) 1e, 2a, 3d, 4c, 5b
10. Mis(Il) nitratning 200 g eritmasidan 4 F tok o‘tkazilganda katodda 35 g modda va anodda 22,4 litr (n.sh.) gaz ajraldi. Dastlabki eritma konsentratsiyasini (%) aniqlang. (inert elektrod)
A) 47 B) 40 C) 37,6 D) 32
@GulistonKimyo
1. 2 hajm 6 M HCl va 3 hajm 4 M H2SO4 eritmalarini aralashtirilishidan olingan 50 ml eritma 3,51 g Mg va Al qotishmasini to’la eritish uchun sarflandi. Qotishma tarkibidagi metallarning atomlar soni nisbatini aniqlang. α =100%
A) 1 : 2 B) 3 : 1 C) 4 : 1 D) 2 : 3
2. 20 ml 6 M li HCl eritmasiga necha millilitr 4 M li H2SO4 eritmasidan qo’shilganda, hosil qilingan eritma, mol nisbati 1 : 2 bo’lgan Mg va Al dan iborat 3,51 g qotishmani to’la eritish uchun sarf bo’ladi? α =100%
A) 20 B) 30 C) 40 D) 50
3. Bariy xloridning 40% li eritmasiga 55% li eritmasi qo’shilganda 200 gr X% li eritma olindi. X ni aniqlang?
A) 35 B) 55 C) 40 D) 45
4. A element atomi glyukoza tarkibiga kiradi. Metan va glyukozadagi uning massa nisbati 1:3 ni tashkil qiladi. Bu atom quyidagi qaysi modda tarkibiga ham kiradi?
A) CO B) PH3 C) O3 D) Na2C2
5. Ikki xil ishqoriy yer metal (Ca va X) oksidlari 3:2 mol nisbatda aralashtirilganda kalsiyning massa ulushi ikkinchi oksidnikidan 1,5 marta katta bo’ldi. Ikkinchi oksid molyar massasini (g/mol) aniqlang?
A) 40 B) 153 C) 104 D) 25
6. Asab kasalliklari va uyqusizlikda bemorlarga qanday element tutgan dori darmonlar tavsiya qilinadi?
A) Ag B) Br C) Ca D) J
7. Ketma-ket ulangan uchta idishda CuSO4, AgNO3, Cd(NO3)2 tuzlari elektroliz qilindi. Natijada katodda mos ravishda 6,4 g mis, 0,15 mol vodorod, 22,4 g kadmiy ajraldi. Tuzlarning mol nisbatini aniqlang. (uchinchi idishda faqat tuz elektrolizlangan)
A) 1 : 1 : 2 B) 2 : 1 : 4
C) 1 : 2 : 4 D) 1 : 1 : 1
8. 1 mol alyuminiydigidrokso sulfat va 1 mol sulfat kisklota reaksiyasi natijasida qanday tuz(lar) hosil bo’ladi ?
A) alyuminiygidrokso sulfat
B) aluminiy sulfat
C) aluminiy gidroksosulfat va aluminiy sulfat
D) aluminiy gidrosulfat
9. Olimlarni gidrolizlagan moddalari bilan juftlang.
1) Kucherov; 2) Vyoler; 3) Krixgoff; 4) Brokkeno
5) Vyurs;
a) 1,2 –dixlor etan; b) asetilen; c) oqsil; d) disian; e) kraxmal
A) 1b, 2a, 3d, 4c, 5e
B) 1b, 2d, 3e, 4c, 5a
C) 1a, 2d, 3e, 4c, 5b
D) 1e, 2a, 3d, 4c, 5b
10. Mis(Il) nitratning 200 g eritmasidan 4 F tok o‘tkazilganda katodda 35 g modda va anodda 22,4 litr (n.sh.) gaz ajraldi. Dastlabki eritma konsentratsiyasini (%) aniqlang. (inert elektrod)
A) 47 B) 40 C) 37,6 D) 32
@GulistonKimyo
#Masala_Time
1. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 93,2 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 26/117 D) 52/237
Yechimi: cho'kma sifatida BaSO4 tushishini bilib;
n(ch.)=93,2/233= 0,4 mol
m(BaCl2)=0,4*208=83,2 g.
m(kr.t)= 0,4*286=114,4 g.
m(NaCl)=0,4*2*58,5=46,8 g.
2*58,5*100
С%=---------------=10,47%
1000+58,5*2
m(er.)=46,8/0.1047=447
m(das.er.)=447+93,2= 540,2-114,4=425,8 g
83,2
C%=------------*100= 26/133
425,8
2. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 233 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
3. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 116,5 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
4. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 116,5 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
5. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 46,6 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
6. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 46,6 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
✅ @Kimyo2
1. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 93,2 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 26/117 D) 52/237
Yechimi: cho'kma sifatida BaSO4 tushishini bilib;
n(ch.)=93,2/233= 0,4 mol
m(BaCl2)=0,4*208=83,2 g.
m(kr.t)= 0,4*286=114,4 g.
m(NaCl)=0,4*2*58,5=46,8 g.
2*58,5*100
С%=---------------=10,47%
1000+58,5*2
m(er.)=46,8/0.1047=447
m(das.er.)=447+93,2= 540,2-114,4=425,8 g
83,2
C%=------------*100= 26/133
425,8
2. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 233 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
3. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 116,5 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
4. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 116,5 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
5. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙8H2O kristallogidratidan qo’shilganda 46,6 g cho’kma tushdi va 2 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
6. Bariy xlorid eritmasiga tegishli miqdorda Na2SO4∙10H2O kristallogidratidan qo’shilganda 46,6 g cho’kma tushdi va 2,5 molyalli eritma hosil bo’ldi. Dastlabki bariy xlorid eritmasining massa ulushini hisoblang.
A) 26/133 B) 13/121 C) 52/117 D) 52/207
✅ @Kimyo2
Forwarded from KIMYO SERTIFIKAT / RASMIY (Guliston kimyo) (Ozod SAYIMOV)
#Masala_Time
1. Uglerodning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 1
2. Oltingugurtning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 6 B) 4 C) 2 D) 8
3. Azotning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 5
4. Fosforning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 5
4. Borning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 0
@GulistonKimyo
1. Uglerodning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 1
2. Oltingugurtning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 6 B) 4 C) 2 D) 8
3. Azotning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 5
4. Fosforning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 5
4. Borning to'yinuvchanligi nechaga teng?
A) 3 B) 4 C) 2 D) 0
@GulistonKimyo
#Nazariy
1. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=4; l=2; m=-1; s=+1/2
A) 4d2 B) 4d7 C) 4p1 D) 4d5
2. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=3; l=1; m=-1; s=-1/2
A) 3d2 B) 3d7 C) 3p1 D) 3p4
3. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=4; l=3; m=0; s=+1/2
A) 4d2 B) 4f4 C) 4f11 D) 4f5
@Kimyo2
1. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=4; l=2; m=-1; s=+1/2
A) 4d2 B) 4d7 C) 4p1 D) 4d5
2. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=3; l=1; m=-1; s=-1/2
A) 3d2 B) 3d7 C) 3p1 D) 3p4
3. Quyidagi kvant son qiymatlari asosida elektronni aniqlang.
n=4; l=3; m=0; s=+1/2
A) 4d2 B) 4f4 C) 4f11 D) 4f5
@Kimyo2