Q . 34) which part of the sentence containing error.
A glorious inning was played by Sidhu Paji.
( advance MPSC )
A glorious inning was played by Sidhu Paji.
( advance MPSC )
Anonymous Poll
51%
A). A glorious inning
18%
B). Was played
3%
C). By Sidhu paji
28%
D). No error
Q. 35) identify error in the sentence.
The summer vacations will be over on on the 15th of July.
( advance MPSC )
The summer vacations will be over on on the 15th of July.
( advance MPSC )
Anonymous Poll
9%
A). The summer
44%
B). Vacations will be
41%
C). Over on the
6%
D). No error
Advance English™
Q. 33) which of the following is not a pair of noun.
( Advance MPSC )
( Advance MPSC )
Q. 33)
Option A) practise, advise✅✅✅ अचूक उत्तर
__________________
Explanation:-
Practise, advise - verbs
Practice, advice - nouns
▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰
[Join @ADVANCEMPSC ]
Option A) practise, advise✅✅✅ अचूक उत्तर
__________________
Explanation:-
Practise, advise - verbs
Practice, advice - nouns
▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰▱▰
[Join @ADVANCEMPSC ]
Advance English™
Q. 34) identify the error in the sentence.
A series of lectures were delivered on this subject.
( Advance MPSC)
A series of lectures were delivered on this subject.
( Advance MPSC)
Q. 34)
Option B) lectures were ✅✅✅ अचूक उत्तर
________________
Correction:-
Lectures was
Option B) lectures were ✅✅✅ अचूक उत्तर
________________
Correction:-
Lectures was
Advance English™
Q . 34) which part of the sentence containing error.
A glorious inning was played by Sidhu Paji.
( advance MPSC )
A glorious inning was played by Sidhu Paji.
( advance MPSC )
Option A) A glorious inning
✅✅✅ अचूक उत्तर
_________,_________
Correction:-
Glorious innings
________________
Explanation:-
News, innings , wages, summons हे शब्द दिसायला जरी अनेकवचनी वाटत असेल तरी हे एक वचनी म्हणून वापरले जातात आणि त्यांच्यासोबत is/ was/ has असे एक वचनी क्रियापद वापरले जाते वरील शब्दांसोबत are/ were/ have वापरले जात नाही.
परंतु summons या शब्दाचे summonses असे अनेकवचनी रूप होते
✅✅✅ अचूक उत्तर
_________,_________
Correction:-
Glorious innings
________________
Explanation:-
News, innings , wages, summons हे शब्द दिसायला जरी अनेकवचनी वाटत असेल तरी हे एक वचनी म्हणून वापरले जातात आणि त्यांच्यासोबत is/ was/ has असे एक वचनी क्रियापद वापरले जाते वरील शब्दांसोबत are/ were/ have वापरले जात नाही.
परंतु summons या शब्दाचे summonses असे अनेकवचनी रूप होते
Advance English™
Q. 35) identify error in the sentence.
The summer vacations will be over on on the 15th of July.
( advance MPSC )
The summer vacations will be over on on the 15th of July.
( advance MPSC )
Q. 35)
Option B) vacations will be
✅✅✅ अचूक उत्तर
_______________________
Correction-
Vacation will be
Option B) vacations will be
✅✅✅ अचूक उत्तर
_______________________
Correction-
Vacation will be
Q. 36) fill in the blank with appropriate word.
The____________ of the Fire reached up to the roof.
( advice MPSC )
The____________ of the Fire reached up to the roof.
( advice MPSC )
Anonymous Poll
8%
A). Flayer
11%
B). Flear
40%
C). Flair
41%
D). Flare
Forwarded from Advance Economics™ (Psi Sumit Kendre)
Mpsc rank #1 रोहित राजपुत (Deputy collector) सरांची बुकलिस्ट.
त्यांच्या detailed सूचना व बुकलिस्ट तुम्हाला नक्कीच फायदेशीर ठरेल, अशी आशा आहे.
जास्तीत जास्त शेयर/फॉरवर्ड करा.
@Advance_Science
@Advance_Geography
@Advance_Economics
त्यांच्या detailed सूचना व बुकलिस्ट तुम्हाला नक्कीच फायदेशीर ठरेल, अशी आशा आहे.
जास्तीत जास्त शेयर/फॉरवर्ड करा.
@Advance_Science
@Advance_Geography
@Advance_Economics
Q. 37) use the correct word fill the blank.
The minister's latest __________on taxes has caused great anxiety.
(Advance MPSC )
The minister's latest __________on taxes has caused great anxiety.
(Advance MPSC )
Anonymous Poll
19%
A). Pronounciation
12%
B). Pronouncements
17%
C). Pronunciation
52%
D). Pronouncement
Q. 38). Choose correct word to fill the blank.
She drank tea in one ________.
( Advance MPSC )
She drank tea in one ________.
( Advance MPSC )
Anonymous Poll
25%
A). Drought
55%
B). Draught
7%
B). Bottle
13%
D). Droppe
Q. 39) identify correct statement.
A). The history of India is very glorious.
B). India's history is very glorious. (Advance MPSC )
A). The history of India is very glorious.
B). India's history is very glorious. (Advance MPSC )
Anonymous Poll
11%
A). Only B
25%
B). Only A
59%
C). Both
5%
D). None
Q . 40) identify the correct option.
(Advance MPSC )
(Advance MPSC )
Anonymous Poll
28%
A). Its' your pen
9%
B). Your's pen, your' pen
3%
C). Mine's pen
23%
D). Yours pen, your pen
36%
E). Your pen
❤1
Q. 41) choose the correct option.
( Advance MPSC )
( Advance MPSC )
Anonymous Poll
17%
A). A day's of program
41%
B). Keates's poem
28%
C). Jesus's work, Archimedes's law
14%
D). Pythagoras's theorem