🎓GK STUDY GUIDE📚
16.8K subscribers
2.14K photos
1 video
55 files
8.1K links
🌐 www.gkstudyguide.com
এগিয়ে থাকে - এগিয়ে রাখে

👇All Type Job Releted Study Material Share Here.


👇👇👇👇👇👇👇👇
📧For Promotion Contact Us:: 9800351351 (Only Whatsapp)
Download Telegram
Q. বার নিম্নের কোনটির একক ? (WBP 2018)
Anonymous Quiz
52%
চাপ
23%
গতিবেগ
20%
মত্ততা
4%
বল
👍5🥰2👏1
📆 কারেন্ট অ্যাফেয়ার্স MCQ :: ১লা মে ২০২৪👇👇👇

🌐 https://www.gkstudyguide.com/2024/05/01st-may-2024-current-affairs-quiz-in.html
Q. নিম্নের কোনটি ভেক্টর রাশি ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
32%
বল
39%
ভর
24%
ঘনত্ব
6%
জড়তা
👍3
Q. প্যালিওন্টোলজি নিম্নোক্ত কোন বিষিয়ের অধ্যায়ন ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
69%
উদ্ভিদ ও প্রাণী জীবাশ্ম
17%
আগ্নেয়গিরি
7%
বায়ুমন্ডল
7%
শিলা
🔥5
🔥 পশ্চিমবঙ্গ গ্রাম পঞ্চায়েত প্র্যাকটিস সেট ক্যুইজ পর্ব - ৩ || WB Gram Panchayat Recruitment Practice Set Quiz Part - 3👇👇👇

🌐 https://www.gkstudyguide.com/2024/04/wb-gram-panchayat-recruitment-practice_69.html
Q. বন্দেমাতরম পত্রিকার সম্পাদক কে ছিলেন ?
Anonymous Quiz
13%
যতীন্দ্রনাথ দাস
63%
অরবিন্দ ঘোষ
20%
রাসবিহারী বোস
3%
বারীন ঘোষ
👍1
👍4💯1
📆 কারেন্ট অ্যাফেয়ার্স MCQ :: ২রা মে ২০২৪👇👇👇

🌐 https://www.gkstudyguide.com/2024/05/02nd-may-2024-current-affairs-quiz-in.html
👍1
🎓GK STUDY GUIDE📚 pinned «📆 কারেন্ট অ্যাফেয়ার্স MCQ :: ২রা মে ২০২৪👇👇👇 🌐 https://www.gkstudyguide.com/2024/05/02nd-may-2024-current-affairs-quiz-in.html»
Q. নিউটনের প্রথম গতিসূত্রটি কি নাম পরিচিত ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
17%
স্থির নীতি
25%
আপেক্ষিকতার মূলনীতি
18%
কার্যকারিতা নীতি
40%
জড়তার মূলনীতি
👍3
Q. প্রাকৃতিক নির্বাচন আইন যার সাথে সম্পর্কিত ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
15%
মেন্ডেল
14%
ডাল্টন
67%
ডারউইন
4%
এটি একটি দৈত্য অনু
👍1
Q. নিম্নিলিখিত কোনটি ডায়াবেটিসে আক্রান্ত ব্যক্তির প্রয়োজন ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
9%
পেনিসিলিন
19%
স্ট্রেপ্টোমাইসিন
10%
স্টেরয়েড
62%
ইন্সুলিন
👍7
Q. গোবর গ্যাসের প্রধান উপাদান কোনটি ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
7%
কার্বন ডাই অক্সাইড
83%
মিথেন
8%
ইথেন
2%
হাইড্রোজেন
👍7
Q. নিম্নলিখিত একক গুলির মধ্যে কোনটি তড়িৎ পরিমাপের একক নয় ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
18%
কুলম্ব
34%
সিমেন
39%
আংস্ট্রোম
10%
ওহম
👍4
🔰 Important Questions Based on Lucent GK

Question 1- Which is the most found organic compound found in nature?
Answer - Cellulose

Question 2 - Under which branch of old age is done under which branch?
Answer - Genetology

Question 3 - Whose is the dolomite (CACO3)?
Answer - Calcium

Question 4 - Which vitamins are found in citrus fruits?
Answer - Vitamin C

Question 5- What is called the intensity measuring device of the sound?
Answer - Audiometer

Question 6- Which is the sour of milk?
Answer - By bacterial

Question 7 - What color is the most distracted by the party in the spectrum of white light?
Answer - Purple

Question 8 - What is the regrigrant in the refrigerator?
Answer - Friyone

Question 9 - Which bacteria is helpful in making yogurt from milk?
Answer - Laktobacillus

Question 10 - What is the largest part of man's brain?
Answer - CEREBRUM

╔═════ ᴊᴏɪɴ ᴡɪᴛʜ ᴜs ════╗
💥 𝙅𝙊𝙄𝙉 :- 🎓GK STUDY GUIDE📚
💥 𝙅𝙊𝙄𝙉 :- 🎓BANGLA JOB ALERT
╚═════ ᴊᴏɪɴ ᴡɪᴛʜ ᴜs ════╝
👍3
📆 02 May 2024 Current Affairs in English @Gkstudyguide
*******

Every year ' International Labor Day' is celebrated all over the world on 1 May .

'Admiral Dinesh Kumar Tripathi' has taken over as the 26th Chief of Naval Staff of the Indian Navy.

➼ IVMA has appointed Bharat Biotech's co-founder and executive chairman ' Dr. Krishna M Ella' as the new president of the association.

'Alok Shukla' has been awarded the 'Goldman Environment Prize 2024'.

➼ NHPC Limited will collaborate with  a ' Norwegian Company' for the implementation of floating solar energy technology in India.

➼ India has won '29 medals' in the Asian U-20 Athletics Championship 2024.

➼ Uttarakhand state government has canceled the manufacturing license of 14 products of 'Patanjali Ayurveda Limited' .
#collected
👍1
🎓GK STUDY GUIDE📚 pinned «📆 02 May 2024 Current Affairs in English @Gkstudyguide ******* ➼ Every year ' International Labor Day' is celebrated all over the world on 1 May . ➼ 'Admiral Dinesh Kumar Tripathi' has taken over as the 26th Chief of Naval Staff of the Indian Navy. ➼ IVMA…»
Q. গরুর দুধে নিম্নোক্ত কোন ভিটামিনে সমৃদ্ধ ? (WBP 2019)
Anonymous Quiz
25%
ভিটামিন A
18%
ভিটামিন B
37%
ভিটামিন C
20%
ভিটামিন D
👍9
🔥 পশ্চিমবঙ্গ গ্রাম পঞ্চায়েত প্র্যাকটিস সেট ক্যুইজ পর্ব - ৪ || WB Gram Panchayat Recruitment Practice Set Quiz Part - 4👇👇👇

🌐 https://www.gkstudyguide.com/2024/05/wb-gram-panchayat-recruitment-practice.html
👍1